Skip to Content

12 Belangrijke Relatieregels Die Vrouwen Met Hoge Normen Volgen

12 Belangrijke Relatieregels Die Vrouwen Met Hoge Normen Volgen

Heb je ooit aan sterke vrouwen gedacht? Wat maakt ze zo speciaal? Waarom zijn sommige mannen bang om een serieuze relatie met hen te beginnen? Zijn dit vrouwen met hoge normen of zijn ze gewoon realistisch en zelfbewust?

Als je een van deze sterke vrouwen zou vragen om te definiëren wat ze van romantische relaties verwachten, dan durf ik te wedden dat je die loze opmerkingen niet zou horen. Ze zouden niet zeggen dat ze op hun prins op het witte paard of zielsverwant wachten.

Je zou niet eens horen dat ze iemand nodig hebben om ze compleet te maken. En ze zouden zeker niet zeggen dat ze in een giftige relatie zullen blijven zitten, omdat ze bang zijn om alleen te zijn.

Dus, wat zouden sterke vrouwen met hoge normen je vertellen? Wat zijn de regels die ze in hun relaties volgen? Is het mogelijk om lid te worden van de club? Ik ben er zeker van dat het kan; je hoeft alleen maar deze gedragscodes door te nemen en ervoor te zorgen dat je je eraan houdt.

De relatieregels van vrouwen met hoge normen

12 Belangrijke Relatieregels Die Vrouwen Met Hoge Normen Volgen

1. Ik ga het probleem niet negeren wanneer het zich voordoet

Een van de eerste dingen die we zullen noemen is dat sterke vrouwen niet bang zijn voor conflicten. Je zult ze nooit horen zeggen hoe ze de plaats delict hebben ontvlucht en het onbehandeld achter hebben gelaten.

Elk van hen zal de problemen onder ogen zien en ervoor zorgen dat ze worden opgelost en niet onder het tapijt worden geschoven.

2. Ik ga mezelf niet veranderen om mijn partner te behagen

Het is onvermijdelijk. Mensen veranderen in relaties en dat doen ze onbedoeld. Het enige wat een sterke vrouw niet wil doen is zichzelf veranderen om haar partner te behagen.

Ze is zelfverzekerd en goed op de hoogte van haar zwakke punten, maar ze gaat zichzelf niet om de verkeerde redenen “upgraden”.

3. Ik ken mijn waarde en niemand kan het bepalen behalve ikzelf

Een andere relatie regel die je moet volgen is deze. Een sterke vrouw kent haar waarde en ze laat het niemand anders dan zijzelf bepalen.

Ze kent haar sterke punten en ze zal haar succes nooit minimaliseren. Zelfs niet om haar partner zich beter te laten voelen.

4. Ik heb een leven buiten mijn relatie

Haar leven draait niet alleen om haar relatie. Elke sterke vrouw heeft een leven buiten haar romantische relatie. Ze heeft hobby’s die ze leuk vindt en vrienden waarmee ze omgaat.

Natuurlijk heeft haar partner een speciale plaats in haar leven, maar hij is niet haar enige focus.

5. Het is mijn verantwoordelijkheid om mezelf gelukkig te maken

Een sterke vrouw heeft geen ander persoon nodig om haar gelukkig te maken, omdat ze weet dat haar geluk alleen haar verantwoordelijkheid is.

Zodra ze tevreden is met haar leven en zelf tevreden is, kunnen alle zegeningen zich alleen vermenigvuldigen als ze bij de juiste man is. Ben je het hier niet mee eens?

6. Ik zal nooit smeken om liefde

12 Belangrijke Relatieregels Die Vrouwen Met Hoge Normen Volgen

Een van de belangrijkste relatieregels die vrouwen met hoge normen volgen, is deze. Ze zal nooit om liefde smeken.

Simpelweg omdat ze weet hoeveel ze verdient en als ze dat in haar relatie niet krijgt, dan zal een sterke vrouw niet bang zijn om verder te gaan.

7. Ik verdien respect (zelfs als we ruzie maken)

Het zou ongelooflijk saai zijn als we allemaal hetzelfde waren en dezelfde mening over dingen deelden, toch? Vanwege onze verschillen wordt er verwacht dat we ruzie maken.

Sterke vrouwen hebben zelfs in die situaties respect nodig en ze zullen het niet accepteren om uitgescholden te worden. En ze zullen zeker niet toestaan dat iemand hun stem naar hen verheft.

8. Ik heb “tijd voor mezelf” nodig

Het is niet alleen dat sterke vrouwen tijd voor zichzelf nodig hebben, maar ze zullen er ook in een relatie om vragen. Dit is misschien niet iets wat hun partners leuk zullen vinden.

Als ze deze vrouwen aan hun zijde willen hebben, dan zullen ze moeten leren om haar tijd voor zichzelf te respecteren.

9. Een relatie vereist werk van beide kanten en het is niet altijd 50:50

Vrouwen met hoge normen begrijpen dat relaties werk vereisen. Ze weten dat beide partijen moeite moeten doen, maar tegelijkertijd zijn ze zich ervan bewust dat het niet altijd 50:50 zal zijn.

Soms zullen ze wat harder moeten werken, maar ze laten het ook niet toe dat iemand ze gebruikt.

10. Ik vraag om eerlijkheid

Ik denk dat deze uitermate belangrijk is, niet alleen in romantische relaties, maar in elke relatie die je in je leven koestert. Om een gezonde communicatie en verbinding met andere mensen te hebben, moet je eerlijk tegen ze zijn, maar je moet ze ook vragen om jou op dezelfde manier te behandelen.

Dat is alleen maar eerlijk.

11. Ik praat openlijk over mijn gevoelens

Weet je nog dat ik zei dat sterke vrouwen zelfverzekerd zijn? Dit is ook een van de dingen die mijn uitspraak bevestigen. Als je klaar bent om openlijk over je gevoelens te praten en je weet hoe je je behoeften moet uitspreken, dan is er niets dat meer zelfvertrouwen schreeuwt dan dat.

12. Ik geef mijn fouten toe

12 Belangrijke Relatieregels Die Vrouwen Met Hoge Normen Volgen

Elke sterke vrouw weet dat we allemaal fouten zullen maken. We zijn mensen en het zit in onze natuur om iets verkeerd te interpreteren of iemand onbedoeld pijn te doen.

Als ze een fout maakt, staat een sterke vrouw klaar om het toe te geven en ze zal haar best doen om het op te lossen.

Dus, aan mijn mede sterke vrouwen daarbuiten…

Laat anderen je niet overtuigen dat je te veel vraagt of dat je normen te hoog zijn. Je verdient het allemaal, en nog meer.

De relatieregels die je hebt ingesteld, maken je niet kieskeurig, preuts of verwaand en niemand heeft het recht om je iets anders te vertellen.

Volg met trots deze nog steeds ongeschreven gedragscodes en feliciteer dat kleine meisje dat je ooit was. Ze is eindelijk de vrouw geworden die ze altijd wilde zijn.

Ik weet zeker dat je andere vrouwen zal inspireren om uiteindelijk uit hun comfortzone te komen en alles te zijn wat ze ooit wilden.

En ik hoop dat je echt gelukkig bent, want je bent uit je schulp gekomen. Er was veel moed en lef voor nodig om dat te doen. Dus geef jezelf alsjeblieft een knuffel en ga soepel door het leven met een glimlach op je gezicht.

12 Belangrijke Relatieregels Die Vrouwen Met Hoge Normen Volgen