Skip to Content

Wanneer Je Over Iemand Heen Moet Komen Met Wie Je Nog Nooit Hebt Gedate

Wanneer Je Over Iemand Heen Moet Komen Met Wie Je Nog Nooit Hebt Gedate

Degenen die nog nooit emotioneel betrokken bij iemand zijn geweest met wie ze nooit een echte relatie hebben gehad, kunnen zich niet voorstellen dat dit op dezelfde manier je hart kan breken als een echte breuk.

Maar geloof me, het kan nog moeilijker zijn om over iemand heen te komen met wie je nog nooit hebt gedate dan over een daadwerkelijke breuk heen te komen.

Het is best moeilijk als je bang bent om iemand te verliezen die je eigenlijk nooit hebt gehad. Voor de meesten lijkt het misschien onmogelijk dat je voor iemand lijdt die nooit van jou is geweest.

Maar de grootste reden voor lijden ligt in het feit dat deze persoon nooit helemaal van jou is geweest.

Het eerste dat in dit soort non-relaties vernietigd wordt is het gevoel van eigenwaarde. Je vraagt je af waarom je niet goed genoeg voor deze persoon was. Wat is er mis met je? Zou er met jou iets anders kunnen zijn?

Had je een beter mens moeten zijn? Is het je uiterlijk dat hij niet leuk vindt? Ik weet dat het moeilijk is, maar soms moet je gewoon accepteren dat wat je ook doet, iemand je gewoon niet leuk vindt en dat je dat niet kunt veranderen, hoeveel je het ook probeert.

Er zijn momenten waarop je gewoon van iemand houdt, ondanks het feit dat ze nooit je vriend of vriendin zijn geweest. Toch was je emotioneel volledig bij deze persoon betrokken en op een vreemde manier was je hem trouw.

Natuurlijk heeft hij je niet gevraagd om niet met niemand anders samen te zijn, maar je kon jezelf er gewoon niet toe brengen om in andere jongens geïnteresseerd te zijn.

Er bestond zolang deze non-relatie duurde geen andere man waar je je ogen op richtte.

Wanneer Je Over Iemand Heen Moet Komen Met Wie Je Nog Nooit Hebt Gedate

Je dacht altijd dat je met het doel van je genegenheid nog maar één stap van een vaste relatie verwijderd was, dus je wilde het nooit verpesten door met iemand anders te gaan daten.

Trouwens, je wist hoe oneerlijk het zou zijn om andere jongens te ontmoeten terwijl je al verliefd op iemand bent.

Deze iemand was er nooit klaar voor om zich aan je te binden, maar dat weerhield je er niet van om te hopen. Hij heeft je nooit een bevestiging van zijn gevoelens voor jou gegeven, maar hij stuurde de hele tijd gemengde signalen.

Je was constant naar bevestiging op zoek en zocht naar subtiele tekenen van zijn emotie naar jou toe.

Je hield hem zo stevig vast, maar hij kon je inspanning nooit evenaren. Je hebt je dagen doorgebracht in de hoop dat hij ooit van jou zal zijn, maar dat is nooit zover gekomen.

Hij speelde altijd hersenspelletjes met je, negeerde je een tijdje en toen hij zag dat je op het punt stond om te vertrekken was hij de liefste man ter wereld.

De harde waarheid waar je waarschijnlijk aan ontsnapt, is dat hij nooit van je heeft gehouden, je was gewoon goed voor zijn ego en daarom wilde hij altijd dat je bleef.

En je probeerde altijd tussen de regels door te lezen en jezelf ervan te overtuigen dat hij niet wil dat je weggaat, omdat hij van je houdt.

Wanneer Je Over Iemand Heen Moet Komen Met Wie Je Nog Nooit Hebt Gedate

En dan, nadat je jaren van je leven in ontkenning en hoop hebt doorgebracht, komt de harde realiteit eindelijk als een koude douche bij je binnen.

Je hebt je eindelijk gerealiseerd dat je dromen met betrekking tot hem nooit uit zullen komen.

Je weet dat deze keer aan alles een einde moet komen, voordat het zelfs maar begint. Je leeft niet je leven, je wacht gewoon op iets dat nooit zal komen.

Je voelt je kapot en diepbedroefd. Tegelijkertijd heb je het gevoel dat niemand je pijn serieus zou nemen, omdat je om een relatie rouwt die nooit echt heeft bestaan en nooit een echte relatie is geweest.

Je denkt over alle “wat als” na. Je blijft denken aan wat er tussen jullie twee had kunnen zijn, hoe je je leven zou kunnen leiden als hij het gewoon had willen proberen.

Je hebt hem nooit helemaal gehad en je hebt nooit de ware hem met al zijn gebreken en onvolkomenheden leren kennen. Daarom heb je nooit de kans gekregen om moe van hem te worden.

