Skip to Content

13 x Wanneer Vreemdgaan Goed Voor Je Relatie Is

13 x Wanneer Vreemdgaan Goed Voor Je Relatie Is

Je hoort de laatste tijd steeds meer mensen over een open relatie. Hierdoor vragen ook steeds meer mensen zich af: ‘Is vreemdgaan goed voor je relatie?’.

Instinctief zeg je daar misschien meteen ‘Nee’ op, maar er zijn ook geluiden die wat anders laten horen. Zo kan vreemdgaan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je er niet voor kiest om een lange relatie op te geven.

Ook zijn er veel manieren te bedenken waarop vreemdgaan gedoogd is. Je spreekt samen af dat jullie en pad mogen verkennen dat jullie hiervoor nog niet bewandeld hebben.

Jullie relatie relatie wordt er sterker door en jullie kunnen ook groeien als individu. Met goede afspraken kan vreemdgaan goed voor je relatie zijn.

Wil je meer over dit onderwerp weten? Lees dan hier alles wat je er over zou willen weten.

1. Vreemdgaan is goed voor je relatie omdat het je zelfvertrouwen kan boosten

13 x Wanneer Vreemdgaan Goed Voor Je Relatie Is

Soms kun je in het relatie het gevoel hebben dat je helemaal niks meer waard bent. Gek genoeg kan vreemdgaan je weer helpen om je zelfvertrouwen terug te winnen.

Het feit alleen al dat er iemand is die jou weer zo kan begeren, geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. Door het vreemdgaan heb je het gevoel dat je er nog mag wezen.

Dat klinkt natuurlijk heel vervelend. In principe zou je er gewoon met je partner over moeten kunnen praten.

Het is niet nodig om het buiten de deur te zoeken. Daarom werkt dit ook alleen als je het er van tevoren met elkaar over hebt. Vreemdgaan is nooit goed voor je relatie als je het stiekem doet.

Stiekem vreemdgaan zal er alleen maar voor zorgen dat jullie niet langer op elkaar kunnen vertrouwen.

Met de toestemming van je partner, kun je door vreemd te gaan weer even dat gevoel ervaren alsof je een jonge, vrijgezelle vrouw bent.

Dit is ook de reden waar veel open relaties tegenwoordig op gebaseerd zijn. Je laat elkaar vrij om iets te vinden wat je partner je niet meer kan geven.

2. Jullie krijgen ruimte om over problemen te praten

Het is heel gemakkelijk om niet vreemd te gaan als je relatie heel soepel loopt. Als een van jullie twee een misstap maakt, betekent dit vaak dat er meer aan de hand is.

Zodra de eerste shock voorbij is, kunnen jullie samen kijken naar wat de redenen voor het bedrog zijn. Dingen moeten veranderen en nu is de tijd om daar over te praten.

De kans is groot dat jullie dingen nooit hadden uitgesproken als er geen bedrog was geweest. Dit was echt nodig om jullie zo ver te krijgen.

Nu zeggen jullie misschien dingen die al heel lang op jullie hart drukken. Dingen die in de tijd verloren zijn gegaan, die er langzaam in geslopen zijn.

Vreemdgaan is goed voor je relatie als het deuren opent die normaal gezien gesloten zouden blijven. Samen komen jullie hier sterker uit, want eindelijk praten jullie over jullie gevoelens voor elkaar.

Wees niet bang om te zeggen wat je op je hart hebt, maar zorg ervoor dat je ook altijd respect voor de ander hebt, het is nergens voor nodig om overdreven te reageren of de ander opzettelijk pijn te doen.

In het begin duurt het misschien even voordat jullie elkaar weer gevonden hebben, maar uiteindelijk zal je merken dat het jullie ook veel goeds heeft gebracht.

3. Je leert waarderen wat je al hebt

13 x Wanneer Vreemdgaan Goed Voor Je Relatie Is

Ik wil niet met cliches komen als: ‘Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is’, maar in dit geval klopt het wel.

Soms gaan mensen vreemd omdat ze denken dat het gras aan de overkant zo veel groener is. Een ander lijkt zo veel meer perfect dan de persoon die al op je bank zit.

Door vreemd te gaan kan je er soms achter komen dat dat eigenlijk allemaal onzin is. Jouw partner was al die tijd al perfect, je was alleen te verwend om het te zien.

Je ging vreemd en die andere persoon of de hele ervaring viel zo enorm tegen, dat je van een hele koude kermis thuis kwam.

Vreemdgaan is goed voor je relatie als het je doet beseffen dat je het helemaal zo slecht niet hebt. Je vindt opnieuw liefde voor je partner, op een manier die anders niet van de grond was gekomen.

