Skip to Content

15 Eigenschappen Die Extraverten Hebben Die De Meeste Mensen Niet Begrijpen

15 Eigenschappen Die Extraverten Hebben Die De Meeste Mensen Niet Begrijpen

Extraverten staan erom bekend dat ze luid, vriendelijk en sociaal zijn. Maar is dat echt het enige wat er over hen bekend is? Is het echt zo simpel? 

Net als iedereen kennen de karakters van extraverten meerdere facetten. Het is niet zo kort door de bocht als de gangmaker zijn! 

HIERONDER LEES JE 20 EIGENSCHAPPEN DIE EXTRAVERTEN HEBBEN DIE DE MEESTE MENSEN NIET BEGRIJPEN: 

1. ZE LUISTEREN NET ZO GRAAG ALS ZE PRATEN

Ja, het is zo. Extraverten kunnen kletskousen zijn. Maar dit betekent niet dat ze de hele tijd alleen maar willen praten.

Extraverten zijn dol op sociaal zijn, maar ze zijn niet alleen met zichzelf bezig.

Ze genieten ervan om gesprekken te beginnen, want ze komen graag dingen te weten over anderen. 

Dit is waarom extraverten vaak zoveel vrienden hebben. Ze kunnen goed vrienden maken en geven anderen makkelijk het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt en dat ze gewaardeerd worden.

2. HET KAN MOEILIJK ZIJN OM ZE TE LEREN KENNEN 

Veel mensen denken dat extraverten een open boek zijn en dit geldt ook voor de meesten. Maar een aantal eigenschappen kunnen het je juist lastig maken om hen beter te leren kennen. 

De reden hiervoor is dat extraverten vaak een andere kant van zichzelf laten zien aan de buitenwereld – een gelukkige, enthousiaste, vriendelijke kant.

Het is niet dat ze een masker opzetten of zoiets, maar het is een andere kant dan je in een intieme setting te zien zou krijgen. 

3. ZELFS EXTRAVERTEN HOUDEN NIET VAN OVER KOETJES EN KALFJES PRATEN

Veel mensen geloven dat extraverten dol zijn op over koetjes en kalfjes praten en dat juist introverte mensen de voorkeur geven aan “diepzinnigere” gesprekken.

Maar de waarheid is dat eigenlijk helemaal niemand dol is op over koetjes en kalfjes praten.

Niemand geniet echt van het proces waarin je willekeurige informatie een vreemde naar de kop slingert of dat een vreemde dit juist bij jou doet. 

Maar het simpele feit is dat dit de eenvoudigste manier is om het ijs te breken.

Gezien het feit dat extraverten vaak eerder een gesprek beginnen, is over koetjes en kalfjes praten de keuze die het meest voor de hand liggend is.

 4. ZE VALLEN VAAK OP

Veel extraverten zijn onbeschaamd zichzelf en dit kan ervoor zorgen dat ze nogal opvallen.

Ze kennen misschien wel leuke trucs om iedereen te entertainen, ze hebben misschien een kleurige haardos of ze kleden zich misschien op een flitsende en opvallende manier. 

Voor extraverten is dit niet alleen een goede manier om zonder spijtgevoelens zichzelf te zijn – het is ook een snelle en makkelijke ijsbreker. Het zorgt ervoor dat mensen aan de praat raken! 

5. HET IS MOGELIJK OM VERLEGEN EN EXTRAVERT TE ZIJN

Een veelvoorkomend misverstand is dat introverten verlegen en extraverten sociaal zijn, en dat er geen uitzonderingen zijn. Dit is natuurlijk niet waar.

Mensen bestaat uit meerdere lagen en facetten en dat verlegen en extravert zijn niet samengaan. 

Sommige extraverten genieten ervan om mensen om zich heen te hebben, maar kunnen eerst verlegen zijn of hebben tijd nodig om zich op hun gemak te voelen voordat ze zelf wat zeggen, in plaats van dat ze van de gezelligheid van andere genieten. 

6. ZE PRATEN OVER PROBLEMEN OM OPLOSSINGEN TE VINDEN 

Extraverten pakken problemen liever openlijk aan. Introverten trekken zich vaak terug om zelf hun problemen op te lossen, maar extraverten zijn liever luid en trots op waar ze mee kampen.

Dit draagt op een positieve manier bij aan het oplossen van hun problemen. 

7. ZE WILLEN NIET ALTIJD MENSEN OM HEN HEEN

Extraverten worden vaak afgeschilderd als de gangmaker en dat is ook zo, maar dit houdt niet in dat ze altijd mensen om zich heen willen.

Net zoals ieder ander hebben extraverten tijd alleen nodig om zich opnieuw op te laden. 