Je hebt hem altijd geïdealiseerd en je zag hem door een roze bril, omdat hij afstandelijk en onbereikbaar leek.

Zijn ware persoonlijkheid was een mysterie voor je en daarom had je meer dan genoeg ruimte om hem je zo perfect voor te stellen als je zou willen dat hij is.

Wanneer Je Over Iemand Heen Moet Komen Met Wie Je Nog Nooit Hebt Gedate

Het is waarschijnlijk dat je meer betoverd was door het idee van hem en alles wat hij voor jou vertegenwoordigde, dan door de echte hem.

Als je een langdurige relatie beëindigt, zegt iedereen tegen je dat je alle foto’s, zijn kleren en alles wat je aan hem zou kunnen herinneren weg moet gooien.

Mensen zullen je vertellen dat je uit de buurt van herinneringen en van de plaatsen moet blijven waar je hem tegen zou kunnen komen. Maar je hebt niets van hem, je hebt zijn foto’s niet, geen brieven…

En ondanks dat doet alles waar je naar kijkt je aan hem denken. Je lijkt soms ook dwaas voor jezelf.

Maar oordeel niet over jezelf. Liefdesverdriet kiest niet en je hoeft je gevoelens voor niemand te rechtvaardigen. Je hoeft niet bij iemand te zijn om verliefd op die persoon te worden.

We kiezen niet van wie we houden. Soms houd je aan de kleine dingen vast, aan tekenen van iemands genegenheid, in een poging om er een diepere betekenis in te vinden.

En als het allemaal voorbij is, twijfel je aan jezelf en vraag je je af welke tekens je verkeerd hebt gelezen. Je begint te denken dat je je alles hebt verbeeld en dat hij je zelfs nooit als een potentiële vriendin heeft gezien.

Wanneer Je Over Iemand Heen Moet Komen Met Wie Je Nog Nooit Hebt Gedate

Je hebt geprobeerd hem voor jezelf te rechtvaardigen. Je dacht dat hij misschien emotioneel beschadigd was en dat hij gewoon tijd en geduld nodig had om zich voor iemand open te stellen.

Hij was waarschijnlijk in het verleden gekwetst en is nu doodsbang om een relatie aan te gaan. Je vraagt dus om niets.

Nadat je je realiseert dat hij je gewoon niet op die manier leuk vindt, begin je jezelf de schuld te geven. Hoe kun je jezelf toestaan voor iemand te lijden met wie je nog nooit hebt gedate of fysiek contact hebt gehad?

Je voelt je dwaas en onvolwassen. Maar je moet je niet schuldig voelen. Het is niet jouw schuld.

Het komt zelden voor dat we verliefd op iemand worden die ons geen teken geeft, gewoon uit het niets. Hij was vanaf het begin niet oprecht tegen je.

Als hij zag dat je verliefd werd – en geloof me, het kan niet verborgen blijven en hij heeft het al die tijd geweten – en hij wist dat hij niet van jou hield, dan had hij bij je weg moeten gaan.

In plaats daarvan bleef hij je doen geloven dat er iets was. Hij liet je voor hem vallen en had niet de bedoeling om er te zijn om je op te vangen.

Dus huil zoveel als je nodig hebt. Natuurlijk zal het in het begin onmogelijk lijken om over hem heen te komen.

Wanneer Je Over Iemand Heen Moet Komen Met Wie Je Nog Nooit Hebt Gedate

Je zult vele slapeloze nachten doorbrengen, op zijn telefoontje wachtend en elke situatie die jullie samen hadden in je hoofd terugspoelen.

Je denkt ook over alle mogelijke scenario’s van je potentiële toekomst na. Maar met de tijd zullen dingen gemakkelijker worden.

Duw jezelf niet te hard, neem kleine stapjes. Voordat je het weet, wordt hij slechts een verre herinnering.

Ik weet dat het moeilijk is, maar probeer niet terug te gaan naar dit soort relaties.

Hij zal nooit van gedachten veranderen, omdat hij weet dat hij je op deze manier kan hebben zonder met de negatieve aspecten van een echte relatie  te maken te krijgen. Sta nooit toe dat hij of een andere man je zo laat voelen.

Ja, je verdiende hierin een relatie, omdat je meer emoties, tijd en energie hebt geïnvesteerd dan sommige mensen geven als ze een relatie hebben. Maar over het algemeen weet je in het leven heel goed dat je beter verdient.

Je verdient iemand die nog meer van jou zal houden dan jij van hem. Je verdient iemand die er trots op zal zijn om een relatie met je te hebben en die weet hoe de intensiteit van je liefde en toewijding te waarderen.

PinFlight Image