Skip to Content

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

De meeste mensen zien vreemdgaan als een partner die een relatie heeft buiten het huwelijk of een relatie.

Maar is vreemdgaan altijd fysiek van aard en heeft het altijd te maken met romantische interesse?

Voor sommige mensen is dit niet per se zo.

Iedereen ziet vreemdgaan anders, maar het lijkt wel alsof veel mensen het ermee eens zijn dat partners zich op het randje van vreemdgaan begeven wanneer ze een diepzinnige emotionele band met een ander vormen.

Als je je partner ervan verdenkt dat hij of zij emotioneel vreemdgaat zijn er meerdere waarschuwingen en signalen waar je op kunt letten: 

1. Je partner neemt iemand anders in vertrouwen en sluit jou buiten

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

Een hechte platonische vriendschap hebben is prima.

Het is waarschijnlijk zelfs gezond.

Maar als je een serieuze relatie hebt en je partner heeft continu intieme, diepzinnige gesprekken over hun emoties en persoonlijke problemen met iemand anders en doet net alsof er niet aan de hand is als jij hem of haar aanmoedigt om zich open te stellen voor je, dan kan dat problematisch zijn.

Als een gemeenschappelijke vriend of vriendin steeds het vijfde wiel aan de wagen is, is dit niet schattig of grappig, het is problematisch.

Iedereen ziet relaties en hoe je een liefdespartner hoort te zijn anders, maar als je je blootgeeft aan iemand en je het goed vindt dat ze je alles over je te weten komen en ze dan opeens niks te zeggen hebben, terwijl ze onderhand een ander wel alles hebben verteld is dat normaal gesproken niet oké.

2. Je partner klaagt regelmatig over jou bij iemand anders

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

Iedereen heeft weleens in een groepsapp verteld dat ze ruzie met hun partner hadden, maar als iemand regelmatig zijn hart lucht en vertelt hoe ze over je denken of als ze constant over je klagen bij iemand anders is dat niet goed.

Je partner hoort je niet af te kraken bij een ander en dan te doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is of zich eruit te kletsen als je hen vraagt wat er aan de hand is.

Dit is manipulatief en je zou deze mensen allebei achter je moeten laten.

3. Je partner schiet erg snel in de verdediging

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

Iedereen heeft weleens ruzie in zijn relatie, maar los van wie de ruzie begonnen is, is een partner die in de verdediging schiet een waarschuwing.

Zeker als je het erover wilt hebben dat de relatie met die ander te ver gaat.

Als ze in een gemoedelijk gesprek meteen in de verdediging schieten kan dit een signaal zijn dat ze iets te verbergen hebben.

Daarnaast manipuleren ze je emotioneel als ze je met een schuldgevoel opzadelen omdat je dit onderwerp ter sprake durfde te brengen.

4. Je partner deelt helemaal niks met je

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

Het is belangrijk om altijd eerlijk en openlijk te communiceren in een relatie, van alledaagse gebeurtenissen tot diepgaande en persoonlijkere dingen.

Als je merkt dat je partner alleen maar met oppervlakkige onderwerpen komt kan dit een signaal zijn dat ze een ander hebben om diepzinnige gesprekken mee te voeren.

Als je hen vraagt hoe ze zich voelen of hoe het met ze gaat en ze alleen maar ‘oké’ zeggen zonder het verder uit te leggen kan dit een probleem zijn. 

5. Je partner nodigt jou nooit uit als hij of zij met anderen afspreekt

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

Iedereen voelt de behoefte om tijd met vrienden en familie door te brengen, maar als je partner je constant overslaat als ze uitgaan met gemeenschappelijke vrienden of kennissen is dat nogal vreemd.

Als je daarnaast merkt dat je partner zich anders gedraagt als hij of zij bij anderen in de buurt is kan dit een signaal zijn dat hij of zij niet wil dat je zijn of haar vrienden leert kennen en houdt je partner je op een afstand.

6. Je partner zoekt ruzie of beschuldigt je ervan dat je de relatie uit wilt maken

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

Als je iets ter sprake brengt en je partner zijn armen driftig in de lucht zwaait, pruilt, het verhaal verdraait en zit te mokken dat hij of zij een slechte partner is en zegt dat je beter de relatie uit kunt maken, volg dan mijn advies op: neem de benen.

Ze proberen jou uit vrije wil de deur uit te krijgen in plaats van dat ze gewoon opbiechten en daadwerkelijk met je in gesprek gaan over een breuk. 

7. Je partner liegt over hoe close hij of zij met de ander is

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat

Als je partner geregeld uitgaat en met een ander praat en diegene ook nog eens in vertrouwen neemt maar je geruststelt dat ze hen niet zo goed kennen, dat ze zelden met ze praten of dat ze hen niet eens heel aardig vinden is dat verdacht.

Daarnaast is deze partner bereid om je te misleiden en als de persoon in kwestie een gemeenschappelijke vriend is zou je hen beiden uit je leven moeten gooien.

Je denkt dus dat je partner emotioneel vreemdgaat. Wat nu?

Ik kan je uit ervaring vertellen dat emotionele ontrouw erg pijnlijk is.

Het zou het vertrouwen dat en de emotionele band die jullie deelden volledig kapot kunnen maken.

Een relatie aanhouden of juist vertrekken is volledig aan jou, maar laat je partner de ernst van emotionele ontrouw niet minimaliseren en laat je niet overhalen dat de band met die ander onschuldig is als je besluit om het ter sprake te brengen.

Je verdient iemand die jou op de eerste plaats zet en die een band met je wil opbouwen, die tijd met je door wil brengen en die zich open wil stellen voor jou, zonder dat er sprake is van een derde partij.

7 Signalen Dat Je Partner Misschien Emotioneel Vreemdgaat