Skip to Content

Waarom Voormalige Geliefdes Loslaten Belangrijk Is Voor Je Toekomstige Geluk

Waarom Voormalige Geliefdes Loslaten Belangrijk Is Voor Je Toekomstige Geluk

Vind je het echt moeilijk om een voormalige geliefde los te laten? Weet je zeker dat je ex de enige voor jou was en dat je nooit meer gelukkig gaat zijn?

Ik snap het! De pijn die je nu voelt is intens en het voelt oneindig. 

Maar het kan eindigen als je dat wilt.

Als je vastberaden en zover bent om de volgende stappen te zetten en te leren om een voormalige liefde los te laten, geef je jezelf de kans om ware liefde te vinden en gelukkig te worden.

Dit is hoe:

1. Je zal weten wat je wilt.

Voor veel van ons is de tijd na de relatiebreuk bedoeld om echt te reflecteren.

Of wij de relatie zelf hebben uitgemaakt of dat we gedumpt zijn, kun je de pijn bijvoorbeeld de baas zijn door eens goed te kijken naar wat er is gebeurd en wat we echt willen.

Wat heb je geleerd van je deze relatie?

In de loop van de tijd dat ik na mijn scheiding ging daten, werd ik vaak verliefd. Niets was blijvend, daar waren meerdere redenen voor. En hoewel ik soms echt liefdesverdriet had, leerde ik steeds meer over wat ik zelf wilde. 

Ik wilde iemand die me het gevoel gaf dat ik bijzonder was, iemand die slim, grappig en eerlijk was, iemand die een geweldige relatie met zijn familie had en die wist wie hij was.

Naarmate ik deze mannen allemaal losliet, kon ik een nieuwe stap zetten om mezelf te leren kennen en erachter te komen wat ik wilde — en op die manier werd ik echt gelukkig. 

2. Je kunt je focussen op wat er voor je in het verschiet ligt.

Heb je sinds de breuk geprobeerd te daten? Was het een vreselijke ramp omdat je alleen maar aan je ex dacht en aan alles wat je kwijt bent geraakt? 

Krijg je nieuwe zakelijke kansen of de kans om te reizen en grijp je deze kansen niet omdat je te gefocust bent met je gebroken hart en dat je misschien je geliefde terug zal krijgen?

Willen je vrienden gaan dansen, maar kun je niet mee omdat je zelfmedelijden hebt?

Een voormalige geliefde loslaten ondanks de pijn en de verloren hoop dat je toestaan om je hoofd op te heffen en je te focussen op de kansen om gelukkig te zijn die voorbijkomen. 

Als je dit niet doet, zal je altijd ellendig blijven. En het leven is te kort om je ellendig te voelen. 

3. Je zal niet meer vergelijken.

Als we een nieuwe relatie hebben en we een oude relatie nog niet hebben kunnen loslaten, is het erg moeilijk om jezelf ervan te weerhouden om ze met elkaar te vergelijken.

Als je nieuwe partner niet zo grappig is als de vorige, zul je hem dat aanrekenen, zelfs als hij op zijn eigen manier best grappig is.

Als de seks niet zo goed is, zou je je af kunnen sluiten in plaats van dat je het de kans geeft om beter te worden, zoals dat vaak het geval is.

Als hij niet zoveel verdient als je vorige partner, denk je misschien dat hij niet goed genoeg voor je is en negeer je volledig dat hij weet wie hij, aangezien hij een baan heeft gezocht die hem gelukkig maakt.

Nog iets wat er gebeurt als mensen het moeilijk vinden om een vorige liefde los te laten is dat we onze problemen vasthouden. Onze bagage. 

Als onze ex ons heeft voorgelogen, maken we ons altijd zorgen dat onze nieuwe partner ook tegen ons zal gaan liegen.

Als je vorige partner je negeerde als jullie op feestjes waren, zul je je druk maken wanneer je nieuwe partner je even alleen laat.

Een voormalige geliefde loslaten staat ons toe om ook de schade los te laten die ze ons hebben berokkend. En als we dit kunnen, kunnen we veel eenvoudiger gelukkig worden in de toekomst, zowel in de liefde als in het leven!

4. Je zal niet langer lijden.

Stel je voor dat je niet meer aan de pijn zou lijden waar je op dit moment aan lijdt. 

Stel je voor hoe goed het zou voelen om ’s ochtends op te staan en geen scheut pijn te voelen als je er opeens aan denkt dat je alleen bent.

Stel je voor dat je met vrienden uitgaat en je niet altijd hoopt dat je je ex zal zien, en je dan teleurgesteld zou zijn als je hem niet tegen zou komen.

Een voormalige geliefde loslaten zal helpen om de pijn te verzachten. Als we de hoop en de dromen los kunnen laten, en de duizend sneetjes en de dingen die ons zo ongelukkig maakten, zal onze lijdensweg voorbij zijn en zullen we ervoor open staan om weer gelukkig te worden. 

Als de pijn steeds je metgezel is, zal geluk ongrijpbaar zijn. Werk dus hard om los te laten en ga verder met je het leven van je dromen. 

5. Je kan echt iemand toelaten.

Veel van mijn clienten gaan meteen weer daten na een relatiebreuk. En hoewel ik mensen aanmoedig om weer te gaan daten als ze daar klaar voor zijn, moedig ik hen niet aan om meteen weer verliefd te worden. 

Jezelf aan iemand proberen te geven als je nog met iemand anders verbonden bent is bijna onmogelijk.

Als je hart van een ander is, is het tevergeefse moeite om iemand anders toe te laten en te accepteren dat ze echt van je houden. 

Je kunt proberen om in de tussentijd te doen alsof, maar uiteindelijk bewijs je jullie beiden een slechte dienst en verspil je tijd die je had kunnen gebruiken om te genezen. 

Stel je voor hoe het zou voelen om weer echt lief te hebben en om weer echt bemind te worden. Hoe het zou zijn om iemand te hebben die je het gevoel geeft dat de wereld van jou is, iemand die door dik en dun bij je blijft en die je in alles steunt.

Dat kun je hebben en nog meer dan dat als je succesvol je voormalige liefde kunt loslaten. Dat beloof ik.

Een voormalige liefde loslaten lijkt op dit moment nog vrijwel onmogelijk, maar je kunt het! 

Geïnspireerd worden om het leven van je dromen te krijgen is de beste manier om aan het harde werk te beginnen om een geliefde los te laten die jou niet meer vooruithielp. 

Als je dat kunt, als je de pijn kunt verslaan en je vooruit kunt, dan kun je en zal je voor altijd gelukkig leven!

Waarom Voormalige Geliefdes Loslaten Belangrijk Is Voor Je Toekomstige Geluk