Skip to Content

Sterrenbeeld Weegschaal: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Gebalanceerde Sterrenbeeld

Sterrenbeeld Weegschaal: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Gebalanceerde Sterrenbeeld

Als jij tussen 24 september en 23 oktober bent geboren, is jouw sterrenbeeld Weegschaal. Het sterrenbeeld weegschaal weegt – zoals je wel verwacht – altijd alles tegen elkaar op. Weegschalen houden van teamwork, kunnen goed luisteren, zijn empathisch en hebben ook het vermogen om situaties vanuit verschillende oogpunten te bekijken. Maar dit leidt er ook toe dat de Weegschaal het vaak moeilijk vindt om een eigen standpunt in te nemen. Keuzes maken wordt zo ingewikkeld. De Weegschaal gaat over balans in alle relaties. Ze zullen er alles aan doen om een aangename omgeving te creëren.

De Weegschaal in een notendop

Sterrenbeeld Weegschaal: Eigenschappen en Kenmerken van dit gebalanceerde Sterrenbeeld

Het gaat bij de Weegschaal om harmonie. Mensen met dit sterrenbeeld hebben daarnaast vaak een hele goede smaak en zijn elegant en charmant.

Ze doen altijd hun best om alle kanten van het verhaal te horen, en zo de opties te overwegen. Dat kan zijn voordelen hebben – de Weegschaal is nu eenmaal heel goed in bemiddelen. Maar het kan ook zorgen voor besluiteloosheid. Weegschalen houden niet van confrontaties; ze houden ervan als de sfeer prettig is, en geven zelf liever iets op dan dat ze dat een ander laten doen. Verder vinden Weegschalen het moeilijk om hun emoties te tonen en boos te worden. Confrontatie is gewoon erg lastig voor dit sterrenbeeld.

Van buiten lijken Weegschalen vaak zacht en lief, maar diep van binnen zit een strijder die naar buiten komt wanneer er iemand onrecht is aangedaan. Ze zijn altijd op zoek naar balans. Weegschalen willen graag de wensen van iedereen die betrokken is in overweging nemen voordat ze ergens mee aan de slag gaan. De Weegschaal moet echter leren om knopen door te hakken. Omdat ze altijd met iedereen en alles rekening willen houden, is het vaak onmogelijk om zelf achter een beslissing te staan.

 • Element: Lucht
 • Symbool: De Weegschaal
 • Belangrijkste hemellichaam: Venus 
 • Schaduwsterrenbeeld: Ram

De Weegschaal en de planeet Venus

Het sterrenbeeld Weegschaal wordt in verband gebracht met het lucht element en wordt gestuurd door de planeet Venus. Eigenschappen die bij Weegschalen vaak worden gevonden, zijn onder andere: eerlijk, in balans, diplomatisch, neutraal, zachtaardig, teamworker, rustig, elegant, maar ook manipulatief, beïnvloedbaar en moeite hebben met het nemen van beslissingen.

Venus, de planeet van de liefde en schoonheid, is het belangrijkste hemellichaam voor de Weegschaal, en het draait bij mensen met dit sterrenbeeld helemaal om relaties. 

Venus, die eruit ziet als een geblinddoekte vrouw, is het symbool van de justitie. Omdat Weegschalen altijd alle opties tegen elkaar af willen wegen en het hen nooit echt lukt om ergens voor te kiezen, kunnen ze soms overkomen als flinke twijfelaars. Je wil rechtvaardig zijn, en dat is op zich natuurlijk een prima eigenschap, maar in het dagelijkse leven kan het soms ook dingen gecompliceerd maken. En omdat Venus een bemiddelaar is, en zeker geen vechter, gebeurt het soms dat het sterrenbeeld Weegschaal eerder voor de ‘lieve vrede’ gaat, dan werkelijke vrede. 

Sterke en zwakke punten van de Weegschaal

Zoals ieder sterrenbeeld, hebben Weegschalen een aantal positieve eigenschappen, maar ook een paar negatieve karaktertrekken. Hieronder lees je welke dat zijn.

Sterke punten: 

 • Charmant
 • Teamplayer
 • Direct
 • Vriendelijk
 • Netjes
 • Eerlijk
 • Enthousiast
 • Diplomatisch
 • Bemiddelaar
 • Leert graag nieuwe dingen

Weegschalen zijn enthousiast en proberen altijd alles in een positief daglicht te zien. Het sterrenbeeld Weegschaal is vriendelijk en gemakkelijk in de omgang; ze zullen nooit erop uit zijn om iemand te kwetsen. Ze zijn nieuwsgierig en leergierig. 

