Skip to Content

10 Dingen Waar Je Je Date Op Moet Beoordelen

10 Dingen Waar Je Je Date Op Moet Beoordelen

Er is een gezegde dat luidt, “Je moet een boek nooit op zijn kaft beoordelen,” en ik ben het daar helemaal mee eens. Meestal is er meer dan op het eerste gezicht lijkt, en we moeten altijd proberen om onder het oppervlak te kijken.

Soms, zoals tijdens dates, zijn er echter bepaalde dingen die gewoon onaanvaardbaar zijn. Die dingen zijn niet alleen op het eerste gezicht onbeschoft, maar kunnen ook geweldige indicatoren zijn van ander, complexer en giftiger gedrag.

Bijvoorbeeld, wanneer een man met wie je op een date bent zegt, “Weet je, Andrew Tate is een behoorlijk coole man,” het betekent echter niet dat hij een slecht persoon is. Maar wat het moet betekenen is dat hij waarschijnlijk niet iemand is met wie je romantisch betrokken wilt zijn.

10 dingen waar je je date op moet beoordelen

10 dingen waar je je date op moet beoordelen

Hieronder vind je een lijst met 10 dingen waar je je date zeker op moet beoordelen. Veel van deze dingen zullen waarschijnlijk (en helaas) bekend voor je zijn. Dus als je je date ooit op basis van hen hebt beoordeeld, weet dan dat jij niet kieskeurig en veeleisend was, maar behoorlijk rationeel en zelfrespectvol.

1. Geen heer zijn

Als een man met wie je uitgaat geen heer is, wat heeft het dan voor zin om met hem uit te gaan?

Je niet te lang op hem laten wachten, de stoepregel respecteren, deuren voor je openen, je jas aannemen, je stoel naar achteren trekken… Al deze dingen zijn het absolute minimum.

Ondanks wat de maatschappij wil dat je gelooft, onthoud alsjeblieft: ridderlijkheid is niet dood. Er is een man die een heer zal zijn en je als de dame die je bent zal behandelen.

2. Overdressed of underdressed aankomen

Veel vrouwen vinden dit onaantrekkelijk. Wanneer een man met wie ze daten geen idee heeft van wat gepast is en wat niet met mode te maken heeft, zullen ze hem daar zeker voor beoordelen.

Als jij en je date bijvoorbeeld in een chic restaurant gaan eten, en hij in een cargoshort en slippers op komt dagen, wat zegt dat dan over hem?

Als jij een inspanning kunt leveren met je uiterlijk, dan kan hij dat ook. Geen smoesjes!

3. Aandringen om voor je te bestellen

Persoonlijk hou ik ervan als jongens een ding of twee weten over een goede keuken. Welke kruiden goed samenwerken, welke wijn moet worden gecombineerd met welk vlees, enzovoort. En ik hou ervan als zo’n man me echt iets wil aanbevelen om iets te proberen.

Er is echter een dunne lijn tussen iets voorstellen en erop aandringen. Vooral als de man met wie je op een date bent geen nee als antwoord accepteert en je bestelling corrigeert bij de ober. “Eigenlijk wil ze…” is een onmiddellijke nee voor me.

4. Het beoordelen van je bestelling

Een man die erop staat om voor je te bestellen, is meestal een man die ook je bestelling zal beoordelen. Die, “Je had een salade moeten bestellen.” Geef me echt de kriebels.

Een keer had ik een van de meest onaangename eerste dates in mijn leven. Mijn date en ik besloten om naar een pub te gaan omdat een lokale band waar we allebei van hielden die avond speelde. En omdat het een drankje naar keuze is voor veel pubbezoekers, bestelde ik een biertje.

Laten we zeggen dat hij in shock was. “Een biertje? Echt? Ben je geen meisje?” dat is wat hij me bleef vragen. Het was alsof het een misdaad was voor een vrouw om bier te drinken.

Toen wist ik dat er geen tweede date zou komen.

5. Voortdurend op zijn telefoon zitten en antwoorden van één woord geven

10 Dingen Waar Je Je Date Op Moet Beoordelen

Wanneer een man met wie je op een date gaat de avond doorbrengt op zijn telefoon en je maar met één woord antwoordt, dan is hij je tijd echt niet waard.

Misschien is zijn doel om cool en hard to get te lijken, maar hij is eigenlijk heel respectloos. Door vastgelijmd te zitten aan zijn telefoon, laat hij je alleen zien hoe weinig hij om je geeft.

6. Alleen over zichzelf praten

De enige man die erger is dan degene die de avond op zijn telefoon doorbrengt, is degene die alleen over zichzelf praat. In beide gevallen word je genegeerd door degene die verondersteld wordt geïnteresseerd te zijn om je te leren kennen.

7. Alles vergeten wat je hem eerder over jezelf hebt verteld

Als er iets is waar ik echt niet tegen kan, dan is het dit wel. Is het echt zo moeilijk om iets te onthouden over een meisje dat je beweert leuk te vinden?

Als een man met wie je aan het daten bent je iets vraagt waarvan je weet dat jullie er al over hebben gesproken, of het nu op een vorige date, op een dating-app of via FaceTime is, dan moet je hem daar zeker op beoordelen omdat hij niet naar je luistert.

8. Je ondervragen over de dingen waarin je geïnteresseerd bent

“Oh echt? Hou je van Nirvana? Noem vijf liedjes en vertel me eens wat is de kleur van Kurt Cobains favoriete deken uit zijn kindertijd? Weet je het niet? Ik denk dat je toch niet echt een fan bent.”

Vragen stellen tijdens een date is geweldig en noodzakelijk, zeker. Maar zodra het begint te voelen als een ondervraging en een kwestie van leven of dood, dan weet je dat er iets mis is.

Het is één ding als je leuke feiten deelt over iets waarin je geïnteresseerd bent met je date. Maar het is de roodste vlag van allemaal als je merkt dat zijn doel is om je onderuit te halen en je het gevoel te geven dat je niets weet.

9. Slecht over zijn exen praten

Natuurlijk, als het gesprek je in die richting brengt, is het normaal om over elkaars vroegere relaties te praten.

Maar als de man met wie je op een date bent uit het niets slecht begint te praten over zijn ex-vriendinnen, ze gek noemt en andere denigrerende namen, dan moet je je zeker zorgen maken.

Het maakt niet uit of het meisje hem wel of niet pijn heeft gedaan, er zijn andere manieren om uit te leggen wat er mis is gegaan. Jongens die niet terughoudend zijn om hun exen gek te noemen, zijn meestal de problematische.

10. Onbeleefd zijn tegen het personeel

Misschien zal hij zijn best doen om een goed beeld van zichzelf voor je te schetsen. Misschien zal hij een heer zijn, luisteren naar wat je te zeggen hebt, je vragen stellen en over het algemeen respectvol zijn.

Maar als hij op een gegeven moment onbeleefd is tegen het personeel, dan krijg je zijn ware aard te zien.