Skip to Content

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Geen relatie is perfect en je zal niet altijd 100 procent van de ander houden.

Maar sommige twijfels over je relatie zijn belangrijker dan andere.

Er zijn een aantal twijfels over je relatie die je nooit moet negeren, aangezien ze toekomstige problemen kunnen aanduiden.

Sommige conflicten kunnen natuurlijk met de tijd opgelost worden, maar andere waarschuwingssignalen binnen relaties kunnen je ernstig laten twijfelen. 

Het is erg belangrijk om naar je instincten te luisteren omdat ze je vaak op de hoogte brengen van hoe je echt over een situatie denkt, in plaats van wat je denkt dat sociaal gepast is om te zeggen of te doen.

Als we ons wat relaties betreft niet gedragen zoals we zelf zijn, ontstaat het gefluister.

Als je hier niet naar luistert, kan het leiden tot angstaanvallen en/of depressieve gevoelens en het gevoel dat je je waarschijnlijk bindt aan de verkeerde. 

Eerder dan de problemen negeren die je aan je knagen, is het belangrijk dat je ze gewoon onder ogen ziet en erachter komt hoe ze je relatie beïnvloeden, zowel nu als misschien in de toekomst.

Hieronder volgen acht twijfels over je relatie die je volgens experts nooit zou moeten negeren als je een succesvolle, langdurige relatie wilt: 

1. Chronisch Liegen 

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Als je partner constant tegen je liegt, moet je daar niet makkelijk over doen. Naast communicatie is eerlijkheid essentieel voor alle relaties.

Twijfelen of je partner zich open kan stellen of eerlijk kan zijn is een waarschuwing die niet genegeerd kan worden. 

Als iemand chronisch oneerlijk is en het invloed heeft op de relatie, is het belangrijk om het aan te kaarten.

Praat extern over het probleem, bespreek het gedrag liever dan de persoon zelf en laat weten in hoeverre het invloed heeft op jou en op de relatie. 

2. De Aantrekkingskracht

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Twijfelen of onzeker zijn over hoe aantrekkelijk je bent voor je partner en of ze zich echt tot je aangetrokken voelen is nog een belangrijke twijfel die niet genegeerd moet worden.

Zodra de ‘prille fase’ voorbij is, zien we mensen vaak in een ander licht.

Twijfels over je fysieke match kunnen niet per se gerationaliseerd worden als ‘kleine’ haperingen. 

Gevoelens kunnen vergaan en makkelijk worden beïnvloed, maar als er problemen zijn wat betreft de aantrekkingskracht en je waarde hecht aan deze relatie en je het wilt laten slagen, praat er dan over.

Probeer het probleem niet aan de ander te verbinden, maar praat erover alsof het een los probleem is en verzin ideeën om er samen aan te werken.

Vaak raken we gestrest dat de gevoelens niet terug zullen komen en gaan we leven alsof dat ook zo is.

Probeer in het heden te blijven leven en geniet van het hier en nu, zonder je zorgen te maken over de toekomst of de volgende stappen. 

3. Toekomstdoelen Die Niet Overeenkomen

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Het is van belang dat je toekomstdoelen overeenkomen met die van je partner.

Als jullie het hebben over toekomstige plannen en doelen, vinden jullie dan dat die van jullie goed bij elkaar passen?

Twijfelen over of je toekomst wel past bij hoe de ander hun toekomst ziet, zou niet echt genegeerd of gebagatelliseerd mogen worden.

Het is belangrijk om met je partner te bespreken wat dit probleem inhoudt; of jullie er echt anders over denken of dat het alleen zo lijkt.

Communicatie kan altijd handig zijn, maar het is ook redelijk om de relatie te beëindigen als de doelen niet met elkaar overeenkomen.

We doen te vaak water bij de wijn en realiseren ons dan alsnog dat de relatie niet in dezelfde richting ging. 

4. Andere Normen En Waarden

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Iedereen heeft persoonlijke basisnormen en -waarden, en deze zeggen vaak hoe iemand het leven ziet.

