Skip to Content

10 Kleine Dingen Die Gelukkige Koppels Dagelijks Doen

10 Kleine Dingen Die Gelukkige Koppels Dagelijks Doen

We hebben allemaal ons deel van gelukkige koppels gezien. Koppels die zo leuk samen zijn dat we ons afvragen: ‘Wat is er mis met ons? Wat is er mis met onze relaties?’ Koppels die hun relatie elke dag een beetje TLC lijken te geven, weten duidelijk iets wat wij niet weten. Wat zijn de kleine dingen die gelukkige koppels dagelijks doen?

Jij en je partner zijn gelukkig samen. Je brengt samen tijd samen door, gaat op date, deelt huishoudelijke verantwoordelijkheden en doet alles wat je voor een gelukkige en gezonde relatie zou moeten doen. Je aanbidt elkaar – maar je bent doodsbang voor verveling, het contact verliezen of nog erger, de liefde verliezen.

Als je alle gelukkige Instagram-paren op je feed ziet die nooit ergens ruzie over lijken te maken en elkaar nooit zat lijken te worden, vraag je je af of je iets verkeerd doet. Dat doe je waarschijnlijk niet, maar dat betekent niet dat je niet meer kunt doen om je relatie gaande te houden.

Niets zegt immers ‘ik hou van je’ zoals het uitruimen van de vaatwasser. Wanneer de wittebroodsweken onvermijdelijk afneemt, betekent dat niet dat je relatie ook een duikvlucht moet nemen. Met een paar tips en trucs kunnen jij en je partner leren om de kleine dingen te benadrukken die gelukkige koppels ook dagelijks doen.

Hieronder vind je alles wat je moet weten!

10 kleine dingen die gelukkige koppels dagelijks doen

10 Kleine Dingen Die Gelukkige Koppels Dagelijks Doen

1. Ze waarderen de kleine dingen

Beginnend met iets dat voor de hand ligt, moeten jij en je partner de kleine dingen waarderen. Mensen denken vaak dat ze een groot gebaar nodig hebben om te laten zien hoeveel ze van hun partner houden. Dat is niet het geval.

Een weekendje weg naar Parijs klinkt misschien leuk, maar dat verandert niets aan het feit dat jij en je partner niet communiceren als er iets mis is of niet weten hoe je je emoties moet uiten zonder een ruzie te beginnen (hypothetisch gesproken).

Wanneer je je op de dingen die ertoe doen begint te concentreren en kleine veranderingen begint aan te brengen in de moment-tot-moment interacties met elkaar, dan zul je een wereld van verschil opmerken.

2. Ze brengen samen qualitytime door

Samen qualitytime doorbrengen klinkt eenvoudig genoeg, maar je zou verbaasd zijn over het aantal koppels dat niet weet hoe ze zich op de kwaliteit van de tijd moeten (of willen) concentreren die ze samen doorbrengen in plaats van op de kwantiteit.

De hoeveelheid tijd die jullie tweeën elke week samen moeten doorbrengen om jullie relatie te laten bloeien, is lang niet zo veel als je zou verwachten. Dat gezegd hebbende, moet je die tijd besteden aan iets doen waar jullie allebei van genieten, met elkaar praten en een band met elkaar opbouwen.

Onderzoek toont aan dat jullie voor een gelukkige en gezonde relatie ongeveer zes uur per week nodig hebben om het werk te doen dat nodig is voor een relatie. Zes kwaliteitsuren, en je bent klaar om te gaan.

3. Ze maken het avondeten voor hun partner – en doen de afwas

10 Kleine Dingen Die Gelukkige Koppels Dagelijks Doen

Als je om je partner geeft, dan wil je dingen doen die hem gelukkig maken. Of die zijn dag een beetje gemakkelijker maken om mee om te gaan, toch? Tijdens het koken voor je partner, de afwas doen, de was doen of in het algemeen huishoudelijke taken doen, klinkt het misschien niet als een romantisch gebaar, maar dat is het wel.

Thuiskomen van een dag hard werken naar een schoon huis kan therapeutisch zijn en kan wonderen doen voor je relatie.

Als je ervoor zorgt dat je elke dag iets kleins en eenvoudigs voor je partner doet, dan geef je hen de boodschap dat je aan hen denkt. En dat je hen graag helpt. Wat is er beter dan dat?

4. Een van de dingen die gelukkige koppels doen: ze praten

We praten misschien je oren van je hoofd met alle kleine dingen die gelukkige stellen dagelijks doen, maar mensen hebben de neiging om de betekenis van deze dingen te vergeten, omdat ze zo, nou ja, klein zijn. Gelukkige stellen communiceren regelmatig met elkaar.

Of dat betekent dat je aan het einde van de dag de tijd neemt om alles wat er moet gebeuren door te nemen of wekelijkse (of maandelijkse) besprekingen te regelen om aan je relatie te werken, dat is aan jou om te beslissen. Zoek uit wat voor jou het beste werkt en zorg ervoor dat je je aan je plan houdt.

