Skip to Content

Ik Besefte Pas Dat Ik Slecht Werd Behandeld Toen Hij Goed Voor Me Was

Ik Besefte Pas Dat Ik Slecht Werd Behandeld Toen Hij Goed Voor Me Was

Net als veel andere mensen realiseerde ik me niet hoe slecht ik werd behandeld in mijn vorige relatie. Ik dacht echt dat ik verliefd was en dat wat ik voor hem voelde een weerspiegeling was van de liefde die hij voor mij voelde.

Mijn liefde voor hem was puur, onschuldig en onvoorwaardelijk. Er was geen moment dat ik niet ten volle van die man hield. Op dat moment was hij alles wat ik dacht dat ik wilde.

Wat maakt het uit dat ik elke dag honderden excuses moest verzinnen om voorbij zijn gedrag te kijken? Wat maakt het uit dat ik mijn eigen trots moest inslikken en al mijn eigen grenzen moest negeren, alleen maar om te voorkomen dat hij zijn stem tegen me verhief?

Hij wist nooit hoe hij met zijn emoties om moest gaan. Hij zei dat ik hem niet moest dwingen ze binnen te houden, dat ik hem zijn emoties moest laten uiten. Hoe extreem ze ook waren.

Dus dat deed ik. Ik slikte mijn tranen weg als hij tegen me schreeuwde of me negeerde. Zijn emoties respecteerde ik, zodat ik hem niet zou verliezen. Ik was doodsbang om hem te verliezen.

Ik wist niet dat ik slecht werd behandeld door die man.

Ik Besefte Pas Dat Ik Slecht Werd Behandeld Toen Hij Goed Voor Me Was

Volgens mij behandelde hij me zoals hij deed, omdat ik het om de een of andere reden verdiende.

Stel je voor dat je jaren doorbrengt met iemand die je gas geeft en je laat geloven dat jij het probleem bent. Hij vertelde me dat ik het probleem was, dat ik de enige reden was waarom hij zich gedroeg zoals hij deed.

Dus als hij met zijn vrienden uitging en pas in de vroege ochtenduren thuiskwam, zei hij dat ik het moest doorstaan.

Hij vertelde me dat ik hem ertoe had aangezet het te doen – dat hij zo hard een pauze van me nodig had dat hij gewoon een tijdje moest ontsnappen.

Ik realiseerde me niet dat ik slecht werd behandeld, want hij had ook zijn goede momenten.

Ik Besefte Pas Dat Ik Slecht Werd Behandeld Toen Hij Goed Voor Me Was

Er waren goede dagen waarvan ik dacht dat ze de belangrijkste reden waren. Dat is waarom ik zoveel van hem hield. Een paar keer per maand maakte hij eten voor me en je zou niet geloven hoe blij ik daarmee was.

Hij heeft me niet bedrogen, dus ik beschouwde mezelf als een geluksvogel. Je zou denken dat dit niet iets is waar ik dankbaar voor moet zijn. Maar ik was dankbaar voor dingen die duidelijk het absolute minimum zijn.

Maar je moet begrijpen dat ik iets moest vinden om me aan vast te houden. Als ik dit niet had, wat had ik dan nog meer? Ik zag zijn potentieel, maar dat was alles wat me in die relatie hield.

Ik weet dat het slecht klinkt, maar het is de waarheid. Elke minuut van elke dag had ik het gevoel dat ik van binnenuit afbrokkelde, maar ik liet het allemaal glijden.

Maar het meest trieste van alles is dat ik oprecht de indruk had dat alles in orde was. Ik had geen idee dat ik slecht werd behandeld. Telkens als mijn vrienden me vertelden dat ik moest vertrekken, was ik zo geschokt en verward. Ik verstond geen woord.

Om de een of andere vreemde reden dacht ik dat zolang hij me niet fysiek mishandelde of bedroog, ik als een godin werd behandeld. En bij de zeldzame keren dat hij bloemen voor me kocht, voelde ik me nog specialer. Ook al was het alleen op mijn verjaardagen.

