Skip to Content

Jij Bent De Enige Die Je Geluk In De Weg Staat

Jij Bent De Enige Die Je Geluk In De Weg Staat

Iedereen heeft andere levensdoelen, maar we delen allemaal een gemeenschappelijk en ultiem doel en dat is gelukkig zijn. Jammer genoeg is dit voor velen een onbereikbare droom. 

Natuurlijk is het nogal onmogelijk om elke minuut van elke dag gelukkig te zijn. Maar wanneer heb je jezelf voor het laatst gevraagd of je in het algemeen gelukkig was?

Als het antwoord nooit is, heb je dan nagedacht over de redenen die je geluk in de weg staan?

We geven graag verschillende externe factoren de schuld van onze misère. Je vindt het leven waarschijnlijk moeilijk en dat je altijd slechte kansen krijgt. 

Maar laat me je iets vertellen wat je waarschijnlijk niet wilt horen. 

Het leven is moeilijk omdat jij dat gelooft. Je hebt je geluk in eigen handen en jij hebt er de controle over.

Als je het gevoel hebt dat je niet gelukkig genoeg bent, is het misschien tijd om je te realiseren dat je jezelf waarschijnlijk saboteert.  

Houd je vast aan iets of iemand uit je verleden die je je geluk in de weg staan? Laat dat of diegene gaan en ga verder met je leven. 

Word je omringd door mensen die je een ellendig gevoel geven? Verander je omgeving. 

Ben je ontevreden over liefdesleven? Als je het zat bent om single te zijn, probeer dan te bepalen waar je naar op zoek bent en stel jezelf beschikbaar op de datingmarkt.

Als je een relatie hebt waarin je niet gelukkig bent en je je bewust bent dat er niets zal veranderen, maak het dan uit, hoe pijnlijk het ook zal zijn. 

Ben je niet tevreden met je werk? Vind manieren om je vaardigheden te verbeteren en om manieren om je werkomgeving te veranderen. 

Ik weet dat het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan is en dat je waarschijnlijk denkt dat deze doelen onbereikbaar zijn, maar als je erover nadenkt ben jij de enige die jezelf ervan weerhoudt om ze te bereiken. Je hebt alles zelf in de hand. 

Als je erover nadenkt, voel je je misschien wel helemaal niet op je gemak als je gelukkig bent. Je bent bang om te tevreden te zijn over je leven en telkens als je gelukkig bent, verwacht je dat er iets slechts te gebeuren staat. 

Maar je bent vooral bang om gelukkig te zijn. 

Je bent doodsbang om uit je comfortzone te stappen en alle mogelijkheden die het leven voor je in petto heeft onder ogen te zien.

Je blijft liever op je plek, comfortabel en je blijft met de stroom mee gaan, zelfs als je je hier intens ongelukkig bij voelt. 

En je bent bovendien bang om verantwoordelijkheid te nemen. Het moment waarop je je realiseert dat jij de baas bent over je eigen geluk, zul je begrijpen dat je ook verantwoordelijk bent voor je mislukkingen. Want het is veel makkelijker om het leven de schuld te geven van je pech, toch?

Je bent eigenlijk bang om risico’s te nemen en om te ontdekken wat je in je mars hebt, omdat je doodsbang bent voor wat er zou geburen als je zou falen. En je staat nooit stil bij de gedachte dat je misschien zal slagen.

Natuurlijk kun je het lot niet de schuld geven van je mislukkingen, maar je zou ook als enige een schouderklopje moeten krijgen voor alles wat je hebt bereikt en er bestaat geen beter gevoel dan dat. 

Ik zeg niet dat je controle hebt over externe omstandigheden, maar waar je wel controle over hebt is hoe je op die omstandigheden reageert. 

Slechte en goede dingen zullen je altijd overkomen, maar als je de keuze maakt om je alleen op de slechte dingen te focussen, zul je daar misschien depressief van worden.

Voordat je het weet, wordt droefheid een manier van leven—het wordt deel van wie je bent en het gaat alles voor je bepalen. Opeens begin je te denken dat je je niet anders kunt voelen. 

Als je in de slachtofferrol zit door levensomstandigheden, zul je nooit echt gelukkig zijn. Dus in plaats van dat je dat doet, neem de touwtjes in handen en krijg weer controle over je eigen leven, want jij bent de enige die dat kan.

In plaats van dat je steeds over alles klaagt en er helemaal niets aan doet, neem verantwoordelijkheid en neem de leiding over. 

Denk aan alles wat je ongelukkig maakt, ook de mensen. En laat ze los. Ik weet dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar ontdoe jezelf van alle toxische mensen die je geen goed doen.

Negativiteit is overal, maar we hebben de kracht om ervan weg te lopen. In plaats daarvan moet je je omringen door optimistische mensen en dingen die je gelukkig maken. Op die manier zul je positief gaan denken. 

Doe dus wat je een goed gevoel geeft, zolang het niemand anders in gevaar brengt. Stel kleine doelen voor jezelf en doe er alles aan om deze te bereiken. Zodra je ziet wat je in je mars hebt, zul je veel beter in je vel zitten en zal je echt gelukkig worden. 

Neem verantwoordelijkheid, maar oordeel niet te hard over jezelf. Onthoud dat het oké is om zo nu en dan onderuit te gaan. Laat anderen daarnaast nooit oordelen over jouw levenskeuzes.

Jij bent de enige die met de gevolgen van die keuze om zal moeten gaan, of ze nou positief of negatief zijn. 

Zolang je je eigen geluk verbindt aan anderen, zolang je jezelf vergelijkt met anderen, zolang je te streng bent voor jezelf en zolang je een pessimistische kijk op alles houdt, zul je nooit gelukkig zijn. 

En je weet wat er wordt gezegd—je trekt aan wat je uitstraalt. Je denkt misschien dat dit een leeg zinssnede is, maar vertrouw me maar dat dat niet zo is.

Zodra je positief in het leven gaat staan en je je begint te focussen op het goede, zullen je meer goede dingen overkomen. Voordat je het weet, overkomen je geweldige dingen en hoef je alleen jezelf daarvoor te bedanken.  

Je kunt uiteraard niet van alle slechte dingen in het leven wegrennen, maar zodra je je houding ten opzichte van het leven verandert, als je verwacht dat iets in jouw voordeel zal uitpakken ongeacht de negatieve omstandigheden waarin je verkeert, zal alles helemaal goedkomen. 

Jij Bent De Enige Die Je Geluk In De Weg Staat