Skip to Content

100 Vragen Voor Je Vriendin

100 Vragen Voor Je Vriendin

Deze vragen voor je vriendin zijn perfect om een nieuwe partner te leren kennen of te besluiten of een partner met wie je al een tijdje een relatie hebt echt geschikt voor je is. Ze leren je meer over een vriendin en zullen je helpen om te bepalen of ze de ware voor je is. 

Onthoud dat veel van deze vragen erg serieus zijn, dus kies hier het juiste moment voor uit. Serieuze vragen zijn bestemd voor serieuze discussies. Leuke vragen zijn voor tijdens het avondeten. 

Als je op zoek bent naar wat leuke vragen om aan je vriendin te stellen, zul je misschien iets hebben aan de vragen die wij hebben opgesteld.

Ik zal wat commentaar geven bij elke vraag of een stel vragen om je te helpen bepalen waar je op moet letten wat betreft het gegeven antwoord, maar voel je vrij om het commentaar over te slaan. 

Onderaan de pagina volgen een bonuslijst met 77 vragen zonder opmerkingen en een aantal tips en waarschuwingssignalen waar je op kunt letten als je met iemand date.  

Nu dat allemaal gezegd is, gaan we verder met de beste lijst met vragen voor je vriendin. 

Onthoud dat het draait om wat jij het belangrijkste vindt in balans te houden. Als jullie het echt oneens zijn over een vraag, betekent dat niet per se dat jullie de relatie moeten beëindigen.

Het betekent slechts dat je dat probleem misschien in de gaten wilt houden en dat je wilt bepalen hoe belangrijk het voor je is om verder te gaan met de relatie. 

Onthoud daarnaast ook om zonder oordeel naar haar antwoorden te luisteren. Als haar antwoorden afwijken van de jouwe, betekent dat niet dat ze het verkeerd heeft of dat ze gebreken heeft, het betekent gewoon dat ze anders is dan jij. 

Vragen voor je vriendin: over de toekomst 

100 Vragen Voor Je Vriendin

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? De volgende vragen zullen je helpen om een globaal idee te krijgen van waar je relatie naartoe zal gaan als jullie blijven daten.

1. Neem wat tijd, sluit je ogen en stel je je perfecte leven voor. Omschrijf het zo gedetailleerd mogelijk.

2. Hoe zou een gemiddelde dag in je perfecte leven eruitzien? Heb je slechts een versie van een perfect leven of kun je er meer bedenken?

Deze vragen zijn geweldig om erachter te komen wat ze uit het leven wil halen en het leven dat ze zou hebben als alles perfect ging. Je kunt het antwoord van je vriendin vergelijken met je eigen levensdoelen en je kunt nagaan of ze overeenkomen.

Als je perfecte leven dus bestaat uit de wereld rondreizen met slechts een rugzak en geen zorgen, maar haar perfecte leven bestaat uit het opbouwen van een bedrijf; dan moeten jullie toch echt even in gesprek gaan. 

Hoewel ze je daarnaast veel vertellen, zijn het nog steeds luchtige vragen die je ter sprake kunt brengen wanneer jij dat wilt. 

3. Hoe zie jij de rol van de vrouw in een relatie? 

4. Zouden rollen moeten worden omgedraaid als een stel trouwt of bij elkaar intrekt? 

Deze twee vragen zijn geweldig om te zien hoe jullie rollen in de relatie misschien zullen veranderen in de toekomst, of tenminste hoe zij ze ziet veranderen. 

Je moet eigenlijk je verwachtingen met de hare vergelijken en nagaan of ze met elkaar overeenkomen. Als je op zoek bent naar een traditionelere relatie en zij is juist progressief ingesteld, garandeer ik je dat er veel ruzies zullen ontstaan. 

