Skip to Content

Vindt Hij Me Leuk? 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Vindt Hij Me Leuk? 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Je hebt dus echt een oogje op een man, maar je weet niet of hij hetzelfde voor jou voelt.

Of misschien zag je dat een man je bekeek en had je het gevoel dat jullie een “moment” hadden en je vraagt je af of hij echt geïnteresseerd is, of dat hij zich slechts verveelde en je het je hebt ingebeeld.

Je stelt jezelf misschien vragen als, “vindt hij me leuk?” of “Hoe weet je of hij je leuk vindt?” 

Kijk, het maakt niet uit welke vragen je jezelf stelt om te weten te komen of een man je leuk vindt – wat uitmaakt is of hij je echt leuk vindt of niet, en hoe je daarachter kan komen

Hieronder lees je hoe je erachter komt of hij je leuk vindt: 

1. Vindt Hij Me leuk? Let Op Zijn Lichaamstaal 

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Je kunt VEEL oppikken wat betreft iemands gedachten en gevoelens door slechts hun lichaamstaal goed in de gaten te houden. 

Dit is namelijk zelfs iets wat de meeste vrouwen zich niet realiseren – terwijl vrouwen meer dan 50 verschillende lichaamstaalsignalen laten zien wanneer ze interesse hebben in een man… hebben mannen er slechts ongeveer 10.

Dit beperkt het tot slechts een aantal signalen die je als leidraad kunt gebruiken om erachter te komen of een man je leuk vindt.

Wat betekent dat dus voor jou?

Het betekent dat je eigenlijk vrij makkelijk erachter kunt komen of hij interesse heeft of niet door slechts op een paar opvallende signalen te letten! Je hoeft alleen maar te weten waar je op moet letten. 

Een van de meest gebruikelijke signalen dat een man je leuk vindt is dat hij veel naar je kijkt. Ik bedoel dan ook echt VEEL.

Als je ziet dat hij zijn wenkbrauwen optrekt wanneer hij naar je staart (dit is vaak slechts een fractie van een seconde) dan is dat een OVERDUIDELIJK signaal dat hij interesse heeft

Als hij veel naar je gezicht kijkt of hij veel oogcontact probeert te maken, is dat een signaal dat hij interesse heeft.

Als hij daarnaast naar je toe leunt of hij zorgt dat hij dichtbij je staat, is dat een duidelijk signaal dat hij je leuk vindt.

Hij Glimlacht

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Een glimlach is ook een duidelijke indicator die je kunt gebruiken om erachter te komen of een man je leuk vindt.

Mannen zullen blij zijn om bij de vrouw te zijn die ze leuk vinden, en als ze bij haar in de buurt zijn zullen ze hun glimlach lastig verborgen kunnen houden.

Het zal een onbewuste reactie zijn op de innerlijke vreugde die hij voelt als hij bij je is. Als een man je leuk vindt, vindt hij het moeilijk om niet te glimlachen.

Als hij dus altijd in een goed humeur lijkt te zijn als hij bij je is, is dat een sterk signaal dat hij interesse heeft.

Wil je weten of hij onbewust interesse heeft? Kijk dan naar zijn handen, voeten en benen.

Als ze naar jou toegedraaid zijn, zegt dat veel over waar zijn interesse ligt.

Als hij je voor het eerst ziet, verzorgt hij zichzelf dan?

Doet hij zijn stropdas recht, of zijn overhemd, of strijkt hij zijn haren glad?

Dat is nogal een duidelijk signaal dat hij nadenkt over zijn uiterlijk wanneer jij in de buurt bent – want hij wil dat je hem aantrekkelijk vindt.

Let ook op hoe hij zit.

Mannen die met open benen zitten of met hun handen op hun heupen proberen indruk te maken – en ze zijn vaak geïnteresseerd in de vrouw met wie ze praten.

Je kunt er ook achter komen of een man je leuk vindt als hij of verlegen of extravert is.

Als je een man stoer ziet doen en hij zich uitslooft als jij in de buurt bent, is dat een sterk signaal dat hij je leuk vindt.

Mannen zullen risico’s nemen en zich uitsloven als de vrouw die ze leuk vinden in de buurt is.

Mannen zijn eigenlijk kostwinners, dus is dit een primitieve manier waarop mannen hun vaardigheden onbewust tentoon kunnen stellen, en eveneens de risico’s die ze bereid zijn te nemen om je alles te geven. 

2. Vindt Hij Me Leuk? Oogcontact 

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Oogcontact is een van de belangrijkste dingen die je moet oppikken.

