Skip to Content

Waarom Hem Laten Loslaten Het Beste Voor Jou Is

Waarom Hem Laten Loslaten Het Beste Voor Jou Is

Hij treedt je gedachten binnen en houdt je ’s nachts wakker, terwijl je je afvraagt hoe het zou voelen om weer naast hem te liggen. Hij was altijd je alles, je leven, maar hij koos ervoor om je los te laten.

Maar jij hebt hem nooit losgelaten, en soms voelt het alsof je dat nooit zal doen. Hij is net als gif dat door je aderen stroomt en nooit minder wordt. Hij is iemand die je niet los kunt laten.

Je wilt dit wel, je weet dat je moet, maar hem los laten is alsof je het beste deel van je leven loslaat, de liefde die je nooit zult vergeten.

Je gedachten draaien rond en je stelt je een leven voor zonder dat je nog steeds naar hem verlangt, een leven dat je al zolang niet hebt geleefd.

Een deel van je weet dat het een opluchting zou zijn om los te laten, maar een ander deel van je voelt alsof je de liefde die je diep van binnen echt wilt opgeeft.

Hoe moeilijk het ook is om te zeggen, je moet hem loslaten en de stukjes oprapen en genezen van deze uitputtende en moeilijke reis genaamd ‘de liefde’.

Elke seconde dat je aan hem denkt, kun je eigenlijk iets positiefs doen met je leven.

De aanhoudende gedachten, de aanhoudende tranen, en de pijn die binnenin schreeuwt. Hij verlaat nooit je gedachten en het is pijnlijk om aan hem te denken, maar nog pijnlijker om niet aan hem te denken.

Je denkt alleen maar aan de mogelijkheden, wat had kunnen veranderen, wat je nu zou kunnen doen om hem weer in je leven te hebben.

Je verspilt je tijd hiermee, hoe hard dat ook klinkt. Je hebt dit al gedaan, je hebt het steeds weer geprobeerd, en loslaten betekent niet opgeven.

Het is het maken van een keuze om voor jezelf het beste te doen en de liefde te vinden die jij verdient. De liefde zou achter jou aan moeten zitten, jij zou nooit achter de liefde aan moeten hoeven zitten.

Hem loslaten, gunt je al die tijd dat je aan hem denkt (we weten dat het veel tijd betreft) en vult je leven met dingen die je gelukkig maken en je kunt starten met het opbouwen van een leven zonder hem.

Het zal eerst egoïstisch en vreemd voelen, maar vertrouw me maar dat je je eerst door die fase heen moet slaan om weer gelukkig te worden zonder hem.

Je zal jezelf weer vinden en niet die persoon die opbleef tot 2 uur ’s nachts terwijl ze om een man huilde die ze niet kon loslaten.

Je zal de persoon weer vinden die zin heeft om ’s ochtends op te staan en die de dag plukt, zonder zorgen of twijfels.

Waarom Hem Laten Loslaten Het Beste Voor Jou Is

Laat hem los, en laat zo jezelf weer terug in je eigen leven. 

Al die tranen en dat liefdesverdriet zijn het niet waard.

Hij is degene die verder is gegaan zonder jou en dat had een reden. En ik weet dat je denkt dat jullie zo’n stel zijn dat weer samen verder zal gaan en dat alle dan weer koek en ei zal zijn.

Maar, je hebt geen tijd om op wie dan ook te wachten, zeker niet op iemand die zo verantwoordelijk blijkt te zijn voor je eigen geluk. Wees gelukkig met jezelf en maak je eigen geluk.

Een man zou nooit je enige bron van geluk moeten zijn en als dat wel zo is, dan moet je een stap terugnemen en jezelf afvragen wat je opgeeft hiervoor. Is het het waard, nou, dat is aan jou.

Stop die tranen en kom weer op adem. Het is het niet waard om te vechten voor iemand die niet voor jou vecht. Hij laat zien hoe hij echt over je denkt door iets te doen of juist niets te doen.

Waarom Hem Laten Loslaten Het Beste Voor Jou Is

En geloof hem verdorie nou eens. Verzin geen smoesjes voor een man, want je zult daardoor ongelukkig worden voor de rest van je leven.

Al die pijn die je voelt en de liefde die je hem geeft, terwijl hij deze niet eens wil of überhaupt verdient, is bestemd voor iemand anders.

