Skip to Content

De Machtigste Vrouwen Zijn Altijd De Stille Vrouwen

De Machtigste Vrouwen Zijn Altijd De Stille Vrouwen

Veel mensen geloven dat de uitspraak “De machtigste vrouwen zijn altijd de stille vrouwen” een veel voorkomende misvatting is. Ze geloven echter dat het zo is, omdat ze denken dat de term ‘stille vrouwen’ alleen verwijst naar stil zijn of anderen toestaan om jou het zwijgen op te leggen.

Maar ze hebben het zo mis!

Gelabeld worden als “de stille vrouw” heeft zoveel kracht. Het betekent dat jij – als stille vrouw – het prima vindt om mysterieus te zijn en dat je het niet erg vindt om niet in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Alle stille vrouwen zijn zelfverzekerd, kalm en beheerst. Ze zijn hun eigen baas, ze zoeken niet naar de validatie van anderen en ze hebben niet de goedkeuring van anderen nodig.

In dit artikel gaan we zien wat het echt betekent om tegenwoordig een van de stille vrouwen te zijn. Dus, laten we er zonder verder oponthoud, meteen in springen.

Waarom de machtigste vrouwen de stille vrouwen zijn

De Machtigste Vrouwen Zijn Altijd De Stille Vrouwen

1. De stille vrouwen vertonen een opmerkelijk evenwicht en zelfbeheersing

Eén ding is zeker: stille vrouwen hebben een houding die zo fascinerend is. Hun houding is zachtaardig en langzaam, maar het spreekt boekdelen, veel mensen raken erdoor gefascineerd.

Het is niet zo dat ze niets te zeggen hebben. Helemaal niet. Het feit dat ze stil zijn komt voort uit een plaats van oprechte rust en onberispelijke kalmte. Deze vrouwen weten hoe ze zichzelf moeten dragen en wanneer ze spreken – hun woorden zijn gecontroleerd en betekenisvol.

Deze vrouwen reageren nooit overdreven, hoe frustrerend of intrigerend de situatie ook is. In plaats daarvan nemen ze eerst de tijd om kritisch na te denken, waarna ze hun intuïtieve reactie geven.

Elk woord dat hun mond verlaat, is eerder goed doordacht en het komt vanuit een evenwichtig, beheerst en ruimdenkend oogpunt.

2. Ze hebben een felle en onafhankelijke geest

Stille vrouwen hebben er geen probleem mee om wat qualitytime time alleen door te brengen. Ze voelen niet de behoefte om constant omringd te zijn door talloze mensen. Ze weten hoe ze op zichzelf moeten zijn en hoe ze zichzelf moeten vermaken.

Hun voorkeur voor alleen zijn, heeft er daarom toe geleid dat ze een felle en onafhankelijke geest hebben. Wat in de moderne en codependente samenleving van tegenwoordig een zeer krachtige eigenschap is.

Deze vrouwen weten hoe ze alleen moeten leven; ze zitten niet thuis op een man of andere vrouw te wachten om hen te redden.

Ze zijn onafhankelijk genoeg om op zoek te gaan naar vacatures en betere voorwaarden, een eigen bedrijf te starten of zelfs alleen te reizen. Ze kunnen externe hulp accepteren, maar hun kracht ligt in het feit dat ze die niet nodig hebben.

3. De stille vrouwen zijn mysterieus

Stille vrouwen laten veel dingen aan het onbekende over. Ze leggen niet meteen al hun kaarten op tafel, maar proberen mysterieus, gesloten en een beetje obscuur te blijven.

Deze vrouwen zijn zich er terdege van bewust dat de dingen die nog ontdekt moeten worden meestal het meest aantrekkelijk zijn voor de menselijke geest. Ze weten dat nieuwsgierigheid aanlokkelijk is en dat de persoon die dingen onbekend laat aantrekkingskracht opwekt.

