Skip to Content

11 Signalen Van Emotioneel Vreemdgaan Bij Mannen

11 Signalen Van Emotioneel Vreemdgaan Bij Mannen

Zodra je denkt aan vreemdgaan heb je waarschijnlijk in je hoofd dat je vriend fysiek contact heeft met een ander, maar emotioneel vreemdgaan is ook iets waar je je zeker bewust van moet zijn.

Hierbij deelt je geliefde een connectie met een ander die grensoverschrijdend is. Dat kan zijn omdat er in deze relatie dingen gebeuren die je eigenlijk alleen met je partner zou moeten doen.

Het gaat daarbij dan niet om de fysieke dingen, maar om emotionele. Als partner voel je je hierdoor buitenspel gezet.

Bij een man en vrouw is de balans tussen een vriendschap en een relatie gemakkelijk te overschrijden. Mannen gaan met hun vrouwelijke vrienden nu eenmaal anders om dan met hun mannelijke vrienden. Het is moeilijk om daarbij een heldere grens te trekken.

In het geval van emotioneel vreemdgaan komt er vaak een nieuwe vrouw in het leven van je man. Met de vrouwen die hij in zijn leven had, is de romantiek of de kans daarop al buiten spel gezet.

Zodra er een nieuwe vrouwelijke relatie in zijn leven komt, moet hij deze fase nog door. De kans dat zijn relatie met haar intiemer wordt dan je misschien zou willen is dan nog heel groot.

Bij een emotionele relatie is dit het punt waar het misloopt. De relatie die hij met haar heeft, beïnvloed jullie eigen relatie en er ontstaat een scheve verhouding.

Dit zijn de tekenen waaraan je emotioneel vreemdgaan kunt herkennen:

1. Emotioneel vreemdgaan: Hij zwijgt over het contact

11 Signalen Van Emotioneel Vreemdgaan Bij Mannen

Het allereerste signaal van emotioneel vreemdgaan is als hij verzwijgt dat hij contact met iemand heeft. Iets verzwijgen is altijd een teken aan de wand dat iets niet helemaal goed zit.

Wat is de reden dat hij jou niks over haar kan vertellen? Wie is zij en waarom mag je niet weten dat ze bestaat?

Het ergste aan dit teken is dat je man in dit geval weet dat hij met emotioneel vreemdgaan bezig is. Als er niks aan de hand is, hoeft hij ook niet te liegen, toch?

Jouw vrouwelijke instinct heeft je al lang het gevoel gegeven dat er iets mis is. Het duurde vervolgens niet lang voordat je bij haar uitkwam.

Vraag ernaar en er kunnen twee dingen gebeuren. Of hij breekt en biecht meteen op dat hij inderdaad contact heeft met een ander.

Hij kan dan vertellen waarom hij niks over haar zegt en vanaf daar kunnen jullie verder. De andere optie is dat hij ontkent dat er iets aan de hand is.

Dan zitten jullie veel verder in de puree, want je weet dat hij liegt. Het wordt tijd dat jullie een serieus gesprek met elkaar gaan voeren, want dit kan zo niet langer.

2. Hij neemt afstand van jou

Door het emotioneel vreemdgaan, voelt hij zich steeds verder van jou verwijderd. De ander creëert echt een afstand.

In zijn hoofd is hij de hele tijd bezig met haar en dat rijmt niet met wat hij met jou heeft. Voor hem voelt het niet goed om aan de ene persoon te denken en fysiek met de ander te zijn.

Zijn twijfels zorgen ervoor dat hij terughoudend is. Wanneer je hem aanraakt, deinst hij terug. Uit zichzelf raakt hij jou ook niet meer aan.

In bed liggen jullie niet langer tegen elkaar aan. Zodra jullie in bed stappen, rolt hij meteen de andere kant op en lijkt hij als een blok in slaap te vallen.

Gek genoeg voelt het voor hem als vreemdgaan naar haar wanneer hij intiem is met jou. De omgekeerde wereld.

Het beste wat je kunt doen als je dit teken van emotioneel vreemdgaan ziet, is op de man af vragen wat er aan de hand is.

Afstand nemen in een relatie kan namelijk veel verschillende redenen hebben. Het wil niet direct zeggen dat hij met een ander bezig is.

3. Hij spreekt met haar over jullie problemen

Het is de nachtmerrie van iedere vrouw, jouw geliefde bespreekt jullie problemen met een andere vrouw. Dat jullie problemen hebben is al erg genoeg, maar dit maakt het echt ondragelijk.

Natuurlijk kan hij met anderen praten over de dingen die er tussen jullie niet goed gaan, maar niet mer haar. Met iedereen behalve met haar.