Vanaf nu waardeer je weer wat je al hebt en hoef je het niet langer buiten de deur te zoeken. Je kijkt naar je partner en je weet weer waar je ooit op gevallen bent.

Als je geluk hebt kun je je relatie nog redden. Maak aan je partner duidelijk dat hij degene is die je altijd al wilde en dat daar vanaf nu nooit meer verandering in gaat komen.

4. Jullie gaan meer energie in je relatie steken

Zodra jullie hebben besloten om toch voor elkaar te kiezen, zullen jullie harder werken dan ooit. Vreemdgaan is goed voor je relatie als het jullie allebei laat inzien dat jullie echt van elkaar houden.

Doordat een van jullie is vreemdgegaan, beseffen jullie dat jullie eigenlijk het liefste bij elkaar zijn. Voorheen werkten jullie daar niet hard genoeg aan.

Dat is helemaal niet zo vreemd. Na een tijdje gaat de spanning ervan af en kunnen je gedachten afdwalen. Voor je het weet doe je helemaal geen moeite meer voor de ander.

Het vreemdgaan was die wake up call die jullie relatie zo hard nodig had. Even lijkt het erop dat jullie elkaar gaan verliezen, maar in plaats daarvan kiezen jullie voor het tegenovergestelde.

Vanaf dit moment werken jullie keihard aan jullie relatie. Alles om te voorkomen dat een van jullie nog eens interesse krijgt in vreemdgaan.

Gek genoeg hadden jullie dit echt nodig om te ontdekken hoe dol jullie eigenlijk op elkaar zijn. Het besef dat jullie elkaar echt niet kwijt willen, daalt pas nu bij jullie allebei in.

De kans dat jullie het samen gaan redden is nu groter dan ooit. Ongeacht wat iedereen misschien van jullie had verwacht, gaan jullie het samen verder redden dan voor het vreemdgaan.

5. Er zijn mogelijkheden om nieuwe interesses te ontdekken

13 x Wanneer Vreemdgaan Goed Voor Je Relatie Is

Samen kun je gemakkelijk vastgroeien in een bepaalde sleur. Al heel lang doen jullie alles op dezelfde manier. Van ruzie maken tot aan de actie tussen de lakens.

Vreemdgaan kan ervoor zorgen dat alles weer eens even flink wordt opgeschud. Een ander kan jullie laten zien hoe het ook kan.

Dit kun je vervolgens weer meenemen in je huidige relatie. Soms moet je gewoon even bij een ander binnen kijken om te zien hoe het bij jou thuis ook een stukje beter kan.

Als het vreemdgaan in goed overleg met je partner gebeurt, kunnen jullie het er ook samen over hebben. Zo kun je bijvoorbeeld bespreken dat de ander iets deed waarvan je zelf ook nog niet wist dat je het fijn vond.

Stel dat jullie altijd ruzie maken over dezelfde kwestie en jullie lijken er maar niet uit te komen. Dan kan een ander soms iets zeggen dat echt heel verhelderend is. Jullie reageren namelijk al de hele tijd hetzelfde op elkaar, een buitenstaander heeft daar weer een nieuwe visie op.

Samen kunnen jullie ontzettend veel leren van deze situatie. Zeker als jullie al heel lang een stel zijn, kan dit een goede manier zijn om de kinken in jullie eigen relatie te fixen.

Tegelijkertijd kan interactie met een ander voor jou ook juist bevestigen dat je het allemaal goed doet. De maniertjes van een ander staan je dan juist tegen en je bent blij met de partner die je hebt.

6. Vreemdgaan is goed voor je relatie omdat je niet alles bij één persoon moet zoeken

In de huidige tijd vinden we het normaal dat je partner niet alleen je partner is, maar ook je beste vriendin, degene met wie je praat en de persoon die jou uitdaagt op intellectueel vlak.

Soms is het goed om te beseffen dat deze rollen nooit allemaal door dezelfde persoon vervuld kunnen worden. Het is heel gezond om verschillende dingen bij verschillende mensen te zoeken.

Bij je partner kun je terecht voor troost en een lach, maar als je een goed gesprek wil hebben, dan kun je daarvoor misschien beter naar iemand anders gaan.

Vreemdgaan betekent soms alleen dat je op zoek bent naar iets wat je partner je niet kan geven. Soms kan je partner tijdelijk iets niet, maar het kan ook permanent zijn.

In goed overleg kunnen jullie dan besluiten dat vreemdgaan de manier is om iedereen tevreden te houden. Met je partner doe je wat jullie samen kunnen, met de ander doe je de rest.

Het is een gezonde balans die misschien nog niet overal even normaal is, maar dat hoeft voor jullie niks te betekenen.

