Skip to Content

Jaloezie Quotes Van Echte Mannen

Jaloezie Quotes Van Echte Mannen

Als er iets is wat mannen echt niet aantrekkelijk vinden aan vrouwen, is het wel jaloezie. Om je een inkijkje te geven in wat ze nu echt zo irritant vinden, hebben we hier een aantal jaloezie quotes van echte mannen verzameld.

Dat lees je goed, niet zomaar quotes van het internet, maar quotes van echte mannen. Mannen die jij in het dagelijks leven tegen kunt komen. Het kan je vriend zijn, je collega of je buurman.

En vergis je niet, de meeste mannen hebben best nog wel wat slimme dingen te zeggen. Ondanks dat het allemaal verschillende quotes zijn, kan je zien dat de mannen het over één ding eens zijn: jaloerse vrouwen zijn niet aantrekkelijk.

Lees het allemaal hier!

Jaloezie quotes van mannen die een relatie hebben

Jaloezie Quotes Van Echte Mannen

”Ik snap er echt niks van als mijn vriendin jaloers is. Ik heb toch een relatie met haar? Hoe veel meer moet ik dan nog bewijzen? Verwacht ze nu echt dat ik alle andere vrouwen uit mijn leven zal verbannen?” – Fred A.

”Natuurlijk is iedereen wel eens jaloers, maar het is maar net hoe je er mee omgaat. Kijk, een vrouw die echt kan laten zien dat ze daar boven staat, is super aantrekkelijk. Een vrouw die daarentegen laat zien dat het echt invloed op haar heeft, is helemaal niet aantrekkelijk. Ik weet dan gewoon dat zij super onzeker is.” – Loek B.

Deze eerste twee jaloezie quotes kunnen niet duidelijker laten zien dat mannen echt geen zin hebben in jaloerse vrouwen!

”Ik heb wel eens een vriendin gehad die heel erg jaloers kon zijn. Het maakte niet uit wat ik ging doen, zelfs als ik een avond bij mijn ouders op bezoek ging was ze jaloers. Dat resulteerde erin dat zij me de hele avond berichten stuurde om te controleren wat ik aan het doen was. Uiteindelijk heb ik de relatie met haar verbroken, want dit vond ik echt niet oké.” – Roland P.

”Ergens vind ik het wel een compliment als een meisje jaloers is. Dat ik me dan toch een beetje vereerd voelt dat ze denkt dat ik nog sjans heb van anderen. Ergens is het dus wel schattig, maar als je er als stel echt last van gaat krijgen, hoeft het van mij niet meer. Ik zou nooit een relatie willen met een vrouw die zo jaloers is.” – Mark van der L.

Wat mannen echt van jaloerse vrouwen vinden…

Hier onder vind je nog een aantal jaloezie quotes die je laten zien wat echte mannen vinden van jaloezie.

”Niet alleen vrouwen die jaloers zijn binnen een relatie zijn niet aantrekkelijk, ook vrouwen die jaloers zijn op hun eigen vriendinnen vind ik raar. Ik snap echt niet hoe je iets anders kan voelen dan blijheid wanneer iemand waar je om geeft iets leuks overkomt. Dat vind ik echt van die vrouwendingen waar ik helemaal niks van begrijp.” – Cyril C.

”Toen ik een tijdje een jaloerse vriendin had, had dat echt invloed op alle aspecten van mijn leven. Ik was er altijd mee bezig of dat wat ik aan het doen was wel kon in haar ogen. Altijd was ik bang dat ze jaloers zou worden en dan was mijn leven echt een hel. We hadden vaker wel dat niet ruzies die werden veroorzaakt door haar jaloezie. Voor mij nooit meer een jaloerse vrouw!” – Tam L.

Heb je al veel geleerd van deze jaloezie quotes?

”Naar mijn mening zijn vrouwen zeker sneller jaloers dan mannen. Zij kunnen zich echt druk maken over van alles waar wij mannen helemaal niet over nadenken. Meestal laat ik het maar een beetje gaan. Als ik er niet te veel aandacht aan besteed, gaat het vast vanzelf weer over.” – Colin V.