Veel mannen zullen proberen om stiekem naar je te kijken als hij denkt dat je dat niet doorhebt – dus als je hem erop betrapt dat hij snel wegkijkt als jij naar hem kijkt, is dat een goed teken!

Mannen die meer zelfvertrouwen hebben zullen niet wegkijken en iets langer het oogcontact vasthouden. Dat is zo.

Als je wilt “testen” of hij je aantrekkelijk vindt, probeer dan het volgende: kijk 3 tot 4 secondenlang naar zijn gezicht (maak het niet ongemakkelijk door het te lang te doen!) en kijk dan weg.

Kijk na een seconde weer naar hem – als hij het oogcontact vasthoudt is hij zeker geïnteresseerd.

Als hij naar je mond gluurt is hij ENORM geïnteresseerd.

Als hij echter het oogcontact verbreekt en wegkijkt, vindt hij je waarschijnlijk niet zo leuk.

Als je ziet dat hij naar links kijkt, en dan ineens naar je gezicht, dan weer naar rechts kijkt – gefeliciteerd, dan vindt hij je namelijk erg aantrekkelijk.

Maar pas op – verwar de weerzin van een verlegen man om oogcontact te maken niet met de blik van een man die geen interesse heeft.

Als hij verlegen is maar je aantrekkelijk vindt, zal hij steeds weer een blik werpen, je moet gewoon geduld hebben en kijken of hij dat ook echt doet. 

De ogen van een man kunnen veel over zijn gevoelens zeggen.

Je zou een glans of waakzaamheid in zijn ogen moeten zien als je hem aankijkt, en dat hij altijd oplet als jij wat zegt.

Hij blijft van zijn telefoon af 

Een duidelijk signaal dat een man je leuk vindt in deze moderne tijd, is hoe vaak hij op zijn telefoon zit als hij bij je is.

We weten allemaal dat smartphones het ultieme middel zijn om angstigheid in een slechte situatie te ontlopen, dus als je hem zijn uiterste best ziet doen om op zijn telefoon te blijven kijken, is dat een slecht teken.

Als een man interesse heeft in iemand zal hij goed opletten, en zich er zelfs van weerhouden om op zijn telefoon te kijken als dat nodig is.

Als je ziet dat hij zijn telefoon negeert als jij er bent, dan is dat een goed teken dat hij je leuk vindt.

3. Luister Aandachtig Naar Hem Als Hij Tegen Je Praat

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Wat doen de meeste mannen dus als ze een vrouw leuk vinden? Waar praten ze vaak over?

Het is eigenlijk nogal simpel – ze praten over zichtzelf.

Veel mannen hebben het idee dat ze zichzelf moeten bewijzen aan een vrouw in wie ze interesse hebben, dus zullen ze tijdens het gesprek over zichzelf gaan zitten opscheppen. 

Dit geldt ook voor wanneer mannen luid en riskant worden als de vrouw op wie ze een oogje hebben in de buurt is.

Als je doorhebt dat hij riskante dingen probeert, of eigenlijk alles doet om je aandacht te krijgen, is dat een goed teken dat hij je leuk vindt.

Mannen zullen altijd hun spierballen laten zien en indruk maken op een vrouw die ze leuk vinden, of ze dat nou echt proberen of niet. 

Een goede manier om te zien hoeveel interesse hij heeft is om tijdens het gesprek naar zijn lichaamstaal te kijken. Probeer iets zacht te zeggen.

Leunt hij naar je toe om te horen wat je zegt? Top!

Blijft hij daarna dichterbij je zitten, of trekt hij zich weer terug?

In de gaten houden hoe hij gaat zitten als jullie met elkaar praten zal helpen onthullen hoeveel interesse hij in je heeft.

4. Kijk Hoe Hij Op Lichamelijk Contact Reageert

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Iemand anders aanraken en aangeraakt worden is enorm belangrijk om erachter te komen hoeveel interesse hij heeft en hoe intiem hij met je wil zijn – en een goede manier om uit te pluizen hoe hij erover denkt is om op te letten hoe hij reageert als hij jou aanraakt en als hij door jou wordt aangeraakt.

Mannen die interesse hebben zullen vaak smoesjes verzinnen om je aan te raken – zoals dat hij je hand aanraakt als hij lacht, of hij jouw been met het zijne raakt zonder zijn been weg te halen, of zelfs dat hij je zomaar omhelst. 

Onopzettelijke aanrakingen 

Als een man je leuk vindt, zijn “onopzettelijke” aanrakingen een goed teken dat hij diepere gevoelens voor je heeft.

Kijk daarna wat er gebeurt wanneer je hem aanraakt.

