Skip to Content

12 Type Mannen Die Je Als De Pest Moet Vermijden

12 Type Mannen Die Je Als De Pest Moet Vermijden

In eerste instantie zul je hem leuk vinden en zul je versteld staan van alles wat hij zegt en doet. Hij blijft in je hoofd hangen, maar na een tijdje begin je te beseffen dat hij niets positiefs in je leven brengt.

Hij is meer een obstakel in alles wat je doet. In plaats van je dag goed te maken, verpest hij hem gewoon. Dit herhaalt zich keer op keer en je begint je af te vragen waarom je überhaupt met hem bent gaan daten.

Om te voorkomen dat jou dit overkomt en om te voorkomen dat je tijd verliest aan zulke jongens, probeer te herkennen wat er achter zijn façade schuilgaat.

We brengen je de meest voorkomende soorten mannen die je als de pest moet vermijden:

1. De onambitieuze man

12 Type Mannen Die Je Als De Pest Moet Vermijden

De eerste die we noemen is waarschijnlijk de ergste. In het begin kun je zijn echte ambities niet echt herkennen, maar al snel besef je dat hij helemaal geen ambities heeft.

Erger nog, als hij praat alleen maar. Hij belooft je grote dingen en heeft grote plannen, maar uiteindelijk zegt hij alleen maar wat hij weet dat vrouwen willen horen.

2. Mannen die je als de pest moet vermijden: De controlfreak

In het begin ben je heel blij met hem omdat hij handig en terughoudend is en je met alles helpt. Later zie je dat hij je niet vertrouwt als hij de situatie niet volledig onder controle heeft.

Hij wordt boos als hij geen controle heeft over je privégesprekken, je planning of je e-mails. Hij denkt dat je zonder zijn hulp niets in het leven kunt bereiken en hij trekt elke beslissing die je neemt in twijfel. Het ergste is dat hij trots is op zijn koppigheid en inflexibiliteit.

3. De stille

Zo heb je hem ontmoet: hij is kalm, stil en een beetje verlegen. Je voelt je trots omdat je hem uit zijn comfortzone hebt gehaald. Maar er zijn beperkingen.

Hij is emotioneel te beperkt en hij vertrouwt je niet genoeg en zal dat ook nooit doen. Door ruzies te vermijden, vermijdt hij ook hartstocht.

Hij heeft problemen met focussen en luistert meestal niet eens naar je. Gesprekken leiden nergens toe, net als de relatie met hem.

4. De verhalenbedenker

Op de eerste date vertelde hij dat zijn vriendin tegen hem had gelogen. Hij vertelde je alles en je luisterde aandachtig. Je vond zijn manier van praten wel leuk.

Na een tijdje begin je te beseffen dat hij denkt dat hij je beter kent dan jij. Hij beschuldigt je ervan dat je er nooit bent als hij je nodig heeft, dat je iets voor hem verborgen houdt.

Over alles heeft hij zijn eigen ideeën en scenario’s over waar je bent geweest, met wie je bent geweest. Hij laat je niet bewijzen dat hij ongelijk heeft, en je verliest alleen maar tijd met het uitleggen van de waarheid.

5. Mannen die je als de pest moet vermijden: De heilige

Hij denkt dat hij waardevoller is dan wie dan ook. Verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden is hem onbekend, maar morele verhalen zijn voortdurend aanwezig.

Als je zegt dat je samen je toekomst plant, raakt hij van streek en als hij boos, boos of ontevreden is, zal hij je woorden opvatten en ze op je averechts werken.

6. Het jongetje

Je begon hem leuk te vinden omdat je het gevoel had dat hij je nodig had. Hij is grappig en leuk om mee te babbelen.

Maar hij is allergisch voor verantwoordelijkheid, kritiek en emotionele groei. Hij geeft te weinig aan de relatie, omdat hij denkt dat liefde genoeg is.

Vreemdgaan is bij hem ook een mogelijkheid omdat hij niets serieus neemt, zelfs zijn eigen relatie niet.

7. De narcist

Het is goed dat een man voor zichzelf zorgt. Je voelde je aangetrokken tot de manier waarop hij eruit ziet, zonder je te realiseren dat hij daarin geen grenzen kent.

Zijn egoïstische bewondering voor zijn eigen eigenschappen maakt langzaam de relatie kapot, en ook jou. Waarschijnlijk heeft hij ergens in zijn appartement een ingelijste foto van zichzelf.

8. Mannen die je als de pest moet vermijden: De leugenaar

12 Type Mannen Die Je Als De Pest Moet Vermijden

Hij is schattig, charmant en heeft een geweldig gevoel voor humor. Ook beweert hij dat hij nooit tegen je heeft gelogen, maar al snel zul je het tegenovergestelde zien. Hij is nep – zijn daden zijn nep, en de hele relatie is nep.

9. De social media verslaafde

Als je ziet dat hij niet zonder Instagram of X kan leven, dwing jezelf dan niet om die moeite te doen. Voortdurend op zijn telefoon zitten en alles posten wat hij doet, eet of bezoekt, is nooit een goed teken. Hij leidt een virtueel leven en het grootste probleem in zijn leven is het teken dat de batterij bijna leeg is op zijn telefoon.

10. De fan

Iedereen heeft zijn eigen hobby’s, dingen die hij of zij leuk vindt, maar deze man gaat te ver. Als hij een grote voetbalfan is, is dat zijn enige kenmerk.

Hij zal zichzelf zo aan mensen voorstellen. Er is niets mis met het houden van een specifieke club, maar het kan niet het belangrijkste ter wereld zijn.

Als hij de grootste fan is van een tv-programma, film of tekenfilm, is hij simpelweg niet volwassen genoeg voor jou. Hij zal nooit volwassen worden en nooit verantwoordelijkheden nemen, dus laat hem achter in zijn wereld waar hij het gelukkigst is.

11. Mannen die je als de pest moet vermijden: De getrouwde

Hij is niet betrouwbaar en een relatie met zo iemand zal nooit goed aflopen. Zelfs als hij van plan is te gaan scheiden. Als hij zijn ex per ongeluk zijn ‘vrouw’ noemt, zul je je helemaal niet op je gemak voelen. Wat de reden ook is waarom hij nog steeds niet gescheiden is, het is niet goed genoeg dat je hem vertrouwt.

Je zult altijd de aanwezigheid van zijn ex-vrouw in je relatie voelen en dat zal alles wat jullie samen doen verstoren.

12. De alcoholist

Wees nooit samen met iemand die een drankprobleem heeft! Hij verzekert je dat hij er controle over heeft en dat het hier en daar maar een drankje of twee is.

Zelfs als dat gedeeltelijk de waarheid is, zal het zeker uitgroeien tot iets dat je leven gaat ruïneren. We lezen bijna dagelijks over vrouwen die worden misbruikt door partners die te veel drinken.

Dit kan ook worden toegepast op mensen die verslaafd zijn aan drugs. Dat heb je niet nodig in je leven!