Skip to Content

8 Dingen Die Een Stoere Zichzelf Respecterende Vrouw Moet Doen

8 Dingen Die Een Stoere Zichzelf Respecterende Vrouw Moet Doen

Je bent een VROUW. Je moet je bewust zijn van je waarde. Je moet weten dat je meer dan goed genoeg bent… voor hem, voor alles en iedereen.

Je moet je realiseren dat je alles verdient wat je hebt en alles wat je wenst. Je verdient zelfs meer dan dat. Je verdient de wereld en je moet geen genoegen nemen met minder dan dat.

Dit is geen pure feministische praat. Het is een feit. Vrouwen dragen zoveel lasten. We moeten voor zoveel mensen in ons leven zorgen en we zitten vol met nog meer verantwoordelijkheden en zorgen.

Dat is precies wat ons zo dapper en sterk maakt. Daarom ben ik zo trots dat ik een vrouw ben, en dat zou jij ook moeten zijn.

Ken je eigenwaarde en heb vertrouwen in jezelf. Laat de wereld zien dat je een stoere, zichzelf respecterende vrouw bent! Hier zijn wat dingen die je moet doen.

Vergelijk jezelf nooit met anderen

8 Dingen Die Een Stoere Zichzelf Respecterende Vrouw Moet Doen

Er zal altijd iemand mooier zijn dan jij of iemand intelligenter of succesvoller. Verspil je tijd niet door jezelf met anderen te vergelijken, want dat brengt je nergens.

Het zal er niet voor zorgen dat je jezelf gaat verbeteren. Het zal je alleen maar bitter of jaloers maken. Dat heb je niet nodig.

Denk de andere kant op; niemand kan zijn zoals jij en dat is super geweldig. Echt, er zit zoveel schoonheid in onze verschillen.

Zelfmedelijden is uit den boze

Zelfmedelijden is je ergste vijand, dus doe je best om ze te overwinnen. Als iemand dicht bij je je iets slechts heeft aangedaan, vergeef hen, vergeef jezelf voor het vertrouwen in hen, en laat het los.

Denk positief en probeer altijd de grotere persoon te zijn. Het leven is mooi. Er zullen altijd wat moeilijke periodes zijn, maar niets duurt eeuwig. Alles kan in een minuut veranderd worden.

Probeer je gebreken en onvolkomenheden niet te verbergen

8 Dingen Die Een Stoere Zichzelf Respecterende Vrouw Moet Doen

Je gebreken zijn ook een deel van je. Geloof me, dat maakt je sterk. Omarm ze. Laat anderen zien dat je weet dat je zoals alle mensen onvolkomenheden hebt en dat je er geen last van hebt.

Anderen kunnen proberen om je met behulp van je gebreken pijn te doen, omdat ze hen als je zwakke punt beschouwen. Door ze te omarmen, zorg je ervoor dat ze daar niet in kunnen slagen.

Verontschuldig je niet, omdat je jezelf bent

Je moet je eigen gedachten en meningen hebben. Je mag zeggen hoe je je voelt. Je hebt het volste recht om het niet met anderen eens te zijn en een andere kijk op het leven te hebben.

Je weet wie je bent en heb daar nooit spijt van. Dat heet zelfrespect. Ik weet dat we allemaal bang zijn dat andere mensen het niet leuk zullen vinden, maar dat is hun probleem, niet het jouwe.

Laat je gevoelens je niet beheersen

8 Dingen Die Een Stoere Zichzelf Respecterende Vrouw Moet Doen

Van iemand houden is het mooiste in de wereld. Maar weten dat je gevoelens beantwoord worden, is nog beter. Maar soms staan we anderen te veel toe, simpelweg omdat we van hen houden.

Laat je niet slecht behandelen omdat je van ze houdt. Laat je gevoelens je niet beheersen. Het eindigt nooit goed, geloof me.

Laat niemand je vertellen wat je moet doen

Vrouwen maken zoveel fouten als ze verliefd op iemand zijn. De meest voorkomende fout is het afgeven van hun macht als ze in een relatie zitten.

We laten de persoon van wie we houden ons vertellen wat we moeten doen. Nog even en we vragen toestemming voor alles wat we doen.

Het is alleen jouw leven en alleen jij hebt het recht om er beslissingen over te nemen. Natuurlijk is het goed om wat advies te horen over bepaalde dingen, maar het maken van de beslissing moet alleen aan jou zijn.

Verwacht nooit te veel van anderen

8 Dingen Die Een Stoere Zichzelf Respecterende Vrouw Moet Doen

Soms zijn mensen niet klaar om dezelfde dingen voor jou te doen als die jij voor hen zou doen en je moet er gewoon vrede mee hebben.

Als je denkt dat alleen je partner je gelukkig kan maken, dan heb je het mis. Alleen jij kan dat. Als je je verwachtingen niet verlaagt, dan zul je uiteindelijk alleen maar teleurgesteld worden.

Kijk nooit achterom

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste op de lijst. Goede dingen gebeuren, slechte dingen gebeuren, iemand brak je hart, iemand liet je in de steek… Het maakt allemaal niet uit.

Het is gebeurd en nu is het weg. Het is verleden tijd en laat het daar, in het verleden. Blijf jezelf niet kwetsen door terug te kijken naar dingen die niets meer voor je betekenen.

Vrouwen zoals jij zijn tegenwoordig zo zeldzaam. Echt, je bent als een zeldzame diamant, dus blijf zo helder mogelijk schijnen.

PinFlight Image