Skip to Content

Hoe Je Je Zelfvertrouwen Terugwint Nadat Je Bent Bedrogen

Hoe Je Je Zelfvertrouwen Terugwint Nadat Je Bent Bedrogen

Bedrogen worden kan je op zoveel manieren ernstig veranderen. En het is geen verrassing dat niet alleen je hart in stukken brak omdat je werd verraden door iemand van wie je houdt, maar je kunt ook het gevoel niet van je afschudden dat iemand waar je zoveel om gaf iemand anders boven je koos, en dat doet zo verdomd veel pijn.

En op die manier denken is de grootste fout die we maken. We beginnen bij onszelf te zoeken naar de oorzaak van het bedrogen worden.

Het schaadt ons gevoel van eigenwaarde ernstig of zorgt ervoor dat we het zelfs volledig verliezen.

We beginnen onszelf te vergelijken met die andere vrouw, zien haar voor- en nadelen en vergelijken ze met de onze. We proberen wanhopig te zien wat zij heeft dat wij niet hebben.

Uiteindelijk geven we onszelf er in zekere zin de schuld van dat we zijn bedrogen. We beginnen ons af te vragen of we wel genoeg waren, of we genoeg van elkaar hielden, of ons uiterlijk en onze intelligentie voldoende waren, of ons gedrag niet goed bij hem aansloeg, of er iets was dat we anders hadden kunnen doen om de uitkomst te veranderen – en de lijst gaat verder.

Het enige dat we bereiken door op deze manier te denken, is dat we op een zijspoor raken en ons vertrouwen verliezen.

Hoe Je Je Zelfvertrouwen Terugwint Nadat Je Bent Bedrogen

Het gaat natuurlijk niet om ons. Natuurlijk zijn we goed genoeg, we zijn mooi, we hebben alle liefde, respect en begrip in ons. En we hebben ons uiterste best gedaan.

Natuurlijk zijn we meer dan genoeg.

De waarheid is dat de persoon die ons heeft bedrogen niet goed genoeg voor ons was en dat hij de enige is die in deze situatie de schuld krijgt.

Deze manier van denken moet onmiddellijk stoppen. Als we het door laten gaan, zal het alleen maar onze sociale relaties, werkrelaties, toekomstige liefdesrelaties en de belangrijkste relatie van allemaal ruïneren: de relatie die we met onszelf hebben.

Daarom moeten we een aantal stappen ondernemen om ons vertrouwen terug te winnen:

1. Besef dat zijn gedrag niks met jou te maken heeft

Jij bent niet de schuldige in deze situatie. Hij is de enige reden en de enige oorzaak voor zijn bedrog.

En hoewel hij je talloze redenen en flauwe excuses zou kunnen geven, was de reden waarom hij deed wat hij deed dat hij een laag zelfbeeld heeft.

Hij heeft je bedrogen zodat hij een goed gevoel over zichzelf kon krijgen. Zodat hij zijn zelfvertrouwen kon vergroten door andere vrouwen in zijn bed te verleiden. Is dat niet het laagst mogelijke niveau?

2. Nadat je bedrogen bent: Probeer de dingen vanaf een andere kant te bekijken

Misschien is al dit verdriet en deze pijn gebeurd omdat God je probeert te beschermen tegen alles wat niet voor jou bedoeld is.

Misschien zou je je ogen niet hebben geopend voor al het andere dat slecht was in de relatie als het bedrog er niet was geweest.

Ik weet dat het nu pijn doet, maar op een dag zul je wakker worden naast de liefde van je leven. Dan zal je je ex bedanken voor het bedriegen. Anders zou je namelijk nooit iemand hebben ontmoet die een miljoen keer beter is dan hij.

Alles wat er in het leven gebeurt, is een les op zichzelf. Sommige lessen zijn pijnlijk, sommige zijn pijnloos. Maar ze leren ons allemaal iets waardevols en brengen ons naar de plaatsen die voor ons bedoeld zijn.

3. Omring jezelf met positieve mensen

Het ergste dat je nu kunt doen, is alleen zijn en over dingen nadenken. In plaats van over dingen na te denken nadat je bent bedrogen, kun je tijd doorbrengen met vrienden en familie. Ze staan altijd voor je klaar, wat er ook gebeurt, en ze zijn je grootste supporters. Ze zullen er altijd zijn om naar je te luisteren en je te laten zien hoeveel ze van je houden.

Je moet je gevoelens niet binnenin opkroppen. Als je jezelf of je eigenwaarde uit het oog verliest, zullen ze je eraan herinneren hoe waardevol je bent. Ze zullen je gevoel van eigenwaarde in een mum van tijd vergroten.

Zorg ervoor dat je hen daarvoor bedankt. Zij zijn je steungroep en zij voegen waarde toe aan je leven, net zoals jij dat doet aan dat van hen.

4. Nadat je bent bedrogen: Doe iets voor jezelf

Hoe Je Je Zelfvertrouwen Terugwint Nadat Je Bent Bedrogen

In bed liggen en huilen kan voor een korte periode heilzaam zijn, maar je kunt niet te veel van je tranen verspillen aan iemand die je onwaardig is. Voor mij was in situaties als deze de wrok de oplossing.

Ik kwam daar weer bovenop, alleen maar om hem en mezelf te bewijzen dat hij niet het beste van mij kreeg. Ergens in mezelf vond ik kracht; ook al was mijn hart gebroken, ik was niet van plan om mezelf op te geven.

Ik begon dingen te doen die ik altijd al wilde doen, maar bleef maar uitstellen. Ik begon met de sportschool, kreeg een aantal nieuwe hobby’s en probeerde nieuwe activiteiten uit. Door dat te doen, heb ik nieuwe mensen ontmoet.

Ik was altijd bezig met iets, groeide, evolueerde en het maakte me energieker.

Ontdek waar je in geïnteresseerd bent en streef ernaar. Je hebt nu wat uitdagingen en plezier in je leven nodig en je moet jezelf trots maken.

Maak het jezelf gemakkelijk. Genezing is nooit gemakkelijk en het is een lang proces, maar je komt er wel.

Werk eraan om je zelfvertrouwen terug te krijgen; geef hem niet de voldoening je in de steek te laten. Naarmate je meer voor jezelf gaat zorgen, zul je steeds minder om hem geven.

Nadat je je zelfvertrouwen volledig hebt herwonnen, zal hij niets meer zijn dan een verre herinnering.