Skip to Content

14 Manieren Waarop Oude Zielen Anders Liefhebben

14 Manieren Waarop Oude Zielen Anders Liefhebben

1. Onze filosofische overtuigingen hebben invloed op de manier waarop we onze relatie bekijken.

We zien ze niet slechts als fysiek of willekeurig of betekenisloos. We zien relaties als mediums voor zelfontdekking, dus benaderen we de liefde met de bedoeling om te groeien, niet om te “krijgen”.

2. Communicatie = intimiteit. 

Iemand door en door kennen en hen nog beter leren kennen is voor ons het sexyste ooit. Fysieke intimiteit zonder psychische connectie voelt vaak leeg en we ontwijken alles wat betekenisloos voelt. 

3. We hebben veel tegenstrijdige eigenschappen, dus hoewel we liefdevol en teder zijn, hebben we ook behoefte aan ruimte en onafhankelijkheid.

14 Manieren Waarop Oude Zielen Anders Liefhebben

We zijn hopeloos romantisch, maar tegelijkertijd zijn we ook realistisch. Het combineren van deze tegenstellingen lijkt op het eerste gezicht nogal verwarrend, maar uiteindelijk blijft alles op deze manier in balans.

4. Het is voor ons waarschijnlijker om serieus aan een relatie te beginnen, maar we zijn ook sceptischer of de relatie wel zal slagen.

We beginnen snel aan relaties omdat we eindeloos hoopvol zijn – maar tegelijkertijd zullen we willekeurige ontmoetingen overdenken, zoeken we naar subtiele aanwijzingen dat onze partner het helemaal niet zo geweldig vindt, bereiden we ons voor op het ergste geval, blijven we te lang evalueren, et cetera. 

5. Onze intuïtie is onze grootste valkuil.

Vaak zijn we te lang bezig met het voorspellen van dingen dan het genieten van momenten en gewoon af te wachten.

Regelmatig moeten we eraan herinnerd worden dat niet elk woord een verborgen, beladen boodschap heeft. We zijn er gevoelig voor om veel te piekeren. 

6. We weten dat liefde te vinden is in de simpele dingen.

14 Manieren Waarop Oude Zielen Anders Liefhebben

We zouden minder reageren op een duur cadeau dan bikvoorbeeld op een attent berichtje of een liefdevolle blik als we samen uit zijn… eigenlijk alles wat vooral emotioneel geruststelt, niet iets wat indrukwekkend is.

7. We willen altijd overal over praten.

Als je kop in het zand steken je standaard afweersysteem is, zal dat bij ons in het verkeerde keelgat schieten.

We geloven er niet in om dingen onopgelost achter ons te laten en we zijn ervan overtuigd dat we oplossingen kunnen blijven verzinnen zolang we in ieder geval het probleem eerlijk kunnen bespreken. 

8. We willen holistische liefde.

We willen je psychisch, emotioneel, spiritueel en seksueel leren kennen. Een van deze zal niet genoeg zijn voor ons.

9. We romantiseren veel te snel.

We zien vaak eigenschappen door de vingers die verre van bewonderenswaardig zijn en het komt zelden voor dat we geen tweede kans geven.

We geloven dat er verandering plaats kan vinden en dat mensen kunnen groeien, zelfs als vooral een fantasie is.  

10. We verwachten veel omdat we het beste in iedereen zien.

Het is niet slechts dat we onszelf zo respecteren dat we eisen stellen aan andere mensen, maar ook dat we het beste in anderen zien en dat we soms gewoon verwachten dat ze in ieder geval gaandeweg zullen proberen om een beter mens te worden.

11. We zijn van de “ouderwetse” manier van daten.

Geslachtsrollen daargelaten, we houden van het idee dat iemand ons mee op date vraagt en hij ons goed behandelt – we gaan liever uit eten dan dat we ergens “chillen” en we hebben liever dat iemand zijn bedoelingen meteen duidelijk maakt. 

12. We zijn van nature verzorgers en we hopen dat jij ons daarom ook zal verzorgen.  

14 Manieren Waarop Oude Zielen Anders Liefhebben

13. Het is niet dat we geen waarde zien in daten voor de lol, maar meer dat we gewoon niet te veel tijd willen verdoen als de relatie toch niets wordt.

Sommige mensen vinden het niet erg om bij iemand te blijven, terwijl ze er zeker van zijn dat ze niet eeuwig bij deze persoon zullen blijven – wij gaan liever verder en vinden liever iemand met wie we wel voor altijd zullen samen zijn. 

14. We zullen vol overgave van je houden.

Hoe lang je ook in ons leven bent en in welke hoedanigheid, we zullen onze uiterste best doen om van je te houden. Zo zitten we gewoon in elkaar. 

14 Manieren Waarop Oude Zielen Anders Liefhebben