Skip to Content

10 Lessen Die Ze Moest Leren Voordat Ze Een Sterke Vrouw Werd

10 Lessen Die Ze Moest Leren Voordat Ze Een Sterke Vrouw Werd

De waarheid is dat er niet één meisje van de ene op de andere dag een sterke en krachtige vrouw is geworden. Het is een proces en een echte transformatie die tijd en moeite kost.

Maar niet alleen dat – een sterke vrouw worden vereist ook het leren van een aantal harde levenslessen en hier zijn de belangrijkste.

1. Geen genoegen nemen met

Voordat dit meisje de sterke vrouw werd die ze nu is, nam ze altijd genoegen met minder, zonder dat ze zich er bewust van was.

Ze accepteerde minder dan ze eigenlijk verdiende, omdat ze dacht dat het genoeg was.

En dit is een van de eerste dingen waar ze mee moest stoppen om zichzelf te versterken. Ze moest de beslissing nemen om de mensen die haar niet verdienden niet binnen te laten.

Ze moest haar waarde begrijpen en niemand in haar leven toelaten die het niet zag.

Nee, ze is niet te kieskeurig en ze vraagt niet veel alleen maar omdat ze weigert om genoegen te nemen met minder. Ze kent haar waarde en ze is er trots op.

2. Om onafhankelijk te zijn

Een sterke vrouw vertrouwt op niemand. Het betekent niet dat ze niemand heeft waar ze op kan rekenen — ze weigert gewoon om dat te doen.

Dit meisje heeft geleerd dat ze de enige is die haar rugdekking geeft.

Ze heeft geleerd dat ze de enige is die zichzelf naar voren moet duwen en dat ze niet mag verwachten dat iemand de wind onder haar vleugels is.

Ze heeft geleerd om onafhankelijk en zelfvoorzienend te zijn. Ze heeft geleerd dat ze eigenlijk niemand anders nodig heeft dan zichzelf.

3. Om mensen los te laten

10 Lessen Die Ze Moest Leren Voordat Ze Een Sterke Vrouw Werd

Mensen loslaten waar ze veel om geeft, is een van de moeilijkste dingen die elke sterke vrouw in haar leven doet. Maar het is iets dat gedaan moet worden.

En het is iets wat dit meisje geleerd heeft om te doen. Ze realiseerde zich dat ze niet iedereen kan redden en dat ze gewoon alle banden met sommige mensen moet verbreken, ongeacht hoe lang ze al een deel van haar leven zijn en ondanks alle liefde die ze voor hen zou kunnen voelen.

4. Om vertrouwen te hebben

De waarheid is dat er perioden in het leven van dit meisje waren dat ze zich hopeloos en hulpeloos voelde.

Maar zelfs toen ze op haar laagste punt was, was geloof het enige dat haar deed opstaan.

Ze heeft geleerd te geloven dat dingen met een reden gebeuren. Om geloof te hebben dat goddelijke krachten altijd grotere plannen voor haar hebben, zelfs als ze zich er niet van bewust is.

Ze gelooft dat ze altijd het licht aan het einde van de tunnel zal vinden.

Maar het belangrijkste is dat ze vertrouwen heeft in zichzelf en dat is iets dat haar altijd boven de oppervlakte heeft gehouden.

Ze heeft vertrouwen dat ze alle uitdagingen en obstakels van het leven zal overwinnen.

Dat ze als ze valt altijd haar weg terug naar boven zal vinden en dat ze altijd een manier zal vinden om te genezen. En dat is precies wat ze heeft gedaan.

5. Om haar vrijgezellenleven te omarmen

Een ander ding dat dit meisje door de jaren heen heeft geleerd, is om haar vrijgezellenleven te omarmen.

Ze heeft geleerd dat alleen zijn en eenzaam zijn niet hetzelfde is en dat er niets mis is met single zijn.

Ze heeft geleerd dat ze een compleet persoon is en dat ze geen man nodig heeft om haar leven zin te geven.

