Skip to Content

5 Signalen Dat Hij Bang Is Om Van Je Te Houden

5 Signalen Dat Hij Bang Is Om Van Je Te Houden

Wanneer je op zoek bent naar aanwijzingen dat een man verliefd op je is, ga je er vanuit dat hij je een aantal directe signalen met betrekking tot zijn gevoelens zal laten zien.

Maar dat betekent niet dat dit voor elke man geldt.

Er zijn situaties waarin een man van je begint te houden, maar dit hem beangstigt en hij zijn gevoelens probeert te onderdrukken, en daarom lees je hier wat er precies met hem aan de hand is:

1. Hij stuurt je gemengde signalen

5 Signalen Dat Hij Bang Is Om Van Je Te Houden

Een van de ergste dingen die je kunt ervaren wat betreft de man die je leuk vindt, is dat hij je gemengde signalen stuurt.

Soms doet hij alsof jij de liefde van zijn leven bent en soms twijfel je niet aan zijn gevoelens voor jou.

En dan doet hij opeens alsof je niet bestaat.

Wanneer je zoiets ervaart weet je niet wat je ervan moet denken en weet je niet waar je staat.

Maar ondanks dat zijn gemengde signalen soms betekenen dat hij geen interesse heeft en hoewel ze kunnen betekenen dat een man je alleen aan het lijntje houdt, kan het ook een van de signalen zijn dat hij van je houdt, maar dat hij gewoon bang is om zijn gevoelens te uiten.

2. Hij heeft veel emotionele bagage

5 Signalen Dat Hij Bang Is Om Van Je Te Houden

De meeste mannen die bang zijn om hun emoties onder woorden te brengen zijn ook bang om de confrontatie aan te gaan.

Maar dit gebeurt vaak niet zomaar.

Als je meer over hem weet, weet je waarschijnlijk dat hij in het verleden gekwetst is.

Het betekent dat er een vrouw in zijn verleden is geweest van wie hij veel heeft gehouden.

Maar deze vrouw heeft hem emotioneel gezien veel gekwetst en dat heeft ervoor gezorgd dat hij nu op zijn hoede is en dat hij muren om zijn hart heeft gebouwd.

Hij denkt gewoon dat elke vrouw die hij tegenkomt hem op dezelfde manier zal behandelen en hij heeft besloten dat het beter is om iedereen op afstand te houden.

Deze man heeft dus veel emotionele bagage en hij heeft te maken met verlatingstrauma, en dit zorgt ervoor dat hij zich zo gedraagt.

3. Hij is zenuwachtig als jij in de buurt bent

Wanneer een man bang is voor hoe leuk hij je vindt kan hij gewoon niet tot rust komen als hij bij je in de buurt is.

Deze man zal waarschijnlijk niet veel aan zijn gevoelens voor je doen, maar hij zal ze niet verborgen kunnen houden en een van de eerste dingen die hem zullen verraden is de manier waarop hij zich gedraagt.

Het betekent dat hij zenuwachtig zal zijn als hij je ziet.

Deze man bijt misschien op zijn nagels, zijn benen trillen misschien of hij speelt misschien met zijn handen.

Dit zijn hoe dan ook signalen dat hij wat voor je voelt.

Hij is duidelijk in gevecht met zijn gevoelens en hij vindt het moeilijk.

Iedere cel in zijn lichaam wil dichtbij jou komen en wil iets met de emoties doen, maar hij is gewoon bang en zijn angst weerhoudt hem ervan om iets te proberen.

Daarnaast is hij bang dat je je zal realiseren dat hij verliefd op je aan het worden is en dat hij zijn emoties niet goed geheim kan houden en dat is het laatste wat hij wil.

Hij moet wel een stoere man blijven omdat hij denkt dat dat de enige manier is om zichzelf te beschermen. 

Maar eigenlijk doet hij precies het tegenovergestelde, want hij heeft zijn zenuwachtige gedrag duidelijk niet onder controle.

Natuurlijk kan hij niet tot rust komen als hij in strijd is met zichzelf, maar dat zegt gewoon genoeg over de gevoelens die hij voor je heeft.

4. Zijn lichaamstaal

Een van de eerste dingen die je laten zien dat een man voor je begint te vallen, maar hij daar bang voor is, is zijn lichaamstaal

Er zijn dingen die we zelf in de hand hebben en onze woorden zijn daar een voorbeeld van.

Nee, deze man heeft je nooit gezegd wat hij voor je voelt, maar zijn ogen en lichaamstaal laten je zien hoe het echt zit.

Hoe hard hij zijn best ook doet om zijn gevoelens verborgen te houden, is het meer dan duidelijk dat deze man zijn lichaam niet in de hand heeft als hij bij jou in de buurt is.

Het eerste wat hem verraadt zijn zijn ogen. Hij kan alleen maar naar je staren. Maar telkens als je dit oppikt en als je terugkijkt zal hij als eerste wegkijken.

Telkens als jullie bij elkaar zijn staat hij dichtbij.

Het is duidelijk dat zijn lichaam een oncontroleerbare drang heeft om je huid te voelen en om je op elke mogelijke manier aan te raken, ondanks het feit dat zijn brein probeert om hem tegen jou te beschermen.

5. Hij is jaloers en beschermt je

Wanneer een man bang is om van je te houden, zal hij niets over zijn gevoelens prijsgeven.

Maar tegelijkertijd zal hij je beschermen en jaloers zijn en dat gedrag zou hij niet laten zien als hij geen sterke gevoelens voor je had. 

Natuurlijk zal hij niet direct zijn over zijn jaloezie, maar je zal het zeker merken.

Hij zal doen alsof geen ander goed genoeg voor je is en hij zal zich altijd zorgen maken dat iemand je zal kwetsen en dat is een duidelijk signaal dat hij wat voor je voelt.

5 Signalen Dat Hij Bang Is Om Van Je Te Houden