Skip to Content

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Sommige ongemakkelijke gevoelens komen niet in ons naar boven om ons te straffen, maar zijn een natuurlijke bijwerking als je zelfbewust, empathisch en controversieel bent.

Door dit te erkennen kunnen we de verwachting laten varen dat we altijd positief over onszelf moeten denken, koste wat kost.

De waarheid is dat het ongezond is om onze mislukkingen, tekortkomingen en zwaktes te negeren.

Je hebt een sterk hart, dappere geest en echte ziel nodig om zowel toe te geven dat je deze hebt als aan deze dingen te willen werken.

Dit zijn de oncomfortabele gevoelens die aangeven dat je vanbinnen echt een goed mens bent, zelfs wanneer je je dit niet altijd realiseert:

1. Je bent zelfbewust.

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

De reden waarom je misschien soms het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent is dat je je echt bewust bent van je zwakke punten en tekortkomingen.

Je bent dus zelfbewust.

De waarheid is dat iedereen dezelfde zwakke punten en tekortkomingen heeft, maar niet iedereen denkt daarover na, maakt zich daar druk over of erkent deze überhaupt.

Het feit dat jij er niet op dezelfde manier mee omgaat zegt alleen maar dat je bereid bent om jezelf als een dimensionaal mens ziet, wat voor iedereen geldt, maar het zegt ook dat je niet de illusie koestert en denkt dat je gewoon perfect bent.

2. Je bent bang om afgewezen te worden en niet aardig gevonden te worden.

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Dit betekent dat je empathisch bent.

Het betekent ook dat je waarde hecht aan de banden tussen mensen en authenticiteit.

Soms als je het bangst bent dat je aan de schandpaal genageld zal worden, je zal worden afgewezen of buitengesloten zal worden in een groep komt dit omdat je de gevoelens van anderen echt belangrijk vindt en je probeert je in hen te verplaatsen.

3. Je piekert te veel over de fouten die je vroeger hebt gemaakt. 

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Dit houdt in dat je de dingen kunt erkennen die je fout hebt gedaan. 

Je bent tegenwoordig bereid om te kijken naar hoe jouw keuzes anderen hebben beïnvloed en wat je misschien verkeerd hebt gedaan, terwijl je dit vroeger in de doofpot stopte, het van één kant bekeek en het allemaal goedpraatte omdat dit op dat moment de juiste keuze leek.

Je bent dus sterker dan je denkt.

4. Je vindt het moeilijk om jezelf te vergeven.

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Hoewel het natuurlijk cruciaal is voor je emotionele gezondheid om jezelf te vergeven betekent de weerstand om iets ‘los’ te laten dat we ervoor willen zorgen dat we niet dezelfde fouten nog eens maken en dit is echt een teken dat je gegroeid bent.

Je hoeft niet steeds in het verleden te blijven hangen, het te herkauwen en boos op jezelf te worden om strenger voor jezelf te zijn. In plaats daarvan kun je kennis en advies uit je fouten halen; je kunt ervan leren en op een positievere manier verder gaan.

Als we onszelf te snel vergeven komt dat soms omdat we er nog geen lering uit hebben getrokken of dat we onze acties niet serieus nemen.

5. Je maakt je zorgen dat je iemand per ongeluk zal kwetsen. 

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Het feit dat je je überhaupt zo druk zou maken dat je iemand misschien (per ongeluk) zal kwetsen houdt in dat je vriendelijker en empathischer bent dan je denkt.

Deze angst zegt niet altijd dat je denkt dat je een slecht mens bent, het kan ook zeggen dat je je realiseert dat je menselijk bent, dat je net als iedereen weleens een fout maakt en je wilt gewoon niet dat anderen de dupe worden van jouw angst of van jouw kortzichtigheid.

Dat is heel erg vriendelijk en zelfbewust.

6. Je werkt altijd aan jezelf.

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Dit houdt echter ook in dat je je bewust bent van de dingen die je nog aan jezelf kunt verbeteren, dat je bereid bent om aan jezelf te blijven werken houdt in dat je feedback aanvaardt, dat je ook echt ontwikkeling wilt doormaken en dat je bereid bent om je fouten toe te geven.

Je moet echt heel sterk zijn omdat je je ego hiervoor opzij moet zetten.

7. Je vindt de meningen van anderen belangrijk.

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Je wilt niet per se dat de meningen van anderen je hele leven overheersen (je zou anders echt nooit iets doen of afkrijgen), maar als je het toch enigszins belangrijk vindt wat anderen vinden zegt dit dat je graag wilt dat de groep je accepteert.

Dit betekent dat je waarde hecht aan banden en relaties.

Het zo veel ongezonder zijn als je gewoon helemaal niks gaf om de gedachten, ideeën of reacties van anderen.

Het zou enorm egoïstisch zijn om door te gaan zonder in acht te nemen in hoeverre dit andere mensen beïnvloedt.

Hoewel je je echt geen zorgen hoeft te maken over de meningen van willekeurige negatievelingen moet je je wel druk maken om de meningen en gevoelens van je naasten.

8. Je huilt snel.

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Dit zegt dat je bereid bent om je op een emotionele manier te uiten.

