Skip to Content

7 Redenen Waarom Je Nooit Met Een Hooggevoelig Iemand Zou Moeten Sollen

7 Redenen Waarom Je Nooit Met Een Hooggevoelig Iemand Zou Moeten Sollen

Er is niets beters en niets zo belastend als je hooggevoelig bent. Het vermogen om te voelen wat anderen voelen is een erg uitzonderlijke gave. 

Hooggevoelig zijn geeft je de kans om echt vreugde te verspreiden, maar het zal ook verdriet veroorzaken omdat je meestal de lasten van anderen op je schouders draagt. 

De gave van het voelen van empathie gaat altijd gepaard met een sterk ontwikkeld voorgevoel—het vermogen om menselijke emoties te begrijpen en dingen op te pikken die blijkbaar door anderen niet worden opgemerkt.  

Niemand hoort een hooggevoelig iemand voor lief te nemen en zijn gave zou nooit onderschat moeten worden. Lees de redenen waarom je nooit met een hooggevoelig iemand zou moeten sollen en je zal inzien dat dit waar is: 

1. Ze weten wanneer je de waarheid niet vertelt

Leugens, misleiding en manipulatie worden eenvoudig door een hooggevoelig iemand opgemerkt. Ze voelen aan dat er iets mankeert aan wat je zegt en dat je hen probeert te belazeren. 

Dit mislukt alleen als ze weigeren om naar hun voorgevoel te luisteren. Gelukkig komt dat niet vaak voor. 

2. Ze kijken dwars door je heen 

Zelfs achter de aardigste woorden kunnen de slechtste bedoeldingen schuilgaan. Een hooggevoelige zal doorhebben wanneer je woorden doodeerlijk zijn en wanneer je je anders voordoet. 

Hun voorgevoel zit er nooit naast. Ze kunnen je vibe oppikken en die vibe zal hen zeggen of je het hart op de juiste plek hebt of dat je hen probeert te bedonderen. 

3. Je hoeft niet te zeggen als je verdrietig bent—dit weten ze 

Hooggevoeligen snappen echt je gevoelens en ze weten als er iets niet klopt. Je lacht misschien, maar een hooggevoelig iemand zal zich beseffen dat er zoveel pijn schuilgaat achter je perfecte glimlach. 

Zelfs als je iedereen om je heen voor de gek houdt, zul je hier niet mee weg kunnen komen bij de hooggevoelige persoon. Ze zullen je vragen wat er scheelt en ze bieden je meteen een luisterend oor.

4. Ze voelen negativiteit

Hooggevoelige mensen blijven weg bij mensen die negatief zijn en haat in hun hart dragen. Ze voelen hun woede, afkeuring, vooroordeel en alle andere negatieve emoties die deze personen voelen. 

De emoties van anderen hebben een grote impact op hooggevoeligen. Daarom staan ze het niet toe dat negatieve mensen hun ziel vergiftigen en hun rust verstoren. Bekrompen mensen zijn bij hen niet welkom. 

5. Ze weten wanneer je de verkeerde kant op gaat 

Als je niet trouw blijft aan jezelf, als je niet je uiterste best doet en als je daardoor achterblijft, zal je hooggevoelige vriend de eerste zijn die dat aankaart en die je helpt om weer je weg te vinden. 

Ze zullen je nooit opgeven; ze zullen er voor je zijn. Ze zullen luisteren en je advies geven. Ze zullen hun uiterste best doen en ervoor zorgen dat je kansen volledig benut. 

6. Ze voelen wanneer iemand jaloers is

Jaloerse vrienden zullen niet lang bij een hooggevoelig iemand rond blijven hangen. Hooggevoeligen passen niet goed bij neppe, jaloerse en toxische mensen.

Ze zijn gelukkig wanneer de mensen om hen heen ook gelukkig zijn, dus kunnen ze het niet echt begrijpen als iemand niet in staat is om hen op dezelfde manier te behandelen. 

Als je met hen bevriend bent, weet je dat niemand anders je geluk, vreugde en succes nog beter kan maken. Maar weinig mensen zijn hiertoe in staat. 

7. Ze klappen niet volledig uit de school

Hooggevoeligen weten altijd meer, veel meer dan ze bereid zijn toe te geven. Ze kunnen mensen makkelijk doorgronden, maar ze reageren niet op alles wat ze ontdekken. 

Ze weten dat niet alles rechtgezet hoeft te worden, dus matsen ze mensen zo nu en dan en geven ze hen geen preek als ze weer eens wat geks doen. 

Ze zijn bovendien wijze wezens en ze weten dat ze niet overal op hoeven te reageren. Maar als je denkt dat je ergens mee weg bent gekomen en dat de hooggevoelige persoon zich hier niet van bewust is, dan heb je het mis.

7 Redenen Waarom Je Nooit Met Een Hooggevoelig Iemand Zou Moeten Sollen