Skip to Content

Je Zou Niet Zo Hard Moeten Hoeven Vechten Voor Iemand Die Niet Wil Blijven

Je Zou Niet Zo Hard Moeten Hoeven Vechten Voor Iemand Die Niet Wil Blijven

Als ze willen vertrekken, laat ze dan gaan.

Ze willen niet blijven. Ze willen vertrekken. En het is waarschijnlijk zo dat ze niet eens het fatsoen hebben om je voor te bereiden op de verlating. Ze zullen je er niet eens over willen inlichten.

Ze zullen de deur uitgaan zonder iets tegen je te zeggen. Of misschien laten ze het wel weten, maar dan zal het al te laat zijn. En je voelt je op dat moment allang verlaten.

Ze zullen niet in je leven blijven, ook al zeiden ze in het verleden dat ze nooit en te nimmer bij je weg zouden gaan.

Ze zullen niet in je leven blijven, ook al zeiden ze dat ze altijd ervoor zouden zorgen dat je je nooit alleen op aarde zou hoeven voelen.

Ze zullen niet in je leven blijven, ook al gaven ze je altijd het idee dat ze wel zouden blijven.

Het is klote. Maar dat is de verdrietige realistiet van deze situatie: mensen vertrekken.

En als dit het geval is, is het belangrijk dat je echt nooit achter ze aan zult gaan. Het is belangrijk dat je je van hen en van het hele verhaal losmaakt.

Het is belangrijk dat je je trots en waardigheid bewaart. Het is belangrijk dat je enigszins een gevoel van zelfrespect blijft voelen.

Het is belangrijk dat je jezelf nooit gevangenhoudt doordat iemand je heeft verlaten die jouw aandacht helemaal nooit heeft verdiend.

Als een persoon niet wil blijven moet je hen gewoon laten gaan.

Je hebt er niks meer aan om te vechten om ze te laten blijven. Je zal nooit iemand overtuigen van je waarde als ze er al voor hebben gekozen om uit te checken.

Als ze zo weinig interesse in je hebben dat ze niet meer willen blijven, dan is er op dat moment niets wat je nog kunt doen.

Je moet het vermogen hebben om te slikken en ze los te laten.

En onthoud ook dat als je op dit moment te hard je best doet om je waarde aan hen te laten zien, hoewel ze eigenlijk de deur al uit zijn, het waarschijnlijk is dat jij ook je waarde niet ziet. Je vindt jezelf te min.

Je zou jezelf niet moeten hoeven dwingen om te blijven vechten voor degene die niks met je te maken wil hebben.

Er bestaat geen kans dat door het stof kruipen en smeken ze kan overhalen om bij je te blijven als ze dit zelf niet willen.

Hoe meer je door het stof kruipt, hoe minder ze je gaan respecteren. Hoe meer je smeekt, hoe meer je trots en gevoel van zelfwaarde afneemt. Heb respect voor jezelf.

Houd je trots in ere en word niet de aanhankelijke in de gefaalde relatie. Maak je los van deze persoon. Laat die gefaalde liefde gaan.

Onthoud dat de manier waarop ze je hebben verlaten meer zegt over wie zij zijn dan over wie jij bent.

Je moet volwassen genoeg zijn om te begrijpen dat liefde eigenlijk een mooi, maar gebrekig concept is.

Het is zo’n ingewikkelde verliefdheid tussen twee mensen dat het onnozel zou zijn om het te rationaliseren, vooral omdat de slimme breinen uit het verleden hier ook niet in zijn geslaagd.

Het maakt niet uit hoeveel je van iemand houdt, het is nog altijd geen garantie dat het zal slagen. Het is nog steeds geen garantie dat ze voor altijd bij je zullen blijven.

Het maakt niet hoeveel moeite je voor de relatie doet. Het maakt niet uit hoe serieus je bent ten opzichte van je geliefde. Als het niet werkt, dan werkt het niet. En zo zit het.

Maar de meest ongelukkige waarheid is dat het soms zo onlogisch lijkt. Je begrijpt niet waarom ze niet gewoon bij je wilde blijven, maar je moet je tevreden leren voelen in je gebrek aan begrip.

Het kan erg vermoeiend en overweldigend worden als je alles op een rijtje probeert te zetten.

Onthoud dat je niet alle puzzelstukjes hebt, en het is nutteloos om te blijven proberen de puzzel op te lossen wanneer je niet alle stukjes hebt.

Je moet jezelf niet langer de schuld geven.

Je moet niet meer terugkijken en denken aan de dingen die je beter had kunnen doen.

Je moet er zeker van zijn dat je goede bedoelingen had en dat je je genegenheid altijd serieus bedoelde.

En als dat niet genoeg was in hun ogen, dan zou dat jouw probleem niet langer moeten zijn. 

Als iemand niet voor jou wil blijven plakken, dan zou je dat ook niet voor de ander moeten doen. Laat los. Ga verder.

Ga achter de liefde aan waarvan je weet dat het voor jou bestemd is, het soort liefde dat je nooit zou verlaten.

Je Zou Niet Zo Hard Moeten Hoeven Vechten Voor Iemand Die Niet Wil Blijven