Iedereen heeft het instinct om te huilen en zijn gevoelens te uiten.

Veel mensen onderdrukken dit omdat ze bang zijn dat ze zwak gevonden worden of durven ze in hun eentje niet eens emotioneel te zijn.

Makkelijk kunnen huilen is vaker een teken van kracht dan zwakte.

9. Je wil geen ‘slecht mens’ zijn.

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent

Het hele feit dat je je hier überhaupt druk over maakt zegt dat je geen slecht mens bent.

Hoe weten we dit?

Omdat mensen die echt slecht zijn zich daar niet druk over maken; ze gaan gewoon verder met hun leven, ze doen waar ze zin in hebben en houden er totaal geen rekening mee dat hun acties invloed hebben gehad op andere mensen. 

Het feit dat je erg belangrijk vindt welk gevoel je in anderen oproept is een signaal an sich dat je het beter doet dan je denkt.

Wees minder streng voor jezelf en heb wat meer vertrouwen in jezelf.

9 Gevoelens Die Aangeven Dat Je Vanbinnen Echt Een Goed Mens Bent
Als Je Op Dit Moment Geen Interesse Hebt Krijg Je Nooit Meer Een Kans
← Previous
Het Ergste Aan Angstaanvallen Is Dat Je Je Ongeliefd, Onbelangrijk En Niet Gewaardeerd Voelt
Next →

Henny Hovestad

Friday 6th of November 2020

Dat ik nu op mijn leeftijd allerlei teksten te lezen krijgt, nooit is er iemand geweest mij zoiets te kennen hebt gegeven. Ik leefde, maar op een manier dat ik opdracht kreeg om een voorbeeld te zijn voor me broer en me zus, tegen spraak was er niet, mocht me niet verdedigen met bepaalde meisjes mocht ik geen contact hebben. Ik heb ook nooit geweten waar ik bij hoorde. Bij het ouder worden heb ik mijzelf bepaalde dingen aangeleerd afstand houden, gewoon vriendelijk en netjes blijven dat was de opvoeding. Een gesprek bij ons was niet mogelijk, als ik thuis was zondigde ik mezelf er werd toch niet gesproken. Me vader zorgde het meest voor de gezelligheid maar doordat hij vaak erg druk had zat ik met me broer en zus en me moeder in de woonkamer. Wat ik graag wilde worden mocht ik niet ze hebben me toen naar een ander school gestuurd. Ik was wel overal bij wat ik leuk vond. Toen ik steeds meer in de gaten kreeg dat ik niet verder kwam met me leven, ik was toen 21 jaar gaf ik aan me ouders te kennen dat ik naar Rotterdam wilde, ik kreeg meteen te horen van me vader ( ik kon heel goed met me vader overweg), gaf hij mij te verstaan, als jij naar Rotterdam gaat kom je hier nooit meer binnen, mijn vriend werkte in Rotterdam, hij was bij familie in de kost ik kon ook bij die familie in de kost komen. Bang om afgewezen te worden waarom zou ik bang zijn ik wist van mezelf dat ik met iedereen heel goed kon opschieten, ik heb geen hekel aan mensen, doen ze mij iets vreselijks aan dan laat ik me horen ik beledigd geen andere mensen verwacht ik ook niet dat ze mij beledigen. Fouten ik heb bepaalde fouten gemaakt ik was te goed voor me gezin ik heb mezelf altijd weg gecijferd ik had alles over voor ze gaf me laatste cent weg. Mijn verjaardaggeld gaf ik aan me zoon. Daar heb ik heel veel spijt ervan want nu laten ze me barsten. Dat was mijn GROOTSTE FOUT!! Ik ben nu op leeftijd en hebt nu pas me eigen geld. Ik werkte en mijn geld werd door een bepaald persoon meteen van me rekening afgehaald, Mijn extra spaargeld werd mij niet gegund werd ook eraf gehaald Ik sta nu anders in de wereld, het geloofwaardige bestaat dat nog wel twijfel? Wie moet of kan ik vertrouwen overal zoek ik iets achter. Het is niet extreem. Als iets achter me rug dergelijke dingen bekokstoofd worden, dan denk ik daar gaan we weer. Vroeger ik bij me ouders vertelden ze me ook nooit wat of ik werd AGESCHEEPT door me moeder er was geen moeder dochter relatie. Ik had me leven wel iets anders voorgesteld af en toe ben ik het allemaal vreselijk zat, bijvoorbeeld mensen die achterbaks bezig zijn, de angst. Ik wil niks meer meemaken. Nog niet zolang geleden zijn ze hier ook bezig geweest om mij geestelijk kapot te maken en een ander komt nog met een gezegde ik ga net zolang door dat ik erbij neer zal vallen, dit is toch geen leven, ik weet ze zijn afgunstig en jaloers.

Henny Hovestad

Friday 6th of November 2020

Daar ben ik juist bang voor het woord goedmens. Mijn enigste fouten waren ik was te GOED voor me ex en me ZOON. Waarschijnlijk dat ik misschien te snel naar me HART luistert en me verstand in een andere versnelling zet. In een groep plaatsen, hou ik helemaal niet van. Ik hou van oprecht en eerlijkheid niet dat er achter me rug iets bekokstoofd wordt.