Skip to Content

15 Tekenen Van Obsessieve Liefde Van Je Partner En Waarom Je Weg Zou Moeten Gaan

15 Tekenen Van Obsessieve Liefde Van Je Partner En Waarom Je Weg Zou Moeten Gaan

Meestal is liefde verwarrend. Dat kan ook niemand ontkennen. En vaak wordt het verschil tussen liefde en obsessieve liefde extreem wazig, tot het punt waarop we niet langer in staat zijn om te onderscheiden wat wat is.

Maar als je je verward voelt, maak je dan geen zorgen! Als ik iets van mijn vorige relatie heb geleerd, dan is het hoe ik echte liefde van iemands giftige obsessieve liefde kan onderscheiden.

Ik heb al deze 15 tekens zelf meegemaakt, dus ik weet dat ze waar zijn. Bekijk ze eens en als je er ook maar één tegenkomt, dan raad ik je aan om weg te gaan. Geloof me – het is voor je eigen bestwil.

15 tekens van obsessieve liefde

15 Tekenen Van Obsessieve Liefde Van Je Partner En Waarom Je Weg Zou Moeten Gaan

1. Je hebt vanaf het begin het gevoel dat er iets niet klopt

Geloof me, je onderbuikgevoel zal je nooit op een dwaalspoor brengen. Als je vanaf het begin het gevoel hebt dat je relatie ofwel te snel gaat of dat er over het algemeen iets mis is, dan heb je waarschijnlijk gelijk.

Ware liefde wordt verondersteld je een vredig gevoel te geven, niet alsof je in oorlog bent met iets dat je niet eens kunt aanwijzen.

2. Hij zei te snel “Ik hou van je”

Uhm, mijn ex vertelde me op ons tweede afspraakje dat hij van me hield. DE TWEEDE! Hoe kun je van iemand houden die je niet eens kent?

Het is één ding om verliefd op iemand te zijn en die kleine vlinders in je buik te voelen. Maar het is iets heel anders om te zeggen dat je van iemand houdt. Echte liefde heeft tijd nodig om te groeien, geloof me.

3. Het is obsessieve liefde als privacy tot het verleden behoort

Heeft je vriend erop gestaan dat je hem al je wachtwoorden voor social media gaf? Of heeft hij de gewoonte om je telefoon te pakken zonder er zelfs maar om te vragen? Komt hij onaangekondigd langs onder het voorwendsel dat hij je gewoon wil verrassen?

Als hij dit (of andere soortgelijke dingen) doet, dan probeert hij gewoon je privacy te schenden, zodat hij meer controle over je kan krijgen. Dat is geen liefde – dat is obsessieve liefde.

4. Hij is extreem geheimzinnig over zijn datingleven

Hij weigert veel over zijn vroegere relaties te praten, maar voelt zich op de een of andere manier gerechtigd om jou te dwingen om elk detail over de jouwe te geven. Het enige wat hij ooit zegt, is dat zijn exen gek waren/leugenaars/bedriegers… maar verder zegt hij niets.

5. Hij probeert je weg te houden van je vrienden en familie

Elke keer dat je met je beste vrienden of familie omgaat, vindt hij een manier om het voor je te verpesten. Hij belt ofwel constant om te controleren wat je aan het doen bent of vraagt wanneer je thuiskomt, of hij eist dat je de hele tijd dat je bij hen bent met hem appt.

En natuurlijk, wat je ook doet, hij wordt uiteindelijk boos omdat je het lef had om plezier te hebben met iemand anders dan hij.

6. Hij beweert dat alles wat hij doet, is om je te beschermen

Oh, wat zorgwekkend! Hij wil niet dat je met je vrienden uitgaat, omdat hij weet hoe jongens kunnen zijn. Hij vindt het niet leuk als je je Instagram openbaar houdt, omdat hij je tegen slechte mannen wil beschermen die je DM’s sturen.

Het klinkt in het begin allemaal lief, maar als je erover nadenkt, is het eigenlijk een hoop B.S.

7. Hij heeft constante geruststelling nodig

Vraagt hij je honderd keer per dag of en hoeveel je van hem houdt? En wat voor schattige dingen je ook zegt, je weet dat hij het je na een uur of twee weer zal vragen.

