Skip to Content

Je Bent Jong, Dus Je Hebt Nog Genoeg Tijd Om Verliefd Te Worden

Je Bent Jong, Dus Je Hebt Nog Genoeg Tijd Om Verliefd Te Worden

Begin niet met een serieuze relatie als je nog jong bent. Speel rond. Kus meer dan één persoon.

Word niet verliefd op de eerste en enige persoon die je ooit hebt gekust. Investeer je leven niet alleen in die persoon.

Begin niet met een serieuze relatie op een 16-jarige leeftijd. Zestien zijn is een lastige fase in het leven wanneer dingen verwarrend en frustrerend zijn.

Zestien is zo jong, hoewel het op dat moment zo oud aanvoelt.

Zestien is wanneer je nog steeds een beugel hebt. Zestien is wanneer je niet luistert naar het advies van je moeder, want wat weet zij?

Zestien is wanneer je denkt dat het het einde van de wereld is, omdat de jongen waar je verliefd op bent, de voorkeur geeft aan het sms’en van je beste vriendin in plaats van met jou.

Zestien is als je nog steeds vecht met je vader, omdat je je niet realiseert dat hij gewoon doet wat het beste is.

Zestien is niet het moment om van iemand anders te houden, omdat je op je 16e zelfs niet van jezelf houdt, daarom is zestien niet het moment om een serieuze relatie aan te gaan met iemand anders dan jezelf.

Begin niet met een serieuze relatie als je jong bent. Want als je in een relatie stapt als je jong bent, leer je hoe je de vriendin van iemand anders kunt zijn, maar niet hoe je jezelf moet zijn.

Je bent niet je eigen persoon als je opgroeit als een vriendin, daarom groei je in die andere persoon, en het wordt al snel bijna onmogelijk om jezelf te ontwarren.

Je identificeert je als een vriendin of een vriend vóór alles anders, en daardoor vergeet je om jezelf te zijn.

Je leert hoe je van een ander moet houden, maar niet hoe je van jezelf moet houden. Wanneer je eerst een relatie hebt, duw je de problemen die je hebt met jezelf weg. J

e schopt jezelf liefdevol onder het tapijt, omdat het leren van jezelf te houden een hoop werk is, vooral als je het te druk hebt met iemand anders lief te hebben.

Als je eerst een relatie hebt, verwacht je dat de andere persoon genoeg van je houdt voor jullie allebei.

Begin niet met een serieuze relatie als je jong bent – ik kan dit niet genoeg benadrukken. Leer eerst jezelf te zijn. Heb een andere identificatie dan ‘vriend’ of ‘vriendin’.

Leer om voor jezelf te zorgen, om vrienden te maken, om alleen gelukkig te zijn, om op eigen benen te staan zonder de steun van iemand anders. Het belangrijkste is dat je leert jezelf lief te hebben zoals je bent.

Maar als je in een relatie terechtkwam toen je jong was en het niet lukte, heb dan geen spijt van de relatie. Het was goed en het behandelde je goed. Je weet wat ware liefde is, en veel mensen van jouw leeftijd weten dat niet.

Maar je kunt spijt hebben van iemand anders te houden voordat je echt geleerd hebt om van jezelf te houden.

Spijt dat je afhankelijk wordt voordat je leert onafhankelijk te zijn. Je mag daar spijt van hebben.

Je Bent Jong, Dus Je Hebt Nog Genoeg Tijd Om Verliefd Te Worden