Skip to Content

14 Psychologische Feiten Over Soulmates Die Je Kunnen Verrassen

14 Psychologische Feiten Over Soulmates Die Je Kunnen Verrassen

Liefde is absoluut een van de krachtigste emoties. Er zijn daardoor veldslagen en oorlogen uitgevochten. Maar waarom denken we dat de liefde die we nu hebben de juiste is?

Waarom denken we dat we ‘de ware’ hebben gevonden? Wat is echt een soulmate? En bestaan ze echt?

Mensen hebben sinds de oudheid liefde en zielverbindingen bestudeerd. Vandaag hebben we een lijst met psychologische feiten over soulmates die je zullen helpen om erachter te komen of je partner echt degene is of hoe je een soulmate kunt herkennen als je er nog geen hebt ontmoet.

In het volgende artikel worden de kenmerken van soulmates, goede dingen die je tegenkomt en andere feiten beschreven. Dus, heb ik je aandacht?

14 psychologische feiten over soulmates die je niet kende

14 Psychologische Feiten Over Soulmates Die Je Kunnen Verrassen

Soulmates? Zijn ze echt? Of zijn ze een ander concept dat de mensheid naar de tafel heeft gebracht om ons voor de gek te houden…

Soulmates zijn meer dan echt! Ze zijn de schakel tussen de tastbare en de onzichtbare wereld. Veel mensen hebben echter een misvatting over soulmates.

Je kunt meer dan één soulmate hebben – een soulmate bestaat niet alleen in de vorm van een romantische relatie, en ja, mensen die soulmates zijn, maken ook ruzie.

Deze en andere psychologische feiten over soulmates zullen je verrassen.

1. De onmiddellijke klik

Je weet het gewoon… Je weet gewoon dat die andere de ware is. Dit is het eerste en meest voor de hand liggende teken dat je je soulmate bent tegengekomen.

Aangezien een soulmate iemand is die al voor jou bestemd is, zul je niet het gevoel hebben dat je hem of haar voor het eerst hebt ontmoet. In plaats daarvan zal het voelen alsof je ze herkent…

Je zult niet weten wie die persoon is of wanneer je hem of haar zult ontmoeten, maar op het moment dat je diegene ziet, zal er meteen een klik zijn!

De uitlijning van jouw en hun energieën veroorzaakt deze onmiddellijke klik. Je onderbewustzijn zal voor je spreken en je zult weten hoe een echte soulmate aanvoelt!

2. Ze zijn je veilige plek

Je zult je soulmate herkennen aan het gevoel van thuiskomen. Het concept van soulmates heeft alles te maken met je veilig voelen, alsof je precies bent waar je hoort te zijn.

Veilig zijn en je veilig voelen is niet hetzelfde. Veilig kan worden geïnterpreteerd als ongedeerd of zonder pijn. Daarom betekent je veilig voelen dat je niet verwacht dat je lichamelijk of emotioneel wordt geschaad of beschadigd.

Er zit ook een wetenschappelijke verklaring achter. Verliefd zijn, geeft dopamine vrij. Dopamine staat ook wel bekend als het ‘gelukshormoon’. Het is verantwoordelijk voor al onze gevoelens van welzijn.

Naast dopamine komen ook de hormonen oxytocine en vasopressine vrij, die het gevoel van geborgenheid en gehechtheid alleen maar versterken.

Je wilt misschien je geest misleiden, maar je lichaam zal altijd op ware liefde reageren!

3. Feiten over soulmates en een wederzijdse verslaving

De gevoelens van onvoorwaardelijke liefde en zielsverwantschap die je voor je soulmate zult hebben, zullen, zoals eerder gezegd, ervoor zorgen dat je hersenen chemische veranderingen ondergaan.

Deze veranderingen zijn vergelijkbaar met die van een verslaving, waardoor je je er letterlijk afhankelijk van voelt. Als je eenmaal de voldoening van een soulmate hebt geproefd, dan is de kans klein dat je er ooit uit komt.

Dus, hoe weet je of je je soulmate hebt gevonden? Stel jezelf deze vragen:

1. Mis je de ander op het moment dat ze weg zijn?

2. Ken je de ander pas een korte tijd, maar kun je er niets aan doen dat je de hele tijd bij diegene in de buurt bent?

3. Denk je alleen aan die ander en aan niets anders?

Als het antwoord op een van deze vragen ja is, dan gefeliciteerd! Je hebt een soulmate-relatie.

4. Ze stralen positiviteit uit

14 Psychologische Feiten Over Soulmates Die Je Kunnen Verrassen

Eén ding is zeker, een soulmate zal je hele wereld en elk aspect ervan opfleuren!