Nog meer jaloezie quotes van echte mannen

Jaloezie Quotes Van Echte Mannen

”Vrouwen die jaloers zijn, hebben vaak geen idee wat voor impact dat heeft op een ander. Ze gaan bijvoorbeeld kattig doen tegen andere vrouwen, die daar vervolgens ook weer een heel complex van oplopen. Die worden ook onzeker, waardoor ze jaloers worden en zo gaat het maar door. Het houdt elkaar in stand en als al die vrouwen er gewoon eens mee op houden, gaat het vanzelf over.” – Charles M.

”Vroeger kon een vrouw alleen nog jaloers worden als ik ook echt contact had met een vrouw. Tegenwoordig heb ik het al met mijn vrouw aan de stok als er een foto van een andere vrouw voorbij komt op de sociale media. Daar ga ik niet eens actief naar op zoek, het gebeurt gewoon. Soms heb ik het gevoel dat ik al heb verloren zonder dat ik aan de wedstrijd begonnen ben.” – Daniel van D.

”Jaloezie laat echt niet zien dat een vrouw om je geeft, zoals sommige van die jaloezie quotes op internet je doen laten geloven. Het laat alleen maar zien dat een vrouw super onzeker is en dat ze doodsbang is dat je haar verlaat voor iemand die leuker is.” – Nicolaas B.

”Tijdens het sporten kan ik heel erg gemotiveerd raken van jaloezie. Als een andere man in de sportschool naar mijn lichaam of houding kijkt en ik merk dat hij jaloers is, motiveert dat me alleen maar om harder te werken. Maar vrouwen die jaloers zijn, nee, dat demotiveert me echt.” – Jacques V.

Een inkijkje in het mannenbrein

”Een pagina vol met jaloezie quotes voor vrouwen is misschien wel een goed idee ja. Misschien dat ze dan eindelijk leren dat het een onaantrekkelijke eigenschap is waar geen enkele man op zit te wachten!” – John B.

”Het ligt er wel echt een beetje aan op welke manier een vrouw omgaat met haar jaloerse gevoelens. Zo lang ik er geen last van heb, doet het me niet zo veel. Maar zodra ze het gaat opkroppen en het eruit komt op een manier waar ik niks van begrijp, dan kan ik er echt helemaal niks mee.” – Geert M.

”Jaloezie vind ik echt wat voor kinderen. Dat zij jaloers zijn omdat een vriendje een bepaald stuk speelgoed heeft en zij niet. Dat begrijp ik nog wel. Bij volwassenen is jaloers zijn echt iets giftigs. Het verziekt heel je relatie met degene op wie je jaloers bent en daarbij is het voor je mentale gezondheid ook echt funest.” – Jody M.

Zie je dat al deze jaloezie quotes van echte mannen hetzelfde zeggen? In hun hart is geen plaats voor jaloerse vrouwen!

”Natuurlijk ben ik ook wel eens jaloers. Ik kan er echt van balen als mijn collega bijvoorbeeld die promotie krijgt waar ik al heel lang op gehoopt had. Maar eigenlijk doe ik er nooit echt iets mee. Ik ga gewoon netjes naar die collega toe om hem te feliciteren, ik blijf er niet mee rondlopen.” – David L.

”Kijk, ik zou wel graag een vrouw hebben waar andere vrouwen jaloers op zijn. Dat betekent namelijk dat ze iets goed doet. Ze is heel mooi, heel aantrekkelijk of succesvol. Vrouwen die jaloers zijn, hebben blijkbaar iets in hun leven niet helemaal op orde en dat vind ik maar niks.” Sjoerd L.

Jaloezie quotes die je laten zien wat mannen echt vinden

De bovenstaande jaloezie quotes hebben een mooi inkijkje gegeven in wat mannen nu echt van jaloerse vrouwen vinden. Hun eindoordeel? Ze vinden jaloerse vrouwen echt helemaal niks!

