Skip to Content

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

De vraag: ‘wanneer krijgt een man spijt?’ kent veel verschillende soorten antwoorden. Het meest voorkomende antwoord is dat het bij een man langer duurt voordat hij spijt krijgt.

Een man kan je verlaten en achterlaten met een gebroken hart en je vervolgens wekenlang het gevoel geven alsof het hem niks kan schelen.

Net op het moment dat jij over hem heem lijkt te zijn, krijgt hij opeens spijt. Het lijkt wel alsof ze een soort innerlijk alarm hebben waardoor ze worden gewaarschuwd op het moment dat jij klaar bent om door te gaan met je leven.

Het is niet voor niks dat er wordt gezegd: ‘Een man weet pas wat hij mist als ze er niet is’. Mannen staan erom bekend dat ze spijt krijgen als het eigenlijk al te laat is.

Maar hoe komt het dat mannen pas zo laat spijt krijgen, hoe weet je of een man spijt heeft en hoe ga je daarmee om?

In dit artikel hebben we de meest voorkomende signalen die laten zien dat een man spijt heeft en je terug wil verzameld.

Zo krijg je een inkijkje in zijn hoofd en kan je beter anticiperen op zijn volgende stap.

Wanneer krijgt een man spijt: de signalen

1. Hij zoekt langzaam weer contact met je

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Opeens wil hij weten hoe het met je gaat, hoe het met je kat gaat en hoe die situatie met je collega is afgelopen.

Voordat jullie uit elkaar gingen, toonde hij bijna geen interesse in deze dingen en daarom sta je er ook van te kijken dat hij nu opeens zo anders is.

Je weet niet zo goed hoe je erop moet reageren, want je bent écht in de war. Wil hij vrienden met je blijven of heeft hij spijt en wil hij je terug?

Wees daarom voorzichtig. Geef netjes antwoord op zijn vragen, maar houd wel afstand. Als jij niet bereid bent om hem terug in je leven te nemen, kan je beter afwachten tot je weet wat zijn intenties zijn.

Wil je juist wel graag dat hij terug in je leven komt? Wees ook dan voorzichtig. Een te enthousiaste reactie van jouw kant kan ervoor zorgen dat hij schrikt en toch weer besluit dat het beter is dat jullie uit elkaar zijn.

2. Hij wijkt af van zijn normale patronen

Een kat in het nauw maakt rare sprongen en hetzelfde geldt voor een gebroken man. Hij lijkt zich ineens heel anders te gedragen dan normaal.

Je zou verwachten dat hij na een break-up alleen maar zou feesten, maar in plaats daarvan is hij veel alleen.

Hij maakt weinig tijd voor zijn vrienden en familie, waardoor je je afvraagt wat hij dan wel aan het doen is.

De kans is groot dat hij zijn tijd gebruikt om na te denken. Hij weet niet zeker of hij de juiste beslissing heeft gemaakt om jullie relatie te verbreken.

Dus wanneer krijgt een man spijt? Als hij genoeg tijd neemt om na te denken over zijn fouten, beslissingen en keuzes.

3. Hij zoekt (de verkeerde) afleiding

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

In plaats van zich terug te trekken, kan een man er ook voor kiezen om juist de drukte op te zoeken.

Normaal was hij helemaal niet zo’n feestbeest, maar als je nu op zijn sociale media kijkt, lijkt hij elke avond op een ander feestje te zijn.

Tijdens die feestjes is er veel drank in het spel en dat is voor hem niet gebruikelijk. Je antwoord op de vraag ‘Wanneer krijgt een man spijt?’ is heel simpel.

Het feit dat hij zijn verdriet probeert weg te drinken, betekent dat hij in ieder geval niet blij is met zijn keuze om jou te verlaten.

Pas op, want een dronken avond kan altijd leiden tot een dronken telefoontje of berichtje. Probeer die te negeren, want daar schiet je niks mee op.

4. Wanneer krijgt een man spijt? Als hij opeens actief is op sociale media!

Dit is een echte klassieker. Hij wil niet direct contact met je zoeken, maar hij wil toch wel dat je op een bepaalde manier op de hoogte bent van wat hij allemaal doet.

De ideale oplossing daarvoor is sociale media. Daar kan hij iedere boodschap die hij maar wil aan jou overbrengen.

Wanneer krijgt een man spijt? Als hij opeens heel actief is op sociale media om aan jou te kunnen laten zien hoe hij zich voelt.

Een zielige post als hij je mist, een vrolijke post als hij wil doen alsof hij je echt niet nodig heeft en een post van een drankje in jouw favoriete café waar hij normaal echt nooit kwam.