Jullie krijgen allebei precies wat jullie nodig hebben, zonder dat jullie de druk voelen om dingen te doen waar jullie eigenlijk geen zin in hebben. Vreemdgaan kan zo veel rust in je relatie brengen.

7. Uit elkaar gaan richt meer schade aan dan vreemdgaan in je relatie

13 x Wanneer Vreemdgaan Goed Voor Je Relatie Is

Je gaat vreemd als je iets met een ander doet terwijl je nog een relatie hebt. Logisch staat daar tegenover dat de andere optie is dat je eerst je relatie uit maakt.

Als je vreemdgaan overweegt, is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat de gevolgen van uit elkaar gaan zijn. Vaak zijn deze namelijk veel groter dan die van het vreemdgaan.

In sommige gevallen kan het dus verstandiger zijn om vreemd te gaan in plaats van helemaal uit elkaar te gaan. Een van jullie, of jullie allebei, krijgen waar jullie naar op zoek zijn, zonder dat de gevolgen niet meer te overzien zijn.

Om tot deze conclusie te komen, zijn er twee erg sterke mensen nodig. Soms moet je iemand de ruimte geven, juist om de persoon dicht bij je te houden.

Het kan erg moeilijk zijn om dat te doen, want het is niet altijd even makkelijk om in te zien wat de beste keuze is voor alle betrokken partijen.

Denk er toch eens over na of vreemdgaan goed voor je relatie kan zijn als het betekent dat je in ieder geval je relatie kunt behouden.

Als het alternatief is dat je helemaal geen relatie meer hebt, kun je soms maar beter eieren voor je geld kiezen. Daar moet dan wel tegenover staan dat je partner op een respectvolle manier met je omgaat en je goedheid niet verwart met domheid.

8. Jullie worden gedwongen om met elkaar te praten

Wanneer je het gevoel hebt dat je vreemd wil gaan, betekent dit dat er iets is waar je met je partner over moet praten.

Misschien praten jullie al een hele tijd niet, terwijl jij met een diepgeworteld verlangen zit. Nu is het de tijd om het daar met je partner over te hebben.

Vreemdgaan gaan namelijk lang niet altijd alleen over intiem zijn met een ander. Soms is het een manier om iets heel anders te verbergen.

Ga voor jezelf dus eens goed na waar dit verlangen om vreemd te gaan vandaan komt. Bedenk voor jezelf wat het is waar je met je partner over moet praten en wat je niet tegen hem durft te zeggen.

Nog voordat je überhaupt bent vreemdgegaan kun je al tot deze conclusies komen. Op het moment dat je merkt dat je begint af te dwalen en dat je gedachten terechtkomen op een plek waar ze niet zouden moeten zijn, moet je in actie komen.

Je kunt dit probleem maar beter nu meteen de kop indrukken en praten over wat jullie nu echt dwars zit. Geef bij je partner aan wat je wil en waar je naar op zoek bent, ook als je je ervoor schaamt of denkt dat hij het niet goed zal ontvangen.

Achteraf zal je zien dat vreemdgaan goed voor je relatie is als het ervoor zorgt dat jij je wensen en verlangens kenbaar durft te maken. Soms hoeft het daarvoor niet eens daadwerkelijk tot vreemdgaan te komen!

9. Jullie komen erachter dat jullie niet voor elkaar gemaakt zijn

13 x Wanneer Vreemdgaan Goed Voor Je Relatie Is

Tot nu toe gingen de voordelen voornamelijk over hoe vreemdgaan ervoor zou kunnen zorgen dat jullie bij elkaar blijven.

Dit voordeel laat echter zien dat vreemdgaan goed is, omdat het kan benadrukken dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen.

De ene persoon is nu eenmaal wat losser dan de ander. Als voor jou vreemdgaan echt totaal geen optie is, mag je blij zijn als de ander die grens over gaat.

In plaats van dat jullie samen het probleem oplossen, besluiten jullie dat het een beter idee is om niet bij elkaar te blijven.

Je steekt niet langer meer energie in iemand die dat niet voor je terug kan doen. Dat is natuurlijk een groot voordeel.

In dit proces heb je jezelf gered van een relatie die niet goed voor je is en dat is onbetaalbaar. Stel je eens voor dat je hier pas jaren later achter was gekomen.

Al die tijd en moeite die je dan in je relatie had gestoken, was dan helemaal voor niks geweest. Nu heb je nog voldoende tijd om weer opnieuw te beginnen en een ander te zoeken.

10. Vreemdgaan goed voor je relatie: Je komt er emotioneel veel sterker uit

Bedrog overwinnen is goed voor je persoonlijkheid. Dat klinkt misschien een beetje grof, maar een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

Na deze crisis zal je veel meer mensenkennis hebben dan voorheen. Niemand kan jou meer iets wijsmaken, want je hebt het allemaal al gezien.

