Skip to Content

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Het eenvoudig om je mee te laten slepen in de leugen van onze samenleving dat een partner hebben de enige manier is om gelukkig te zijn.

Maar iedereen heeft zijn eigen reis naar de liefde en zelfliefde.

Als je het type vrouw bent dat altijd van relatie naar relatie springt zonder dat daar een einde aan lijkt te komen, dan zorg je er alleen maar voor dat je in een emotionele achtbaan terecht komt – een achtbaan met een eindbestemming die altijd als doel heeft om de goedkeuring van een ander te verkrijgen.

Als je de gewoonte hebt dat je altijd achter een relatie aan zit om alleen maar zodat je behoeftes behartigd worden, kun je jezelf het beste leren kennen door “onbelemmerd” te leven.

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Onbelemmerd door de druk van een relatie waar je niet klaar voor bent of een relatie met iemand die niet bij jou past.

Onbelemmerd door de chaotische herrie van meningen over je liefdesleven, vaak zijn dit ongevraagde meningen van mensen die ook genoegen nemen met wat ze hebben.

Onbelemmerd door je oneindige behoefte om je aan iets of iemand vast te klampen die bepaalt wie jij bent of die je wonden zal genezen.

Soms is het beter om een tijdje alleen te zijn. Om een relatie met jezelf te hebben, liever dan met iemand die je een nog eenzamer gevoel geeft.

Om het toe te staan dat je de persoon loslaat die je in elke relatie wilde zijn, om echt te worden wie je hoort te zijn.

Soms is het beter om de reis op je eigen manier te maken.

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Soms heb je een pauze nodig van het daten en de romantiek om jezelf opnieuw te ontdekken.

Om te groeien, om delen van jezelf te koesteren waarvoor je je volgens de samenleving hoort te schamen, om te genezen wat genezen moet worden.

De waarheid is dat alleen zijn ook een luxe kan zijn.

Om alleen te wonen, om je eigen huis te hebben, altijd je eigen geld te hebben, om niet van een ander afhankelijk te zijn, om een gevoel van oneindige weerstand op te bouwen, om de ruimte en tijd te waarderen die je altijd nodig hebt gehad om nog wat ambitieuzere dromen te hebben; dit zijn de zegeningen van een leven zonder de verplichtingen van een relatie.

Dit zijn levensvaardigheden die je je hele leven zal kunnen gebruiken.

Te weten dat je altijd voor jezelf zal kunnen zorgen, met of zonder partner.

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Om de schoonheden van de wereld in je op te nemen zonder dat je iemand anders zijn aanwezigheid nodig hebt.

Om elke ochtend wakker te worden en te weten dat jij zelf bepaalt wat je gaat ondernemen, wie je zult ontmoeten, aan welk project je gaat werken, naar welke nieuwe stad je op reis gaat.

Om de simpele vreugde te waarderen van een kop koffie te drinken op je balkon of van mediteren in de natuur.

Om jezelf te vieren. Om tevreden te zijn over je innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Om vriendelijker voor jezelf te zijn.

Om te leren hoe je je emotionele behoeftes kunt behartigden zonder altijd maar afhankelijk te zijn van iemand anders.

Soms is het beter om de mooie onzekerheid van het alleen zijn te omarmen, om gewoon de mooie zekerheid te aanvaarden dat je altijd jezelf kunt redden.

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Maar het is nou eenmaal zo dat het omarmen van het leven als single lastig gaat worden voor iemand die vooral een “relatie” persoon is.

Het zal eerst zwaar zijn om te ontgiften van de constante steun die de romance je heeft geboden.

Je zal weer oude gewoontes aannemen, verleid worden om het oude patroon van het daten van de verkeerde mensen weer meteen op te pakken.

Je zal het gevoel hebben dat de leugen die de samenleving je heeft wijsgemaakt wat betreft het single zijn over jou oordeelt.

Je zal de overweldigende behoefte hebben om voor iemand anders te zorgen – want je bent het zo gewend om de behoeftes van anderen boven de jouwe te plaatsen.

Maar is het tijd.

Het is tijd om voor jezelf te zorgen.

Het is tijd om waarde aan jezelf te hechten.

Het is tijd om dieper te graven.

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Om degene te leren kennen voor wie je altijd wegrende als je achter iemand anders aan zat.

Het is tijd om te gaan genezen. 

Zodra je een poosje single bent geweest, zul je niet langer het gevoel hebben dat je “gevangen” zit in je burgerlijke status of het gebrek daaraan – je zal je volkomen verlost voelen.

Zodra je gewend bent geraakt aan de vrede die erbij komt kijken als je voor jezelf zorgt, zul je alles wat minder fijn is dan het alleen zijn niet meer tolereren.

Zodra je frissere lucht inademt, zul je niet meer verslaafd zijn aan het toxische verleden.

Zodra je het meeste probeert te halen uit je vrijheid, zul je de kans krijgen om een leven te creëren dat vele malen gedurfder, spannender, en authentieker is voor jou.

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Alleen zijn zal in je toekomstige relaties en zelfs je vriendschappen een nieuwe eis worden.

Je zal niet langer proberen te “ontsnappen” aan het single zijn, want je zal steeds verliefder worden op wie je aan het worden bent – meer dan op de illusie van wie iemand anders kon zijn.

Het is beter om alleen te zijn en om te leren van je eigen gezelschap te genieten, dan je tijd in een toxische relatie te stoppen die je emotioneel compleet zal uitputten.

Het is beter om jaren te besteden aan het behalen van je dromen en aan het vinden van jezelf, dan dat je achter iemand aan blijft zitten die niet gevangen kan worden.

Je zal over tien jaar niet terugkijken en spijt hebben van de tijd die je in jezelf hebt gestoken en dat je mooie herinneringen hebt aan de avonturen die je alleen hebt meegemaakt of samen met je naasten.

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn

Maar op een dag zul je je afvragen hoe het leven had kunnen zijn als je niet jaren had verspild aan het veranderen van iemand die niet wilde veranderen.

Je zal spijt hebben van de maanden die je hebt verspild aan het huilen en het smeken om iemand die jouw tijd niet waard was, terwijl je diezelfde tijd had kunnen gebruiken om je lekkerder in je vel te leren voelen.

Je zal tenenkrommend terugkijken wanneer je denkt aan alle momenten dat je met minder genoegen nam, alleen maar omdat wat je werkelijk verdiende op dat moment niet verscheen.

Je zal verlangen naar de jaren die voorbijvlogen toen je meer tijd besteedde aan het opbouwen van de visie van een ander, dan dat je verliefd werd op je eigen visie.

Alleen maar omdat je nu kiest om alleen te zijn betekent dat niet dat je de rest van je leven alleen hoeft te zijn.

Een liefde die jij verdient kan je leven binnenwandelen als je er klaar voor bent – of als je het graag wilt.

Maar op dit moment is misschien het huidige alles wat je nodig hebt om je je te realiseren hoeveel geluk je hebt dat je nog steeds je eigen verhaal kan schrijven. Dat je jezelf eindelijk een keer voorop kan stellen.

Hoe het er ook uit zal zien en met wie het ook zal zijn, je kan nog steeds je eigen goede afloop schrijven.

Je kan nog steeds je ideale leven werkelijkheid doen worden. Je hebt nog steeds onbegrensde mogelijkheden op je pad.

En dat is misschien wel het mooiste liefdesverhaal ooit.

Soms Is Het Beter Om Alleen Te Zijn