Als je je hand zachtjes langs zijn nek wrijft of zijn arm zacht vasthoudt met je hand – deinst hij terug?

Haalt hij zijn hand weg bij de jouwe als je hem aanraakt? Of draait hij zich zo dat hij meer lichamelijk contact met je kan hebben? 

Dit is iets wat je echt moet onthouden – als hij verlegen is, zal hij misschien een beetje schrikken als je hem aanraakt.

Dat betekent niet dat hij je niet leuk vindt – blijf opletten om te zien hoe het zit. 

5. Vindt Hij Me Leuk? Hij behandelt je anders 

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Als een man je leuk vindt, gaat hij zich misschien anders gedragen jegens jou, ZEKER als jullie met een groepje zijn.

Als hij zich “beschermend” tegenover je gaat gedragen, zoals wanneer hij dichterbij je gaat zitten, of zijn arm op je stoel legt, is dat een signaal dat hij interesse heeft. 

Een interessante strategie is dat sommige mannen met ANDERE vrouwen beginnen te flirten, terwijl ze eigenlijk interesse hebben in jou.

Een man zal dit doet wanneer hij wil zien hoe je reageert als hij met andere vrouwen flirt – zodat hij erachter kan komen of JIJ HEM leuk vindt.  

Het is wel erg makkelijk om deze strategie op te pikken – kijk naar hem als hij met een andere vrouw flirt.

Als hij blijft proberen om naar je te kijken om te peilen wat je reactie is, kun je er eigenlijk gewoon vanuit gaan dat hij dit doet om een reactie uit te lokken.

Probeer naar het toilet te gaan of haal iets van buiten en kijk dan of je een handig plekje kan vinden om hem te bekijken.

Als hij niet meer met haar flirt als jij er niet bent, is het duidelijk dat hij slechts wilde kijken of je zou reageren. 

Als een man je leuk vindt, is dat een extreem abnormaal gevoel voor hem, dus kan het dat hij zich compleet anders voor gaat doet als jij er bent.

Hij zal zijn uiterste best doen om dingen voor je te doen die hij voor geen ander zou doen.

Het lijkt altijd alsof hij er is om je te helpen als je hem nodig hebt en hij is altijd in een goed humeur.

Ik zeg altijd dat je kan zien hoe leuk iemand je vindt door hoeveel moeite ze voor je willen doen.

Als een man halsoverkop verliefd is zal hij echt alles voor haar over hebben. Haar helpen met huiswerk, of haar een lift geven is een genot, geen taak. 

6. Hij is geïnteresseerd in jouw interesses 

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Dit is ZEKER opvallend als hij daar nooit eerder in geïnteresseerd was!

Let erop dat hij interesse begint te tonen in bijvoorbeeld een van je favoriete bands of een van je favoriete tv-series.

Als hij zegt dat een van je favoriete bands komt optreden in de nabije toekomst – dan probeert hij je iets te geven wat je leuk vindt!

Hij heeft interesse! Het is een goede manier om erachter te komen dat hij probeert om een diepere band met je te ontwikkelen!

Let zeker op als iets wat jij hebt opgenoemd opeens een van zijn favoriete dingen is.

Zoals dat je bijvoorbeeld tegen hem zei dat hij een bepaalde serie moest kijken omdat jij dol bent op die serie.

Als die serie zijn nieuwe favoriet wordt, is de kans groot dat hij interesse heeft, zeker als hij oprecht interesse toont voor het onderwerp.

Dat betekent dat hij oprecht interesse heeft in jou.

Je merkt altijd wanneer een man je leuk vindt door hoeveel interesse hij heeft in wat je doet.

Het is een weggevertje dat hij je leuk vindt, want een man zou anders nooit ineens dezelfde interesses hebben en hij zou ze nooit daadwerkelijk leuk vinden.

Of een man dit nou bewust doet of niet, het is een superhandige manier om erachter te komen of een man je leuk vindt.

7. Hij lijkt nerveus als hij bij je in de buurt is

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Lacht hij zenuwachtig als je bij hem in de buurt bent?

Krijgt hij zweterige handen als jullie samen zijn? Haalt hij diep adem?

Doet hij ongemakkelijk?

Kijkt hij snel weg als jij ziet dat hij naar je kijkt?

Dit zijn allemaal sterke signalen dat hij je aantrekkelijk vindt.

Mannen zijn (meestal) niet nerveus als er vrouwen in de buurt zijn in wie ze geen interesse hebben, dus als hij nerveus is als jij er bent is dat een goed teken.

Het betekent dat hij zich waarschijnlijk druk maakt om een goede indruk op je achter te laten, zodat jij hem ook aantrekkelijk vindt.

