Skip to Content

10 Relatieproblemen Die Tot Vreemdgaan Leiden

10 Relatieproblemen Die Tot Vreemdgaan Leiden

Wat zijn de relatieproblemen die tot vreemdgaan leiden?

Het is een vraag waarvan we allemaal geloven dat we het antwoord weten. Als we er echter dieper op ingaan, vinden we gewoon smoesjes voor dit onaanvaardbare gedrag. Die vreselijke gedragingen hebben echter ook een soort achtergrond.

Laat me dit voorafgaan door te zeggen dat er geen excuus voor vreemdgaan is. Het is veel gemakkelijker om het gewoon uit te maken met je partner en verder te gaan met iemand anders als je echt zo graag met ze naar bed wilt. Ja, dit zal ook het hart van je partner breken, maar het zal hen in ieder geval niet de rest van hun leven getraumatiseerd achterlaten.

Vreemdgaan heeft ernstige gevolgen. De ene persoon moet met de realiteit leven dat hij dat heeft gedaan, terwijl de andere persoon moet leven met het trauma om bedrogen te worden.

Maar laten we in ieder geval proberen te begrijpen waarom iemand zoiets zou willen doen.

10 relatieproblemen die tot vreemdgaan leiden

10 Relatieproblemen Die Tot Vreemdgaan Leiden

1. Gebrek aan liefde

Een van de problemen die in een relatie tot vreemdgaan kan leiden, is wanneer er een gebrek aan liefde bij betrokken is. Dat wil niet zeggen dat dit het goed maakt;. Het is gewoon een voor de hand liggende reden voor het doen en laten van mensen. Op het moment dat iemand zich niet meer geliefd voelt, dan gaan ze andere manieren zoeken om met de relatie om te gaan.

Nu vraag je je misschien af waarom ze niet gewoon uit elkaar gaan in plaats van vreemd te gaan. Nou, het is gemakkelijk om in een relatie te blijven als je al lang samen bent. Als je eenmaal het gevoel hebt dat je relatie helemaal leeg is van emoties, dan is dat het moment waarop iemand besluit om vreemd te gaan.

Omdat er geen emoties zijn die met de relatie te maken hebben, voelt de vreemdganger zich hier niet slecht over en zoeken ze ergens anders naar liefde.

2. Verveling

Verveling klinkt niet als een geldig excuus om vreemd te gaan, maar aangezien niets eigenlijk een goede reden is, is het gewoon iets dat gebeurt.

Een vreemdganger verveelt zich met zijn partner, dus kiezen ze ervoor om een andere uitweg te vinden, in plaats van manieren te vinden om dingen spannender te maken. Deze verveling kan verband houden met je leven in de slaapkamer, met de activiteiten die je doet, of misschien staat het leven je gewoon in de weg om je voldaan te voelen.

3. Je verwaarloost voelen kan tot vreemdgaan leiden

Verwaarlozing is een van die relatieproblemen die tot vreemdgaan leiden, maar het komt vaker voor bij vrouwen. Als haar man bijvoorbeeld thuiskomt van zijn werk, en hij gewoon zijn spullen neergooit en de tv aanzet. Hij wil niet met haar over dingen praten, hij wil haar niet helpen, hij is gewoon lui.

Een andere voor de hand liggende manier om je partner te verwaarlozen, is om altijd hun avances in de slaapkamer te weigeren, of een van jullie geeft de ander geen aandacht. Dit kan ook met het gebrek aan liefde te maken hebben, omdat een man die van je houdt je nooit zo zou behandelen.

4. Situationele zaken

“Ik was gewoon dronken, het betekende niets!”

“Zij was degene die mij versierde! Ik wilde het niet, maar ze hield vol!”

“Iedereen ging naar de stripclub; waarom zou ik dan niet gaan? Het was maar een lapdance!”

Heb je deze smoesjes ooit gehoord? Nou, deze vallen onder de categorie situationele zaken. Hij deed niet zijn best om je te bedriegen; het was niet iets emotioneel geladens, maar eerder een affaire die plaatsvond vanwege de situatie waarin je partner zich bevond.

5. Verslaving

Verslaving is gevaarlijk. Het maakt niet uit of we het over middelenmisbruik of verslaving aan fysieke intimiteit hebben. Het is hoe dan ook moeilijk om te begrijpen wat er door de geest van iemand als dit gaat.

Wanneer je partner verslaafd is aan fysieke intimiteit, dan maakt het niet uit hoezeer je in de slaapkamer aan zijn behoeften voldoet; hij zal altijd meer willen. Als je zijn driften niet kunt bevredigen, dan zal hij zijn uiterste best doen om je te bedriegen en die voldoening ergens anders te vinden.

Dit heeft niets met jou te maken, maar alles met hem.