Jij weet namelijk dat zij hem wil. Voor haar is het emotioneel vreemdgaan niet genoeg, zij wil hem van jou afpakken.

Natuurlijk gaat ze jullie problemen gebruiken om hem van jou los te weken. Ze blijft er bij hem op hameren dat het niet goed gaat tussen jullie, net zo lang totdat het breekt.

Ze zal hem ook niet de handvaten geven om jullie problemen op te lossen. Zij wil natuurlijk dat het slechter zal gaan tussen jullie en maakt daarom juist alles erger.

Haar de sleutel tot jullie problemen geven is het ergste wat hij kan doen. Ook als hij het niet bewust doet. Het is ergens ook respectloos, want het gaat haar niks aan wat jij thuis allemaal doet.

Ze krijgt een heel persoonlijk inkijkje in jullie leven en dat gun je haar niet. Zij heeft niks te maken met wat jullie thuis achter gesloten deuren bespreken en doen.

Vertel je geliefde dus dat je het niet op prijs stelt dat hij zo intiem met die andere meid is. Andersom zou hij het ook niet waarderen dat jij een andere man in je leven hebt die alles over jullie te weten zal komen.

Dit verzoek is echt niet meer dan redelijk en je moet niet bang zijn om erom te vragen!

4. Emotioneel vreemdgaan: Hij heeft minder lichamelijk contact met jou

Op momenten dat het tussen een stel iets minder gaat, nemen ze ook altijd fysiek afstand van elkaar. Hij zit in zijn hoofd ergens anders en daarom voelt hij niet meer zo veel behoefte om jou aan te raken.

Het kan echter ook helemaal de andere kant op slaan. Soms voelt hij de drang om te bewijzen dat er niks aan de hand is en wordt daarom juist overdreven aanhankelijk.

Hij hoopt dat je niet door zal hebben dat er iets is als hij maar zo veel mogelijk affectie toont. Je moet daarvoor begrijpen dat liefde en lust voor mannen wat makkelijker gescheiden kunnen worden.

Voor hem is het geen probleem om intiem te zijn met iemand waar hij niet meer zo veel om geeft. Aanraken is niet meer dan dat, hij heeft daar geen gevoel bij nodig.

Door het contact hoopt hij dat je niet langer denkt aan wat er tussen hem en haar aan het afspelen is.

Maar gelukkig weet jij beter. Zijn gedrag is een manier om je af te leiden en je voelt dat het contact anders is dan normaal.

Hij denkt een hele goede acteur te zijn, maar jij prikt zo door zijn act heen. Vertel hem dat je op de hoogte bent van zijn emotioneel vreemdgaan en geef hem de kans om zelf zijn verhaal te doen.

5. Hij vergelijkt jou de hele tijd met haar

11 Signalen Van Emotioneel Vreemdgaan Bij Mannen

Het is wel duidelijk dat hij onder de indruk is van haar omdat hij de hele tijd alles wat je doet vergelijkt met wat zij doet.

Zij zou in iedere situatie anders reageren, ze ziet er anders uit, ze maakt minder fouten en natuurlijk is ze ook veel slimmer.

Je vraagt je zelf al af waarom je geliefde eigenlijk nog met jou is en niet met haar. Op alle klassen overtroeft ze je en hij lijkt niet eens door te hebben wat dat met jou doet.

Zijn hoofd zit zo vol van haar, dat hij er ook niks aan kan doen dat al die informatie er de hele tijd uit moet. Hij heeft al helemaal niet meer door dat het opvalt dat zij altijd zijn eerste gedachte is.

Ondertussen heb jij het gevoel dat je continu met haar in een soort strijd verwikkeld bent. Bij alles wat je doet, wordt je aan haar afgemeten.

Nu kun je zelf niks meer goed doen, want zij blinkt toch in alles uit. Het is volkomen normaal om je vriend hier op aan te spreken. Hij mag best weten dat dit jou pijn doet!

6. Emotioneel vreemdgaan: Hij deelt met haar dingen die hij niet met jou deelt

Wat mij betreft is dit het ergste signaal van emotioneel vreemdgaan. Jij probeert al maanden lang tot hem door te dringen, maar hij blijft afwezig.

Ondertussen deelt hij met haar alle dingen die hij eigenlijk tegen jou zou moeten zeggen. Een van de voorwaarden van een goede relatie is dat je alles met elkaar kunt delen.

Het moet niet alleen kunnen, je moet het ook willen. Iets niet bij je partner kwijt kunnen is het ergste wat er is.