De pijn die je voelt nadat je bedrogen bent, is ongeëvenaard. Je weet heel goed dat je er alles aan zult doen om dit nooit meer mee te hoeven maken.

In dit geval is vreemdgaan goed voor je relatie met jezelf. Nooit meer zal je iemand zo over je heen laten lopen en je bent sterker dan ooit.

Over het algemeen hebben vrouwen meer last van een break-up dan mannen. Vrouwen kunnen namelijk eindeloos nadenken over wat er fout is gegaan en waarom.

Mannen laten dit veel gemakkelijker van zich af glijden. Dit zorgt er wel voor dat vrouwen uiteindelijk veel beter met de gevolgen omgaan.

Het is een pijnlijker proces, maar de uiteindelijke winst die ze ermee behalen, is ontzettend waardevol. Zij gaan verder met hun leven en kunnen deze pijn voor eens en voor altijd achter hun laten.

11. Je gaat op een andere manier naar je partner kijken

Zeker als jullie al een flinke tijd bij elkaar zijn, kan het voorkomen dat je denkt dat je partner een beetje saai is.

Totdat hij vreemdgaat. Natuurlijk ben je dan in de eerste instantie boos, maar gek genoeg wint hij ook weer wat van je respect terug.

Je staat er eerlijk gezegd best van te kijken dat hij dit allemaal klaar heeft gespeeld. Ergens voel je ook wel dat hij dus niet de saaie man is die je dacht dat hij was.

Voor sommige vrouwen werkt het dan zo dat ze het respect voor hun partner terugvinden. Opeens kunnen ze hem weer zien als die stoere man waar ze ooit op gevallen zijn.

Natuurlijk staat het vreemdgaan dan nog in de weg, maar daar kan vaak wel over gepraat worden. Relaties kunnen op deze manier echt worden gered door vreemdgaan.

Dit geldt zeker niet voor iedereen, maar er zijn vrouwen die op deze manier in elkaar zitten. Zij vergeten een tijd hoe leuk ze hun man vinden.

Het vreemdgaan kan dit gevoel weer helemaal terug brengen. De relatie krijgt een nieuwe impuls die je waarschijnlijk nooit aan had zien komen.

12. Soms is vreemdgaan goed voor je relatie in de toekomst

13 x Wanneer Vreemdgaan Goed Voor Je Relatie Is

Als je relatie nu eindigt door vreemdgaan, weet je in de toekomst beter waar je op moet letten als je een partner zoekt.

Waarschijnlijk had je al een aantal signalen gezien waardoor je een vermoeden had dat de ander vreemdging. Ook voordat het echt gebeurde al.

Bij je toekomstige partner zal je dus veel beter opletten. Je kijkt vanaf de eerste seconde of je deze signalen ziet.

Zodra je ook maar denkt te merken dat hij iemand is die ontrouw kan zijn, verlies je je interesse. Deze keer bescherm jij jezelf namelijk goed tegen het verdriet.

Al met al heb je dus best wat geleerd. Je nieuwe relatie zal vele malen beter zijn dan je oude.

Dit is ook bevestigd door onderzoek. Vrouwen die ooit bedrogen waren, lieten weten dat hun emotionele intelligentie na het overspel veel hoger was dan daarvoor.

Ze hadden niet alleen beter inzicht in toekomstige partners, maar ook in vriendschappen en collega’s. Je zal veel sneller door hebben wanneer iemand geen goed persoon is.

13. Je krijgt bevestigd waarom je relatie niet goed was

Soms weet je gewoon dat de relatie waar je in zit niet goed is. Je wil er al een tijdje uit, maar je kunt geen goede reden bedenken.

Je spreekt met jezelf af dat je het nog wel een tijdje uitzit. Het voelt immers raar om een relatie waar in principe niks mis mee is zomaar af te kappen.

Vreemdgaan geeft je eindelijk een reden om er een punt achter te zetten en niet meer om te kijken.

De kans dat jij gaat twijfelen over of je wel de juiste keuze hebt gemaakt, is niet langer aan de orde. Vreemdgaan is een keuze en daarmee heeft de ander meteen de keuze gemaakt om jullie relatie te laten beëindigen.

Jouw gevoel dat deze relatie al niet de juiste was, wordt alleen maar bevestigd. Voor jou wordt het nu veel gemakkelijker om verder te gaan met je leven.

Je weet immers heel zeker dat je nooit meer met iemand wil zijn die jou dit aan kan doen. Al jouw twijfels worden in no time weggevaagd.

Vreemdgaan heeft voor jou laten zien dat je veel meer waard bent. Jij zal niet zo’n persoon worden die jaren later nog steeds met haar ex bezig is.