Hun intrede in je leven zal alles veranderen, de manier waarop je je voelt en de manier waarop je denkt. Als ze alleen al naar binnen lopen geeft dit je hoop dat er goede dingen bestaan en dat je er gewoon op moet wachten.

Ze zullen alle zwarte wolken verdrijven en je zult je op de vrolijke kant van het leven gaan concentreren. Met hen aan je zijde zal de wreedheid van het leven een beetje zachter worden.

5. Feiten over soulmates en beste vrienden

Een interessant psychologisch feit over soulmates is dat een soulmate niet per se met je in een romantische relatie hoeft te zitten.

Er zijn verschillende soorten soulmates en er kan een diepe verbinding worden bereikt met vrienden, niet alleen met partners.

Daarnaast zijn romantische soulmates in de eerste plaats beste vrienden. Een relatie is waarschijnlijk sterker, gelukkiger en duurt langer wanneer vriendschap als basis dient.

Dit suggereert niet dat romantiek afwezig is in een romantische soulmate-relatie, maar eerder dat soulmates het beste van twee werelden krijgen.

6. Intimiteit

Basisrelaties worden gekenmerkt door verschillende soorten intimiteit. Dit houdt zowel fysieke aantrekkingskracht als psychologisch in. Als het echter om soulmates gaat, dan is hier de spirituele verbinding dominant.

De basis voor een langdurige relatie is het laten groeien van je spirituele intimiteit en je daarvan bewust zijn!

Het is het gevoel van vrijheid hebben dat voortkomt uit het kunnen verbinden over spirituele onderwerpen of andere zaken op elk moment en op elke manier. Met betrekking tot het delen of stellen van een vraag, is er geen reden om voorzichtig te zijn.

7. Je omarmt je kwetsbare kanten

Een van de meest voor de hand liggende soulmate-signalen is de kwetsbaarheid die jullie twee delen. Je bent niet bang om je gevoelens en kwetsbare delen te laten zien, wat je verbinding alleen maar verdiept.

Omdat je in de buurt van je partner kwetsbaar bent, zul je sommige delen van jezelf onthullen die niemand kent. Door dit te doen, vermijd of verminder je conflicten tussen jullie twee.

Een diepe verbinding en minder conflicten zijn dus goede neveneffecten van kwetsbaarheid.

8. Feiten over soulmates: je kunt niet oordelen

Er is een reden waarom sommige mensen door liefde veroorzaakte blindheid ervaren. Verliefd zijn kan ervoor zorgen dat de amygdala, een overlevingsmechanisme dat normaal gesproken gevaar detecteert, aanzienlijk wordt uitgeschakeld.

Op deze manier negeer je alle negatieve aspecten en gebreken van je partner. Al je liefde zal volledig op de goede dingen gericht zijn.

Hoe goed dit ook klinkt, het is ook slecht. Waarom? Omdat iedereen fouten maakt en geen enkele relatie perfect is. Maar dit betekent niet dat je al hun slechte eigenschappen moet negeren.

Door de tekortkomingen van jou en anderen niet te erkennen, is er geen ruimte voor persoonlijke groei. En waar er geen ruimte is voor persoonlijke groei, is er ook geen ruimte voor wederzijdse groei.

9. Een nieuw niveau van verbinding

14 Psychologische Feiten Over Soulmates Die Je Kunnen Verrassen

Ieder van ons zal een andere soulmate-ervaring hebben. Iedereen heeft zijn eigen unieke paar en op het moment dat we ze ontmoeten, zal er een heel nieuw niveau van verbinding ontstaan.

Dit niveau van verbinding is een perfect gedoseerde som van elke mogelijke verbinding. Je herkent ze aan dezelfde manier van emotionele expressie en aan de manier waarop je op dezelfde manier je sociale connecties opbouwt.

Jullie hebben hetzelfde standpunt als het om levensperspectieven en grote beslissingen gaat. Je soulmate zal je intellectuele match zijn en dit is een geweldige basis voor je persoonlijke ontwikkeling.

10. Je bent eindelijk volledig zelfverzekerd

Met al deze veiligheid, verslaving, enorme verbinding en positiviteit, zul je je zelfvertrouwen vergroten. Dit vertrouwen zal zowel in je relatie als in je persoonlijke leven tot uiting komen.

Je zult er nooit aan twijfelen dat je ooit uit elkaar zult gaan of grote conflicten zult hebben. Je zult gewoon weten dat ze de hele tijd aan je denken.