Vrouwen vergeten vaak hoe intimiderend ze zijn voor mannen die hen leuk vinden.

Deze kan soms wat lastig zijn omdat je in staat moet zijn om op te pikken of hij verlegen is of dat hij geen interesse heeft.

Als hij verlegen is, geeft dat eigenlijk aan dat hij je leuk vindt.

Mannen worden niet zomaar verlegen.

Er is geen reden waarom een man zich verlegen moet voelen, tenzij hij het gevoel heeft dat er veel op het spel staat. 

8. Let Goed Op Zijn Vrienden! 

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Als hij interesse heeft, heeft hij dit misschien aan zijn vrienden verteld. Of hebben ze het misschien weten te raden.

Hij stelt je voor aan de mensen die hij belangrijk vindt 

Als hij zich voorstel aan zijn vrienden is dat al een goed teken dat hij interesse heeft.

Hij zal ervoor zorgen dat je bij zijn dierbaren gaat horen en zo zal het lijken alsof hij probeert om je deel van zijn team te maken.

Als je bij hem en zijn vrienden bent, let dan goed op zijn vrienden.

Als ze bijvoorbeeld subtiele grapjes maken en hem voor schut zetten en het onderwerp is dat hij interesse in je heeft – dan vindt hij je waarschijnlijk echt leuk!

Let op hen als je met hem en zijn vrienden weg bent.

Glimlachen ze als ze je zien?

Grijnzen ze naar hem als jij de kamer binnenkomt – alsof zij iets weten wat jij niet weet?

Heeft hij zijn familie over je verteld of heb je van andere mensen met wie hij close is gehoord dat hij je opnoemt?

Als hij deze dingen doet, vindt hij je leuk.

Iets wat je in deze situatie moet vermijden – let op of een van zijn vrienden je vertelt dat hij je leuk vindt als jij dat idee helemaal niet hebt.

Zijn vriend doet dat misschien alleen voor zichzelf – en ten koste van jou!

9. Vindt Hij Me Leuk? Let op zijn acties – hij doet je na

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Een perfect onbewust signaal waar je op moet letten is of hij je bewegingen spiegelt.

Dit is vaak een onbewuste hint dat mensen interesse in iemand hebben – hij zal het niet eens doorhebben.

Als je een gebaar maakt en dan oppikt dat hij al snel hetzelfde gebaar maakt, betekent dit dat hij waarschijnlijk interesse in je heeft.

Een goede manier om hem te laten weten dat jij ook interesse in hem hebt is om (subtiel) ook zijn acties na te doen!

Raak je gezicht aan nadat hij dat heeft gedaan, strijk je haren glad, enzovoorts.

Dit is eigenlijk logisch – maar als hij je volgt, wil hij dichtbij je zijn en hij is daarom geïnteresseerd in jou.

Als hij aan dezelfde tafel gaat zitten tijdens de lunch, of hij je volgt, wil hij dichtbij je zijn.

10. Hij plaagt je een beetje

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Als hij je een beetje plaagt – let dan echt op. Is het leuk, onschuldig plagen?

Zo ja, dan kan dat zeker betekenen dat hij zich tot je aangetrokken voelt.

Let op – jongere mannen gebruiken deze tactiek het meest om interesse te tonen.

Als hij echter elke vrouw met wie hij flirt plaagt, is dat misschien zijn stijl.

Maar als jij de enige bent die hij plaagt, is de kans groot dat hij gevoelens voor je heeft.

Een vrouw plagen is de meest directe manier om haar aandacht te krijgen en het is een duidelijk signaal om te bepalen of een man je leuk vindt.

Er is slechts een reden om de aandacht van een vrouw vragen en dat is omdat hij interesse heeft.

Gebruikelijke Vragen Over Hoe Je Erachter Kunt Komen Of Hij Je Leuk Vindt: 

Hoe kun je erachter komen of een man je leuk vindt maar hij dit verborgen houdt?

Een man heeft een aantal opvallende emoties die hij zal tonen als hij iemand leuk vindt.

Als hij altijd bij je lijkt rond te hangen, je altijd probeert te helpen en hij altijd blij is als je er bent, dan kan het goed dat hij interesse heeft.

Als een man een vrouw leuk vindt, zal hij zijn uiterste best doen en dingen doen die hij niet voor anderen zou doen.

Als je hem dus specifieke dingen ziet doen zoals dat hij alleen jou plaagt of dat hij alleen met jou lacht, vindt hij je waarschijnlijk leuk. 

Hoe kun je erachter komen of een man je lichaamstaal leuk vindt?

