Skip to Content

10 Prachtige Weerwoorden Om Een Meester Manipulator Te Stoppen

10 Prachtige Weerwoorden Om Een Meester Manipulator Te Stoppen

Hoe vaak heb ik niet gewild dat je je mond zou houden. Hoe vaak heb ik niet tegen je willen schreeuwen om te stoppen om me met je walgelijke kwetsende woorden te hersenspoelen.

Ik kon het nooit. Ik stond daar gewoon voor je, bevroren, niet in staat om een spier te bewegen, niet in staat om iets te zeggen om mezelf te verdedigen.

Dat is wat jaren van jouw manipulatie met me hebben gedaan. Op die manier heb je volledige controle over me gekregen.

Elke keer dat we ruzie hadden, was het weer hetzelfde.

Jij die door het huis liep te schreeuwen, dingen kapotmaakte en ik die in één richting zat te staren, te wachten tot je zou stoppen.

Zelfs toen je me dwong om je antwoorden te geven en met je te praten, liet je me dat niet toe.

Ik zou beginnen te praten, er zouden een paar woorden uit mijn mond komen, en dan zou je me onderbreken. Vervolgens zou je me nog meer te schande maken.

Ja, ik leefde met een manipulator. Ik schaam me er niet meer voor, niet nu het allemaal voorbij is.

Deze mensen zijn overal. Je kunt ze niet vermijden. Je kunt ze niet herkennen. Dat is het hele punt.

Als je vanaf het begin wist dat iemand die dicht bij je staat je echt manipuleert, zou je dan ooit bij die persoon zijn gebleven?

Nee, helaas realiseer je je dat pas als het te laat is. Je realiseert je pas dat je gemanipuleerd wordt in plaats van bemind te worden, als je het dieptepunt bereikt.

Mensen die manipuleren weten precies wat ze moeten zeggen om je het zwijgen op te leggen en je medelijden met hen te laten hebben. Alles wat ze zeggen heeft altijd een verborgen agenda.

Ze zijn in staat om je emoties te manipuleren om je in je meest kwetsbare positie te brengen.

In die staat ben je het gemakkelijkst te manipuleren en onder controle te houden.

De beste oplossing om met een manipulator om te gaan, is om ze volledig van je leven af te sluiten en hun aanwezigheid te negeren, maar helaas hebben we niet allemaal de luxe om dat te doen.

Als je geen keus hebt en om de een of andere reden contact met je manipulator moet houden, dan zijn hier een paar weerwoorden die je moet gebruiken als je je bedreigd voelt en om de manipulator te stoppen:

1. “NEE!”

10 Prachtige Weerwoorden Om Een Meester Manipulator Te Stoppen

Leer assertief te zijn. Leer om een standpunt in te nemen. Er zijn veel zelfhulpboeken die kunnen helpen.

Het punt is dat je moet leren om in jezelf te geloven, en het verkrijgen van enige controle over je gevoelens zal je zeker goed doen.

Je gevoel van eigenwaarde is door zijn constante vernedering bijna verpletterd.

Je gelooft niet in jezelf en dat maakt je onzeker. Wat je moet doen, is loskomen uit die emotionele gevangenis waar hij je in heeft gestopt.

Zeg ‘nee’ tegen hem. Wees niet bang, want er zal niets ergs gebeuren, en trap in godsnaam niet in zijn trucs, want terwijl je tegen hem vecht, zal hij proberen om je medelijden met hem te laten hebben.

Dat is zijn tactiek om je uit medelijden terug te krijgen.

2. “Deze keer ga ik voor mezelf kiezen.”

Het is moeilijk om zo’n verandering in je leven aan te brengen, maar voor je eigen bestwil, wees dapper genoeg en zet de eerste stap om jezelf te accepteren en van jezelf te houden voor wie je bent.

Je moet je realiseren dat jij niet degene bent die dingen verknoeid. Jij bent niet de kwaadaardige, en je zou jezelf nooit zo moeten definiëren.

Waarom zou jij moeten lijden, omdat iemand anders een verdorven ziel heeft?

Heb geen medelijden met dat soort mensen. Ga zo snel en zo ver mogelijk bij ze vandaan.

Want als je ze probeert te helpen, dan zullen ze je alleen maar pijn doen. Eigenlijk rekenen ze erop dat je hen helpt, zodat ze je kunnen verraden en opnieuw krijgen wat ze willen.

3. “Het is niet aan jou om me te vertellen wat ik wel en niet kan doen!”