Zodra hij stopt met tegen je te praten, zit het tussen jullie goed mis. Waarom heeft hij het idee dat hij tegen haar wel alles kan zeggen?

Wat voor soort dingen bespreekt hij dan met haar? Voor jou is het heel erg om te weten dat een andere vrouw meer van je eigen vent weet dan jij.

Je weet gewoon dat die andere vrouw hierdoor ook op jou neerkijkt. Ze moet wel denken dat er iets goed mis zit tussen jullie als zij opeens zijn vertrouwenspersoon is.

Dat het om emotioneel vreemdgaan gaat, is wel duidelijk. Er is geen ergere vorm van bedrog dan dit.

7. Hij flirt met haar

Emotioneel vreemdgaan is goed te vergelijken met de fase die je hebt voordat je met iemand een echte fysieke relatie aangaat. Het is een soort kalverliefde waarbij de flirts over en weer gaan.

Je merkt duidelijk dat er van beide kanten interesse wordt getoond. Dat kan zijn via opmerkingen die net iets te ver gaan en vage hints.

Zowel de man als de vrouw lijken te weten dat het tussen hun echt wel meer zou zijn geworden als één van hen niet al een relatie had.

Mensen die er van een afstandje naar kijken en zich niet bewust zijn van de situatie, zullen waarschijnlijk denken dat het om een relatie in wording gaat.

Wanneer je hem er naar vraagt, zal hij doen alsof het allemaal heel onschuldig is. Misschien bedoelt hij er ook niks mee, maar het is toch niet prettig.

Je staat er zelf als een zoutzak bij als zij met elkaar zitten te geinen. Als het bijvoorbeeld een nieuwe collega is, hoor je wanneer hij thuis werkt hoe hij tegen haar praat.

Wat jou betreft kan het echt niet. Hij strooit met complimentjes alsof hij haar helemaal probeert in te palmen.

Als je er wat van zegt dan doet hij alsof je je aanstelt, het enige wat hij doet is proberen om die nieuwe collega op haar gemak te stellen.

Hoe dan ook, wanneer je dit merkt is het een teken dat je je man de komende tijd net iets beter in de gaten moet houden!

8. Hij is de hele tijd bezig met zijn telefoon

Via zijn telefoon heeft hij contact met haar en iedere keer als je een blik op zijn scherm werpt, zie je haar naam.

Het lijkt wel alsof hij haar op de hoogte moet houden van alles wat hij uitspookt. Jullie hebben nog geen drie seconden geleden iets besproken of hij zit alweer op zijn telefoon om het aan haar te vertellen.

Er zijn natuurlijk ook situaties waarin hij zijn telefoon probeert te verbergen. Zelfs wanneer hij naar het toilet gaat, kan hij geen afstand doen. In dat geval weet je zeker dat het om emotioneel vreemdgaan gaat!

Op momenten dat jullie naast elkaar zitten, draait hij zijn scherm altijd een beetje van je weg. Natuurlijk is het ook niet de bedoeling dat je de hele tijd gaat zitten meelezen op de telefoon van je vriend, maar je voelt gewoon dat er wat aan de hand is.

Soms neemt hij de telefoon ook op en loopt hij voor het gesprek naar de andere kamer. Alles aan zijn gedrag schreeuwt dat hij iets te verbergen heeft.

Als hij niet met haar aan het appen is, zit hij op haar sociale media. Zij weet natuurlijk ook dat er iets tussen hen aan het opbloeien is en daarom zorgt ze ervoor dat er elke dag weer iets interessants op haar stories te zien is.

Voor jou blijft het vervelend. Je vindt het helemaal niet leuk dat je geliefde zo geïnvesteerd is in een ander. Als jij hem een appje stuurt, kan het soms wel een paar uur duren voordat je een reactie krijgt.

Houd je man goed in de gaten als je merkt dat dit signaal van emotioneel vreemdgaan voorkomt. Laat haar niet alle aandacht opslokken die eigenlijk voor jou is bedoeld!

9. Hij gaat vaker uit en doet daar ook vaag over

11 Signalen Van Emotioneel Vreemdgaan Bij Mannen

Voorheen ging hij eigenlijk bijna nooit naar de borrels van zijn werk. Hij vond altijd dat hij genoeg tijd met zijn collega’s doorbracht en in zijn vrije tijd wilde hij dan liever iets anders doen. Logisch!

Nu het emotioneel vreemdgaan met die ander aan de hand is, kan hij niet stoppen met excuses verzinnen om het huis uit te gaan of langer weg te blijven.