Begrijp me niet verkeerd — dit betekent niet dat ze de liefde op heeft gegeven, ze realiseerde zich gewoon dat het altijd beter is om single te blijven totdat de juiste man langskomt in plaats van een relatie te hebben om maar een relatie te hebben.

6. Om los te laten

Vasthouden aan het verleden zal je nergens brengen en dit is wat dit meisje zich in de loop van de tijd heeft gerealiseerd.

Ze heeft geleerd om alles en iedereen los te laten die haar naar beneden haalde.

Loslaten is nooit gemakkelijk, maar ze heeft geleerd dat ze moest stoppen met in het verleden te leven en dat ze vooruit moet en moedig genoeg moet zijn om een sprong in de toekomst te nemen.

Ze heeft geleerd dat de enige manier om verder te gaan is om echt los te laten.

7. Om te vergeven

10 Lessen Die Ze Moest Leren Voordat Ze Een Sterke Vrouw Werd

Het vergeven van de mensen die haar kwaad hadden gedaan en die haar vergiffenis duidelijk niet verdienden was een van de moeilijkste dingen die dit meisje ooit heeft gedaan. Maar ze deed het voor haar eigen bestwil.

Voordat ze de sterke vrouw werd die ze nu is, koesterde dit meisje wrok en stond ze toe dat haat haar volledig verteerde.

Maar na verloop van tijd realiseerde ze zich dat geen van deze wrok de mensen pijn deed die het verdienden gekwetst te worden — het deed haar alleen maar meer kwaad.

Daarom heeft ze geleerd de woede, de bitterheid en haar verlangen naar wraak los te laten, want dat was de enige echte manier om verder te gaan.

Ze vond de kracht om iedereen te vergeven voor alle pijn die ze bij haar hadden veroorzaakt, zonder ze ooit de kans te geven om het nog eens te doen.

8. Om geen smoesjes te verzinnen

Om hard te zijn, moet je soms genadeloos tegenover jezelf zijn. En dit is iets wat dit meisje ook heeft geleerd.

Ze heeft geleerd om geen smoesjes voor zichzelf of voor anderen te verzinnen.

Niet om mensen te rechtvaardigen die het niet verdienen en niet om het zichzelf gemakkelijk te maken. Ze heeft geleerd om niet tegen zichzelf te liegen en altijd eerlijk te zijn en de waarheid te accepteren, hoe hard of pijnlijk het ook kan worden.

9. Om van zichzelf te houden

Voordat dit meisje de sterke vrouw werd die ze nu is, was ze ervan overtuigd dat zichzelf op de eerste plaats zetten egoïstisch was.

Ze was bang dat ze als egocentrisch zou worden gezien als ze zichzelf voorrang boven iedereen gaf.

Maar na verloop van tijd begreep ze dat dit precies was wat ze moest doen als ze echt gelukkig wilde zijn.

Ze heeft het belang van zelfliefde en zelfrespect geleerd en ze realiseerde zich dat ze nooit kon verwachten dat anderen van haar zouden houden of haar zouden waarderen als ze dat zelf niet deed.

En nog belangrijker, dit meisje realiseerde zich dat zij de enige was die zichzelf gelukkig kon maken.

Ze realiseerde zich dat ze de leiding en de controle over haar leven had en voor de eerste keer ooit begon ze aan haar eigen geluk te werken.

10. Dat ze machtig is

Nadat ze al deze moeilijke lessen had geleerd en na jaren met zichzelf te hebben geworsteld, realiseerde dit meisje zich eindelijk hoe krachtig en machtig ze werkelijk was.

Ze realiseerde zich dat ze een echte stoere vrouw was die niet zo makkelijk te grazen kon worden genomen.

Ze heeft geleerd om elk gebroken hart als een les te zien en ze werd trots op elk van haar littekens.

Voor de eerste keer ooit, zag ze dat ze altijd sterker is en zou zijn dan alles wat haar ten val bracht.

PinFlight Image