Skip to Content

Een Wandelende Groene Vlag Ontmoeten Tijdens Je Genezingsfase

Een Wandelende Groene Vlag Ontmoeten Tijdens Je Genezingsfase

Mensen hebben het vaak over groene vlaggen die je in romantische relaties moet zoeken, maar het enige wat je tot nu toe hebt gezien waren de rode. Bestaan die mannen met de groene vlag eigenlijk wel? Voor zover jij weet, zitten ze in Utopia en jij zit in… De hel?!

Dat is precies hoe je je dating ervaring kunt beschrijven – de hel. De rode vlaggen die we hebben genoemd hebben niets met de hel metafoor te maken. Vooral omdat als je verliefd bent en de wereld door een roze bril bekijkt, alle vlaggen hetzelfde zijn.

Je ex-vriend lijkt Satan zelf wel te zijn. Ook al ben je een keer te vaak gewaarschuwd om te tellen, niets bleef bij je hangen. Je dacht dat hij de beste persoon was en de man van je dromen.

Oh, hoe ver zat jij er naast. Hij was niets anders dan een wandelende rode vlag en iedereen kon dat zien. Alsjeblieft, geef jezelf niet de schuld, schat. Intelligente vrouwen nemen soms de verkeerde weg, maar ze komen uiteindelijk weer op de rails terecht.

Het positieve is dat je nu weet wat je wilt van een relatie en hoe je partner je moet behandelen, toch? Je laat jezelf niet een tweede keer hetzelfde meemaken. Nu weet je dat je niet eindeloos zult proberen om de code te veranderen en het te blijven debuggen zonder de variabele te veranderen die het verpest.

Je realiseerde je dat je op iemand zult wachten over wie je hart en geest het eens zullen zijn en tegelijkertijd zult zeggen, “Deze persoon is veilig. Ga verder met het proces.” (Het ‘proces’ is een liefdesrelatie). Tot die tijd ben je beter af in je eentje.

Een Wandelende Groene Vlag Ontmoeten Tijdens Je Genezingsfase

Natuurlijk kost genezing tijd en is het in het begin extreem pijnlijk. Wat een eikel je ex ook was, hij was altijd een belangrijk onderdeel van je leven. Dat is hij nog steeds, op een bepaalde manier. Je ervaringen uit het verleden hebben je tot de best mogelijke versie van jezelf gevormd.

Dus, ja, je kunt hem bedanken. Hij heeft je geholpen om te beseffen wat manipulatie is en hij heeft je de meest pijnlijke les geleerd – hoe liefdesverdriet voelt. De manier waarop hij zich gedroeg, heeft je niet alleen als persoon beschadigd, maar het gaf je een waardeloos gevoel.

Maar, wie het laatst lacht, lacht het best. Hoewel je een behoorlijke hoeveelheid tijd met hem hebt doorgebracht en je die niet terug kunt krijgen, heb je je lesje geleerd. Nu weet je hoe machtig je bent en waartoe je in staat bent. En niemand kan dat van je afnemen.

Je bent weer gaan schilderen, het enige wat je lang geleden op had gegeven, omdat je ex je vertelde dat het geen nut had. Het voelt zo goed om die kwast tussen je vingertoppen te houden en die prachtige zonsondergangen te schilderen die je graag wilt zien.

Je begon al die dingen te doen waar je bang voor was. Al die adrenalinesporten waarvan je vrienden zwoeren dat ze de beste dingen ooit zijn, het verkennen van nieuwe culturen en plaatsen, het uitproberen van nieuwe recepten uit je smakelijke app die je telefoongeheugen eeuwenlang in beslag nam – je doet het allemaal! Alleen reizen leek angstaanjagend, maar je gaat het toch proberen.

Je hebt een vlucht geboekt naar het land dat je altijd al wilde bezoeken en het lijkt erop dat er niet genoeg taal-apps zijn die je op de reis kunnen voorbereiden. Je koffer is bijna gepakt en tien dagen lijken een eeuwigheid.

Tijd is soms raar, nietwaar? Er zijn momenten die voorbij vliegen met de snelheid van het licht en als je wacht tot er iets geweldigs gebeurt, lijkt het voor altijd te duren.

Maar er is geen plaats voor negatieve gedachten. Je genezingsfase kon niet beter zijn. Je focussen op jezelf was precies wat je nodig had en het lijkt erop dat je het goed doet. Wie had gedacht dat jezelf op de eerste plaats zetten en van het vrijgezellenleven genieten zo leuk is?

Je hebt jezelf beloofd dat je elke kans die je krijgt vanaf nu zult gebruiken en dat je in het moment zult leven. Dat wil zeggen totdat je hem ontmoette. De man die net aan de overkant van je appartement is komen wonen.

Hij is lang en knap, en zijn blauwe ogen hypnotiseerden je letterlijk toen hij je voor het eerst begroette. Zijn hoffelijkheid overtuigde je ervan dat er nog steeds heren bestaan en hij blijft je betoveren. Je begon je plotseling een relatie met hem voor te stellen en dat hij de perfecte vriend zou zijn.

Maar je bent er nog niet klaar voor. Je genezingsfase is nog niet voorbij. Het heeft geen zin om het te overhaasten, omdat het je niets goeds zal brengen. Wat moet je nu doen? Hoe moet je je gedragen?

Dit is iets waar je rekening mee hebt gehouden, en het brengt je uit balans. Maar hij is een wandelende groene vlag! Hij heeft het vele malen en bij verschillende gelegenheden bewezen. Je hebt DIE man eindelijk ontmoet.

Een Wandelende Groene Vlag Ontmoeten Tijdens Je Genezingsfase

Hij is een actieve luisteraar, empathisch en een extreem zelfbewust individu. Vriendelijkheid is gewoon voor hem en consistentie is zijn tweede naam. Hoe kun je hem laten gaan? Je vindt het leuk om tijd met hem door te brengen en het openstellen gebeurt moeiteloos van zowel zijn kant als van jouw kant.

Is het mogelijk om je genezingsproces te versnellen? Oké, stop even. Ik weet dat hij de droom van elke vrouw is (de jouwe ook!), maar je moet het rustig aan doen. Misschien heb je besloten om je hart op je tong te dragen, maar toch – haast je niet.

In een romantische relatie springen, hoe veelbelovend het ook lijkt, is nooit een goede optie. Als je gelijk hebt dat hij de eenhoorn in de mannenwereld is, dan zal hij het begrijpen.

Een echte wandelende groene vlag weet dat je tijd nodig hebt, en als hij echt om je geeft en je respecteert, dan zal hij het je geven. Hij zal er zelfs op staan dat je goed geneest, omdat hij weet hoe belangrijk het voor je toekomstige relatie is om gezond te zijn.

Je leeft je eigen leven en je laat hem langzaam binnen tot er geen verborgen plekken meer in je ziel zijn. Hij zal je aanmoedigen op je zelfontdekkingsreis en hij zal elke nieuwe persoon die je wordt waarderen (en verliefd worden).

Als je tijdens je genezingsfase een wandelende groene vlag tegenkomt, dan weet je dat en voelt het niet verkeerd aan.