Alles om jouw aandacht te trekken. Het beste wat je kan doen is niet reageren. Laat hem maar zien dat hij jouw aandacht het beste trekt als hij je direct benaderd.  

5. Hij heeft een aantal veranderingen doorgevoerd

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Toen jullie nog een relatie hadden, had je genoeg op hem aan te merken, maar nu lijkt hij dat opeens allemaal veranderd te hebben.

Stel bijvoorbeeld dat je hem wel eens aansprak op het feit dat hij nooit netjes gekleed was. Nu loopt hij opeens rond met een hele nieuwe garderobe.

Dit kan een teken zijn dat hij spijt heeft en dat hij inziet dat jij al die tijd gelijk had. Ondanks dat jullie niet meer samen zijn, probeert hij het toch goed te maken.

Naast zijn uiterlijk kan hij ook andere dingen veranderen. Misschien besluit hij wel eindelijk om zijn baan op te zeggen en te gaan voor wat hij echt leuk vindt.

De kans is groot dat hij zijn nieuwe zelf aan het voorbereiden is voor jou en dat je binnenkort van hem zal horen.

6. Hij zoekt contact met de mensen uit je omgeving

Wanneer krijgt een man spijt? Als hij ineens met je beste vriend of vriendin begint te praten over jou.

Vaak doen mannen dit omdat ze willen achterhalen hoe het met je gaat, maar dat is een smoes. Iemand die geen spijt heeft wil echt niet weten hoe het met jou gaat.

Reken er dus maar op dat hij spijt heeft en bij je terug wil komen. Voorheen toonde hij namelijk helemaal geen interesse in jouw vrienden.

Ook nu gebruikt hij ze alleen maar om jouw aandacht te trekken. Hij weet natuurlijk ook wel dat jouw vrienden aan jou zullen vertellen dat hij contact heeft gezocht.

Misschien hoopt hij wel dat jij weer contact met hem zal zoeken om te vragen wat hij nou precies wil. Trap daar niet in, laat hem direct naar jou toe komen!

7. Hij doet alsof er niks aan de hand is

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Sommige exen zien elkaar nog als ze uit elkaar zijn. Je weet dat hij echt spijt heeft als hij deze momenten gebruikt om te doen alsof er niks aan de hand is.

Bij binnenkomst geeft hij je weer gewoon een knuffel en hij praat niet over wat er tussen jullie is gebeurd.

Voor een man kan het soms best lastig zijn om over zijn gevoelens te praten. Hij durft niet te zeggen dat hij spijt heeft en daarom kiest hij ervoor om te doen alsof er nooit iets is gebeurd.

Je kan ervoor kiezen om gewoon weer met hem verder te gaan, maar daar zitten wel risico’s aan. Op deze manier wordt alles namelijk al snel in de doofpot gestopt en daardoor zullen jullie nooit ergens over praten.


Iedere ruzie en ieder voorval blijft onbesproken, waardoor het ook nooit opgelost wordt. Dat is geen gezonde oplossing en zal alleen maar tot meer ruzies leiden.

8. Hij bedenkt excuses

Voor sommige mannen is de vraag: ‘Wanneer krijgt een man spijt?’ moeilijk te beantwoorden, omdat ze nooit spijt krijgen.

In ieder geval willen ze het niet erkennen. In dat geval kiezen ze ervoor om zijn gedrag te rechtvaardigen.

Hij zal dus niet zeggen: ‘Ik heb spijt dat ik je zo behandeld heb’ of ‘ik zou willen dat ik je niet had verlaten’. In plaats daarvan zal hij een excuus bedenken.

Door iets in de zin van: ‘Ik had erg veel stress die periode en ik bedoelde het niet zo’ te zeggen, wil hij zijn actie ongedaan maken.

Hij wil je terugkrijgen door te doen alsof het nooit zijn bedoeling was om het uit te maken. Dit is manipulatieve actie en daar moet je voorzichtig mee omgaan.

9. Wanneer krijgt een man spijt? Als hij ineens overal is!

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Hij mist je en daar maakt hij geen geheim van. Tijdens de uren dat jij normaal gesproken naar de sportschool gaat is hij er opeens ook.

Ga je na je werk nog wat drinken met collega’s? Kom je hem opeens tegen in het café! Je zou er bijna niet van staan te kijken als hij in de ochtend opeens aan je keukentafel zit.