Weegschalen vinden het ontzettend fijn als iedereen het goed met elkaar kan vinden. Ze zijn erg diplomatisch en houden van compromissen. De Weegschaal is een perfecte bemiddelaar; ze zullen met een oplossing komen die beide partijen tevreden maakt. Ze kunnen goed aanvoelen als iemand niet tevreden is en weten precies hoe ze iemand iets vanuit een ander standpunt kunnen laten bekijken. Weegschalen zijn daarnaast goed in het hoofd koel houden en kunnen goed relativeren. Ook in moeilijke situaties kunnen ze ontspannen blijven.

Weegschalen houden ervan om nieuwe dingen te leren en zijn ontzettend nieuwsgierig. Ze leren nieuwe vaardigheden ook erg snel. Maar ze moeten opletten dat ze niet teveel hooi op hun vork nemen. 

Sterrenbeeld Weegschaal: Eigenschappen en Kenmerken van dit gebalanceerde Sterrenbeeld

Zwakke punten:

 • Veeleisend
 • Zich niet vervuld voelen
 • Anderen blij maken ten koste van zichzelf
 • Ijdel
 • Besluiteloos
 • Snel oordelen
 • Moeite met alleen zijn
 • Veranderlijk
 • Zweverig

Weegschalen vinden het vaak moeilijk om keuzes te maken. Alles moet voor hem of haar altijd in balans zijn. Knopen doorhakken kan het sterrenbeeld Weegschaal dus niet goed. Het liefst weegt de persoon alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af voordat er een beslissing wordt gemaakt. Verder maakt de Weegschaal het iedereen maar al te graag naar de zin. Voor Weegschalen is het té belangrijk om goed met anderen overweg te kunnen. Ze moeten wat beter leren om ook naar hun eigen wensen en behoeftes te luisteren, omdat die net zo belangrijk zijn. Iedereen tevreden maken, zal toch niet lukken. 

Bovendien kunnen ze op deze manier afhankelijk worden van wat anderen doen of zeggen, en dat zal de Weegschaal niet verder helpen in het maken van zijn/haar eigen beslissingen. Weegschalen hebben de neiging pas dingen te ondernemen na feedback van anderen. Ook hebben ze moeite met dingen alleen te doen en doen daarom het liefst alles samen met hun partner of iemand anders die ze liefhebben. Ze hebben heel erg behoefte aan een liefdesrelatie, maar ook aan diepgaande één op één relaties met vrienden. Weegschalen zijn altijd op zoek naar gezelschap. Ze moeten er wel voor zorgen dat ze ook nog een individu blijven binnen hun relatie, en ook zelfredzaam blijven.

De Weegschaal in de liefde

Liefde is ontzettend belangrijk

De Weegschaal is op zijn of haar best wanneer hij/zij het leven kan delen met een liefdevolle partner. Ze hebben namelijk sterk de behoefte om in een relatie te zijn en vinden het vaak moeilijk om alleen te zijn. Weegschalen hebben de neiging om hun liefde te tonen door grapjes te maken of zijn/haar partner te verrassen. Ze komen vaak met creatieve ideeën.

De liefde speelt in het leven van de Weegschaal dus een grote rol, en dat is niet gek als je bedenkt dat Venus de heersende planeet is van dit sterrenbeeld.

Afhankelijk

Voor Weegschalen is het belangrijk om een partner uit te kiezen met wie ze op één lijn zitten. Ze hebben namelijk vaak de neiging om zichzelf helemaal af te stemmen op hun partner, en dat is niet altijd even goed. Weegschalen moeten leren om wat minder afhankelijk te zijn.

Romantisch en loyaal

Wanneer een Weegschaal de liefde heeft gevonden en verliefd is, is het één van de meest romantische sterrenbeelden. Ze proberen er in hun relatie voor te zorgen dat er een balans is aan geven en nemen. Weegschalen hebben er alles voor over om hun geliefde happy te zien. Ze zijn verder enorm loyaal en willen voor harmonie zorgen in hun relaties. Ook zijn ze ontzettend attent en zorgzaam.

Weegschalen investeren veel tijd en energie in hun relaties. Ze zijn op zoek naar een partner die op intellectueel niveau bij hen past. Er moet mentaal een klik zijn. De Weegschaal houdt van de ‘overwinningsfase’ van de liefde: met hun geliefde uit eten gaan, bloemen geven en flirten. Een partner die subtiel en delicaat is, dat is wat ze zoeken.