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Het belangrijkste signaal van lichaamstaal als hij je leuk vindt, is een glimlach.

Alle aardige en open vormen van lichaamstaal zullen symbool staan voor interesse.

Dat zijn voeten naar jou toegedraaid staan of dat hij jou gedrag spiegelt zijn ook goede voorbeelden.

Let ook op signalen dat hij verlegen is of dat hij juist extravert is als hij bij jou is.

Nog een sterk signaal wanneer hij interesse heeft, zijn zijn ogen.

Je zal ze zien glanzen en ze zullen altijd op jou gericht zijn. 

Hoe kun je erachter komen of een mannelijke collega je leuk vindt?

Op het werk zullen de meeste mensen proberen om enigszins professioneel te blijven en om hun werkrelaties niet te diep te laten gaan.

Als je merkt dat een mannelijke collega zich meer voor je openstelt en hij zich meer op zijn gemak voelt bij je, is dat een sterk teken dat hij je leuk vindt.

Als hij je plaagt of altijd met je praat, is dat ook een sterk signaal.

Hoe kun je erachter komen of een man je leuk vindt op de app?

Het beste signaal dat hij je leuk vindt is door te appen, en dat hij je überhaupt appjes stuurt.

Als je altijd een goed bedacht antwoord krijgt, die geen uren op zich laat wachten, is dat een goed teken.

Hoe vaak hij je appt en hoe snel hij reageert is een goede manier om te peilen hoe leuk hij je vindt.

Hoe weet je dat een man je niet leuk vindt?

Als hij geen aandacht aan je besteedt en hij nooit op je appjes reageert of hij je nooit berichten stuurt, kan het zo zijn dat hij je niet leuk vindt.

Als je merkt dat als je bij hem bent, hij zich lijkt af te sluiten of hij zelfs geïrriteerd lijkt te zijn, zijn dit signalen dat hij je echt niet leuk vindt. 

11. Vindt Hij Me Leuk? Hij stoot je speels tegen je arm

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Dit valt in de categorie “smoesjes verzinnen om je aan te raken.” Speels je tegen je arm stoten is een manier voor hem om zich mannelijk te gedragen, maar je nog steeds aan te kunnen raken – zonder te onthullen dat hij je leuk vindt. 

Als een man oppikt dat je niet schrikt of je arm weghaalt als hij dit doet, zal hij verder gaan door tedere en intiemere manieren te vinden om contact met je te maken. 

Als hij je echter echt pijn doet (lul!), zou je dat niet moeten accepteren – zeg dat het pijn deed!

Als je zijn ego niet wilt kwetsen, kun je zeggen dat je het niet erg vindt dat hij je aanraakt, zolang hij je maar geen pijn doet!

Als je hem leuk vindt, geef je hem gewoon een stoot terug!

Als je het type vrouw bent dat het geen probleem vindt om een goede stoot uit te delen als ze er zelf een krijgt, kun je hem speels terug slaan.

Wees gewaarschuwd dat hij dit misschien zal zien als “je bent mijn vriend en meer dan vriendschap wil ik niet”… of hij ziet het misschien zoals het bedoeld is – een excuus om hem aan te raken!

12. Hij merkt als je er anders uitziet

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Heb je onlangs wat aan je uiterlijk veranderd?

Misschien doe je wel je haar anders of heb je andere make-up, of misschien een andere haarkleur.

Wat het ook is – als het oppikt en je complimenten geeft, is dat een duidelijk teken dat hij interesse heeft.

Want als hij dit opmerkt, let hij speciaal op hoe je eruitziet en dat houdt in dat hij je aantrekkelijk vindt.

Als hij je complimenten geeft is dat nog beter, want dat betekent dat hij dichterbij wil komen. 

13. Hij betrekt je altijd bij zijn plannen

Vindt Hij Me Leuk 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt

Als hij altijd iets leuk wil doen of hij je altijd uitnodigt om met zijn vriendengroep mee te komen naar feestjes begint het te dagen dat hij je leuk vindt.

Als hij plannen met je maakt die enigszins met zijn toekomst te maken hebben, is dit een overduidelijk signaal dat hij jou ook leuk vindt.

Als de man op wie je een oogje hebt een aantal van deze signalen laat zien – gefeliciteerd, de kans is dan groot dat hij interesse heeft!

De beste manier om jou interesse aan hem te tonen is om open te staan voor deze signalen – en om een excuus te vinden om tijd met zijn tweeën door te brengen. Succes!

Hoe Weet Je Of Hij Je Leuk Vindt? 13 Signalen Dat Hij Je Leuk Vindt