Laten we eens kijken naar waarom dat precies zo is.

1. De jaloezie quotes hebben laten zien dat mannen niet beperkt willen worden

Jaloezie Quotes Van Echte Mannen

Als er één ding is dat mannen verschrikkelijk vinden, is het wel dat ze beperkt worden in hun dagelijkse leven. Ze willen gewoon kunnen gaan en staan waar ze willen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over jouw gevoelens.

Het is natuurlijk ook helemaal niet leuk voor een man als hij zich continu moet afvragen of zijn gedrag wel oké is. Bij iedere beweging die hij maakt, is hij bang dat jij er iets slechts in ziet.

Zo’n relatie zal nooit stand houden. Het is namelijk niet alleen heel irritant als je de hele tijd zo jaloers wordt, maar ook verdrietig. Voor een man die van je houdt is het helemaal niet leuk om te zien dat jij niet gelukkig bent.

In sommige gevallen kiezen mannen er daarom voor om maar helemaal niks te doen. In plaats van uit te gaan en het risico te lopen dat jij jaloers wordt, blijft hij gewoon thuis.

Dit is geen situatie waarin een man zich graag bevindt en daarom houdt de relatie geen stand. Dat hebben de jaloezie quotes ook laten zien. Een aantal mannen vertellen dat hun relatie met een jaloerse vrouw geen stand heeft gehouden.

Ook als ze de hele tijd door je worden gestalkt voelen mannen zich beperkt. Je kan niet lekker zitten als je de hele tijd berichtjes moet beantwoorden op je telefoon.

Hij kan daardoor gaan denken dat er niks is wat hij nog goed kan doen, wat benauwend werkt. In die situatie blijft er voor hem maar één uitweg over: de relatie beëindigen.

2. Mannen begrijpen jaloezie niet

Sommige van de jaloezie quotes hebben laten zien dat mannen jaloezie vooral niet begrijpen. Het is een emotie die ze zelf zeker wel eens voelen, maar waar ze eigenlijk nooit iets mee doen.

Als zij een keer jaloers zijn, bijvoorbeeld op een collega die een promotie heeft gekregen, kroppen ze dat niet op. Ze balen even en gaan daarna gewoon weer verder.

Wat ze vooral niet begrijpen, is hoe vrouwen zelf niet inzien dat jaloezie een giftige emotie is. Je hebt er zelf echt helemaal niks aan om jaloers te zijn en een ander ook niet.

Jaloezie is dus echt een emotie die je tegenhoudt. Terwijl de mannen hierboven aangaven dat zij juist op zoek zijn naar groei. Een vrouw moet jaloezie hoogstens gebruiken als motivatie, nooit als een emotie die haar tegenhoudt.

Mannen zien jaloezie als een emotie voor kinderen. Iets waar volwassen vrouwen al lang overheen zouden moeten zijn. Voor hen zijn er gewoon veel dingen in het leven die veel belangrijker zijn dan de prestaties van een ander.

Dat een vrouw helemaal kan opgaan in jaloezie, is voor mannen echt vreemd. Zeker als ze jaloers zijn op iets dat helemaal niet bestaat.

Zoals de mannen in de jaloezie quotes die aangaven dat een vriendin jaloers was terwijl ze zich helemaal nergens druk om hoefde te maken. Hij was gewoon bij zijn ouders en niet iets verkeerds aan het doen.

En eerlijk is eerlijk, dat mannen er zo over denken, daar hebben ze wel een beetje gelijk in.

3. De jaloezie quotes lieten zien dat jaloezie gelijk staat aan onzekerheid

Jaloezie Quotes Van Echte Mannen

Veel mannen gaven in de bovenstaande jaloezie quotes aan dat zij jaloezie zien als een vorm van onzekerheid. Daar zijn zij natuurlijk zeker niet de enige in.

Jaloezie ontstaat doordat iemand anders iets heeft, wat jij niet hebt. Daar wordt je onzeker van en dat mondt zich uit in jaloezie.