Vragen voor je vriendin: over het verleden

100 Vragen Voor Je Vriendin

Het verleden heeft veel nuttige informatie voor het heden en de toekomst. Deze vragen zullen je helpen om meer te weten te komen over de vorige relaties die je vriendin heeft gehad en op die manier kun je meer leren over jullie huidige relatie.

Onthoud om het juiste moment en de juiste setting te kiezen om serieuze gesprekken te voeren over het verleden.

We moeten terug in het verleden gaan!

5. Wat was je meest serieuze relatie? Hoe lang duurde die? Waarom kwam die ten einde? Wat vond je leuk/niet leuk aan hem? 

Oké, oké, word niet jaloers als ze het over haar exen heeft, jij hebt zelf ook exen. Je hoeft jezelf niet te vergelijken met haar exen.

Dit is geweldige info over wat ze graag in een relatie ziet en wat niet. Bovendien zal je meer te weten komen over hoe ze serieuze relaties ziet. 

6. Heb je iemand ooit bedrogen? Wat is er gebeurd?

Deze vraag is gevaarlijk terrein, dus doe voorzichtig. Dat gezegd hebbende, het is wel goede informatie om te hebben.

Ik heb het misschien verkeerd, maar ik denk dat er een reden voor is dat mensen zeggen dat als iemand een keer vreemdgaat dit vaker zal gebeuren.

Heeft ze meer dan een ex bedrogen? Dan is de kans namelijk groot dat ze jou ook zal bedriegen. Hetzelfde geldt andersom. Ik vind niet dat deze regel alleen voor vrouwen geldt. 

7. Hoeveel tijd bracht je normaal gesproken door met je ex-vriendjes? Vond je dat te veel of niet genoeg? Wat deed je meestal met hen?

Oké, nogmaals. Serieus. Word niet jaloers door ex-vriendjes. Wees niet zo iemand.

Deze vraag laat je eigenlijk weten hoeveel afstand je haar moet geven. Sommige mannen willen graag de hele tijd bij hun vriendin zijn en sommige niet. Hetzelfde geldt voor vrouwen.

Sommige vrouwen willen graag zo vaak mogelijk bij hun vriend zijn en sommige hebben liever wat vrijheid. Het is slechts een persoonlijke voorkeur. 

Net als voor veel van deze vragen geldt, is het geweldig als jullie antwoorden overeenkomen. Als dat niet het geval is, moeten jullie je daar wel van bewust zijn. Verstik haar niet en negeer haar niet. 

Vragen voor je vriendin: over haar

Deze vragen draaien alleemaal om haar interesses. Je kunt deze bewaren om haar gelukkig te maken of je kunt zien of ze overeenkomen met jouw interesses.  

8: Wat zijn de drie irritantste dingen die een partner kan doen? En de drie beste dingen?

Dingen die haar irriteren = doe die dingen niet. Dingen die ze leuk vindt = probeer die dingen te doen.

9. Wat was het meest avontuurlijke/gekste dat je vorige maand hebt gedaan? Wat is het meest avontuurlijke/gekste dat je ooit hebt gedaan?  

Deze vraag zal je laten weten hoe graag ze risico zoekt of vermijdt. Als ze vaker riskante dingen doet dan jij, moet je misschien je horizon wat meer verbreden.

Als jij dat juist doet, wees dan voorbereid op het feit dat ze misschien niet met je mee wil op avontuur. En ze wil misschien jou ook geen riskante dingen zien doen. 

10. Ben je liever buiten of binnen?

Zit ze liever binnen en jij buiten? Verwacht niet dat ze het leuk zal vinden om te gaan kamperen. Is zij juist gek op de natuur en jij niet? Koop dan maar een paar wandelschoenen.

Als jullie beiden erg van elkaar verschillen, probeer dan elkaar tegemoet te komen en vier vakantie in een huisje. 

