Skip to Content

De Gevaarlijke Charme Van Geheime Liefde

De Gevaarlijke Charme Van Geheime Liefde

Liefde groeit en de vonk slaat sterker over als het voorbijkomt met een grote of kleine dosis mogelijkheid. Passie brandt nooit zo heftig als wanneer het gemengd wordt met iets wat verboden is. En als het geheim moet blijven, is dat nog veel beter. Geheime liefde heeft een gevaarlijke charme…

Maar net als het vuurvliegje dat om de vlam heen vliegt en zichzelf soms verbrandt, kan verboden liefde ook slecht eindigen.

Soms eindigt het slechts met een romantisch “vaarwel”, maar meestal blijft een van de betrokken partijen achter met grote wonden die er erg lang over doen om te genezen. 

“En voor de geliefden, kan hun wanhopige liefde een misdaad zijn… maar nooit een zonde.”

-José Ángel Buesa-

Geheime liefde

Als een relatie geheim moet blijven, moet dat in het algemeen omdat daar een hele goede reden voor is.

Meestal is er een derde partij bij betrokken die romantisch gebonden zijn aan een partij. Meestal zijn er bij geheime liefde drie partijen betrokken. Soms vier. Soms meer.

Een eerdere binding is niet de enige reden waarom liefde geheim kan worden.

Soms wordt de situatie overheerst door gemakzucht, zoals wanneer beroemdheden hun relaties geheimhouden om maar geen fans te verliezen.

Soms is er sprake van een andere druk, van familie, werk of sociaal, die een relatie dwingt om geheim te blijven.

Deze liefde is hoe dan ook geheim omdat het op de een of andere manier verboden is. En juist het element dat het verboden is maakt die gevoelens bijzonder.

De relatie kan zich niet op een “normale” manier ontwikkelen. Het is noodzakelijk om een soort van “paralel leven” te beginnen om de liefde in stand te houden. 

De charme van iets wat verboden is

Alles wat verboden is, is tegelijkertijd een uitnodiging. Dit is het geval omdat iets wat verboden is in het menselijk brein verlangen activeert.

Ben je niet meer geïnteresseerd in een film als er gezegd wordt dat deze film in meerdere landen verboden is? Kijk je niet met meer interesse naar een deur waar “VERBODEN TOEGANG” op staat? Verlang je er niet naar om iemand te zijn die er doorheen mag?

Wat verboden is heeft een natuurlijke charme omdat we van dichtbij kunnen zien wat we tekortkomen.

Daarom is dit gebrek precies hetgeen wat ons verlangen in gang zet. Hierom zijn verboden en begeerlijke dingen twee kanten van dezelfde medaille. 

Als we het over liefde hebben, wordt het allemaal nog spannender. Iets wat verboden is wakkert juist het vuur aan, zelfs als de vonk eerst erg klein is.

Obstakels worden prikkels en risico’s worden als verleidelijke uitdagingen gezien. Het risico van de relatie alleen al zorgt ervoor dat je verliefd wordt. Maar wees voorzichtig: als je zoveel met vuur speelt, kan je erdoor opgeslokt worden.

Het gevaar van geheime liefde

Het eerste gevaar van geheime liefde is natuurlijk dat het ontdekt wordt. We kunnen ervan uitgaan dat als het geheim is, de reden hiervoor is dat de consequenties erg ernstig zullen zijn als het onthuld wordt.

De waarheid komt altijd aan het licht en het komt echt weinig voor dat de waarheid een hele tijd geheim blijft. 

Natuurlijk ervaren veel geliefden deze onthullingen met een gevoel van enthousiasme. Ze verraden de relatie die ze met hen partner hebben, maar ze willen ook onbewust “betrapt” worden.

Dit maakt deel uit van het verwarrende spel om de grenzen te testen in de relatie met de officiële partner of hen te ondermijnen en de relatie in balans te houden. 

Het tweede grote risico is dat je letterlijk met je eigen gevoelens en die van anderen speelt. De echte en enige reden voor de relatie wordt misschien veroorzaakt door de charme die riskant gedrag met zich meebrengt.

Het is niet de liefde die je samen brengt, maar de bedoeling om wat verboden is uit te dagen. Het slechte is dat dit “spelletje” er bijna altijd voor zorgt dat alle betrokken partijen op de een of andere manier gekwetst zullen worden.

Uiteindelijk is het risico van geheime liefde dat wanneer het zover is, het ons niet laat groeien en het maakt ons leven niet beter. Het is een hoofdstuk waarin we ons als kinderen gedragen die niet gehoorzaam willen zijn.

Maar wanneer alles open en bloot ligt, blijft er slechts over dat je de charme van wat verboden is hebt kunnen proeven… en de tijd die we hebben verspild aan dat vergankelijke pleziertje. 

De Gevaarlijke Charme Van Geheime Liefde