Voor mannen is dat een onbegrijpelijke reactie. Als zij jaloerse emoties hebben, worden ze daar niet onzeker van, maar juist gemotiveerd.

Zij zien hun emoties als een trigger om zelf beter te presteren, meer te bereiken en zo die negatieve emoties de deur te wijzen.

Als een vrouw bijvoorbeeld een vriendin heeft die beter presteert dan zij, dat kan zijn op de werkvloer, dan moet zij dat zien als push. Een man snapt niet dat een vrouw in die situatie gaat zitten mokken.

Dat is op zich een hele waardevolle les die de mannen ons proberen te leren. Het heeft natuurlijk ook geen zin om in je jaloezie te blijven hangen. Je schiet er niks mee op, sterker nog, je gaat er als persoon juist van achteruit.

Mannen zijn ook niet op zoek naar een vrouw die onzeker is. Zij willen een vrouw die voor zichzelf kan zorgen en haar zaakjes op een rijtje heeft.

Iemand die een zenuwinzinking krijgt als iets even niet zo gaat als zij wil, is natuurlijk super onaantrekkelijk. De enige mannen die op zoek zijn naar onzekere vrouwen, zijn mannen met slechte bedoelingen. Daar kan je maar beter bij uit de buurt blijven!

4. Mannen snappen jaloezie onder vrienden niet

Voor mannen is vriendschap heilig. Het maakt niet uit welke man je vraagt, maar zijn goede vrienden staan voor hem altijd op nummer één. Hij behandelt ze als familie.

Daarom snappen mannen er echt helemaal niks van als vrouwen jaloers zijn op hun eigen vriendinnen. Het is voor hun totaal niet logisch dat je ook maar iets anders kunt voelen dan blijdschap.

Als de beste vriend van je man een promotie krijgt, zal hij geen seconde jaloers zijn op het succes van de ander. Ze gaan het vieren en samen hopen ze dat de ander hetzelfde zal overkomen.

Vriendschap is voor mannen de ander alles gunnen, anders heeft het natuurlijk ook geen zin om vrienden met iemand te zijn. Wanneer een vrouw dus super jaloers wordt op een vriendin, is dat voor een man onbegrijpelijk. Het komt totaal niet overeen met zijn eigen gedrag en emoties.

Vriendschappen tussen vrouwen zijn voor mannen sowieso vreemd. Ze begrijpen het bijvoorbeeld ook niet als wij tegen vriendinnen liegen dat we geen tijd hebben, omdat we een avondje niet willen afspreken.

Volgens mannen is jaloezie ook iets dat vrouwen elkaar aandoen. Het is een emotie die voortkomt uit je eigen onzekerheid, waardoor je gemeen gaat doen tegen een andere vrouw.

Deze vrouw wordt daar ook weer onzeker van en die gaat vervolgens haar emoties weer afreageren op een andere vrouw. Dat is in ieder geval hoe mannen denken dat het gaat en daar hebben ze niet altijd ongelijk in.

Jaloezie is een giftige emotie, die van vrouw op vrouw wordt overgedragen. Ik ben het met de mannen eens dat vrouwen veel gelukkiger zouden zijn als ze niet altijd maar zo jaloers op elkaar zijn.

5. Mannen vinden het wel leuk als iemand jaloers op jou is

Jaloezie Quotes Van Echte Mannen

Mannen houden er vooral niet van als hun eigen vrouwen jaloers zijn. Als andere vrouwen jaloers zijn op hun vrouw, vinden ze het vaak wel leuk.

Dat is natuurlijk niet zo gek, want het is een groot compliment als iemand jaloers op je is. Het laat zien dat je iets hebt dat andere vrouwen ook graag zouden hebben.

Voor mannen is de jaloezie van een andere vrouw de bevestiging dat zij een goede keuze hebben gemaakt. Daarbij geeft het ze ook een fijn gevoel dat ze zelf geen jaloerse vrouw aan de haak hebben geslagen, maar dat ze een vrouw hebben waar anderen jaloers op zijn.