11. Aan welke drie objecten die je in je bezit hebt hecht je de meeste waarde? 

Deze vraag moet je iets meer uitbreiden. Is het object sentimenteel? Dan heeft ze waarschijnlijk een sentimenteel karakter. Is het iets praktisch? Dan is ze waarschijnlijk niet erg sentimenteel.

Is het iets duurs of iets waarmee ze kan pronken? Wees er dan op voorbereid om dag te zeggen tegen je geld.

Deze vraag is ook geweldig omdat het je zal helpen om ideeën op te doen voor cadeautjes. Of tenminste ideeën voor categorieën.

Sentimenteel, koop dan iets dat haar doet denken aan jullie relatie. Praktisch, geef haar dan iets dat haar zal helpen bij haar hobby’s. Enzovoorts… 

12. Wat zou je doen als een hechte vriend opeens gemene dingen over je zou zeggen?

Deze vraag laat je weten hoe zij conflictsituaties aanpakt. Is zij iemand die vrede brengt? Zorgt zij ervoor dat het uit de hand loopt? Ontloopt ze alles gewoon? 

De kans is groot dat ze op dezelfde manier om zal gaan met conflicten die ze met jou zal meemaken. Misschien zal ze proberen om vrede te sluiten, misschien wordt ze woedend, misschien praat ze gewoon niet meer tegen je. 

13. Wat zijn je drie favoriete films en drie favoriete tv-series? En je de drie films en tv-series die je het minst leuk vindt?

Dit is een verrassend praktische vraag om je te laten weten hoe leuk het voor jullie zal zijn om samen naar de film te gaan en samen tv-series te kijken. 

Kijkt ze series/films met je die ze niet echt leuk vindt? Dan doet ze dat waarschijnlijk voor jou en kijkt ze deze omdat jij ze leuk vindt.

Als dat het geval is, zal ze het waarschijnlijk zat worden om het voor jou te doen en zal ze graag gaan kijken wat ze werkelijk leuk vindt. 

14. Hoe zie jij de perfecte zaterdagavond?

Deze zal je laten weten wat ze leuk vindt om te doen. Tuurlijk zal ze ook een aantal zaterdagavonden doen wat jij leuk vindt om te doen, maar uiteindelijk zal ze ook graag willen doen wat zij leuk vindt.

Dus als jij dol bent op feesten en zij niet, of als jij ervan houdt om te relaxen en te gamen en zij gek is op uitgaan, dan zal dat een probleem worden. 

Vragen voor je vriendin: over geld

Ach geld, hetgeen wat de meeste problemen in een relatie veroorzaakt. Deze vragen zijn niet de spannendste die je aan je vriendin kunt stellen, maar ze zijn echt belangrijk.

15. Hoe goed ben je met zuinig doen?

Tenminste een van jullie zou goed moeten kunnen omgaan met geld. Als jullie beiden slecht met geld kunnen omgaan, moet een van jullie echt aan die vaardigheid gaan werken.

En je zou misschien moeten bepalen wie van jullie daar verantwoordelijk voor gaat zijn als jullie een serieuze relatie hebben of samenwonen.

16. Waar zou je meer geld aan besteden om het beste te krijgen?

Deze vraag zal je laten weten waar ze geld aan zal uitgeven in de toekomst. Het kan je ook laten weten waar ze waarde aan hecht. 

17. Wat vind je zonde van je geld?

Zo zal je te weten komen waar ze boos om zal worden als je daar geld aan uitgeeft.

18. Wat is het beste aan geld: dat het je zekerheid geeft, dat het je goede herinneringen laat creëren of dat je mooie dingen kunt kopen?

Aan de hand van deze vraag zal je te weten komen of ze zuinig is, waarde hecht aan ervaringen of aan objecten. Met die kennis kun je doen wat je wilt. 

19. Wanneer moet de man in de relatie ergens voor betalen, wanneer de vrouw, en wanneer horen ze de rekening te splitten?

Deze is vooral bestemd voor nieuwe relaties, maar erg goed om te weten welke ervaringen zich voor kunnen doen. 