Het is overduidelijk dat hij spijt heeft en je opzettelijk opzoekt. Waarschijnlijk hoopt hij dat alleen het zien van zijn gezicht voor jou al genoeg is om terug in zijn armen te rennen.

Dat is best een gevaarlijke keuze van hem, want als je boos op hem bent, kan dit er juist voor zorgen dat je alleen maar kwader wordt.

Je kan er ook een beetje bang van worden. Het feit dat hij de hele tijd weet waar jij uithangt is toch best eng…

10. Hij wil graag vrienden blijven

Vrienden zijn met je ex lukt eigenlijk bijna alleen wanneer jullie voorheen ook al vrienden waren. Als dat niet zo was, heeft het ook niet veel nut om nog vrienden te blijven.

Vaak is vrienden blijven iets wat je belooft, maar wat nooit echt werkt. Dat is helemaal niet erg, want vrienden heb je al genoeg.

Het is vaak niet de moeite waard om door die moeilijke fase te gaan waarbij jullie half vrienden en half exen zijn.

In het begin is dat vaak heel ongemakkelijk en er is geen garantie dat jullie er beter uit zullen komen. Veel exen kiezen er daarom voor om geen vrienden te blijven.

Probeert hij toch opeens vrienden met je te worden? Dan is dat een heel duidelijk antwoord op de vraag: ‘Wanneer krijgt een man spijt?’.

11. Hij vraagt om vergeving

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Op jonge leeftijd leer je al dat je sorry moet zeggen als je ergens spijt van hebt. Het is dus een heel duidelijk antwoord op de vraag ‘Wanneer krijgt een man spijt?’ als hij zijn spijt betuigt.

Dat kan op veel verschillende manieren. Het ligt er maar net aan wat er bij hem past. Hij kan je bellen, een bericht sturen, persoonlijk langskomen of een brief schrijven.

Zijn spijtbetuiging kan kort of lang zijn. Het komt er in ieder geval op neer dat hij aan het einde zal vragen of je zijn fouten kan vergeven.


Soms heeft hij dit nodig om verder te kunnen gaan met zijn leven, maar het kan ook zijn omdat hij een nieuwe kans wil.

Vergeving kan voor jullie allebei goed zijn. Jullie kunnen sneller verder met jullie leven als dit hoofdstuk is afgesloten.

12. Wanneer krijgt een man spijt? Als hij je juist helemaal niet opzoekt!

Soms heeft een man zo veel spijt dat hij het bijna niet aankan om bij je in de buurt te zijn. Als hij je gezicht ziet kan hij alleen maar denken aan alle ellende.

Hij ziet het verdriet in jouw gezicht en dat maakt hem kapot vanbinnen. Het doet hem pijn dat het zijn schuld is dat jij zo verdrietig bent.

Als hij ook nog eens spijt heeft en bij je terug wil komen, kan hij je ontwijken omdat hij nog bezig is om een plan te bedenken.

Pas als hij zeker weet hoe hij je terug zal krijgen zoekt hij contact. Tot die tijd trekt hij zich terug en lijkt hij wel van de aardbodem verdwenen.

Het kan wel maanden duren voordat hij zich weer goed genoeg voelt om contact met je te zoeken, je hoeft dus niet op hem te wachten.

13. Mensen uit zijn omgeving zoeken contact met jou

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Dit is de omgekeerde versie van signaal nummer 6. In plaats van dat hij contact zoekt met de mensen uit jouw omgeving, zoeken de mensen uit zijn omgeving contact met jou.

Opeens word je benaderd door zijn beste vriend die graag wil weten hoe het met je gaat of krijg je een belletje van zijn zus die iets met jou wil gaan drinken.

Het is natuurlijk de bedoeling dat zij voor hem gaan vissen. In het begin is het gesprek heel neutraal, maar langzaam zullen ze naar je gevoelens gaan vragen.

Ze willen weten of je hem mist, of je boos bent en of je denkt dat jullie weer bij elkaar zullen komen. Daarbij zullen ze ook nog een goed woordje voor hem doen en zeggen dat hij zo lief en leuk is.

Deze informatie wordt allemaal direct naar hem teruggespeeld en op basis daarvan zal hij zijn volgende stappen bepalen.

14. Hij houdt vast aan herinneringen

Als twee mensen uit elkaar gaan, kan het net zijn alsof de relatie nooit bestaan heeft. Soms zijn er alleen wat foto’s die bewijzen dat jullie ooit samen waren.

Wanneer krijgt een man spijt? Als hij wanhopig vasthoudt aan die paar dingen die hem doen herinneren aan jullie tijd samen.

