Skip to Content

Regels Van Een Onbreekbare Relatie: Doe Deze 13 Dingen Of Je Bent Gedoemd

Regels Van Een Onbreekbare Relatie: Doe Deze 13 Dingen Of Je Bent Gedoemd

Ik weet zeker dat je minstens één keer in je leven zinnen hebt gehoord als, “Relaties zijn hard werken.” of, “Als soulmates bestaan, dan worden ze niet gevonden, maar gemaakt.”

Deze en soortgelijke beweringen zijn allemaal zeer waar. Om een sterke en onbreekbare romantische relatie met iemand te hebben, moeten beide partijen moeite doen, hard werken, hun geld, tijd en energie investeren en bereid zijn om aan zelfreflectie te doen.

Dus, hoe kun je zo’n relatie opbouwen? Hier zijn 13 dingen die je zou moeten overwegen om te doen.

13 dingen die je moet doen als je een onbreekbare relatie wil

Regels Van Een Onbreekbare Relatie: Doe Deze 13 Dingen Of Je Bent Gedoemd

1. Wees eerst vrienden om een onbreekbare relatie te krijgen

Om een onbreekbare relatie met je partner te hebben, moet je eerst je vriendschap koesteren.

Als jullie twee kunnen lachen, plezier kunnen hebben, over verschillende onderwerpen kunnen praten en samen kunnen zijn zonder iets te zeggen, dan zal dat gevoel van verbondenheid een sterke band tussen jullie twee creëren en als een geweldige basis voor jullie romantische relatie fungeren.

Elke relatie heeft goede en slechte dagen, en je hebt een echte vriend aan je zijde nodig om dat allemaal door te maken.

2. Spreek de liefdestaal van je partner

We zien liefde allemaal anders en op onze eigen unieke manier. De kans dat jij en je partner op dezelfde manier liefhebben, is dus niet zo groot. Wat ervoor zorgt dat jij je geliefd en gewaardeerd voelt, geeft je partner niet noodzakelijkerwijs ook hetzelfde gevoel.

Het is daarom van cruciaal belang om vertrouwd te raken met de liefdestaal van je partner, zodat je kunt leren hoe je op de juiste manier van hem kunt houden. Hetzelfde geldt voor je partner.

3. Stop met proberen je partner te repareren

Je moet van je partner houden om wie hij is, of weggaan en iemand vinden die je leuker vindt. De tijd dat we geloofden dat vrouwen hun partners moesten repareren en opvoeden is voorbij. De enige man die je zou moeten opvoeden is je eigen zoon.

4. Om een onbreekbare relatie te hebben moet je eerlijk zijn over je verleden

Ik weet dat we allemaal de drang hebben om wat persoonlijke dingen voor onze wederhelft te verbergen uit angst dat ze de echte ons misschien niet leuk vinden. Maar oneerlijk zijn en de waarheid vermijden is nooit goed. Het is een teken van gebrek aan respect en het kan alleen maar tot de vernietiging van je relatie leiden.

5. Verwar slaapkamerintimiteit niet met echte intimiteit

Veel mensen maken een fout als ze aannemen dat ze emotioneel op een intiem niveau met iemand verbonden zijn, alleen maar omdat ze elkaar naakt hebben gezien.

Maar echte intimiteit komt wanneer je je veilig voelt om openlijk je diepste gedachten en angsten, onzekerheden, verlangens, dromen en hoop met je partner te delen.

6. Problemen binnen 24 uur afhandelen

Het belangrijkste hier is om een klein probleem nooit in iets groots te laten veranderen. Om een gezonde onbreekbare relatie te laten gedijen, is het het beste om bepaalde problemen aan te pakken zodra ze zich voordoen.

Natuurlijk moeten jij en je partner elkaar eerst wat tijd geven om af te koelen. Het bespreken van bepaalde zorgen in de hitte van het moment kan alleen maar veranderen in een nog grotere ruzie waarbij sommige woorden onbedoeld kunnen worden gezegd.

