Skip to Content

Er Is Een Plek In De Hel Voor De Vrouw Die Mijn Relatie Brak

Er Is Een Plek In De Hel Voor De Vrouw Die Mijn Relatie Brak

Je weet hoe ze zeggen, houd je vrienden dichtbij, maar je vijanden dichterbij. Nou, het blijkt dat je soms dat degene voor wie je een plek in de hel wil reserveren vlak naast je houdt. Je beseft het niet eens tot je op een dag wordt getroffen door een storm.

Wat maakt een mens rijk? Is het een huis vol met alles waar je ooit van gedroomd hebt? Een grote thuisbioscoop, een enorme tuin, een inloopkast en een prachtige keuken? Is het een dure auto of een designertas? Ja, het maakt je rijk op een materialistische manier.

Maar echte rijkdom komt in je leven met de mensen die je binnenlaat. En als je een beste vriend en de meest geweldige partner ter wereld hebt, lieg je echt niet als je zegt dat je een van de rijkste mensen ter wereld bent.

Maar wat gebeurt er als je je realiseert dat de mensen waarvan je dacht dat ze miljoenen waard waren, nep en waardeloos blijken te zijn? Dat het iemand blijkt te zijn die je een plek in de hel zou gunnen? Wat gebeurt er met jou en je leven als je erachter komt dat er al die jaren tegen je is gelogen? Zal je daar ooit van kunnen herstellen?

De eerste stap die je moet zetten, is stoppen met jezelf de schuld te geven.

Ze waren een van ‘s werelds beste acteurs. Als je een tape van ze had, zou je ze waarschijnlijk een Oscar geven.

Het is niet jouw schuld dat deze ene vrouw deed alsof ze je beste vriendin was. Jij kon nooit weten dat je later eens een plek in de hel voor haar zou reserveren. Het is niet jouw schuld dat ze ervoor koos om er voor je te zijn toen je op je dieptepunt was en je deed geloven dat je haar altijd zou kunnen vertrouwen.

Ik weet dat je denkt aan alle leuke tijden die je samen hebt gehad. Je eerste roadtrip en eindeloos lachen omdat er iets hilarisch gebeurde. De eerste keer dat je huilde in het bijzijn van elkaar. En de verjaardagen die je hebt doorgebracht met chillen in de auto en praten over het afgelopen jaar.

Ik heb in jouw schoenen gestaan en ik herinner me alles waar ik aan dacht. Ik kon het niet helpen dat ik me afvroeg of het allemaal nep was of dat ze gewoon in de loop van de tijd veranderde. Mijn hoop was dat er enkele momenten waren waarop onze vriendschap oprecht was.

Dus geloof me, ik weet wat je doormaakt. Jezelf de schuld geven dat je niets eerder hebt opgemerkt. Het ene moment haat en woede voelen, dan weer verdriet en ellende. Naar bed gaan en je afvragen waar je dit aan hebt verdiend.

Maar waar je het meest spijt van hebt, is de dag dat je haar voorstelde aan de liefde van je leven. Aan de man die je hart veroverde en in miljoenen stukjes brak.

Wat doet meer pijn, je hart verbrijzeld hebben? Of beseffen dat je jaren hebt doorgebracht met een persoon voor wie je een plekje in de hel wil reserveren?

Misschien zul je nooit kunnen beslissen welke van deze erger is, maar ik heb iets dat je kan helpen door te gaan. Stel je voor dat je een maand langer hebt doorgebracht met iemand voor wie je nu een plek in de hel hebt en er dan achter bent gekomen. Stel je voor dat je met beiden meer plannen hebt gemaakt en vervolgens de waarheid hebt ontdekt.

Wat als je je dromen vanwege hem opgaf voordat je zelfs maar wist wat er aan de hand was? Of wat als je je nooit iets realiseerde en je in een leugen bleef leven?

Hoe moeilijk het nu ook is om al die emoties te verwerken, ik vind dat je dankbaar moet zijn. Ze besloot je man mee te nemen? Laat haar. Als hij het waard was, zou hij zichzelf nooit toestaan om vreemd te gaan en de beste vrouw ooit te verliezen.

Aan het eind van de dag weet je dat het hun verlies is. Niet van jou. En ik weet dat je het gevoel hebt dat ze al die maanden en jaren hebben gestolen. Maar dat deden ze niet! Het was allemaal een les die je op een dag zal helpen het eeuwige geluk te bereiken.

Mensen kunnen veranderen. Mensen kunnen de hele tijd doen alsof. De wereld telt 8 miljard mensen en dat zijn er van allerlei slag. Het is gewoon dat je uiteindelijk de schurken hebt ontmoet.

Ik weet dat herinneringen lastig zijn. Je wilt ze allebei haten, en meestal doe je dat ook. Maar soms besluit een herinnering om te gluren en herinnert het je aan alle mooie momenten die je samen hebt doorgebracht. En dat is wanneer het moeilijk wordt.

Je moet ze echter vergeten! Ik weet dat we allemaal geleerd hebben om niemand te haten, maar soms wil je gewoon een plek in de hel reserveren.

De namen noemen van degenen die je het meest pijn hebben gedaan.

En dat is prima. Geef jezelf niet de schuld van al die woede en haat die je nu voelt. Maar onthoud altijd dat jij hier de echte winnaar bent. Ook al voelt het nu niet zo, je zult snel beseffen dat je niets bent kwijtgeraakt.

Ze zal met hem te maken krijgen. Een man die altijd voorrang gaf aan zijn behoeften boven die van jou. Iemand die wil dat je moeite doet in de relatie, maar nooit iets doet om zijn fouten te herstellen. En een bedrieger, die waarschijnlijk hetzelfde met haar zal doen.

En als het op hem aankomt, zal hij te maken krijgen met een meisje dat niet eens weet wat het woord ‘loyaliteit’ betekent. Iemand die elke dag een nieuw drama maakt. En een persoon die nooit een enkele vriend in haar leven heeft gehouden. Iemand voor wie jij alvast een plek in de hel hebt gereserveerd.

Kijk, de twee zijn hier verloren. Dus wens ze een lekkere plek in de hel, en zoek iemand die je naar de hemel brengt in plaats van je naar Hades te slepen.