Skip to Content

Probeer Altijd Redenen Te Blijven Vinden Om Lief Te Hebben

Probeer Altijd Redenen Te Blijven Vinden Om Lief Te Hebben

Kies in een wereld die zo vaak overloopt van hebzucht en machtshonger altijd voor vriendelijkheid. Kies altijd voor de liefde. 

Kies voor de liefde als je boos wordt. Leer de schoonheid van vergiffenis. Vergeef mensen. Vergeef jezelf. Laat de waanzin je nooit verorberen. 

Laat het je nooit overheersen. Laat je hart even tot rust komen. Haal diep adem. Spreek zachtjes. Onthoud waarom je van diegene houdt.

Onthoud alle redenen waarom je tot nu bij hen bent gebleven. Onthoud waarom je hen niet op zal geven. 

Onthoud waarom hen verlaten de allerlaatste optie zou zijn. 

Kies voor de liefde als jaloezie bezit van je neemt. Waardeer wat je op dit moment bezit. Ga vandaag voor de spiegel staan en geef jezelf een compliment.

Vertel dat lichaam dat je het niet erg vindt om nog een schep ijs te nemen of nog een stukje pizza.  

Zeg tegen jezelf dat het universum dit lichaam zo ingewikkeld heeft gemaakt, dat het moet weten dat het een meesterwerk is. Kijk naar de lijnen op je handpalmen.

De vorm van je lippen als je glimlacht. Hoe echt je lach is. Je bent uniek. Je bent een mens. Je bent mooi. Op elke kleine manier. Op elke andere mogelijke manier. 

Kies voor de liefde als hebzucht je tevergeefs verleidt. Herinner jezelf eraan wat je menselijk maakt. Dat is namelijk gul zijn.

Leer om te geven en te geven en te geven. Dit is de enige menselijke superkracht die diep in onze harten ligt.   

Geef liefde aan degenen die het niet krijgen. Geef geluk aan degenen die al te lang in het donker zitten. Leef mee met degenen die het nooit hebben ervaren. Geef en geef en geef.

Voel zoveel liefde dat als iemand het van je afpakt, je je handpalmen kan openen en je naar hen toereikt om meer te geven. 

Er zal daarentegen een tijd komen waarop alles te veel wordt—zo erg dat het je zal overweldigen. Laat het je nooit overheersen.

Laat hoop het vuur worden dat in je ziel brandt. Laat de angst sissen. Laat het opbranden. Tot er uiteindelijk niets meer van over is. 

Geloof in de liefde. Geloof in de glimlach van een onschuldig klein kind. Geloof in het oprechte gelach van je beste vrienden. Geloof wanneer een vreemde eigenlijk dank je wel zegt.  

Geloof in de kwispelende staart van een hond die je op straat verwelkomt. Geloof in de liefde die te vinden is in de dingen om je heen. Plant het op de meest verrassende plekken.

Laat het groeien en geniet samen met anderen van de oogst. Laat het bloeien. Het zal alleen bestaan als jij het toelaat. 

Kies voor de liefde. Blijf in deze wereld, die al hard genoeg is, geloven in het goede van de mens. Maar kies vooral altijd voor de liefde.

Vind altijd manieren om lief te hebben. 

Probeer Altijd Redenen Te Blijven Vinden Om Lief Te Hebben