Als hij een drugsgebruiker is, dan zullen die stoffen zijn oordeel volledig vertroebelen. Hij zal niet in staat zijn om te begrijpen wat goed en wat verkeerd is. Het enige wat hij weet is dat dit gebeurt, en hij laat het gebeuren.

6. Ontevredenheid kan tot vreemdgaan leiden

10 Relatieproblemen Die Tot Vreemdgaan Leiden

Ontevredenheid kan een van de problemen zijn die tot vreemdgaan leiden. Als er geen communicatie bij deze momenten betrokken is, dan is dat wanneer de vreemdganger op zijn driften reageert, ook al zou hij dat niet moeten doen.

Het maakt niet uit of hij ontevreden is over zijn baan, zijn privéleven of dat hij ontevreden is over jullie slaapkamerleven. Hij zal iemand gaan zoeken om hem op alle mogelijke manieren tevreden te stellen. Het is een vorm van validatie waar een vreemdganger naar op zoek is, dus hij zal zijn best doen om het ergens te vinden.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom jouw bevestigingen niet genoeg zouden zijn. Nou, mijn liefste, in zijn gedachten zou je hem natuurlijk prijzen, maar het kan hem niet schelen. Hij ziet je lof niet als iets speciaals en daarom zoekt hij het ergens anders.

7. Bindingsproblemen

Bindingsproblemen zijn iets vreselijks. Als de man met wie je bent bang is om zich te binden, dan zal hij je met zijn aanwezigheid zo ongemakkelijk mogelijk willen maken! Dat is wanneer hij je bedriegt, omdat de dingen een beetje te serieus voor hem zijn geworden.

Dat is eigenlijk heel triest. Wat je moet begrijpen, is dat dit gedrag hem net zoveel pijn doet als jou. Je moet zijn ontrouw echter nog steeds niet excuseren, alleen omdat hij onstabiel is. Bindingsproblemen zullen voor altijd een deel van zijn leven zijn als hij er geen professionele hulp voor krijgt, maar je moet er zeker niet bij zijn om dat proces te zien. Je moet jezelf beschermen.

8. Trauma kan tot vreemdgaan leiden

Om eerlijk te zijn, is een van de belangrijkste problemen die tot vreemdgaan leiden, een trauma uit het verleden. Mensen maken veel door in hun leven en als ze dan niet de hulp krijgen die ze nodig hebben, dan zullen ze het leven van anderen ellendig maken.

Dat is zo’n veel voorkomende reden voor ontrouw, omdat trauma tot zelfdestructief gedrag kan leiden. Deze mensen zijn zo gewend aan pijn dat ze niet begrijpen hoe het leven zonder pijn kan werken. Daarom doen ze zichzelf en anderen pijn.

Als hij bijvoorbeeld eerder is bedrogen, dan zal hij vanwege zijn trauma denken dat dit acceptabel gedrag is. Een onopgelost jeugdtrauma kan hier ook toe leiden als hij een vals zelfgevoel heeft en hij niet begrijpt dat zijn waarde niet verbonden is met de dingen die hij fysiek kan bieden.

9. De angst voor ouder worden

10 Relatieproblemen Die Tot Vreemdgaan Leiden

Heb je ooit gehoord van de midlifecrisis? Nou, het is iets echts. Wanneer mensen een bepaalde leeftijd bereiken, beginnen ze zich af te vragen waar hun leven is gebleven en of ze iets nieuws kunnen doen, gewoon om die vonk terug in hun hart te brengen.

Dat komt het meest voor bij oudere mannen die achter vrouwen aan gaan die veel jonger zijn dan zij. Deze mannen willen weten dat ze nog steeds aantrekkelijk zijn en dat ze een kans maken bij een jongere vrouw. Hoewel er hier zoveel dingen op het spel staan, kiezen ze er nog steeds voor om vreemd te gaan.

Dit betekent niet dat iemand van in de veertig in deze categorie past. Eigenlijk hebben zelfs twintigers dezelfde angst en kiezen ze er nog steeds voor om vreemd te gaan.

10. Gewoon een vreselijk mens zijn

Oké, laten we stoppen met de fratsen. De problemen die tot vreemdgaan leiden, zijn geen dingen die ooit moeten worden verontschuldigd, dus laten we zeggen dat je partner een vreselijk mens is, omdat hij in een situatie zit waarin hij er zelfs aan zou denken om je te bedriegen.

Hij moest een keuze maken, en dat is wat hij koos. Daar is geen weg van terug, zelfs als hij probeert te veranderen; het zal je relatie voor altijd achtervolgen. Daarom moet je tijdens dit proces het hoofd helder houden en echt begrijpen dat de dingen niet altijd zijn zoals ze lijken.

Alleen een vreselijk mens zou hun wederhelft zoiets aandoen.

10 Relatieproblemen Die Tot Vreemdgaan Leiden