Zorg er bovendien voor dat je elkaar elke dag vragen stelt. Hoewel dat misschien gek klinkt, zijn willekeurige, eigenzinnige vragen de beste manier om erachter te komen of je over je relatie nog steeds op dezelfde pagina zit.

5. Ze hebben wekelijkse dates

Of je nu een paar maanden samen bent of je hele leven samen hebt doorgebracht, de kans is groot dat je het nut niet meer ziet om met elkaar op date te gaan.

Je hoeft je niet op te tutten, een reservering te maken in een restaurant en op een date te gaan. Je kunt gewoon de avond doorbrengen met het kijken naar Netflix, je gezichten vullen met heerlijke snacks en lekker knuffelen.

Hoewel er niets mis is met het laatste, raden we je aan om creatief te zijn met je dates. En elke week qualitytime met elkaar door te brengen. Doe elke keer iets anders en kijk wat er gebeurt. Ga picknicken, verken de lokale kringloopwinkels of verras elkaar met een boek naar keuze.

Wat je ook doet, laat je relatie niet saai worden.

6. Een van de dingen die gelukkige koppels doen: ze lachen

10 Kleine Dingen Die Gelukkige Koppels Dagelijks Doen

We weten hoe moeilijk relaties kunnen zijn. Vooral als je met een miljoen andere problemen te maken hebt die niet eens iets met je relatie te maken hebben. Je relatie lijkt toch elke keer een pak slaag te krijgen.

Besteed elke dag wat tijd aan iets leuks, lach met elkaar (of naar elkaar). En haal herinneringen op aan alle leuke momenten die jullie samen hebben gedeeld. Bekijk een comedyshow, koop een cartoon-per-dag kalender. Of ga de strijd aan om te zien wie de slechtste woordspeling ooit kan verzinnen.

Doe iets om je partner elke dag aan het lachen te maken. En je zult merken dat je relatie na verloop van tijd steeds beter wordt.

7. Ze maken samen wandelingen

Wie had gedacht dat fysieke activiteit een van de kleine dingen zou zijn die gelukkige koppels dagelijks doen? Hoewel we het erover eens zijn dat je samen naar de sportschool moet gaan, je op een marathon moet voorbereiden of in het weekend moet gaan wandelen, zou het je verbazen hoe krachtig een eenvoudige wandeling ook kan zijn.

Elke avond na het eten een wandeling maken klinkt misschien niet als veel. Jullie twee kunnen die tijd echter gebruiken om met elkaar te praten. Contact met elkaar te hebben en alle stress die je overdag hebt opgebouwd kwijt te raken. Wandelingen zijn ook therapeutisch, daar is geen twijfel over mogelijk.

8. Ze geven geweldige voetmassages

Wie wil er nou geen ouderwetse voetmassage na een dag hard werken? We hopen dat je nu begrijpt dat een voetmassage geen voetmassage hoeft te zijn. Je moet gewoon iets vinden, een daad van dienstbaarheid die jij en je partner graag voor elkaar doen.

Of je nu de nacht afsluit door op het bed te knuffelen en over je dag te praten, een kopje thee voor elkaar te bereiden of zelfs samen te douchen voordat je in bed gaat liggen. We weten zeker dat je aan het einde van de dag iets kunt vinden om samen te doen.

9. Ze bereiden lunches voor hun partner – niet omdat ze dat moeten, maar omdat ze dat willen

Wanneer je door je Instagram-feed scrolt, zul je waarschijnlijk een video of twee van vrouwen tegenkomen die lunches voorbereiden voor hun man om mee te nemen naar het werk. En die een hoop haat reacties krijgen omdat ze dat doen.

Nu moeten we benadrukken dat je niets hoeft te doen wat je niet wilt. Dat is eigenlijk het hele punt van het uitzoeken van de kleine dingen die gelukkige stellen dagelijks doen. Je moet een manier vinden om je partner te helpen, je partner gelukkig te maken. En elke dag iets leuks voor je partner te doen.

Of je nu kiest voor het voorbereiden van de lunch, het ophalen van de kleding bij de stomerij na het werk omdat je meer vrije tijd hebt, of je uiterste best doet om de specifieke snacks te kopen die je partner lekker vindt, dat is aan jou.

10. Een van de dingen die gelukkige koppels doen: ze kussen elkaar welterusten

We hoeven niet eens uit te leggen waarom dat een van de beste dingen is die je met je partner kunt doen.

In plaats van boos op elkaar naar bed te gaan, geïrriteerd omdat een van jullie vergat het vuilnis buiten te zetten, of geïrriteerd omdat je partner je gedachten niet leest en niet weet wat je wilt. Wat dacht je ervan om een paar minuten lang elkaar te strelen. Of lieve woordjes in elkaars oren te fluisteren en te kussen?

Als jullie allebei moe, slaperig en klaar zijn voor het einde van de dag, dan is dat de beste tijd om elkaar te laten zien hoeveel jullie elkaar waarderen. Een eenvoudig ‘ik hou van je’ kan ook een lange weg gaan. Aan het eind van de dag zijn jullie allebei dol op elkaar. En dat is waar je je op moet concentreren voordat je in slaap valt.

10 Kleine Dingen Die Gelukkige Koppels Dagelijks Doen