Ieder cadeau dat je hem ooit hebt gegeven is opeens extreem waardevol voor hem. Die trui voor kerst heeft hij bijna elke dag aan en eindelijk heeft hij dat boek gelezen dat je hem voor zijn verjaardag gaf.

Ik durf erom te wedden dat zijn telefoon ook nog vol staat met jullie foto’s en dat hij deze nog regelmatig met natte ogen bekijkt.

Hij heeft spijt en hij hoopt dat jullie op een dag weer bij elkaar zullen komen om nieuwe herinneringen te maken. Tot die tijd zal hij de oude niet loslaten!

15. Wanneer krijgt een man spijt? Als hij andere mannen bij je vandaan probeert te houden

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Soms krijgt een man pas spijt op het moment dat hij weet dat het echt over is. Dat moment wanneer jij andere mannen in je leven wil toelaten.

Als hij echt spijt heeft en je terug wil winnen, zal hij er alles aan doen om jou van de markt te houden.

Dat is niet altijd even gemakkelijk. Hij moet ervoor zorgen dat hij weet met wie je uit wil gaan en vervolgens moet hij er ook iets aan doen.

In het ergste geval kan hij je nieuwe date benaderen en hem verbieden om met je uit te gaan. Als dat het geval is, heb je een heel groot probleem.

Je hebt niet alleen een man die spijt heeft, maar ook iemand die moeite heeft om jou los te laten. Hij kan nog voor erg veel problemen gaan zorgen in de toekomst.

16. Hij waardeert je eindelijk

Tijdens jullie relatie heb je je altijd een beetje verloren gevoeld. Je had nooit echt het idee dat hij je steunde of op een andere manier je leven makkelijker maakte.

Nadat hij je heeft verlaten lijkt hij je opeens veel meer te waarderen. Stel bijvoorbeeld dat jullie samenwoonde en dat jij altijd voor hem kookte.

Nu woont hij alleen en moet hij dat zelf doen, waardoor hij inziet hoeveel toegevoegde waarde jij voor zijn leven had.

Pas achteraf geeft hij een blijk van zijn waardering en ziet hij in hoeveel moeite jij voor hem deed. Hij overlaad je met complimentjes en lieve woorden.

Let wel op. Je wil natuurlijk niet dat hij alleen bij je terugkomt zodat je weer voor hem kan koken en schoonmaken. Hij kan gemakkelijk weer in zijn oude patroon vervallen en teruggaan naar de positie waarin hij je niet waardeert.

17. Wanneer krijgt een man spijt? Als hij alleen maar over het verleden praat

Wanneer Krijgt Een Man Spijt En Hoe Weet Je Dat Hij Je Terug Wil

Vroeger was alles beter en dat beseft hij nu ook. Wanneer jullie elkaar spreken, kan hij niks ander doen dan over vroeger praten.

Weet je nog die keer dat we op vakantie waren? Kan je je herinneren dat we zo lekker gegeten hadden op die ene plek? Weet je nog dat we op zondag altijd daar gingen ontbijten?

Hij probeert je eraan te herinneren alsof het 100 jaar geleden is dat jullie samen waren en hij hoopt dat die herinneringen ook bij jou warme gevoelens zullen oproepen.

Trap daar niet in. Het is niet realistisch om je alleen op de positieve herinneringen te concentreren, want zo vergeet je ook waarom jullie uit elkaar zijn.

Probeer dus altijd om de balans te vinden tussen de goede herinneringen en de slechte. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze kan maken.

18. Hij blijft bewust alleen

Je had verwacht dat hij na jullie breuk al snel een ander zou hebben, maar niks is minder waar. Hij heeft spijt en daarom heeft hij geen nieuwe relatie. Zelfs daten zit er voor hem niet in.

Hij lijkt totaal geen oog te hebben voor andere vrouwen en dat kan een antwoord op de vraag ‘Wanneer krijgt een man spijt?’ zijn.

Andere vrouwen interesseren hem niet, zelfs niet als een vluchtige afleiding. Hij denkt alleen nog aan jou en het liefst zou hij je weer terug willen.

Hoe hij je precies terug gaat krijgen weet hij nog niet en daarom doet hij het rustig aan. Daarbij vindt hij het niet nodig om een andere vrouw aan het lijntje te houden.

Zodra hij heeft bedacht wat zijn tactiek zal zijn, zal je van hem horen en dat wil hij met een goed geweten doen. Hij weet zelf ook wel dat jij hem niet terug zal willen als hij in de tussentijd met allerlei andere vrouwen is geweest.

PinFlight Image