Een man kan er echt van genieten als andere vrouwen vol afgunst naar zijn vriendin kijken. Dat iedere vrouw in de ruimte zou willen zijn zoals zijn vriendin.

Wat een man niet begrijpt, is dat dat misschien wel helemaal niet leuk is voor jou. Jaloerse vrouwen kunnen echt heel gemeen zijn tegen elkaar, waardoor je je als vrouw echt buitengesloten kunt voelen. Als je het aan de meeste vrouwen vraagt, hebben zij waarschijnlijk liever dat niemand jaloers op ze is.

Mannen kunnen niet verwachten dat vrouwen niet meer jaloers zijn en er vervolgens wel van genieten als iemand jaloers is op hun eigen vriendin. Het is een beetje alles of niets in deze situatie.

Maar laten we het de mannen vergeven. Het is voor hen al allemaal zo ingewikkeld, dat we het niet nog ingewikkelder voor ze moeten maken.

6. Jaloezie quotes hebben laten zien dat mannen jaloezie niet begrijpen

Een van de mannen in de jaloezie quotes gaf aan dat zijn vriendin tegenwoordig al jaloers wordt als er op zijn sociale media andere vrouwen voorbij komen.

De man begrijpt hier niks van, omdat dit helemaal geen vrouwen zijn die hij zelf opzoekt. Ze komen gewoon toevallig voorbij in zijn feed.

Natuurlijk wil een man best zijn best doen om te voorkomen dat jij niet jaloers wordt. Hij zal bijvoorbeeld nooit flirten met een vrouw of naast jou op straat een andere vrouw bekijken.

Dit zijn dingen die hij zelf nog onder controle heeft. Maar sommige mannen zijn in de war met wat er allemaal onder jaloezie valt tegenwoordig. Zelfs dingen waar zij helemaal geen invloed op hebben, kunnen ervoor zorgen dat een vrouw jaloers wordt.

Ook hier hebben mannen wel gelijk in. Sociale media hebben er voor vrouwen ook voor gezorgd dat er honderd meer dingen voorbij komen om jaloers op te worden.

Niet alleen kan op sociale media iedereen heel goed laten zien hoe fijn hun leven is, het is ook gemakkelijker om contact te zoeken met jouw man.

Wees als vrouw dus redelijk over de dingen waar je jaloers op wordt. Die vrouwen die online voorbij komen, die kent hij niet en die wil hij ook niet kennen. Dit hoort er nu eenmaal bij.

Als je naar je eigen sociale media kijkt, zal je vast al snel opmerken dat daar ook wat mannelijk schoon te vinden is dat je niet zelf hebt opgezocht. Bewaar je jaloerse gevoelens dus alleen voor dingen waar hij echt iets aan kan doen.

7. Jaloezie tot op een bepaalde hoogte is schattig

Jaloezie Quotes Van Echte Mannen

Tot slot hebben de jaloezie quotes ons laten zien dat een heel klein beetje jaloezie wel is toegestaan. Voor een man is het namelijk niet alleen een compliment als vrouwen jaloers zijn op jou, maar ook als jij jaloers bent op hen.

Mannen in een relatie denken er zelf vaak niet bij na dat ze nog wel eens aandacht krijgen van andere vrouwen. Vaak zijn ze helemaal niet bezig met de vraag of ze nog aantrekkelijk zijn.

Pas op het moment dat jij jaloers wordt op een andere vrouw die bij ze in de buurt is, gaat bij hun het knopje om. Hij denkt dan pas aan het feit dat die vrouw ook wel eens interesse in hem zou kunnen hebben.

Zo bereik je als vrouw dus precies wat je niet wil. Het is dus een veel beter idee om niet te laten zien dat je jaloers bent op de vrouwen in zijn omgeving.

Op die manier laat je je man lekker in het ongewisse. Hij kan het niet vervelend vinden dat jij jaloers wordt en hij kan zich er niet van bewust worden dat andere vrouwen interesse in hem zouden kunnen hebben.

Stoppen dus met die jaloezie, want mannen vinden er echt helemaal niks aan!

PinFlight Image