Skip to Content

7 Gescheiden Mensen Praten Over De Rode Vlaggen Waarvan Ze Willen Dat Ze Die Niet Hadden Genegeerd

7 Gescheiden Mensen Praten Over De Rode Vlaggen Waarvan Ze Willen Dat Ze Die Niet Hadden Genegeerd

Helaas is er veel stigma rond gescheiden mensen. In sommige gemeenschappen is het praktisch taboe. De mensen die door een scheiding zijn gegaan, hebben echter veel lessen geleerd. Je weet wat ze zeggen: een ex is met een reden een ex.

Er is dus zeker iets dat gescheiden mensen uit hun vroegere relaties halen. En het is meestal veel ervaring.

Bovendien hebben de relatie en het huwelijk dat niet werkte hen een voorproefje gegeven van iets wat ze wensten, maar waarvan ze zich realiseerden dat ze beter af waren zonder.

Helaas geven sommige mensen zichzelf te veel recht door gescheiden mensen als lafaards of zwakkelingen te bestempelen. Ik denk echter dat ze dapper genoeg zijn om voor zichzelf op te komen.

Het is niet makkelijk om weg te lopen, vooral niet als je de eerste bent die het doet. Voor sommige mensen is het het moeilijkste wat ze ooit hebben gedaan, maar in hun geval heeft het zijn vruchten afgeworpen.

Stel je de pijn voor om weg te gaan nadat je zo lang bij die persoon bent geweest. Je laat niet zomaar iemand achter, je laat een hele periode van je leven met herinneringen en gevoelens achter.

7 gescheiden mensen vertellen over de rode vlaggen in hun huwelijk

Sommige gescheiden mensen zouden willen dat ze het eerder hadden gedaan in plaats van zo lang te wachten op iets om te veranderen. Andere mensen wensten dat ze de rode vlaggen die de hele tijd aanwezig waren niet hadden genegeerd. Ze zouden willen dat ze zich bewust waren geweest van de onderstaande dingen.

1. Onbeduidende leugens

7 Gescheiden Mensen Praten Over De Rode Vlaggen Waarvan Ze Willen Dat Ze Die Niet Hadden Genegeerd

“Hij vertelde altijd een leugen alsof het niets was. Het begon met kleine leugens waarvan ik dacht dat ze onbeduidend waren, dus ik wilde niet van een mug een olifant maken.

Maar na verloop van tijd kwam het op het punt dat hij voortdurend de waarheid ontweek en vreselijke excuses verzon. En het werd nog erger toen ik hem begon te ondervragen.

Het is de rode vlag die altijd voor me wapperde, maar die ik op de een of andere manier had gemist. Ik merkte alleen dat er een probleem was toen ik verhalen begon te horen die hij anderen vertelde die niet overeenkwamen met wat hij mij vertelde.”

Leah, 36

2. Genadeloze eerlijkheid

“Ze zei altijd hoe genadeloos eerlijk ze was en dat ze dat echt leuk vond aan zichzelf. Het ergste is dat ze nooit spijt had van wat ze had gezegd.

Er waren momenten dat haar woorden echt pijn deden, maar ze heeft er nooit veel over nagedacht. Ik weet niet waarom ik haar vertrouwde toen ze zei dat het gewoon haar mening was of gewoon de manier waarop ze is.

Dit was een grote rode vlag waar ik niet echt aan twijfelde, omdat ik niet als zwak en laf wilde overkomen, omdat ik niet in staat was om met de waarheid om te gaan.”

Mark, 28

3. Een stel vrienden

“Vroeger voelde ik me de hele tijd eenzaam. Zelfs toen we samen waren. Dat gezegd hebbende, het was echt zeldzaam voor haar om thuis te blijven bij mij.

Ze zei dat ze een grote vriendenkring had. Maar waar bleef ik dan? Ik keek films in mijn eentje. Ik at alleen. Meestal viel ik alleen in slaap.

Ze liet me denken dat ik gewoon behoeftig en aanhankelijk was. Ik wilde haar niet het gevoel geven dat ze stikte in ons huwelijk, dus gaf ik haar de ruimte. Maar nu denk ik dat het een beetje te veel ruimte was.”

Leon, 30

4. Gekke exen

“Toen we voor het eerst begonnen te daten, dacht ik er niet veel van. Iedereen heeft minstens één gekke ex in zijn leven. Maar ik heb nu geleerd dat het een grote rode vlag is als al je exen gek zijn.

Hij zei altijd dat hij degene was die het uit had gemaakt, omdat hij hun vreselijke gedrag niet kon verdragen. Maar is het echt mogelijk dat AL je exen losgeslagen zijn? Dat is het niet, geloof me.

Helaas besefte ik dit pas veel later. Het besef kwam toen we ruzie kregen en hij zei dat ik gek was. Toen kwam het bij me op dat hij de enige persoon in al zijn relaties en zelfs het huwelijk is die niet alles op een rijtje heeft.”

Bianca, 32

5. Inbreuk op privacy

7 Gescheiden Mensen Praten Over De Rode Vlaggen Waarvan Ze Willen Dat Ze Die Niet Hadden Genegeerd

“Als je verliefd op iemand bent, en vooral als je met hem of haar getrouwd bent, dan deel je alles. Tenminste, dat is wat ik dacht.

Ik heb bijvoorbeeld nooit in haar telefoon of spullen gekeken, omdat ik haar vertrouwde en ik dacht dat we het daarover eens waren. Zij deelde het gevoel dus niet.

Mijn ex-vrouw vond het vreemd dat ik haar niet af en toe op mijn telefoon liet kijken, ook al was er niets voor haar om te vinden. Naarmate de tijd verstreek, raakte ze meer en meer geïrriteerd.

Dit liet haar alleen maar de controle verliezen. Gek om er nu zelfs aan terug te denken, maar ik werd vaak midden in de nacht wakker, om te ontdekken dat ze door mijn telefoon ging. Gescheiden mensen weten waar ik het over heb als ik zeg dat het een grote stap terug is in het huwelijk.”

James, 41

6. Concurrentiedrang

“Tuurlijk, het is altijd goed om een beetje een competitieve geest te hebben. Het kan je soms ergens brengen. Maar niet als je getrouwd bent.

Een getrouwd stel moet elkaar niet als een soort rivaal zien. Helaas was ik alleen maar een deelnemer voor hem.

Als ik een compliment kreeg van iemand, dan zou hij zijn nieuwe kapsel laten zien of opscheppen dat hij naar de sportschool ging. Er was altijd iets waarin hij beter was dan ik.”

Mark, 34

7. Vlinders of nervositeit?

“Weet je dat gevoel van vlinders in je buik krijgen als je in de buurt van je partner bent? Het is een van de mooiste gevoelens – een eeuwenoud symbool van verliefdheid.

In mijn geval werden die vlinders echter vervangen door een ander, hartverscheurend gevoel. Ik was altijd nerveus als hij in de buurt was.

Toen dacht ik dat het liefde was. Het bleek iets te zijn dat op plankenkoorts leek. Ik had voortdurend het gevoel dat ik op het punt stond door hem te worden beoordeeld voor iets wat ik wel of niet had gedaan.”

Emma, 27