Skip to Content

Een Brief Aan Alle Sterke Meisjes Die Van Binnen Gebroken Zijn

Een Brief Aan Alle Sterke Meisjes Die Van Binnen Gebroken Zijn

Aan alle sterke meisjes die van binnen gebroken zijn,

Ik weet dat je overal doorheen komt. Het maakt niet uit of het een mislukte relatie, een gebroken hart of familieproblemen zijn, je kiest ervoor om te vechten. En dat doe je meerdere keren.

Jij bent degene die vele malen gekwetst is geraakt, maar toch sterk bleef. Je doet je make-up en staat op alsof je nog nooit gevallen bent. Dan zet je die mooie glimlach van je op en ga je de wereld in. Je doet alsof alles prima is terwijl je weet dat het niet zo is.

Het maakt niet uit hoe moeilijk het leven wordt, je kiest ervoor om te zwijgen. Je houdt je problemen voor jezelf en niemand, behalve jij, weet wat er gebeurt als je ‘s nachts je ogen sluit. Niemand weet dat als je in je bed ligt, de tranen over je gezicht beginnen te stromen en het gewicht van het leven op je begint te drukken.

Dat is wanneer je breekt en je het gevoel hebt dat je zwak bent. Je denkt dat je alleen maar doet alsof je een perfect leven hebt. En als je moment van zwakte komt, begint je geest spelletjes met je te spelen.

Het zegt je dat je een leugen leeft en dat er geen uitweg is. Dan als de laatste traan langs je wang glijdt, val je eindelijk in slaap.

En als je wakker wordt, sta je op alsof de nacht ervoor nooit is gebeurd. Je trekt je favoriete outfit aan en je herkenbare glimlach en verlaat het huis. Wanneer je je vrienden ontmoet, doe je alsof alles perfect in orde is.

Ze beginnen over hun problemen te praten. Je luistert naar ze. Probeer begrip te tonen. Geef ze het beste advies. Helpt ze door moeilijke tijden heen te komen. Maar je zwijgt over wat jouw hart breekt.

Een Brief Aan Alle Sterke Meisjes Die Van Binnen Gebroken Zijn

Je hebt het gevoel dat het jouw probleem is, en mensen moeten niet zien hoe gebroken je van binnen bent. En je bent eraan gewend geraakt, dus je weet hoe je je gevoelens moet verbergen.

Als je toevallig in het openbaar breekt en je het gevoel hebt alsof er een traan uit kan glippen, dan ren je naar het toilet zodat niemand je kan zien. Je geeft jezelf een peptalk: “Verman je, ze hoeven je niet zo te zien,” plak die glimlach weer op je gezicht en loop naar buiten alsof alles volkomen normaal is.

Je helpt anderen en bewaart je problemen voor het moment dat je helemaal alleen bent. Het helpt je soms zelfs, omdat je aan je geest ontsnapt en je je op het gelukkig houden van anderen concentreert. Maar je weet dat als je thuiskomt, je weer gevangen zit.

Soms wil je je vrienden vertellen hoe klein de problemen zijn waarover ze praten. En hoe het voelt om door echt moeilijke tijden te gaan. Maar je wilt hun problemen niet ondermijnen, dus blijf je stil. Je denkt dat het zo beter is.

Mensen vertellen je voortdurend hoe sterk je bent, omdat je nooit over het leven lijkt te klagen. Maar je gelooft ze nooit, omdat je gelooft dat sterke meisjes van binnen niet gebroken kunnen zijn.

Het punt is, sterke mensen zijn in feite de meest gebroken mensen. Omdat niemand zo sterk geboren wordt; het is de wereld en de problemen waarmee we geconfronteerd worden die ons zo maken.

Je houdt van kunst, omdat dat is hoe je jezelf kunt kalmeren. Je herkent jezelf in dat favoriete boek dat je ontelbare keren hebt gelezen. En elke keer als je het leest, heb je het gevoel dat je niet meer zo alleen bent, omdat iemand anders hetzelfde voelde.

Een Brief Aan Alle Sterke Meisjes Die Van Binnen Gebroken Zijn

De gedachte troost je, zodat je jezelf ervan overtuigt dat je vrienden en familie niet hoeven te weten waar je mee worstelt.

Wanneer je gedachten en problemen je verpletteren, bedenk je een manier om je plannen te annuleren. Je doet het zodat andere mensen je niet zo zien. Je plaatst geen droevige liedjes of citaten op je social media. Oh nee, dat zou mensen zich af laten vragen of je wel of niet in orde bent.

Je vrienden en familie zien je als de meest luchtige persoon in hun leven. Degene die altijd een positieve sfeer brengt en ieders dag opvrolijkt. De persoon die er altijd is om hen te helpen hun problemen op te lossen.

Je vindt dat heerlijk, maar tegelijkertijd voel je je schuldig. Je denkt dat je tegen ze liegt.

Maar je liegt tegen niemand! En niemand liegt tegen jou als ze je vertellen hoe geweldig, speciaal, sterk, ambitieus en charismatisch je bent. Er is niets mis met een sterk meisje zijn, ook al weet je dat je van binnen gebroken bent.

Op een dag zul je genezen, en de littekens die overblijven zullen slechts als een herinnering dienen. Een herinnering aan wat je hebt meegemaakt, maar je hebt elk probleem weg gevochten. Het is een bewijs dat je de meeste problemen zelf bent aangegaan, maar de winnaar bent geworden.

Wees je ervan bewust dat het je eigen geest is die spelletjes met je speelt. En je moet beseffen dat je gedachten je grootste vijand zijn. Ze geven je het gevoel klein en waardeloos te zijn. Ze voorkomen dat je het echte plaatje ziet.

Misschien haat je het dat andere mensen je als de sterkste vrouw zien die ze kennen terwijl je jezelf nog nooit zo hebt gezien. Alles wat je ooit in de spiegel hebt gezien is een persoon die haar leven en gevoelens in scène zet.

Een Brief Aan Alle Sterke Meisjes Die Van Binnen Gebroken Zijn

Het probleem is dat je je nooit de waarheid hebt gerealiseerd. En het is dat je ijzersterk bent. Dat komt omdat je altijd doorgaat, wat er ook gebeurt. Je bent de sterkste, omdat je nooit de hoop hebt verloren. En je bent in staat om die mooie glimlach te behouden, zelfs als je door de ergste periode in je leven gaat.

Niet veel mensen kunnen dat zeggen. Maar hier ben jij die het aan het doen is! Je bent een overlever die elke keer opstaat als je valt. En je hebt je kracht en wil om te leven behouden, ook al heb je gezien hoe moeilijk het kan worden. En wat is beter bewijs dan dat?

Dus hier is mijn laatste woord aan alle sterke meisjes die van binnen gebroken zijn. Je bent geweldig en je hebt de kracht om elk obstakel te overwinnen. Vergeet dat nooit!

PinFlight Image