Skip to Content

“Eens Een Vreemdganger, Altijd Een Vreemdganger” – Zal Hij Het Weer Doen?

“Eens Een Vreemdganger, Altijd Een Vreemdganger” – Zal Hij Het Weer Doen?

Iedereen heeft de zin, ‘Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger’ gehoord. Op een gegeven moment werd het niets meer dan een gezegde. En niemand weet of ze er echt in moeten geloven. We merken echter dat we het zeggen wanneer het juiste moment zich voordoet.

Dus, is het waar dat een vreemdganger er voor altijd een zal zijn? Betekent dat dat degene die één fout heeft gemaakt dat nog jaren zal blijven doen?

Het is een ingewikkelde vraag, maar er zijn een paar feiten waar iedereen zich bewust van moet zijn. Dit is alleen belangrijk als je je relatie wilt voortzetten met iemand die je al bedrogen heeft, of die een geschiedenis van vreemdgaan heeft.

Als je een relatie met iemand hebt die altijd trouw is geweest, maar op de middelbare school een domme fout heeft gemaakt, en het nooit meer is gebeurd, dan kun je misschien overwegen dat deze man je geen kwaad zou doen.

“Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger” – is dat waar?

"Eens Een Vreemdganger, Altijd Een Vreemdganger" – Zal Hij Het Weer Doen?

Nee, dat is het niet. Laten we hier gewoon eerlijk over zijn. Het leven van mensen is erg ingewikkeld. En hoewel ik dit gedrag niet goedkeur, is het bewezen dat mensen in staat zijn om vreemd te gaan en nog steeds de gevolgen van hun acties te begrijpen.

Als ze begrijpen wat ze hebben gedaan en hoe het hun partner beïnvloedt, dan kunnen ze ten goede veranderen.

Dit brengt natuurlijk veel problemen met zich mee en er moet veel werk in de relatie worden gestoken. Je hebt bijvoorbeeld het recht om daarna vertrouwensproblemen te hebben. Je partner zal veel moeite moeten doen om ervoor te zorgen dat je hem weer gaat vertrouwen. Dat betekent echter niet dat je relatie voorbij is.

Als jullie een afspraak hebben en je hebt in het begin de grenzen bepaald, dan is uit elkaar gaan meer dan normaal. Als je er echter voor kiest om te blijven, dan kan en zal je partner extra moeite moeten doen om je ervan te overtuigen dat dit een eenmalig iets was.

Dit is wanneer je nieuwe grenzen moet stellen en ze altijd in gedachten moet houden. Als je er echter voor kiest om bij die man te blijven, dan kun je dat niet de rest van je relatie tegen hem gebruiken.

Als je ervoor kiest om te blijven, dan is dat jouw verantwoordelijkheid.

Geen van de excuses voor het bedrog zijn een geldige reden

Het maakt niet uit wat je partner als excuus voor het bedrog gebruikt. Het is belangrijk om te onthouden dat geen van hen een geldige reden is. Substantie gebruik is geen goede reden zijn, ook al kan intoxicatie iemands oordeel vertroebelen.

Hoe vaak worden mensen dronken en maken ze nog steeds niet zo’n grote fout?

Een andere reden die mensen kiezen om te gebruiken als ze hun partner hebben bedrogen, is om te zeggen dat er relatieproblemen waren. En dat ze een ontsnapping nodig hadden. Nou, de vreemdganger had gemakkelijk uit kunnen maken in plaats van het vertrouwen van zijn partner te beschamen.

Dus als je eenmaal begrijpt dat er geen geldige reden is om vreemd te gaan, dan is het enige dat de vreemdganger kan doen, zijn fout erkennen en beloven om aan de relatie te werken. Daarna is het aan de andere partij of ze hen een kans willen geven.

In deze situatie, als jij degene bent die bedrogen is, dan kun je er zeker voor kiezen om verder te gaan met de relatie. Het is moeilijk om dergelijk gedrag te vergeven. En je bent niet verplicht om te blijven, alleen maar omdat je al een tijdje samen bent, of alleen maar omdat je partner spijt heeft.

Als je ze hierna niet meer kunt vertrouwen, dan is het een uitgemaakte zaak. Martel jezelf niet alleen voor hun bestwil. Ga gewoon weg. Zij hebben hun beslissing genomen.

Een vreemdganger heeft 3 keer meer kans om zijn partner opnieuw te bedriegen

"Eens Een Vreemdganger, Altijd Een Vreemdganger" – Zal Hij Het Weer Doen?

Dit is heel moeilijk te begrijpen, maar het is waar. Een vreemdganger heeft 3 keer meer kans om weer vreemd te gaan en het vertrouwen van zijn partner te beschamen.

Dus als je een relatie hebt en dit jou overkomt, dan is de kans groot dat hij het weer zal doen.

In het eerste deel van het artikel zei ik dat een vreemdganger kan veranderen. Dat is alleen het geval als het uit eigen beweging is. En als ze bereid zijn om toe te geven dat ze een fout hebben gemaakt. Wanneer ze klaar zijn om die stap naar een nieuwe mindset te zetten, dan zullen ze iets doen om aan de relatie te werken.