Je zou kunnen zeggen dat de Weegschaal een beetje ouderwets is en idealistisch als het op relaties aankomt.

Eerlijkheid

Sterrenbeeld Weegschaal: Eigenschappen en Kenmerken van dit gebalanceerde Sterrenbeeld

Voor de Weegschaal zijn eerlijkheid en gelijkheid essentieel. Ze zijn geen mensen die ruzie maken, maar als het dan toch gebeurt, dan komt dat vaak voor uit een gevoel van ongelijkheid. Behalve balans, geloven Weegschalen dat alles met mate gedaan dient te worden, en daarom zullen ze ook niet snel extreem gedrag laten zien. 

Naarmate mensen met het sterrenbeeld Weegschaal opgroeien, blijven hun relaties belangrijk, maar toch worden ze zelfredzamer.

Weegschalen en andere sterrenbeelden: De ideale liefdesmatch

Voor de Weegschaal zijn de sterrenbeelden Tweelingen, Leeuw, Waterman, Ram en Stier de ideale liefdesmatch.

Tweelingen

Tweelingen en Weegschaal hebben het vaak leuk samen, en het is echt een ‘match made in heaven!’ Tweelingen zijn over het algemeen intelligent, grappig en gaan er graag op uit. En dat is precies waar de Weegschaal naar op zoek is. Een relatie tussen Tweelingen en een Weegschaal is dus gegarandeerd veel lol! Zowel Tweelingen als Weegschalen zijn diplomatisch en ze houden allebei van teamwork en compromissen.

Leeuw

Ook een Leeuw en een Weegschaal is een perfecte match. Ze hebben een positieve invloed op elkaar. De Leeuw is – net als de Weegschaal – erg romantisch, en hij/zij legt zijn/haar partnerl maar al te graag in de watten. 

Waterman

Watermannen en Weegschalen zullen vanalles samen ondernemen en hebben over het algemeen niet vaak ruzie. Ze hebben veel dingen met elkaar gemeen. Watermannen hebben het vermogen om Weegschalen te inspireren met hun idealisme. De Waterman kan wel heel koppig zijn, iets waar de Weegschaal niet zo goed mee om kan gaan. 

Ram

De Ram en de Weegschaal zijn eigenlijk tegenpolen, maar dit maakt de aantrekkingskracht tussen beide enorm.

Stier

De Weegschaal voelt zich bij een Stier veilig en in balans. 

Met welke sterrenbeelden is de Weegschaal geen liefdesmatch?

Weegschalen kunnen het vaak niet goed vinden met de Kreeft, Schorpioen, Steenbok en Vissen.

Kreeft

De Kreeft en de Weegschaal zijn geen match. De Weegschaal vindt het moeilijk dat de Kreeft vaak stemmingswisselingen heeft. Ze kunnen daar eigenlijk niks mee.

Schorpioen

Weegschalen met Schorpioenen hebben vaak ruzie, want de Schorpioen vindt die besluiteloosheid van de Weegschaal maar vervelend.

Steenbok

Als Weegschalen een relatie aangaan met Steenbokken, zal dat van korte duur zijn. De Weegschaal zal vooral in het hier en nu willen leven, terwijl de Steenbok bezig is met de toekomst.

Vissen

Een relatie tussen een Weegschaal en Vissen kan eventueel werken, maar alleen als de Weegschaal het oké vindt om ook zo nu en dan alleen te zijn. Een Vissen zal zich namelijk af en toe moeten terugtrekken. Het gebeurt vaak dat de Weegschaal dat gedrag niet begrijpt, en hij/zij zich afgewezen voelt. 

Het temperament van de Weegschaal

Weegschalen hebben vaak een hele goede intuïtie, maar toch hebben ze moeite met het vertrouwen van hun instincten. 

Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal laten zich het snelst horen in oneerlijke situaties. Ze geven namelijk veel om gelijkheid en respect. In situaties die oneerlijk zijn, zijn Weegschalen erg moedig. 

Hoe zijn Weegschalen diep van binnen?

Sterrenbeeld Weegschaal: Eigenschappen en Kenmerken van dit gebalanceerde Sterrenbeeld

Weegschalen zijn soms geneigd om hun eigen gevoelens te verbloemen, om zo de vrede en rust te bewaren. Het gevolg is dat ze soms niet meer begrijpen wat ze nu hun echte gevoelens zijn. Ze zijn ook zo bezig het anderen naar de zin te maken! Daarom zien anderen de Weegschaal vaak als iemand die niet goed beslissingen kan maken.

