Skip to Content

8 Veelvoorkomende Dealbrekers Voor Een Eerste Date Waar Je Naar Moet Luisteren

8 Veelvoorkomende Dealbrekers Voor Een Eerste Date Waar Je Naar Moet Luisteren

Op een eerste date gaan is een van de meest opwindende gevoelens ooit. Vanaf het moment dat je hem zag, kon je niet stoppen met aan hem te denken en nu is het eindelijk tijd om op een date te gaan waar je al zo lang over hebt gedroomd.

Maar ook al is het een fijn gevoel, we zijn allemaal bang dat het misschien niet zo perfect uitpakt als we hadden gehoopt. Helaas komt dat veel vaker voor dan we eigenlijk denken. Het ergste is dat we ons soms niet eens realiseren dat sommige dingen dealbrekers zouden moeten zijn.

Daarom wil ik je helpen om de 9 meest voorkomende dealbrekers voor een eerste date te herkennen waar je naar zou moeten luisteren. Als je ze opmerkt, dan moet je weten dat hij niet de juiste man voor je is. Dus laten we geen tijd meer verspillen en in plaats daarvan naar de lijst gaan kijken.

9 dealbrekers voor een eerste date

8 Veelvoorkomende Dealbrekers Voor Een Eerste Date Waar Je Naar Moet Luisteren

1. Hij zit constant op zijn telefoon

Als hij het grootste deel van zijn tijd op zijn telefoon doorbrengt, dan moet je weten dat hij zich waarschijnlijk altijd zo gedraagt. Ik heb zelfs gehoord dat sommige meisjes opmerkten dat hun Tinder date de hele tijd zaten te swipen, terwijl ze met hen uit waren.

Het is een groot teken dat hij je niet respecteert en eerlijk gezegd, niet eens om je geeft. Is dat het soort man waar je naar op zoek bent? Ik denk van niet. Dus als hij dat doet, voel je dan vrij om zijn naam weg te strepen.

2. Hij praat alleen over zichzelf

Een van de grootste dealbrekers voor een eerste date is wanneer een man alleen over zichzelf praat. Op de een of andere manier heeft hij de mogelijkheid om alles wat je zegt om te zetten in een onderwerp over zichzelf.

Je bent in Italië geboren. Geweldig, maar wist je dat hij zijn zomer van 2016 daar had doorgebracht? Je hebt de Engelse taal en literatuur gestudeerd. Indrukwekkend, maar wist je dat hij de spellingswedstrijd had gewonnen toen hij 10 was? En de lijst gaat maar door.

Wat je ook over jezelf probeert te zeggen, het kan hem gewoon niet schelen. Hij is erg egocentrisch en dat is zeker niet iemand met wie je zou willen daten.

3. Hij praat over zijn levensproblemen

Oh, dit is me een paar keer overkomen, maar één man was me er echt eentje. Ik was zo opgewonden om met hem op date te gaan, maar zodra we gingen zitten, begon hij over zijn levensproblemen te praten.

Het was de meest vermoeiende date van mijn leven. Ik zei dat ik viool had gespeeld toen ik een kind was. En toen begon hij over zijn droom te praten om piano te leren spelen.

Toen had ik het over mijn beste vriendin, en hij begon me meteen een verhaal te vertellen over hoe zijn ex-beste vriend hem had verraden. Als je geïnteresseerd bent in het hoe, dan zou je vast graag willen weten dat hij zonder hem naar een voetbalwedstrijd was gegaan.

Dit bewees me dat hij een zeer dramatisch persoon was die zich altijd op problemen concentreerde (zelfs als ze niet echt bestonden). En dat, mijn liefste, is een dealbreker.

4. Hij wil jullie date last minute verzetten

Als hij jullie date op het laatste moment wil verzetten en het is niet vanwege een noodgeval, dan is het een teken dat hij je niet respecteert.

Respect voor iemands tijd is erg belangrijk. Je hebt je waarschijnlijk al klaargemaakt en op zijn telefoontje zitten wachten. Maar in plaats daarvan kreeg je een appje dat hij die dag niet kon komen.

Als dat gebeurd is, en je er vrij zeker van bent dat hij niet iets ernstigs doormaakt, dan moet je zijn tweede eerste date niet accepteren.

5. Hij praat veel over zijn ex

Een van de rode vlaggen die je tijdens een eerste date kunt opmerken, is dat hij nog steeds niet over zijn ex heen is. Soms zullen jongens proberen dat feit te verbergen door slechte dingen over haar te zeggen. Maar dat betekent alleen maar dat ze constant in hun gedachten is.

Het is geweldig dat hij probeert om op een date te gaan en haar te vergeten. Jij moet echter niet degene zijn die hij in zijn armen houdt terwijl hij aan haar denkt.

Het is waar dat hij haar door jou waarschijnlijk zal vergeten. Maar je bent veel meer waard dan alleen een rebound zijn. Dus neem geen genoegen met een man die niet over zijn ex-vriendin heen is. Je zou gekwetst kunnen raken!

6. Hij heeft het over zijn andere aankomende dates

8 Veelvoorkomende Dealbrekers Voor Een Eerste Date Waar Je Naar Moet Luisteren

Als een man zijn andere aankomende dates benoemt, dan betekent dit dat hij jou alleen als een optie ziet. En als hij nu zo naar je kijkt, denk je dan echt dat de dingen in de toekomst zullen veranderen?

Je moet jezelf een kans geven om een man te vinden die ervan droomt om met je op date te gaan. Iemand die er alles aan zal doen om de beste versie van zichzelf te zijn, zodat je hem op een dag je vriendje kunt noemen.

En een man die 5 dates in 3 dagen heeft gepland, is zeker niet de juiste keuze voor je. Hij is gewoon een rokkenjager.

7. Drankmisbruik

Er is een groot verschil tussen het bestellen van een glas wijn om te ontspannen en tijdens je eerste date veel alcohol nuttigen.

Een glas kan zelfs schattig zijn. Het laat zien dat het hem iets doet hoe de date zal gaan. Dronken worden is echter totaal onacceptabel. Als hij dat op jullie eerste date doet, stel je dan eens voor hoe zijn typische avondje uit er dan uitziet. Verschrikkelijk!

8. Hij is zijn portemonnee vergeten

Soms heeft slechts één zin genoeg kracht om een dealbreker te zijn. Als je op een eerste date bent en je potentiële liefdesbelang zegt iets als “Oh God, ik heb mijn portemonnee thuis laten liggen. Ik heb een andere jas aangetrokken en heb hem in de andere laten zitten! Het spijt me”, dan moet je het op een lopen zetten.

Nou, niet letterlijk opstaan en zonder te betalen wegrennen. Maar je moet weten dat hij waarschijnlijk zijn portemonnee niet vergeten is. Hij had gewoon geen zin om geld uit te geven. En als hij op jullie eerste date zo is, dan zal hij zich zeker zo gedragen als je besluit om met hem te daten.

Ik hoop dat je deze meest voorkomende dealbrekers voor een eerste date nooit zult ervaren. Maar het is goed dat je ze nu kent en je kunt uitzoeken of die kerel je tijd wel of niet waard is. Houd er rekening mee dat je het beste verdient en alles wat minder is dan dat is niet goed voor je!