Uiteindelijk zijn we uit elkaar gegaan. Hij heeft me verlaten.

Ik Besefte Pas Dat Ik Slecht Werd Behandeld Toen Hij Goed Voor Me Was

Hij zei dat ik te veel vroeg omdat ik wilde dat hij naar mijn gevoelens luisterde en niet deed alsof ik niet bestond. Ik wilde dat hij meer tijd met me doorbracht, maar ik vroeg te veel.

Dus hij verliet me. Ik denk dat ik een te grote last voor hem was.

Je kunt je voorstellen hoe moeilijk het genezingsproces voor mij was. Ik heb heel lang gedacht dat ik niets waard was. Ik werd verteerd door zelfspotgedachten omdat ik echt geloofde dat het allemaal mijn schuld was.

TOT…

Tot ik jou vond en jij me liet zien dat dat niet de waarheid is.

Door hem werd ik slecht behandeld. Hij behandelde me in ieder geval als afval dat hij kon weggooien wanneer en hoe hij maar wilde.

Maar ook al dacht ik dat alles in orde was, je kwam langs en opende mijn ogen om te zien dat iemand me beter kan behandelen.

Ik Besefte Pas Dat Ik Slecht Werd Behandeld Toen Hij Goed Voor Me Was

Hij nam nooit de moeite om ‘s ochtends koffie voor me te zetten, maar dat vergeet je nooit. Je weet hoeveel ik er van hou en je weet precies hoe ik het graag drink.

Je twijfelt er niet over om in het openbaar mijn hand vast te houden, terwijl het voor hem een ​​complete no-go was omdat, God verhoede, iemand hem kon zien.

Ik herinner me dat ik zo bang was als ik over mijn eigen gevoelens praatte. Ik wilde je niet lastig vallen met hoe ik me voelde.

Je werd boos op me, maar niet omdat ik zo emotioneel was, omdat je niet wilde dat ik zo bang was. Je hebt me geleerd om te zeggen wat op mijn hart ligt en dat ik het recht heb om ruimte in te nemen.

Er is geen seconde geweest dat ik me eenzaam heb gevoeld naast jou. Maar naast hem voelde ik me altijd te veel, dus ik verkoos eenzaamheid boven met hem te praten. Ik kon gewoon niet om zijn aandacht vragen, want dat zou hem hysterisch maken.

Ik zou jullie twee niet moeten vergelijken. Je bent een heel ander persoon dan hij – oneindig veel beter.

Maar denk soms terug aan de tijd dat ik dacht dat ik niet slecht werd behandeld. Ik word zo verdrietig als ik bedenk hoe hulpeloos ik was. Ik dacht oprecht dat een man als hij van me kon houden, dus ik probeerde te hard om er voor hem te zijn.

Nu zie ik het duidelijk. Hij behandelde me vreselijk en als je niet was langsgekomen, had ik het niet eens geweten. Ik zou hebben geleefd in de overtuiging dat alles in orde was.

Ik Besefte Pas Dat Ik Slecht Werd Behandeld Toen Hij Goed Voor Me Was

Dat is sowieso verleden tijd! Nu ben ik hier om van je te houden met alles wat ik heb en je nooit meer te laten gaan!

Ik zal mijn uiterste best doen om je nooit teleur te stellen of je aan mij te laten twijfelen, want ik zal er alles aan doen om je ook goed te behandelen.

We verdienen allebei iemand die ons gelukkig maakt, daarom zijn we er voor elkaar. Ik zal je altijd koesteren omdat je je best doet om me als een prinses te behandelen.

Bedankt dat je me hebt geleerd dat liefde geen pijn hoeft te doen. Bedankt dat je me hebt laten zien dat iemand me echt goed kan behandelen.

PinFlight Image