Het verschilt zit hem in het feit dat extraverten wel vaak mensen om hen heen willen en ze vaak hun energie halen uit sociale situaties.

Maar ze hebben evengoed behoefte aan rust voor hun psychische gezondheid, energie en positief denken!

8. ZE WILLEN JE HELPEN OM UIT JE SCHULP TE KRUIPEN 

Het kan voor extraverten moeilijk zijn om introverten te begrijpen. Als ze zien dat introverten helemaal alleen zijn, doen ze vaak hun uiterste best om hen aan te moedigen om socialer te zijn. 

Introverten vinden het misschien mogelijk om positief op deze pogingen te reageren omdat het voelt alsof extraverten hen proberen te “veranderen”.

Maar dit is niet zo – extraverten willen echt helpen en ze hebben goede bedoelingen!

9. ZE DELEN TE VEEL

Het is een beetje een stereotype dat extraverten te veel delen, maar het is wel waar! Ze houden niet echt van stiltes, dus als je niet reageert en tegen ze praat, vullen misschien de leegtes op met koetjes en kalfjes en details over hun leven. 

Dit kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof extraverten te veel praten en daardoor zullen ze misschien uitbundig veel delen. 

10. ZE ZIJN VAAK EMOTIONEEL IN DE COMMUNICATIE 

Extraverten kunnen logisch en rationeel zijn, maar ze hebben ook de neiging om op een emotionelere, intense en extreme wijze te communiceren.

Ze hebben de neiging om op gepassioneerde manieren te communiceren, wat voor anderen overweldigend kan zijn en waardoor ze ook aanhankelijk kunnen overkomen. 

Je moet geduldig met extraverten omgaan, want ze klinken vaak als een zeur als ze proberen om ervoor te zorgen dat je hen begrijpt.

Ze verlangen gewoon naar je liefde, begrip en aandacht, dus blijf positief! 

11. SOMMIGEN KUNNEN SLECHT PLANNEN

Er wordt vaak onterecht gedacht dat extraverten degenen die feesten plannen en organiseren zijn. Maar de waarheid is dat extraverten graag naar feestjes gaan.

Ze worden graag uitgenodigd of ze nodigen zichzelf uit voor evenementen die door anderen georganiseerd zijn. 

Eigenlijk is het beter om een extravert uit te nodigen voor een feestje dan dat je verwacht dat ze er een verzinnen en jou uitnodigen.

Maar je kunt ervan uitgaan dat als ze ooit leren plannen, jij en iedereen op hun gastenlijst zullen staan! 

13. NEE, ZE FLIRTEN NIET MET JE 

Vaak wordt de vriendelijkheid van een extravert verward met flirten. Het is belangrijk om te onthouden dat ze er echt van genieten om diepe en goede platonische banden met anderen ontwikkelen. 

Ze proberen je niet te verleiden – ze proberen je te leren kennen en een band met je op te bouwen zodat jullie vrienden kunnen worden. Onthoud dat wanneer je de volgende keer een extravert tegenkomt.

Als je denkt dat ze met je flirten is de kans groot dat dat niet zo is. Ze kunnen gewoon goed met mensen omgaan. 

14. ZE KUNNEN GEVOELIG ZIJN VOOR WOORDEN

Aangezien extraverten echt weten hoe ze een band met anderen moeten ontwikkelen, weten ze meestal wat te zeggen en hoe ze hun zinnen moeten formuleren.

Het is hun tweede natuur. Maar dit houdt ook in dat ze misschien snel gekwetst zijn als anderen er iets uitflappen wat ze niet echt zo bedoeld hadden.

Tactisch en voorzichtig met woorden omgaan is gewoon een goed eigenschap in het algemeen, maar je moet vooral voorzichtig omgaan met extraverten.

Het helpt ook om wat meer erover uit te weiden, in plaats van dat je erg kortaf bent in je antwoorden; zo lijkt het misschien alsof je je verveelt. 

15. ZE ZIJN GEEN UITSLOVERS; ZE ZIJN GEWOON TROTS OP ZICHZELF! 

Het kan vaak lastig zijn om extraverten niet als uitslover te zien. Ze klinken alsof ze opscheppen of trots zijn, maar wat ze eigenlijk doen is het vieren van behaalde mijlpalen. 

Extraverten zijn niet bang om over hun prestaties te praten en de aandacht die ze dan krijgen ontmoedigt hen natuurlijk ook niet!

Onthoud dat ze niet proberen op te scheppen, ze proberen je uit te nodigen om mee te vieren.

15 Eigenschappen Die Extraverten Hebben Die De Meeste Mensen Niet Begrijpen