Daar waar hij eerst maar drie avonden per week van huis was, zijn dat er nu wel 5 of 6. Natuurlijk kan dat ook hartstikke leuk zijn, maar je merkt dat hij ook vaag is over waar hij was.

Je snapt ook wel dat er over zo’n werkborrel niet veel spannends te vertellen is, maar hij laat er wel erg weinig over los. Aan alles voel je dat hij iets te verbergen heeft.

Waarschijnlijk wil je het niet horen, maar de kans is groot dat hij gewoon de hele avond met haar heeft staan praten en daarom niks aan jou kan doorvertellen.

Hij weet nog steeds niet hoe het met die ene collega gaat, omdat hij die simpelweg niet gesproken heeft. Alles wat hij je over die avond kan vertellen, heeft te maken met haar.

Daar vertelt hij je natuurlijk niks over, want hij wil niet dat je een reden hebt om nog meer argwaan te krijgen.

Soms weet je helemaal niet waar hij die avond is geweest. Je moet het doen met ‘gewoon uit’ en daar blijft het dan bij.

Bij dit signaal van emotioneel vreemdgaan is het belangrijk dat je het niet te lang laat doorgaan. Laat hem weten dat het niet normaal is dat hij zo gesloten is over zijn activiteiten.

10. Hij heeft het vaak over haar

Als je de hele dag met iemand bezig bent, is het ook logisch dat je veel over die persoon spreekt. Soms hebben jullie het over heel iets anders en dan begint hij opeens over iets wat zij gedaan heeft.

Je merkt heel duidelijk dat hij met haar bezig is en hij kan het maar moeilijk verbergen. Alles wat ze heeft gedaan is zo hilarisch en leuk, dat het lijkt alsof hij niet eens meer naar jou luistert.

Iedere keer dat je een verhaal vertelt, komt hij met iets over haar. Zo vertel je bijvoorbeeld dat je een boek hebt gelezen of een serie hebt gezien en vervolgens vertelt hij jou wat haar mening daar over is.

Ten eerste kan jou dat helemaal niks schelen, je kent de meid niet en je hebt ook niet echt interesse om haar binnenkort te gaan leren kennen.

Daarbij is het ook niet netjes. Continu de ander proberen te gesprekken die je met elkaar hebt, is niet bevordelijk voor jullie relatie.

Jij gaat toch ook niet de hele tijd vertellen over wat andere mensen hebben gedaan of vinden, terwijl hij een gesprek met jou probeert te voeren?

Ergens weet je ook dat het andersom waarschijnlijk niet aan de hand is. In zijn gesprekken met haar zal hij het amper over je hebben. In ieder geval niet op de manier zoals hij dat met jou doet.

Dit is een van de duidelijkste signalen van emotioneel vreemdgaan. Je vriend is zo geïnvesteerd in deze vrouw, dat hij zelf niet eens doorheeft hoe zeer hij met haar bezig is.

11. Emotioneel vreemdgaan: hij is opeens bezig met zijn uiterlijk

Zeker als jullie al een tijdje samen zijn gaat dit opvallen. Voorheen kon hij gemakkelijk in zijn joggingbroek de de deur uit, maar nu neemt hij zelfs de tijd om zijn haar in model te brengen.

Een van de dingen die je juist zo leuk aan hem vond, is dat hij niet zo ontzettend ijdel is. Nu gaat hij opeens naar de sportschool en merk je dat hij echt zijn best doet om er goed uit te zien.

Je weet heel goed dat hij dit niet voor jou doet. Hij probeert natuurlijk indruk te maken op de persoon waarmee hij aan het emotioneel vreemdgaan is.

Hierbij worden kosten nog moeite gespaard. Nieuwe kleding, een frisse knipbeurt en opeens draagt hij ook een luchtje dat heel sterk ruikt.

Maar als hij alleen met jou is valt hij terug in zijn oude patronen. Bij jou ziet hij er nooit piekfijn uit en voor jou doet hij die moeite niet.

Het is heel moeilijk om hier iets van te zeggen. Je kunt natuurlijk niet je vriend aanspreken op het feit dat hij zichzelf verzorgt.

Een man die let op zijn uiterlijk is namelijk helemaal niet erg, maar de reden waarom is dat wel. Dit signaal van emotioneel vreemdgaan moet je daarom ook maar even laten schieten.

Zeg er maar niks over, deze strijd kun je alleen maar verliezen en dat heeft alleen maar meer slechte invloed op jullie relatie.

Je zal nooit kunnen bewijzen dat hij het alleen voor die ander doet. Geniet daarom maar van de voordelen die dit voor jou heeft. In ieder geval heb je af en toe nog iets leuks om naar te kijken.

PinFlight Image