Iemand die van je zal houden, zonder dat je hoeft te smeken om die liefde, en die alles zou doen om je niet te kwetsen.

Laat hem los. Laat hem los, want het leven is meer dan deze man en zijn liefdeloze manieren. Jij doet ertoe en je liefdevolle hart is bestemd voor iemand die het verdient.

Loslaten betekent niet dat je de goede momenten vergeet of dat je spijt hebt van de ervaring.

Niemand vraagt je om alle goede momenten en herinneringen die je met hem hebt gehad te vergeten. Die dingen kun je je herinneren en koesteren voor hoe ze waren: goed.

Hoe hij je aan het lachen maakte, de gevoelens die je toen voor hem had, die dingen die je samen deed, die herinneringen die je samen hebt gemaakt.

Waarom Hem Laten Loslaten Het Beste Voor Jou Is

Het is zelfs prima om deze dingen af en toe te missen, maar de pijn, het bedrog of het liefdesverdriet moet je nooit missen.

Ga verder met je leven en word er sterker van. Leer je hart voor de volgende keer een beetje beter te beschermen.

Geloof me wanneer ik zeg dat er tijdens elke relatie goede tijden en slechte tijden zullen zijn. Het verschilt per relatie welke van de twee meer aanwezig was, maar weet dat je in geen enkel geval spijt hoeft te hebben van de ervaring.

Elke relatie zal je iets over jezelf en je leven bijbrengen. Soms moet je er jammer genoeg op een rotte manier achter komen, maar het is evengoed een leermoment.

Gebruik die leermomenten uit het verleden om een toekomstige relatie beter te maken. Maar onthoud dat het niet slecht is om je de goede tijden te herinneren toen je samen lachte.

Die zullen altijd waardevol blijven. Maar onthoud ook dat die relatie eindigde met een reden en dat er iemand op je staat te wachten met wie je nog betere herinneringen gaat maken.

Wees geduldig en heb vertrouwen in het hele proces.

Doorgaan is niet eenvoudig, maar het laat je zien dat er zoveel beters op je te wachten staat.

Het is niet eenvoudig om te besluiten hem los te laten en jezelf te beloven dat je niet terug zult gaan. Het is juist een van de moeilijkere dingen die je zal moeten doen.

Maar als je eenmaal genezen bent en dingen vanuit een ander perspectief ziet, zul je trots op jezelf zijn en hoe sterk je was tijdens je besluit.

Er zullen tijden komen wanneer je er spijt van hebt, en hem wanhopig wilt opbellen om te zeggen, “Schat, ik wil je nog, ik heb een fout gemaakt.”

Maar doe dat niet. Geef hem niet die voldoening en macht. Als er geen reden was geweest om hem los te laten, dan had je dat niet hoeven doen.

Tijdens die moeilijke tijden moet je je herinneren waarom je hebt besloten om hem in het verleden te laten.

Weet wat je verdient en bied weerstand aan de neiging om weer terug te kruipen naar hem.

Waarom Hem Laten Loslaten Het Beste Voor Jou Is

Hem loslaten en hem uit je gedachten laten vervagen zal even duren, dus je moet in de tussentijd dingen gaan ondernemen die je gelukkig en blij maken. Blijf niet gekwetst thuis zitten vanwege je besluit.

Ga de deur uit, leef je leven en zorg ervoor dat je weer lacht. Want lieverd, dit is slechts het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven en je moet alleen maar blij zijn hiermee.

Je bent sterk, je bent mooi, en je hebt de kracht in je om hem los te laten en weer verder te gaan met je geweldige leven.

Hij koopt geen boeketten prachtige bloemen voor je, maar laat ze verwelken waardoor hun schoonheid vervaagt.

Laat hem niet jouw schoonheid doen vervagen, je verdient het om op te bloeien net als alle wilde bloemen.

Weet alsjeblieft dat je het beste besluit maakt voor jou en dat is alles wat nu belangrijk is.

Adem in. Adem uit en laat het los. Laat hem los en sta jezelf toe om weer mooi te worden.

Vertrouw op je levensplan en lach, want het is slechts een hoofdstuk van je geweldige verhaal. Er staat nog zoveel op je te wachten.

Waarom Hem Laten Loslaten Het Beste Voor Jou Is