Weegschalen zijn diep van binnen soms erg onzeker en kampen met een laag zelfvertrouwen. Mocht jij dat gevoel inderdaad hebben, dan hebben we hier een artikel waarin we je advies geven over hoe je je zelfvertrouwen een boost kunt geven. De Weegschaal is altijd op zoek naar iets om zich compleet te voelen. Daarom zijn ze ook zo sociaal; ze missen iets en dat willen ze dan bij anderen vinden. Ze weten soms niet wie ze nu écht zijn, omdat ze zo gericht zijn op anderen tevreden te houden.

De Weegschaal snakt naar liefde en goedkeuring. Ze staan altijd klaar voor een ander, en vinden het lastig om af en toe ‘nee’ te zeggen. Ze willen alsmaar aan anderen laten zien hoe sympathiek ze zijn. Maar dit komt het zelfbeeld niet altijd ten goede.

Het gevoel van twijfel waar Weegschalen steeds mee kampen, is het gevolg van de angst om een verkeerde beslissing te maken en dat daarmee alles instort. Echter zou het veel beter zijn als mensen met het sterrenbeeld Weegschaal beseffen dat het leven nu eenmaal bestaat uit ups en downs. Als ze wat minder streng voor zichzelf kunnen zijn, kan dat de kwaliteit van leven behoorlijk doen toenemen.

Weegschalen en vriendschappen

Weegschalen hechten een enorme waarde aan hun vriendschappen. Vooral één op één vriendschappen vinden ze fijn. Het sterrenbeeld Weegschaal heeft meestal één persoon nodig bij wie hij/zij altijd terecht kan. Weegschalen zijn altijd vriendelijk en zachtaardig, waardoor hun vrienden maar al te graag tijd doorbrengen met de Weegschaal. Ze inspireren hun vrienden en doen er alles aan om hen te helpen

Weegschalen zijn altijd op zoek naar gerechtigheid. Het zijn charmante mensen die door hun aangename karakter gemakkelijk vriendschappen sluiten. Toch kiezen ze ervoor om niet heel veel vrienden te hebben, maar degenen die ze toelaten, zijn voor hen heel belangrijk. Ze zien hun vrienden en familie graag gelukkig en hebben een enorm hart. Hun familie komt altijd op nummer één. Het zijn sociale mensen die graag leuke dingen plannen voor vrienden en familie. 

Een Weegschaal is een toegewijde vriend. Ze steken veel energie en tijd in het onderhouden van hun relaties. Ze begrijpen ook hoe belangrijk netwerken is. Als er iemand nodig is die de verschillende kanten van een probleem kan zien, dan is de Weegschaal daar de perfecte persoon voor. Hij of zij kan namelijk helpen een probleem uit te pluizen, of een ander te adviseren wat de gevolgen zijn van het maken van verschillende beslissingen.

Vriend(in) van een Weegschaal

Weegschalen vinden het prettig om gewaardeerd te worden. Als jij een vriend(in) bent van een Weegschaal, geef hem/haar dan regelmatig complimentjes en toon je waardering. Weegschalen zijn over het algemeen zelfverzekerd. Ze worden aangetrokken tot mensen die in evenwicht zijn. Als vriend(in) zeker iets om rekening mee te houden. 

De Weegschaal in de werksfeer

Sterrenbeeld Weegschaal: Eigenschappen en Kenmerken van dit gebalanceerde Sterrenbeeld

De Weegschaal wordt gedreven door geld en succes, maar ze vinden de betekenis van het werk dat ze doen net zo belangrijk. Een Weegschaal ziet zijn/haar baan als iets wat nodig is om in leven te blijven. Echter zijn Weegschalen altijd bereid om voor een betekenisvolle baan te gaan die minder geld oplevert. Mensen met dit sterrenbeeld zijn intelligent, houden van leren, zijn nieuwsgierig en ook praktisch. Ze zullen er in hun baan altijd voor zorgen dat ze verbeteringen aanbrengen.

De banen waartoe Weegschalen zich het meest aangetrokken voelen, zijn die waarin ze zich creatief kunnen uiten. Ze hebben een uitstekende verbeelding, zijn diplomatiek en kiezen voor een vredige omgeving.