Statistieken liegen echter niet.

Mensen die in het verleden zijn bedrogen, hebben in hun volgende relatie twee keer zoveel kans om weer te worden bedrogen. En mensen die ontrouw in hun vorige relatie vermoedden, hebben vier keer zoveel kans om ontrouw in elke aankomende relatie te vermoeden.

Maar zoals eerder gezegd – het is niet jouw schuld. Je verdient iemand die loyaal aan je is. En alleen omdat je in het verleden een of meerdere keren bent bedrogen, betekent dit niet dat je geen man zult vinden die tot het einde trouw aan je zal zijn.

Tekenen dat je partner weer vreemdgaat

1. Je betrapt hem op liegen

Als je ervoor kiest om niet in het gezegde ‘eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger’ te geloven en je ervoor kiest om je partner te vergeven, dan moet je de tekenen zien dat ze waarschijnlijk weer vreemd zullen gaan.

Het eerste dat je misschien opvalt, is dat hij tegen je blijft liegen. Hij zal je bijvoorbeeld vertellen dat hij met vrienden uitgaat, maar je ziet op de social media van zijn vriend dat hij niet bij hem in de buurt is.

Of hij zegt dat hij de andere vrouw overal heeft geblokkeerd, maar je vindt haar nog steeds in zijn lijst met mensen die hij volgt. Hij heeft misschien zelfs gezegd dat hij haar nummer heeft verwijderd, maar je partner blijft verdachte berichten ontvangen, alleen onder een andere naam.

Dus hij gaat weer vreemd. Zelfs als hij heeft beloofd om dat niet meer te doen.

2. Hij staat niet toe dat je zijn telefoon controleert

We zijn zo geconditioneerd om te geloven dat het een inbreuk op de privacy is om iemands telefoon te controleren, maar als je ervoor kiest om een relatie met iemand te hebben, dan zou het de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Wanneer de man die je heeft bedrogen je blijft vertellen dat je gek bent omdat je zijn berichten wilt controleren, dan is hij je aan het gaslighten en bedriegt hij je waarschijnlijk nog steeds.

Als hij niet vreemdging, dan zou hij niets te verbergen hebben.

3. Hij gaat zonder jou uit

Ik weet dat een relatie hebben niet betekend dat je al je vrienden moet afkappen. Het zou echter normaal moeten zijn om met je partner uit te gaan, vooral als hij naar feestjes gaat.

De kans is groot dat hij je bedriegt als hij zegt dat je niet welkom bent op het feest. Of dat hij niet als een sukkel voor zijn vrienden wil overkomen. Of als hij zegt dat hij het gevoel heeft dat je elke beweging van hem in de gaten houdt.

Wat hij niet lijkt te begrijpen, is dat je het recht hebt om naar zijn bewegingen te kijken nadat hij je heeft bedrogen. Je hebt het recht om met hem uit te gaan, gewoon om ervoor te zorgen dat je hart veilig is. Dit lijkt misschien controlerend voor hem, maar als hij wil bewijzen dat hij je trouw is, dan zou hij je graag overal mee naartoe willen nemen.

4. Een vreemdganger probeert jou de schuld te geven

Als je partner je heeft bedrogen en je vertrouwen in het proces heeft geschonden, dan moet hij de volledige verantwoordelijkheid voor zijn daden nemen. Een man die weet dat hij iets verkeerds heeft gedaan, zal geen excuses voor zijn gedrag zoeken. Hij zal je proberen te laten zien dat hij echt berouwvol is.

Dus als hij jou de schuld geeft dat hij vreemd is gegaan, dan zal hij je waarschijnlijk weer bedriegen. Hij begrijpt niet hoe ernstig zijn verraad is en hij wil niet veranderen. Hij zal die excuses alleen zo lang mogelijk gebruiken om ervoor te zorgen dat jij je schuldig voelt.

Aan de andere kant heb jij niets verkeerd gedaan. Hij is gewoon een rotzak die denkt dat schuldgevoelens hem de kans geven om het opnieuw te doen.

5. Hij weigert zich aan je grenzen aan te passen

"Eens Een Vreemdganger, Altijd Een Vreemdganger" – Zal Hij Het Weer Doen?

Nadat je bent bedrogen, moet je grenzen stellen om ervoor te zorgen dat het niet weer gebeurt. Die grenzen zijn er om je hart te beschermen! En als hij echt spijt heeft van zijn daden, dan zal hij ervoor zorgen dat hij ze allemaal respecteert.

Dus wat gebeurt er als hij zich niet aan jouw grenzen houdt? Laat hij je zijn telefoon niet zien? Laat hij je zijn locatie niet weten? Of misschien probeert hij je ervan te overtuigen dat vrienden blijven met de andere vrouw normaal is?

Wat zijn excuses ook zijn, hij laat je zien dat hij je niet genoeg respecteert om met je grenzen in te stemmen. Hij zal je zeker weer bedriegen.

"Eens Een Vreemdganger, Altijd Een Vreemdganger" – Zal Hij Het Weer Doen?