We hebben allemaal van tijd tot tijd wat externe validatie nodig om ons geliefd te voelen. Maar als je partner er zo naar hunkert – dan is dat een duidelijk teken van persoonlijke onzekerheden die hij probeert te genezen door geobsedeerd over je te zijn.

8. Overdreven aanhankelijk zijn, is een teken vam obsessieve liefde

15 Tekenen Van Obsessieve Liefde Van Je Partner En Waarom Je Weg Zou Moeten Gaan

Heb je het gevoel dat je partner een bloedzuiger is die zich vanaf de dag dat jullie begonnen te daten zich sterk aan je vastklampt? Als je het gevoel hebt dat je je gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid verliest, weet dan dat dat geen teken is dat iemand van je houdt, maar eerder een object van zijn obsessieve liefde.

9. Hij aanbidt je, maar…

Ja, ja, je bent perfect, geweldig, prachtig, intelligent, mooi en een vrouw voor het leven. Bij een obsessieve geliefde is er echter altijd een “maar”.

Hij vertelt je de hele tijd hoe goed je bent, maar bekritiseert je later voor de kleinste dingen, iets uit je verleden of je heden. Dat is zeker geen liefde, meid.

10. Hij is overdreven jaloers

Ah, laat me hier niet over beginnen! Jaloezie en obsessie gaan echt hand in hand.

Je vriend vindt het waarschijnlijk niet leuk als jongens je op social media volgen of je berichten leuk vinden. Hij heeft er problemen mee als ze naar je toe komen en met je praten. Hij kan zelfs jaloers zijn vanwege een onwerkelijk iets dat een product van zijn verbeelding is.

Jaloezie in kleine hoeveelheden kan een teken zijn dat iemand om je geeft en echt van je houdt, maar als het in grote hoeveelheden komt, dan is dat nooit goed.

11. Hij gaat er voortdurend van uit dat je hem bedriegt

Als je vriend denkt dat elke keer dat je ergens heen gaat, of het nu je plaatselijke winkel of een club is, je hem met iemand bedriegt, dan vertrouwt hij je duidelijk niet. En vertrouwen is van vitaal belang om liefde echt en oprecht te laten zijn.

12. Hij legt voortdurend de nadruk op het woord ‘voor altijd’

De meerderheid van de mensen is gewend om de lieve woordjes ‘voor altijd’ toe te voegen wanneer ze hun liefde aan iemand opbiechten. Dat is gewoon een gewoonte, iets dat een deel van het taalgebruik werd.

Als je vriend echter constant benadrukt hoe hij voor altijd van je zal houden, hoe hij je nooit zal laten gaan, of dat je de enige vrouw voor hem bent, dan is dat een duidelijk teken dat hij geobsedeerd door je is.

Praten in extremen moet altijd worden vermeden, en wanneer iemand te snel geneigd is om ze te gebruiken, dan is hij zich duidelijk niet bewust van wat die woorden eigenlijk betekenen.

13. Als hij je stalkt op social media, dan is dat obsessieve liefde

Als je vriend elke kleine verandering op je social media opmerkt – een foto die je hebt verwijderd of een persoon die je hebt gevolgd – dan stalkt hij je zeker. En niet omdat hij van je houdt, maar omdat hij geobsedeerd door je is.

Mijn ex vertelde me hoe hij iets heeft dat een Instagram-spion wordt genoemd en hij, ik citeer, “weet alles van me”. Ik laat dat hier achter…

14. Het is obsessieve liefde als hij steeds dreigt

Moeten we hier überhaupt iets over zeggen? Een persoon die beweert van je te houden, zal je nooit bedreigen. Punt.

15. Je hebt het gevoel dat je gek aan het worden bent

En tot slot, als je het gevoel begint te krijgen dat je langzaam je verstand verliest en dat alle relatieproblemen op de een of andere manier door jou komen – dan meid, dan houdt die man zeker niet van je.

Hij denkt misschien van wel, en we kunnen het hem niet kwalijk nemen dat hij waanvoorstellingen heeft. Maar iets wat hij liefde noemt, is eigenlijk obsessieve liefde en je kunt er maar beter voor weglopen.