10 Prachtige Weerwoorden Om Een Meester Manipulator Te Stoppen

Geef jezelf niet op. Het is niet de bedoeling dat je op deze wereld bent om iemands voetveeg te zijn.

Er zijn veel grotere plannen voor je, dus niemand heeft het recht om je onder controle te houden. Maak hem bewust van dat feit door een standpunt in te nemen.

Manipulators jagen op zwakke mensen omdat ze het gemakkelijkst onder controle te houden zijn.

Als je tegen hem praat en hem door je woorden en daden laat zien dat je niet zwak bent, dan zal hij je niet kunnen raken.

4. “Je woorden betekenen niets voor me!”

Wanneer een manipulator het gevoel heeft dat je uit zijn greep glipt, dat je niet langer onder zijn controle bent, dan zal hij zijn best doen om je weer naar binnen te lokken.

Hij zal zijn uiterste best doen om allerlei beloften te doen en precies die dingen te zeggen die je wilt horen.

Hij zal zijn houding veranderen alleen maar om je op zijn plotselinge verandering te laten vertrouwen.

5. “Ik heb het nu druk. We kunnen een andere keer praten.”

10 Prachtige Weerwoorden Om Een Meester Manipulator Te Stoppen

Zorg ervoor dat hij weet dat je niet elke keer dat het hem uitkomt beschikbaar voor hem bent.

Laat hem zien dat je een eigen wil hebt, een vrije wil en dat je in staat bent om je eigen beslissingen te nemen zonder dat iemand zich er mee bemoeit.

Als je nu geen zin hebt om met hem te praten, dan heeft hij niet het recht of de macht om je te dwingen. Zorg ervoor dat hij dat weet.

6. “Blijf uit mijn buurt.”

Manipulators gebruiken intimidatie als hun sterkste wapen. Ze gebruiken het wanneer alle andere hersenspelletjes mislukken. Het is hun laatste redmiddel.

Als je midden in een ruzie zit en ze geen manier zien om te winnen, dan zullen ze je persoonlijke ruimte binnenlopen met de bedoeling om je bang te maken.

De meeste slachtoffers kunnen dat soort emotionele druk niet aan, dus geven ze zich over en geven de misbruikers volledige controle.

Laat je misbruiker weten dat je je niet laat intimideren.

Ook al ben je zo bang dat je het bijna in je broek doet, laat die angst niet zien, want angst maakt hem alleen maar sterker en agressiever.

7. “Ik heb zo’n medelijden met je.” (lees: sarcasme)

10 Prachtige Weerwoorden Om Een Meester Manipulator Te Stoppen

Om te krijgen wat ze willen, zullen manipulators proberen om sympathie van je op te wekken.

Ze zullen proberen om je een zielig verhaal te vertellen, zodat je medelijden met ze hebt en de dingen op hun manier doet.

Laat ze je emotionele toestand niet op deze manier manipuleren. Laat ze zien dat je het deze keer meent. Deze keer meen je het serieus.

8. “We zullen praten als je gekalmeerd bent.”

Ze willen dat je reageert voordat je nadenkt. Ze willen dat je emotioneel en niet rationeel denkt, dus je zegt het eerste dat in je opkomt en hij zal het tegen je gebruiken.

Trap niet in die val en vermijd het om met hem te praten tijdens een hoge emotionele toestand.

9. “Ik ben een persoon die respect en liefde verdient.”

10 Prachtige Weerwoorden Om Een Meester Manipulator Te Stoppen

Manipulators rekenen erop dat je je waardeloos voelt. Ze willen dat je het gevoel hebt dat je een niemand bent, zodat het gemakkelijker voor hen is om je onder controle te houden.

Door hem te laten zien en te zeggen dat je net zo belangrijk bent als ieder ander in deze wereld, dat je respect en liefde verdient, verpest je automatisch zijn plannen en maak je hem machteloos tegenover jou.

10. “Ik laat je niet in mijn hoofd komen.”

Manipulators zijn de beste in het overschrijden van elke mogelijke grens die je instelt, omdat ze denken dat ze dat kunnen.

En als je ze dat toelaat, dan moedig je ze alleen maar aan om te blijven doen wat ze willen, zonder enig respect voor iemand om hen heen te hebben.

Als je ze laat weten dat je weigert om gepest en mishandeld te worden, dan zullen ze zich terugtrekken.

Onthoud dit ene ding: zolang je naar zijn pijpen danst, kun je niet aan zijn manipulatieve greep ontsnappen.

Neem een standpunt in en breng een verandering in je leven aan. Wees voor niemand bang.

PinFlight Image