Dus zo zit het, dit zijn mijn vragen om aan je vriendin te stellen. Hopelijk zullen ze je helpen en je goede informatie opleveren over je relatie.

Onthoud alleen, zoals ik al eerder zei: geen van deze vragen zal de relatie kapot maken, vergeet alleen niet wat voor jou het meest belangrijk is in een relatie. 

Meer vragen voor je vriendin: 

Hieronder volgt een lijst met meer vragen die je aan je vriendin kunt stellen. Er volgt verder geen commentaar, slechts een lijst die je kunt doorbladeren en waaruit je je favorieten kunt kiezen.

20. Wat weet je dat je niet hoort te weten?

21. Wat het meest vieze of engste verhaal dat je ooit hebt gehoord?

22. Wat is het meest romantische dat je ooit voor iemand zou kunnen doen?  

23. Wat is het meest angstaanjagende dat je je voor kunt stellen?  

24. Wat is voor jou de vieste smaak ijs?

25. Welke filmscene had een dramatische impact op je als kind, maar doet je nu niets meer?

26. Zou je een relatie willen met jezelf? Als je ervan uitgaat dat de “andere jij” het geslacht is waar je op valt.

27. Wat zou echt basiskennis horen te zijn maar is het op de een of andere manier niet?

28. Welke 30 seconde zou je uit je leven wissen als dat kon?

29. Welke saladedressing bestaat niet maar zou geweldig zijn?

30. Van welke fouten hebben je het meest geleerd in dit leven?  

31. Welke rare combinaties van eten vind je lekker en welke niet?

32. Welke dingen begrijp je gewoon echt niet?

33. Welk kledingstuk dat je draagt levert het meeste commentaar op?

34. Wat zijn de irritantste dingen die op social media gebeuren?

35. Welke goede relatietip klinkt als een slechte tip?

36. Waar moet je over uitrazen?

37. Wat zorgt ervoor dat je op iemand neerkijkt?

38. Welke dingen kun je niet zo goed en in welke dingen blink je uit?

39. Hoe zou een sitcom over je leven heten?

40. Wat zijn de ongeschreven regels in jouw familie?

41. Wat is de ergste neerwaartse spiraal die je ooit hebt zien gebeuren?

42. Wat is het verrassendste waar je onlangs achter bent gekomen? 

43. Hoe zou je ideale leven eruitzien?

44. Hoe zie jij succesvol zijn?

45. Wat is de verdrietigste film die je ooit hebt gezien? 

46. Hoe zou je laatste maaltijd eruitzien?  

47. Waar kun je de beste mensen ontmoeten?

48. Wat is het beste dat je bezit?

49. Welke populaire series of films heb je nog niet gezien?

50. Wat was je favoriete plek om buitenshuis te spelen toen je een kind was? 

51. Wat is je favoriete buitenlandse film?

52. Wat is de ergste, maar legale gewoonte die iemand kan hebben?

53. Waar denk je aan als je in bed ligt en niet kunt slapen?

54. Welke rotverhalen heb je aan je werk overgehouden?

55. Als je de taak kreeg om een splinternieuwe, supertoffe sport te verzinnen, waar zou je dan mee op de proppen komen?

56. Naar welk eten verlang je het meest?

57. Wat is de beste manier om een regenachtige middag door te brengen?

58. Hoe goed kun je planten in leven houden?

59. Wat is het ergste aan een gemiddelde dag?

60. Wat is de grappigste leugen die je van iemand hebt gehoord?

61. Wat is de belachelijkste reden waarom iemand boos op je is geworden? 

62. Welke jeugdfilm werd verpest toen je hem later nog eens keek?

63. Wat is je favoriete eufemisme?

64. Tot wat voel je je vaak genoodzaakt?

65. Als je iets onopgemerkt in iemands zakken kon doen, wat zou je er dan in stoppen?

66. Als je hoorde dat je land om 12 uur ’s nachts het internet zou afsluiten, hoe zou je je tijd op het internet dan indelen?