In het ideale geval zouden jij en je partner je problemen binnen 24 uur na het optreden ervan moeten aanpakken. Wat meer dan genoeg tijd is voor jullie beiden om je mogelijke woede te verwerken. En te voorkomen dat je het probleem in een veel groter probleem verandert.

7. Geef je partner nooit de schuld (zelfs niet als het zijn schuld is)

Regels Van Een Onbreekbare Relatie: Doe Deze 13 Dingen Of Je Bent Gedoemd

Als we boos worden op onze partner, dan hebben we de neiging om direct met de vinger te wijzen en schuld te schuiven en beschuldigingen te uiten.

Dit komt omdat we op dat moment niet in staat zijn om onze frustratie goed te verwoorden. Daarom lijkt het beschuldigen van onze partner het gemakkelijkste en meest voor de hand liggende om te doen.

Dit soort gedrag kan voor relaties echter zeer destructief zijn. Wanneer je je partner de schuld geeft, dan creëer je een “onveilige” omgeving, waardoor hij zich defensief moet opstellen. Wat er vervolgens toe leidt dat hij zich terugtrekt.

In plaats van te kiezen voor beschuldigingen, moet je proberen uit te zoeken wat de oorzaak van je frustratie is. Elke frustratie is geworteld in een onbeantwoord verzoek, in een behoefte waaraan je partner niet heeft voldaan.

Communiceer je behoefte openlijk met je partner en zoek uit hoe je tot een compromis kunt komen.

8. Houd je ruzies weg van social media

Wanneer jij en je partner bepaalde meningsverschillen hebben (wat volkomen normaal is!), zorg er dan voor dat je ze niet online deelt of op enigerlei wijze laat doorschemeren dat jullie twee wat problemen hebben.

Sommige dingen moeten privé blijven, en ruzies zijn daar zeker een van.

9. Spreek elkaar niet tegen in het openbaar, als je een onbreekbare relatie wil

Spreek elkaar ook nooit in het openbaar tegen. Laat anderen zien hoe ondersteunend je voor elkaar bent en bespreek thuis alle meningsverschillen die je hebt.

10. Stop met het proberen om de gedachten van je partner te lezen

Om een gezonde en onbreekbare relatie met je partner te hebben, moet je nooit zelf ‘de lege plekken invullen’. Dat kan alleen maar leiden tot verwarring, misverstanden en mogelijke wrok.

Vraag het je partner gewoon als sommige dingen niet zo duidelijk zijn als je zou willen. En wees niet bang om een open discussie over iets te hebben.

11. Doe je ding

Dit is vrij eenvoudig: verwaarloos nooit jezelf, je doelen en je vrienden. En dwing ook je partner nooit om dat te doen.

Je moet een gevoel van eigenwaarde hebben, van je eigen individualiteit als je een gezonde en inspirerende relatie met je partner wilt opbouwen.

12. Heb je eigen tradities

Zorg ervoor dat jij en je partner je eigen traditie hebben, iets wat je ongeacht je andere plannen doet. Het kan gaan om boodschappen op maandag, een filmavond op donderdag of een diner-date op vrijdag.

Kortom, alles wat je helpt om je verbonden te voelen en je een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid geeft, zal werken.

13. Neem niet simpelweg genoegen als je een onbreekbare relatie wil

En tot slot, als je een sterke en onbreekbare relatie wilt hebben, dan moet je nooit bij iemand zijn als je niet helemaal hals over kop verliefd op die persoon bent.

Verspil niet je eigen tijd of die van iemand anders om jezelf te laten geloven dat je “de ware” hebt gevonden als je diep van binnen weet dat dat niet zo is.

Neem nooit genoegen, alleen omdat je oud bent, je biologische klok tikt, je zou al getrouwd moeten zijn, of wat dan ook. Wacht op de juiste persoon en wees geduldig.

Regels Van Een Onbreekbare Relatie: Doe Deze 13 Dingen Of Je Bent Gedoemd