Voorbeelden van beroepen waarin Weegschalen goed tot uiting komen, zijn de volgende:

 • Artiest
 • Rechter
 • Kunstenaar
 • Bemiddelaar
 • Politicus
 • Relatietherapeut
 • Diplomaat
 • Ontwerper
 • Host(ess)
 • Modeontwerper
 • Boekhouder

Ze zijn eerlijk en betrouwbaar, waardoor Weegschalen het bijvoorbeeld erg goed kunnen doen als boekhouder. Ook hebben ze oog voor detail, wat goed van pas komt in onder andere de modewereld. Of anders beroepen waarin je goed moet kunnen samenwerken met een ander.

De Weegschaal als collega

Weegschalen zijn prettige collega’s waar goed mee samengewerkt kan worden. Ze houden van harmonie op de werkvloer en zullen nooit achterbaks zijn. Ook houden ze niet van roddelen over anderen. Ze zullen altijd hun best doen om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren en er altijd voor hun collega’s zijn als het nodig is.

Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal vinden gerechtigheid ontzettend belangrijk. Daarnaast verwachten ze van hun collega’s dat zij net zo hard hun best doen op het werk als hen. Weegschalen kunnen zich goed inleven in anderen en begrijpen goed wat andere mensen nodig hebben.

Weegschalen en financiën

De Weegschaal gaat op een doordachte manier om met zijn/haar geld. Het gebeurt over het algemeen niet vaak dat een Weegschaal zomaar geld uitgeeft. Dat doet hij/zij alleen als hij/zij iets echt de moeite waard vindt. Ze maken een weloverwogen beslissing voordat ze geld uitgeven. Weegschalen weten dus in de meeste gevallen goed om te gaan met hun geld en financiën.

Samen besluiten

Toch vinden ze het fijn als ze iemand hebben die hen helpt bij het maken van beslissingen. Het moet iemand zijn die ze goed kunnen vertrouwen. Weegschalen blijven soms te lang hangen in hun besluiteloosheid als het gaat om belangrijke financiën of uitgaven. 

Win-win situaties creëren

Bij het doen van business kan het voor de Weegschaal moeilijk zijn om lef te hebben en ervoor te zorgen dat de uitkomst ook voor hem/haar gunstig is. Ze zijn diplomatisch en streven daarom altijd naar een win-win situatie. Echter is dat niet altijd de beste aanpak, vooral als het om business gaat.

De waarde van materiële spullen

Weegschalen weet goed hoeveel waarde materiële spullen hebben. Daarom zijn ze ook zo goed in het beheren van hun geld. Ze investeren het in dingen die waardevol zijn en dat ook zullen blijven. En ook al zijn ze in de eerste instantie niet gericht op materiële dingen, houden ze van harmonieuze spullen, zoals kunst. En dat kun je ook terugzien aan de manier waarop Weegschalen zich kleden en hun huis inrichten. Ze zijn daar heel precies in, en het moet allemaal een lust zijn voor het oog. 

Welke bekende mensen zijn Weegschaal?

 • John Lennon (was een Engelse zanger, songwriter, muzikant en vredesactivist en oprichter, co-songwriter, co-leadzanger en ritmegitarist van de Beatles)
 • Luciano Pavarotti (was een van de beroemdste operazangers ter wereld)
 • Sting (een Brits muzikant en zanger)
 • Frank Rijkaard (voormalig Nederlands profvoetballer en voetbaltrainer)
 • Oscar Wilde (was een Ierse schrijver, dichter en estheet)
 • Kamala Harris (Amerikaans politicus en de 49e vice president van de Verenigde Staten)
 • Mahatma Ghandi (was een Indiase jurist en politicus, en een nationale en spirituele leider van India)
 • Olivia Newton-John (was een Brits-Australische zangeres en actrice)
 • Truman Capote (was een Amerikaans schrijver)
 • Britt Ekland (een Zweedse actrice, model en zangeres)
 • Nancy Kerrigan (een Amerikaanse kunstschaatser en actrice)
 • Eleanor Rooseveldt (was een Amerikaanse politicus, diplomaat en activiste)

De Weegschaal als sterrenbeeld: Conclusie

Mensen met het sterrenbeeld Weegschaal zijn charmant, slim, diplomatiek en vriendelijk. Ze zijn van nature hele goede bemiddelaars. Ze kunnen een situatie van alle mogelijke kanten bekijken voordat ze een oordeel vellen. Weegschalen streven naar harmonie en balans in het leven. Bovendien zijn relaties voor de Weegschaal ontzettend belangrijk. Ze moeten echter beter leren om beslissingen te nemen en ook rekening te houden met hun eigen wensen en behoeften.