Skip to Content

4 Waarschuwingssignalen Dat Je Relatie Je Mentaal Kapot Maakt

4 Waarschuwingssignalen Dat Je Relatie Je Mentaal Kapot Maakt

Elke relatie gaat zo nu en dan door een moeilijke periode heen. Dat is geen geheim en het is niets dat een gelukkig, gezond stel niet kan overwinnen.

Een relatie zou je veilige plek moeten zijn. De plek waar je naartoe gaat als het leven tegenzit. De plek waar je naartoe gaat voor comfort, voor een oprechte glimlach en een geruststellende knuffel dat alles goed komt.

Zelfs als de zaken niet soepel verlopen, weet je nog steeds dat er niemand anders is waar je heen zou gaan als je een liefdevolle knuffel en een gevoel van verbondenheid nodig hebt.

Hij is je veilige haven en wat er ook op je afkomt, hij is degene die je in aan je zijde wilt hebben.

Met dat gezegd zijnde, is er een wezenlijk verschil tussen een gezonde relatie die slechts een rotsachtige weg is ingeslagen en een relatie die giftig en ongezond is en die ernstige problemen met je zelfrespect veroorzaakt.

Je zou nooit het gevoel moeten hebben dat je relatie je energie wegzuigt.

Je zou nooit het gevoel moeten hebben dat deze persoon je angst of onzekerheid bezorgt.

Als je je uitgeput, leeggezogen en emotioneel geïrriteerd voelt, dan is het tijd om te heroverwegen met wie je je tijd doorbrengt.

Wat er ook gebeurt en hoe moeilijk het ook wordt, je partner moet altijd de reden voor je glimlach zijn en nooit die voor je tranen.

Vergeet dat niet.

Als je het gevoel hebt dat je relatie ervoor zorgt dat je in een neerwaartse spiraal terechtkomt, maar je bent te bang om ermee in het reine te komen, dan zijn hier de meest voorkomende signalen die erop wijzen dat een relatie het mentale welzijn van iemand en hun zelfperceptie ernstig schaadt.

1. Je vindt het niet prettig om openlijk je persoonlijke mening te geven

4 Waarschuwingssignalen Dat Je Relatie Je Mentaal Kapot Maakt

Koppels moeten open, eerlijk en transparant met elkaar zijn. In een goede, gezonde, solide relatie is er geen plaats voor angst om enige vorm van emotie of mening te uiten.

Als je het gevoel hebt dat je bij hem in de buurt op je tenen moet lopen en constant bang bent voor hoe hij ergens op zal reageren, dan geeft dat aan dat er in je relatie iets ernstig mis is gegaan.

Laat niet over je heen lopen. Als je bij deze persoon niet je authentieke zelf kunt zijn, is hij niet de man voor jou!

2. Je voelt je vaak verwaarloosd of krijgt geen genegenheid

4 Waarschuwingssignalen Dat Je Relatie Je Mentaal Kapot Maakt

Je partner zou je primaire ondersteuningssysteem moeten zijn. Hij zou enorm van je moeten houden en je nooit het gevoel moeten geven dat je alleen in deze relatie zit.

Hij zou je een veilig gevoel moeten geven!

Als je vaak het gevoel hebt dat hij niet echt aandacht aan je besteedt, aan wat je te zeggen hebt of aan hoe je je voelt, is dat dan echt iemand die je als een goede romantische partner beschouwt?

Iemand die je emoties zo afwijst?

Je weet dat het niet goed is. Als de persoon die geacht wordt je te inspireren, te aanbidden en je gerust te stellen meer dan wie dan ook de oorzaak van je eenzaamheid en verdriet is, dan moet je daar weg zien te komen.

Je bent het waard om liefde te krijgen en je gevoelens zijn belangrijk. Laat niemand je iets anders laten voelen.

3. Je hebt het gevoel dat hij wil veranderen wie je bent

4 Waarschuwingssignalen Dat Je Relatie Je Mentaal Kapot Maakt

Verander nooit voor iemand. Er is maar één van jou op deze wereld en je bent te speciaal om voor een man te veranderen die egoïstisch genoeg is om dat van je te vragen!

Als je partner je het gevoel geeft dat je een fysiek aspect van jezelf, je gedrag of de manier waarop je je kleedt moet veranderen, ga dan weg.

Hij houdt niet van je. Hij houdt van zijn eigen verwrongen idee van jou.

De juiste man zal komen. En hij zal van elk stukje van je houden.

Hoe je eruitziet, hoe je jezelf vergoelijkt en de energie die je bezit. Hij zal verliefd worden op je eigenaardigheden en je van binnen en van buiten  als het mooiste meisje laten voelen.

Bespaar jezelf de ellende van het daten van onzekere klootzakken tot die man langskomt.

4. Je voelt je niet jezelf als je bij hem bent (grootste waarschuwingssignaal!)

4 Waarschuwingssignalen Dat Je Relatie Je Mentaal Kapot Maakt

Als je een van je beste vriendinnen zou vragen om je te beschrijven, dan zouden ze waarschijnlijk zeggen dat je een geweldig, ruimdenkend meisje bent, met een hart van goud en die geen vlieg kwaad zou doen.

Een vrolijke meid met de grootste glimlach op haar gezicht en een overvloed aan positieve energie.

Maar als je bij hem bent, dan voel je je niet als dat meisje. Niet eens een beetje.

Je hebt het gevoel dat hij de energie uit je zuigt, maar je bent te bang om het toe te geven.

Je voelt je als een meisje dat elke dag een glimlach moet faken, gewoon zodat hij niet vermoedt dat er iets mis is.

Je voelt je als een meisje dat met alles wat hij zegt moet instemmen, hoe rot je je ook voelt.

Oh en die prachtige glimlach die je altijd hebt – het is nergens te zien als je bij hem bent.

Deze relatie verslechtert langzaam je mentale gezondheid, je voelt je alsof een buitenaards wezen je lichaam heeft overgenomen en het enige wat je wilt is schreeuwen, maar je bent te bang om dat te doen.

Meid, je moet hier zo ver mogelijk vandaan rennen! Relaties zijn een veilige haven, geen plek waar je je afgemat en alleen voelt! Hij neemt stukjes van je weg en hij zal pas tevreden zijn als hij alles van je heeft afgenomen wat jou zo uniek maakt.

Vind alsjeblieft de kracht in jezelf en verlaat hem.

Hij vernietigt je mentaal en beetje bij beetje, neemt hij stukjes van je ziel weg die je nooit meer terug zult krijgen als hij eenmaal klaar met je is.

Niemand zou in een relatie zo moeten lijden. Ik weet dat het moeilijk is, maar als het zo serieus wordt, dan is het duidelijk dat je eruit moet om jezelf te redden.

Beslis dat je te kostbaar en te sterk bent om deze man je geest te laten doden.

Hoe verder je van hem af gaat, hoe eerder je je weer als jezelf gaat voelen.

Bevrijd jezelf van deze giftige manipulator en laat je geest stralen bij degenen die van je houden precies zoals je bent!

PinFlight Image