Wanneer mensen niet kunnen raden wat iemand denkt, dan voelen ze zich tot die persoon aangetrokken. Ze willen de sluier van mysterie die over hen hangt ontrafelen en ze hebben het gevoel dat het hun levensmissie is om hun mysterieuze persoonlijkheid tot op de bodem uit te zoeken.

Daarom zijn stille vrouwen zo krachtig – hun hele gedrag is intrigerend en boeiend. Het is een impopulaire overtuiging dat deze vrouwen niet opwindend zijn. Het is letterlijk onmogelijk om je met hen om je heen te vervelen… als je maar weet hoe je ze moet benaderen.

4. De stille vrouwen zijn geweldige waarnemers en aandachtige luisteraars

Omdat stille vrouwen hun woorden niet verspillen, maar ze eerder matig, maar weloverwogen gebruiken, zijn ze een van de beste aandachtige luisteraars.

Deze vrouwen zorgen ervoor dat mensen zich gehoord voelen. Belangrijk. En gewaardeerd. Ze zijn meer geïnteresseerd in wat hun gesprekspartner te zeggen heeft dan in hun eigen antwoord.

Dit is wat ze zo aantrekkelijk en krachtig maakt. Mensen voelen zich tot hen aangetrokken omdat ze een stukje van hun kalmte en wijsheid willen.

Deze vrouwen besteden veel aandacht aan details en ze zijn uiterst verstandig. Ze zijn oprecht bezorgd om anderen en ze laten het met hun houding en elk geruststellend woord dat ze zeggen zien.

En het beste aan hen is dat ze niet alleen geweldige luisteraars zijn, maar ook geweldige waarnemers. Ze kunnen verder kijken dan de woorden die ze horen en ze kunnen het onuitgesprokene heel goed begrijpen.

5. Het zijn creatieve geesten

De Machtigste Vrouwen Zijn Altijd De Stille Vrouwen

Omdat ze van het alleen zijn genieten en niet de grootste fans zijn van tijd doorbrengen in grote drukte, zijn stille vrouwen niet alleen goed in diepe gespreksvaardigheden, maar hebben ze ook een zeer creatieve en innovatieve geest.

Deze vrouwen koesteren hun creatieve expressie die ze vaak als middel tot interactie met de rest van de wereld gebruiken.

Hun creatieve ondernemingen kunnen bestaan uit schilderen, tekenen, creatief schrijven, kaarsen maken, haken, fotografie, video’s maken… eigenlijk elke activiteit die hen vreugde bezorgt en hen helpt om zichzelf uit te drukken.

Deze vrouwen hebben zo’n rijk en interessant persoonlijk leven en veel mensen bewonderen hen vaak om hun moed om uniek te zijn, en niets zoals de meerderheid van de vrouwen.

6. Ze zijn loyaal

Stille vrouwen hebben geen tijd voor zinloze relaties, affaires of God verhoede situationships. Wanneer ze op zoek zijn naar een partner, dan zijn ze altijd op zoek naar iemand die hen serieus zal nemen en die hen op dezelfde manier zal behandelen.

Als ze bij iemand zijn, investeren ze met heel hun hart al hun tijd, moeite en energie in die persoon en hun relatie.

Vanwege hun desinteresse in het spelen van spelletjes en het achternazitten van partners, zijn stille vrouwen tegenwoordig een van de meest loyale vrouwen. Misschien is het moeilijk voor hen om lief te hebben, maar als ze dat eenmaal doen, dan doen ze het echt.

7. Stille vrouwen zijn zelfvoorzienend

Hoewel we hebben gezegd dat deze vrouwen zinvolle connecties en echte liefde zoeken, betekent dat niet dat ze wanhopig zijn zonder een partner. Integendeel!

Deze vrouwen redden het prima in hun eentje. Ze hebben een ongelooflijke gave van zelfredzaamheid. Natuurlijk willen ze een partner om lief te hebben, maar ze hebben er geen nodig om te overleven.

Ze voelen zich prima op zichzelf en ze weten dat van jezelf houden sowieso de sleutel tot geluk is.