Skip to Content

11 Dingen Die Je Alleen Begrijpt Als Je Emotioneel Gebroken Bent

11 Dingen Die Je Alleen Begrijpt Als Je Emotioneel Gebroken Bent

De waarheid is dat emotioneel gebroken zijn je perspectief op de hele wereld verandert. Het lijkt alsof alles zijn doel heeft verloren en je emoties een totaal wrak zijn.

Soms voel je niets – je bent verdoofd voor alle dingen die om je heen gebeuren. En dan zijn er momenten waarop je overspoeld wordt door je eigen emoties en het gevoel dat je de controle over jezelf bent kwijtgeraakt. Er is geen tussenweg.

En daten met een narcistische man kan ervoor zorgen dat je je zo voelt. Als je valt voor een vermomde narcist, staat je hele wereld op zijn kop. Het is een levende nachtmerrie.

Alleen een vrouw die emotioneel gebroken is door een narcist, zal de volgende dingen begrijpen.

1. De pijn is er en gaat nooit weg

11 Dingen Die Je Alleen Begrijpt Als Je Emotioneel Gebroken Bent

Hoe hard je ook probeert, je kunt je pijn niet verbergen. Alles wat er om je heen gebeurt, raakt je op de een of andere manier.

Je probeert de pijn diep in jezelf te begraven, maar elke keer dat er iets gebeurt, komt het weer boven en overweldigt het je.

Iedereen heeft een kwetsbare kant, maar het daten van een narcist maakte je extreem kwetsbaar en je kunt het niet van je afschudden. Je hebt het geprobeerd, maar faalde jammerlijk.

2. Je bent emotioneel gebroken als het lang duurt om te helen

Genezen na emotioneel gebroken te zijn door een narcist lijkt een onmogelijke missie. Je geeft jezelf de tijd om te genezen, maar je weet dat het lang zal duren.

Je kunt de nasleep van het daten met een narcist gewoon niet vermijden. En de pijn wordt alleen maar erger naarmate de tijd verstrijkt, dus in plaats van het te begraven, accepteer je het en leer je ermee leven.

3. Je twijfelt aan je waarde

11 Dingen Die Je Alleen Begrijpt Als Je Emotioneel Gebroken Bent

Nadat je emotioneel bent misbruikt door een narcist, is je eigenwaarde op een historisch dieptepunt. Je bent verloren gegaan toen hij elk stukje van je brak en je een leeg gevoel gaf van binnen.

Daten met een narcist voelt echt als door een hel gaan. Ze manipuleren en controleren je op elke mogelijke manier. En als ze eenmaal klaar met je zijn, kun je jezelf niet meer herkennen in de spiegel.

4. Je voelt je onzichtbaar

Als je met een narcist uitgaat, zal hij ervoor zorgen dat je weet dat ze de belangrijkste persoon ter wereld zijn. Hij zal je manipuleren door te geloven dat je waardeloos bent en niemand.

En zelfs nadat je met iemand bent geweest, voel je je nog steeds onzichtbaar omdat hij je ervan heeft overtuigd dat niemand om je geeft behalve hij.

5. Je bent emotioneel gebroken als je bijna niet lacht

11 Dingen Die Je Alleen Begrijpt Als Je Emotioneel Gebroken Bent

Je lacht niet zo vaak als voordat hij op het toneel verscheen. Niet omdat je het niet wilt, maar omdat je emotioneel gebroken bent.

De mensen om je heen maken zich zorgen over hoe je omgaat met de stress na de breuk, dus je glimlacht om hun zorgen een beetje te verlichten.

Maar onder dat dappere masker weet je dat je al lang niet meer oprecht hebt gelachen.

6. Je kunt niet helemaal alleen herstellen

Zie het onder ogen, je kunt niet alleen genezen. Maar het goede nieuws is dat degenen die echt om je geven, bij je genezingsproces blijven.

Ze laten je niet alleen met je emoties omgaan. Ze weten wat je hebt meegemaakt, dus ze zullen je eindeloze steun zijn en je helpen om te genezen en verder te gaan.

Het is gemakkelijker als je hun hulp gewoon accepteert, dus vecht er niet tegen.

7. Je ziet het goede in mensen niet

11 Dingen Die Je Alleen Begrijpt Als Je Emotioneel Gebroken Bent

Een narcistische man zal je manipuleren en controleren om te krijgen wat hij van je wil. Omdat je in zijn val bent gelopen, geloof je niet langer dat mensen goed kunnen zijn.

Je gelooft dat iedereen om je heen je wil kwetsen zoals hij deed. Overal waar je gaat, zie je een beeld van hem en zijn woorden blijven in je hoofd hangen.

8. Je bent emotioneel gebroken als je je gevoelens verbergt

Hij zorgde ervoor dat je je waardeloos voelde en gebruikte je liefde voor hem tegen je. Daarom ben je bang om je gevoelens aan iemand te tonen.

Je hart zou die verwoestende pijn niet meer aankunnen. Daarom heb je besloten om je gevoelens nu liever voor iedereen te verbergen.

9. Je verontschuldigt je de hele tijd

11 Dingen Die Je Alleen Begrijpt Als Je Emotioneel Gebroken Bent

Daten met een narcist is anders dan daten met een gewone man. Hij geeft je de schuld en vertelt je dat het jouw schuld is voor al het slechte dat er in je relatie gebeurt.

En door je narcist zag je eruit alsof je altijd de slechterik was.

Daarom bied je je altijd je excuses aan omdat je emotioneel lijden wilt vermijden. Je hebt spijt van de kleinste dingen omdat je bang bent dat de ander je ervoor in de steek laat.

Je bent nog zo onzeker en kwetsbaar.

10. Je zoekt de goedkeuring van anderen

Je hele relatie met een narcist was gebaseerd op angst en manipulatie. Er zijn alleen slechte dingen met je gebeurd en het is moeilijk om dat allemaal binnen een dag of twee te vergeten.

Dus daarom zoek je goedkeuring van anderen. Je hebt ze nodig om je aan te moedigen door te gaan en die wonden eindelijk te laten genezen, zodat je jezelf weer als waardevol kunt zien.

11. Je bent emotioneel gebroken als je iemand nodig hebt om je te beschermen

11 Dingen Die Je Alleen Begrijpt Als Je Emotioneel Gebroken Bent

Ook al was je ooit een sterke vrouw, nu heb je iemand nodig die er voor je is. Iemand die je geruststelt dat het goed komt.

Je hebt iemand nodig die je helpt weer op de been te komen, totdat je sterk genoeg bent om de liefde nog een kans te geven.

PinFlight Image