Maar daarnaast zul je je in je persoonlijke leven zelfverzekerder gaan voelen. Het vinden van je soulmate geeft je meer vitaliteit en meer zelfvertrouwen.

Door deze unieke persoon aan je zijde te hebben, die je ondersteunt terwijl je taken uitvoert en beslissingen neemt, voel je je ontspannen.

Door de sterke ondersteuning die je partner biedt, wordt het oplossen van problemen eenvoudiger en voel je je daardoor minder gestrest.

11. Een ander soort opwinding

Je zou kunnen ontdekken dat elke keer dat je aan je geliefde denkt, je vlinders hebt.

Noradrenaline, een hormoon dat vergelijkbaar is met adrenaline, is wat je opgewonden maakt en ervoor zorgt dat je hart sneller gaat kloppen als je verliefd wordt. Het begin van een relatie met je soulmate is het meest opwindende ding ter wereld…

Hoewel verliefd worden en je soulmate ontmoeten je vlinders in je buik kan geven, worden de meeste van je reacties eigenlijk door je hersenen gecontroleerd.

Maar wat je soulmate echt anders maakt dan elke andere persoon op wie je verliefd wordt, is de duur van deze opwinding.

Psychologische feiten over liefde zeggen dat de eerste opwinding uiteindelijk voorbij zal gaan. Maar dit is anders met je soulmate. Je eerste opwinding zal altijd trending zijn!

12. Intuïtie

Het is nauwkeurig om te zeggen dat ze gevoeliger zijn voor elkaars gedachten dan andere paren. Deze stellen lijken elkaars gedachten op een bepaalde manier te kunnen lezen.

Ze zijn in staat om stemmingswisselingen te detecteren zonder het expliciet te worden verteld en ze reageren hier naar behoren naar. Ze zijn verbonden door energiedraden die hen in staat stellen om instinctief met elkaar te communiceren.

De kans is groot dat jij en je partner soulmates zijn als jullie op een natuurlijke, bijna telepathische manier contact maken.

13. Feiten over soulmates, ze zijn niet twee handen op één buik

14 Psychologische Feiten Over Soulmates Die Je Kunnen Verrassen

De sleutel tot een gezonde relatie gaat niet altijd over compatibiliteit. Veel mensen geloven deze misvatting.

Een soulmate hoeft niet per se je tweelingziel te zijn. Je hoeft het niet over alles eens te zijn en dezelfde mening te hebben.

Ze kunnen verschillende perspectieven en standpunten hebben. De complementariteit, in plaats van de compatibiliteit, maakt jullie twee perfecte soulmates.

Zolang je elkaar aanvult, weet je dat ze de juiste zijn!

14. Je lichaam zegt veel

Omdat je relatie verre van gewoon is, weten jij en je partner hoe ze je lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen moeten lezen.

Bovendien is er energie “interferentie” tussen jullie twee. Wanneer je trilling hoog is en je hart overloopt van liefde, vrede en vreugde, straal je hoge energie uit.

Deze energie bevindt zich op dezelfde frequentie als die van je soulmate. Meestal heb je geen woorden nodig – je ogen zullen alles zeggen waar je niet de moed voor hebt.

Hoe weet je wie je soulmate is?

Er zijn verschillende manieren om te weten wie je soulmate is. Een aantal daarvan zijn onder andere:

1. Jullie steunen elkaar in alles wat jullie doen.

2. Je weet wanneer een van jullie een slecht humeur of pijn heeft.

3. Er is altijd een enorme hoeveelheid chemie.

4. Je voelt je veilig in hun aanwezigheid.

5. En je wilt altijd zijn waar zij zijn.

6. Er is het gevoel dat je ze al eeuwen kent.

7. Ook zijn er momenten waarop je denkt dat je hun gedachten kunt lezen.

Samenvatting van feiten over soulmates

Sommige mensen geloven in het concept van soulmates – anderen niet. Het verschil tussen hen is dat de laatste de juiste persoon nog niet heeft ontmoet.

Maar hoe weet je wanneer je eindelijk ‘de ware’ hebt ontmoet? In dit artikel hebben we enkele van de psychologische feiten over soulmates beschreven die je zullen helpen om ‘de ware’ te herkennen.

Een onmiddellijke klik, diepe verbinding, het gevoel van veiligheid en meer vertrouwen zijn slechts enkele van de soulmate-tekens.

Al deze tekenen kunnen erg nuttig zijn, maar uiteindelijk is het je innerlijke gevoel dat je zal vertellen of je je soulmate echt hebt gevonden.

Luister en vertrouw op dat gevoel!