67. Hoe zou een dag in het leven van een gezond en gelukkig stel eruitzien?

68. Wat doe je het liefst als de stroom uit is gevallen?

69. Door welke vorm van straattaal of trend voel je je oud?

70. Wie heeft het in jouw ogen allemaal goed geregeld?

71. Wat is beter dan je van tevoren had gedacht?

72. Hoe vaak dans je?

73. Wanneer voel je je het meest op je gemak?

74. Welke dingen had je liever nooit gezien? 

75. Hoe goed kun je geheimen bewaren?

76. Wat wil je al heel lang kwijt?

77. Hoe gaat het echt met je?

78. Wat is het belangrijkste dat je van je ouders hebt geleerd?

79. Wat is de ergste outfitblunder die je hebt gehad?

80. Wanneer ben je voor het laatst naar een pretpark of kermis geweest?

81. Welk boek heeft de grootste impact op je gehad?

82. Wat is het meest attente cadeau dat je ooit hebt gekregen?

83. Wat zou het perfecte huisdier zijn?

84. Welke gevatte beledigingen heb je gehoord?

85. Wat vinden veel mensen onaantrekkelijk in anderen, maar vind jij wel aantrekkelijk?

86. Wat is de beste topping voor op je ijsje?

87. Als je in een bepaalde vaardigheid kon excelleren, welke vaardigheid zou dat dan zijn?

88. Hoe hard doe je je best om jezelf of je leven te (ver)beteren?

89. Waar kijk je naar uit?

90. Als je een vraag kon stellen over je toekomst, wat zou je dat vragen?

91. Hoe zou je droomhuis eruitzien?

92. Wat zou je graag aan jezelf willen veranderen? 

93. Waar ben je echt fan van?

94. Hangmat, zitzak of een normale stoel? Waarom?  

95. Hoe artistiek ben je?

96. Waar was je graag veel eerder aan begonnen? 

Dingen om op te letten

100 Vragen Voor Je Vriendin

Op deze dingen zou je echt moeten letten. Zeker als je net een relatie krijgt met een vrouw. Het zijn waarschuwingssignalen die je verder zou moeten onderzoeken voordat het te serieus wordt.  

Let op hoe ze obers en serveersters behandelt.

Als ze gemeen tegen ze is, heeft ze waarschijnlijk een gemeen karakter waar jij uiteindelijk ook mee te maken zal krijgen.

De beste manier om te bepalen hoe vriendelijk iemand is, is om op te letten hoe ze zich opstellen tegenover mensen tegen wie ze niet aardig hoeven te zijn. Wie wil er bovendien nou spuug in zijn eten? 

“Ik heb een hekel aan drama, maar drama overkomt mij altijd.”

Nee, ze is gek op drama. En ze wringt zich waarschijnlijk allemaal bochten om het te veroorzaken of aan te moedigen. Wees voorbereid om altijd drama tegen te komen. 

Het is oncomfortabel als jullie beiden niets doen.

Als het echt oncomfortabel of ongemakkelijk is als jullie beiden niets doen of over niets praten, is dat misschien een slecht teken.

Of het betekent misschien dat je meer tijd met elkaar moet doorbrengen om je op je gemak te voelen wanneer jullie niks doen.

Of misschien dat jullie je ook individueel niet op je gemak voelen als je niks onderneemt. 

Ze heeft een hekel aan je hobby’s.

Ze zal die niet ineens leuk gaan vinden. Je moet of een einde maken aan de relatie of niet meer dingen ondernemen die je leuk vindt.

Vind een vrouw die dezelfde interesses heeft. Of vind tenminste een vrouw die je hobby’s tolereert omdat ze weet dat die belangrijk voor je zijn. 

100 Vragen Voor Je Vriendin