Partners die daarin compleet van elkaar verschillen – bijvoorbeeld als de een veel waarde hecht aan hard werken, terwijl de ander dit totaal niet belangrijk vindt – zouden veel baat hebben bij het evalueren of dit te overzien valt of dat het mogelijk een groot obstakel kan gaan vormen in de toekomst. 

Om na te gaan of het verschil in normen en waarden op de lange termijn problemen zal gaan veroorzaken, stelt Bos voor om te kijken naar het belang hiervan, in hoeverre het invloed heeft op je andere relaties en in hoeverre het invloed zal hebben op hoe je over de relatie denkt.  

5. Je Klein Voelen 

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Je zou het niet door de vingers moeten zien als je partner je altijd kleineert of je een minderwaardig gevoel geeft.

Als we een toxische relatie hebben, kunnen subtiele steken onder water en vernederende opmerkingen ons kleineren of ons het gevoel geven dat we onbelangrijk zijn.

Hierna volgen vaak grote liefdesverklaringen of verklaringen dat de ander aan jou is toegewijd, of ze reageren zo op echte of geveinsde afwijzing of kritiek.

We zullen deze nogal onwaarneembare opmerkingen vaak rationaliseren en onze partner het voordeel van de twijfel geven, terwijl wij ons insignificant voelen. 

Als je partner je dit gevoel bezorgt, kan dit een waarschuwing zijn dat je emotioneel mishandeld gaat worden, je zou eigenlijk moeten overwegen om hulp te vragen van naasten of een therapeut om de relatie te verlaten. 

6. Twijfels Over Je Relatie: Twijfelen Aan Hun Loyaliteit 

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Je zou nooit moeten blijven twijfelen of jij wel de enige bent.

Als jullie officieel een relatie hebben (of duidelijk hebben besproken wat de regels zijn voor een open relatie), check dan of je gaat twijfelen aan of je partner deze grenzen wel respecteert.

Vaak zegt ons voorgevoel dat er iets mis is en als we twijfelen of onze partner wel trouw is, is dat een waarschuwing om nader te onderzoeken. 

Als je je gedachten, verdenkingen en twijfels over je relatie onder de loep hebt genomen, verwerk dan je angsten en gevoelens samen met iemand die je vertrouwt.

Het is dan het beste om direct te zijn tegen je partner en hen niet als schuldige te zien als je je partner vragen hierover stelt.

Als ze boos worden of het proberen te verdraaien (bijvoorbeeld door je te gaslighten), bewijst dat meestal dat je hen hebt betrapt en dat ze je op een dwaalspoor proberen te zetten. 

7. Twijfels Over Je Relatie: Twijfelen Aan Jouw Loyaliteit

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Veel kleine fantasieën zijn volkomen onschuldig, maar als het je nog steeds leuk lijkt om een relatie met iemand anders te hebben, is het tijd om over je relatie te gaan nadenken.

Als je echt graag wilt daten of vrijen met andere mensen, bind je dan niet aan een monogame relatie.

Neem de tijd om over je gevoelens te peinzen en deze eerlijk met je partner te delen. 

8. Publieke Vernedering 

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Als je partner je steeds in het openbaar vernedert door sociaal ongepast te zijn, negeer dit dan niet. Niet iedereen is goed in alles.

Door diegene die zo doet te waarschuwen voor bepaalde thema’s of onaangename manieren van socialiseren, kunnen ze hun aanpak aanpassen.

Als het gedrag van je partner zo erg is dat anderen je niet meer willen zien of weigeren om met je af te spreken als je partner mee is, kan je op je partner afknappen.  

Je moet echt overwegen om serieus te kijken naar alles waar je binnen de relatie aan twijfelt en je moet deze zeker nooit negeren.

Neem de tijd om bepaalde dingen in de relatie die niet veilig voelen onder de loep te nemen en bespreek deze met je wederhelft, een therapeut of met een van de dierbaarste mensen die je kent. 

8 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren

Liefde Of Limerence? 11 Signalen Dat Je Een Fantasierelatie Hebt
← Previous
5 Manieren Om Te Achterhalen Of Hij Serieus Flirt
Next →