Skip to Content

“Ik Ben Niet Klaar Voor Een Relatie” – En Andere Leugens Waar Je Niet Naar Moet Luisteren

“Ik Ben Niet Klaar Voor Een Relatie” – En Andere Leugens Waar Je Niet Naar Moet Luisteren

Ik ben er zeker van dat elke vrouw in deze wereld minstens één keer een man heeft ontmoet met wie ze zich voortdurend afvroeg, “Wat zijn we?”. Die man manipuleerde haar door haar te vertellen dat hij niet klaar was voor een relatie, terwijl hij haar tegelijkertijd aan zijn zijde hield, voor het geval dat.

Voor het geval wat, Steven?

Dit is een klassiek voorbeeld van een situationship – een grijs gebied van elke ongedefinieerde informele relatie tussen mannen en vrouwen. Iets wat tegenwoordig helaas heel gewoon is.

Meestal zijn het mannen die dingen casual willen houden. Begrijp me niet verkeerd, er zijn ook vrouwen die de voorkeur aan deze regeling geven, maar ze zijn een minderheid, echt.

Dus, wat maakt mannen bang om zich te binden? Waarom zeggen ze dat ze niet klaar zijn voor een relatie terwijl ze alle relationele dingen doen? Laten we dat uitzoeken!

Waarom zijn sommige mannen bang om zich te binden?

Ik Ben Niet Klaar Voor Een Relatie - En Andere Leugens Waar Je Niet Naar Moet Luisteren

Voor mannen lijken relaties eenrichtingsverkeer. Ze geloven dat als ze zich eenmaal aan één meisje hebben toegezegd, het spel voorbij is. Maar het is wel waar. Zodra een man in een monogame relatie met een meisje komt, mag hij geen andere vrouwen daten (omdat dat het meest elementaire punt van hun overeenkomst is).

Jongens willen er echter voor zorgen dat ze in staat zijn om het veld te bespelen zo lang als ze kunnen. Ze willen niet de kans verliezen om een verscheidenheid aan vrouwen te ontmoeten door zich met een te settelen.

Je weet wat ze zeggen, het gras is altijd groener…

Dit gedrag komt voort uit het feit dat mannen veel later opgroeien dan vrouwen. En omdat toewijding gelijk staat aan opgroeien, zit een serieuze relatie gewoon niet in hun kaarten.

Wat in hun kaarten zit, is plezier hebben, vrijblijvend meisjes ontmoeten en over het algemeen hun beste rokkenjagerleven leiden.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit niet betekent dat mannen niet in staat zijn om iemand leuk te vinden. Ze zijn heel goed in staat om een verbinding te vormen met een bepaald iemand. Die verbinding is echter niet sterk in vergelijking met hun verlangen om een man-kind te blijven.

Dus, voor dat soort man dat is de enige oplossing om dat speciale meisje dichtbij te houden en andere vrouwen te blijven daten, om een informele relatie met haar op te bouwen, waar hij niets anders zal geven dan loze beloftes.

Hij zal haar iets vertellen als, “Luister, ik ben nog niet klaar voor een relatie… nog niet. Maar ik vind je echt leuk,” waarna hij verder zal gaan met het opsommen van alle dingen die hij leuk aan haar vindt.

Geloof hem als hij zegt dat hij niet klaar is voor een relatie

Deze kleine broodkruimel van hem zal genoeg zijn voor het meisje om te geloven dat er hoop is dat hij verandert en zich aan haar zal binden, en ze zal in die situationship blijven zitten, wanhopig vasthoudend aan die levenslijn die hij naar haar heeft gegooid.

Beste lezer, als deze regels je heel bekend voor komen, dan wil ik dat je één ding onthoudt: je hoeft de dingen die hij zegt echt niet te accepteren.

Als je een man in je leven hebt die je heeft verteld dat hij geen relatie wil, vertrouw hem daar dan op en ga verder. Blijf niet om te proberen hem van gedachten te laten veranderen. Dat soort stress heb je niet nodig in je leven.

Als je een serieuze relatie wilt en je man niet, dan is dat je teken om te vertrekken. De beste manier om te krijgen wat je wilt in het leven is om geen genoegen te nemen met wat je niet wilt. Vergeet dat niet.

Nu we dat hebben behandeld, laten we eens kijken wat andere dwaze dingen zijn die onvolwassen mannen vaak zeggen. Zodat je er zeker van kunt zijn dat je oog in oog staat met iemand die niet overeenkomt met jouw energie.

“Ik ben niet op zoek naar iets serieus. Laten we gewoon plezier hebben!”

Deze gaat hand in hand met “Ik ben nog niet klaar voor een relatie” en wordt meestal vlak ervoor of erna gezegd.

