Skip to Content

Vind Iemand Die Begrip Voor Je Heeft En Die Tijdens Je Angstigheid Van Je Houdt

Vind Iemand Die Begrip Voor Je Heeft En Die Tijdens Je Angstigheid Van Je Houdt

Vind iemand die weet hoe je angstigheid eruitziet.

Iemand die maar een blik hoeft te werpen om door te hebben wat er door je hoofd spookt, iemand die weet dat jouw zwijgen inhoudt dat je aan het verdrinken bent en hoe je gezicht eruitziet als je elk beetje van je kracht gebruikt om niet in huilen uit te barsten.

Vind iemand die je zal geruststellen, zelfs als dat betekent dat ze het elke dag of elk uur moeten doen.

Vind iemand die niet uitgeput raakt van je geest, want lieve meid, niemand is daar meer uitgeput van geraakt dan jijzelf.

Vind iemand die alles uit de kast haalt om niet de oorzaak van je angstigheid te zijn en als ze dat wel zijn, vind dan iemand die er alles aan zal doen om het leed te verzachten.

Die hun hand over je knokkels wrijft als ze wit zien van frustratie, iemand die tedere rondjes over je buik wrijft wanneer je zenuwachtig bent en het voelt alsof je maag net als een golf heen en weer klotst.

Vind iemand die zijn of haar vingers door je haar haalt wanneer je hoofd overloopt van vreselijke gedachten die niet in andere banen te leiden zijn, die je het gevoel geven dat je geest tegen je schedel vecht, terwijl het wanhopig je hoofd probeert te ontvluchten. 

Vind iemand die je rustpunt in een storm is, je rots in de branding, je anker.

Vind iemand die je het gevoel geeft dat je alles aan ze kwijt kunt, hoe laat het ook is. Iemand die zal vechten tegen slaperigheid om de fronzen op je voorhoofd glad te strijken.

Vind iemand die je zo stevig vasthoudt, dat je hun warmte door je hele lichaam voelt gloeien, net als een veiligheidsdeken.

Vind iemand die naar de wanorde van je gedachten luistert, die je niet zal zeggen dat je “te overdreven reageert”, dat je “paranoïde” bent, “hooggevoelig” of iets anders dat je een rotgevoel bezorgt wanneer je niet lekker in je vel zit.

Vind iemand die erachter komt hoe je niet meer het gevoel zal hebben dat je op ontploffen staat.

Wiens enige doel is om je bij te staan en je door je slechte gedachtes heen te helpen – hoe echt of ingebeeld, of hoe herhaaldelijk geanalyseerd het ook voelt, of alsof het je ten gronde zal richten. 

Vind iemand die je zijn of haar hand zal bieden om je naar de oppervlakte te trekken wanneer je het gevoel hebt alsof je aan het verdrinken bent en die je zal beschermen wanneer de orkaan toeslaat.

Vind iemand die niet bang is voor de duisternis, maar iemand die jouw lichtpunt zal zijn.

Vind iemand die je niet meer redenen geeft tot twijfel, angst of obsessie.

Vind iemand die oprecht is, die er niet voor zorgt dat je meer moeite krijgt met het vertrouwen van anderen, die niet zomaar iets eruit flapt zonder erbij na te denken, die geen grappen maakt over dingen die jouw wereld kapot zouden kunnen maken.   

Vind iemand die meteen weet wanneer je je angstig voelt. Iemand die het al door heeft door enkel bepaalde uiterlijke trekjes en het plukken aan je huid.

Iemand die je kreten hoort wanneer je mond gesloten is en die je tranen ziet wanneer je je wegdraait.

Vind iemand die begrijpt dat je nooit zult zeggen dat je graag zou willen dat hij met je meegaat naar die vreselijke afspraak, maar dat je het zo hard nodig hebt.

Iemand die een voorstel doet voor koffieafspraakjes na gebeurtenissen die je kreupel hebben gemaakt, omdat hij weet dat je je daar fijn voelt.

Vind iemand die duizend keer naar je presentatie wil luisteren om ervoor te zorgen dat je wat minder angstig bent op de dag dat je hem moet houden.

Vind iemand die je hand pakt tijdens sociale gelegenheden zodat je je niet onzichtbaar voelt, maar die je tegelijkertijd ook niet het gevoel geeft dat je in de schijnwerpers staat.

Vind iemand die je het gevoel geeft dat je gehoord wordt, dat je belangrijk bent en dat je aanbeden wordt.

Vind iemand die weet dat angstigheid niet bepaalt wie jij bent. Het is slechts een gedeelte van wie je bent. 

Vind iemand die je nooit dwingt om om hulp, steun of een hand om vast te kunnen pakken te vragen, want zij zullen er altijd voor je zijn. Want ze begrijpen het. Want ze houden van je.

Vind diegene, lieve meid, want je verdient het.

Je verdient meer dan het gevoel te hebben dat je anderen tot last bent. 

Vind Iemand Die Begrip Voor Je Heeft En Die Tijdens Je Angstigheid Van Je Houdt