De beginfase van elke relatie kan heet, heftig en erg intens zijn, en het is erg makkelijk om te veronderstellen dat je band ook daadwerkelijk het echte werk kan zijn – liefde – zo ongeveer vanaf het begin. Natuurlijk is het een beetje lastig om erachter te komen of het ook echt liefde is. Hieronder volgen 15 signalen dat je met meer dan verliefdheid te maken hebt.

1. JE DOET DIT SAMEN.

Het lijkt vanzelfsprekend, maar over het beantwoorden en teruggeven van liefde in een relatie valt niet te twisten. Verliefdheid komt vaker van maar een kant; ware liefde heeft twee actieve partijen nodig om te slagen.

2. DE HUWELIJKSREIS IS ALLANG AFGELOPEN, MAAR JE BENT NOG STEEDS GEK OP ELKAAR.

Er is verbazingwekkend veel liefde nodig om iemand jarenlang aantrekkelijk te blijven vinden. Langdurige aantrekkingskracht is iets waaraan je echt moet werken.

Als je je wederhelft nog steeds de meest sexy persoon vindt die je ooit hebt ontmoet, is de relatie echt.

3. JE KUNT VIES DOEN IN ZIJN BIJZIJN ZONDER DAT HIJ OORDEELT.

Als je verliefd bent op een nieuwe man wil je de mysterie en de magie niet verpesten. Wanneer je echt daadwerkelijk verliefd bent accepteer je zijn vieze gewoontes en hij ook de jouwe.

Op de een of andere manier lijkt het niet meer verkeerd om winden te laten waar je vriend bij is.

4. JULLIE RUZIES ZIJN ALTIJD PRODUCTIEF, NIET DESTRUCTIEF. 

Je kan jarenlang een relatie hebben zonder dat er een serieuze ruzie ontstaat. Wanneer die eerste ruzie om de hoek komt kijken is het vaak een test die zal bewijzen hoeveel je van elkaar houdt.

Want uiteindelijk is het makkelijk om een relatie aan te houden waarin je het altijd over alles eens bent. Als het ware liefde is zullen jullie het goedmaken.

5. HIJ HAALT HET BESTE IN JE NAAR BOVEN.

Het is de ware magie van ware liefde – het maakt je in alle opzichten een beter mens.

6. JE VOELT JE RUSTIG WANNEER JE BIJ HEM BENT. 

Als je echt verliefd bent gaat het niet om het gevoel van vlinders in je buik – je voelt je tevreden en gelukkig. Het is een comfortabel en bekend gevoel. Dat is een teken van echte liefde.

7. JE WEET DAT HET GRAS NIET GROENER IS BIJ DE BUREN.

Als het ware liefde is, is er geen sprake van overspel. Je wilt nergens anders gaan grazen omdat je het prima hebt met je huidige partner. 

8. JE VRIENDEN EN FAMILIE BENOEMEN STEEDS HOE GELUKKIG JE ERUITZIET.

Tenzij je een groep toxische mensen in je vriendenkring hebt zullen echte vrienden en familieleden blij zijn als je een partner hebt die je gelukkig maakt. Ze willen je tenslotte zien glimlachen.

9. JULLIE VINDEN HET PRIMA OM HET MET ELKAAR ONEENS TE ZIJN. 

Het is geen echte liefde als je je constant zorgen maakt over hoe je partner zal reageren op wat je zegt of doet. Ware liefde houdt in dat je partner je accepteert, zelfs wanneer je meningen niet overeenkomen met de zijne.

Je zou het gevoel moeten hebben dat je alles met hem kan delen.

10. JE HEBT WERKELIJK EEN GELIJKWAARDIGE RELATIE. 

Jullie zijn twee handen op een buik, liever dan een leider en een volger. Hoewel de balansschaal vaak zwaarder neerkomt aan een van de twee kanten gaan jullie er in het algemeen helemaal voor.

11. JE BENT NIET MEER BANG VOOR DE TOEKOMST.

Of je nou je baan of ouder verliest, ziek wordt, of een andere grote verandering in je leven die kan opduiken, ben je veel minder bezorgd, omdat je weet dat je iemand aan je zijde hebt die je er doorheen zal helpen.

12. ZELFS WANNEER JE EEN HEKEL AAN DE WERELD HEBT KAN HIJ JE ALTIJD AAN HET LACHEN MAKEN. 

Verliefdheid kan je hart doen overslaan, maar ware liefde is het enige dat je hart zowel kan laten zingen op de beste als de slechtste momenten.

13. HET IS ANDERS NU JE MET HEM GAAT.

Normaal gesproken wanneer je met iemand date voelt het zo gespannen. Maar met hem kun je relaxen en kalmeren. Dit is een teken dat je met ware liefde te maken hebt.

14. JE VINDT HEM ZELFS SCHATTIG ALS HIJ VIES DOET – EN DAT GELDT OOK ANDERSOM. 

Het is zo eenvoudig om iemand zo vies te vinden dat je diegene niet meer aantrekkelijk vindt. Als hij winden kan laten in jouw bijzijn of als hij dagenlang niet doucht en je hem nog steeds leuk blijft vinden houd je echt van hem zoals hij is.

Het is pas echte, eeuwige liefde als het van twee kanten komt.

15. JE ZOU ALLES VOOR ELKAAR DOEN.

Voor ware liefde moet je moeite doen en als je beiden bereid bent om die moeite te doen is het vanzelfsprekend dat jullie echt van elkaar houden.

15 Signalen Dat Het Echte Liefde Is & Niet Slechts Een Verliefdheid