Dit is ook een soort hersenspelletje omdat het het bijvoeglijk naamwoord ‘serieus’ naast het bijvoeglijk naamwoord ‘leuk’ plaatst en de eerste slechter laat lijken dan de laatste.

Dus, als jij degene bent die op zoek is naar iets serieus, dan probeert die man je te laten denken dat je te saai en gespannen bent. Hij probeert je ook te laten geloven dat hij de juiste, leukere oplossing voor je heeft. Ja, tuurlijk.

Een van mijn vroegere situationships vertelde me dat ik “een beetje moest leven.” Nou Steven, als een beetje leven betekent dat ik je slechte manieren en onvolwassenheid moet verdragen, dan weiger ik respectvol.

“Ik hou niet van labels.”

Ik Ben Niet Klaar Voor Een Relatie - En Andere Leugens Waar Je Niet Naar Moet Luisteren

Het is niet dat hij niet van labels houdt. Hij houdt gewoon niet van jouw labels. Hij vindt het prima om jullie relatie als casual te bestempelen, toch? Maar het serieus en officieel maken is een grote nee voor hem.

“Laten we gewoon kijken waar dit ons brengt.”

Steven, dit is geen bus. Waar denk je dat deze casual hook-up je naartoe zal brengen? Naar Neverland, waar je onvolwassen zelf thuishoort?”

Dit is een klassiek voorbeeld van de poging van een man om je in de buurt te houden door je wat hoop te geven. Deze onzekerheid is wat dingen spannend voor je maakt, dus je gaat akkoord met een relatie die je hart niet goedkeurt.

“Op dit moment moet ik aan mijn diploma/carrière/ bedrijf werken…”

Oh, tuurlijk, tuurlijk. Maar, vertel me, wat houdt hem tegen om eraan te werken terwijl hij een relatie met jou heeft?

Als hij man genoeg was, dan zou hij weten dat wonderen worden bereikt wanneer een man een sterke vrouw aan zijn zijde heeft die hem bij elke stap ondersteunt.

“Het ligt niet aan jou, maar aan mij. Ik ben net op het punt in mijn leven waar ik alleen moet zijn om erachter te komen wat ik echt wil.”

Ik hou ervan als mannen doen alsof relaties een kwestie van leven of dood zijn. Hij moet vrijgezel zijn om erachter te komen wat hij nodig heeft. Doe me een lol zeg. Hij weet precies wat hij wil, schat. En precies wat hij niet wil.

Dit is iets wat een man een paar jaar geleden tegen een vriendin van me had gezegd. Ze hadden een paar maanden dit ding, maar ze wilde het natuurlijk serieuzer maken.

Lang verhaal kort. Nadat ze het gesprek hadden over wel of niet serieus zijn (waarna ze alles met hem beëindigde), zag ze hem die avond in de club een ander meisje proberen te versieren.

Hij had al heel snel zijn nieuwe slachtoffer gevonden. Is dat wat hij nodig had om erachter te komen of mis ik het punt?

“Oh kom op. Jij bent een van de leukste!”

En tot slot een pareltje uit eigen ervaring.

Ik had deze man al meer dan 8 jaar vrijblijvend gezien (oordeel niet). Ik zorgde er altijd voor dat hij wist dat ik een serieuze relatie met hem wilde. En hij zorgde er altijd voor dat hij het nooit aan me gaf.

Maar in plaats daarvan gaf hij me stukjes en beetjes aandacht om me tevreden te houden.

Toen ik eindelijk volwassen genoeg was om te beseffen dat ik meer verdiende, besloot ik om alles met hem te beëindigen. We hadden ons gesprek. En ik wenste hem veel succes met de hoop dat hij uiteindelijk zou besluiten om volwassen te worden. En hij vertelde me dit:

“Jij bent een van de leukste!”

Serieus? Na deze man bijna een decennium gekend te hebben, is alles wat ik kreeg dat ik een van de leukste ben.

Ik realiseerde me hoe verdrietig ik was, want ik gedijde op deze waardeloze complimenten die hij me gaf. En hoe dom ik was om te geloven dat ik de enige was. Terwijl ik in werkelijkheid één van de velen was.

Door me te vertellen dat ik een van de leukste was, probeerde hij me in de buurt te houden. Zodat ik zou besluiten om in een situationship te blijven waarin ik nooit iets goeds en heilzaams ontving.

Gelukkig voor mij gingen mijn ogen open en leerde ik eindelijk wat ik echt verdiende. Ik wou dat je dezelfde openbaring had als ik. Zodat je kon stoppen met luisteren (en geloven!) naar alle leugens die waardeloze mannen in je leven je vertellen.