Skip to Content

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

Het is nooit oké om iemand in een relatie te ondermijnen, dus als je bij een giftige man bent, dan moet je je hiervan bewust worden.

Als je met een giftige vriend te maken hebt dan zullen er enkele tekenen van een giftige relatie zijn en je kunt ze niet negeren!

Er zijn veel manieren waarop een relatie giftig kan zijn en een daarvan is een controlerende relatie.

Als je een controlerende relatie hebt, dan moet je weten wat er kan gebeuren als je er geen einde aan maakt.

Een controlerende relatie is wanneer je giftige vriend je geleidelijk aan van je vrienden, familie en iedereen die je dierbaar is isoleert.

Je verliest uiteindelijk je gevoel van eigenwaarde en je zal moeite hebben om je de dingen te herinneren die je ooit geloofde, dacht en voelde.

Dit is slechts een voorbeeld van waarom je op de tekenen moet letten dat je vriend giftig is.

Als iemand in een relatie wordt ondermijnd, dan verliest die persoon zijn zelfrespect en dan kan iemand zich moeilijk herinneren wie ze was voordat ze bij elkaar kwamen.

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

Wanneer je voor het eerst een giftige man ontmoet, dan laat hij je zijn duistere kant niet zien. In plaats daarvan kan hij zichzelf als je droom die uitkomt presenteren.

Maar na verloop van tijd verandert hij en dan laat hij zijn ware gezicht gezien en dit is meestal wanneer je al zwaar verliefd op hem bent en weigert zijn ware aard onder ogen te zien.

Negeer de tekenen van een giftige relatie niet. Als je tekenen ziet dat je vriend giftig is, dan moet je voor je eigen bestwil bij hem vandaan zien te komen.

Iemand in een relatie ondermijnen kan voor de geestelijke gezondheid van die persoon ernstige gevolgen hebben.

Je verdient iemand die je als gelijkwaardig aan hen zal beschouwen, niet als minder waardig.

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om iemand van wie je houdt op te geven, zelfs als je eenmaal inziet hoe slecht de relatie voor je is, maar je moet aan jezelf denken.

Een man die het leuk vindt om iemand in een relatie te ondermijnen, is geen man met wie je samen wilt zijn.

Hij is geen gezond mens en in feite is hij erg giftig en het kan je veel pijn bezorgen.

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

Ik weet dat je denkt dat het pijn zou doen om hem nu te verlaten, omdat je nog steeds van hem houdt… maar geloof me, het zal met de tijd alleen maar erger worden.

Het zal nooit gemakkelijk worden om hem te verlaten, maar hoe eerder je het doet, hoe groter de kans dat je met zo min mogelijk gevolgen uit die relatie komt.

Misschien denk je dat je hem zou kunnen veranderen, maar je moet je realiseren dat het veel waarschijnlijker is dat hij jou zal veranderen… op de slechtste manier.

Om al deze redenen moet je deze signalen lezen dat je vriend giftig is en dat hij het leuk vindt om iemand in een relatie te ondermijnen:

1. Hij is degene die de communicatie afhandelt

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

Als één ding zeker is, dan is het dat er in een giftige relatie geen gezonde communicatie is of je je dat nu wel of niet realiseert.

Je merkt het in het begin misschien niet, maar jullie zullen alleen ruzie hebben als hij in de stemming is om discussies te voeren en dat geldt ook voor verzoening.

Als je je eenmaal realiseert dat je niet echt met je vriend kunt praten, dan is het tijd om die relatie te verlaten.

Soms kan het gebeuren dat je een conflict wilt oplossen of over iets wil praten dat je dwarszit, maar dat het dan voelt alsof je tegen een muur praat als hij niet in de stemming is om dat gesprek te voeren.

In plaats van dingen door te praten, zal hij passief-agressief zijn en zal hij je de zwijg behandeling geven, waardoor je nog woedender wordt.

Je verdient die behandeling van hem niet en je wilt erover praten, maar hij staat het gewoon niet toe.

Door je de zwijg behandeling te geven, probeert je vriend je eigenlijk te trainen, zodat je uiteindelijk bang wordt om hem ergens mee te confronteren, omdat je bang zal zijn dat je in dezelfde situatie terechtkomt.

Dit is een van de manieren waarop hij je laat zien dat jullie in deze relatie niet gelijk zijn en na verloop van tijd slaagt hij erin om je te ondermijnen.

2. Zijn gedrag is inconsequent

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

Als deze man zo slecht is, waarom verlaat je hem dan niet? Dit teken legt uit waarom.

De waarheid is dat hij niet altijd giftig is.

Er zullen momenten zijn dat deze man vriendelijk, genereus, romantisch, liefdevol en zorgzaam zal zijn en alles wat een vrouw zich maar kan wensen.

De reden dat je hem nog niet hebt verlaten, is precies vanwege die kostbare momenten waarop hij zich als het beste vriendje gedraagt dat je je kunt voorstellen.

Je houdt aan die momenten vast en daarom houd je aan hem vast.

Al snel wordt dat gedrag echter door iets totaal het tegenovergestelde gevolgd, dus je vraagt je dan zelfs af of je met een man gaat die een bipolaire stoornis heeft.

Zijn stemmingswisselingen gebeuren zonder duidelijke redenen en hij is de enige die de logica erachter begrijpt.

Die vreselijke logica is dat hij weet dat je hem zou verlaten als hij altijd slecht tegen je zou zijn en hij wil niet dat dat gebeurt… dus geeft hij je voor een tijdje wat je nodig hebt, waardoor je altijd hoopt dat de aardige man waar je van houdt weer terug zal komen.

Het ene moment kan hij samen met jou de toekomst plannen en je zult echt de intensiteit en de diepte van zijn liefde voelen en het volgende moment zal hij zich terugtrekken en je wegduwen.

Zijn leuke momenten kunnen ook met gemak door agressie of woede gevolgd worden die hij niet uit wil leggen.

Wanneer dit begint te gebeuren, dan begin je geleidelijk aan jezelf de schuld te geven en begin je te denken dat jij de oorzaak van zijn gedrag bent. Je denkt dan dat hij zo is vanwege iets dat je hebt gedaan of gezegd.

Je moet begrijpen dat dat niet waar is.

Niets wat je hebt gedaan, heeft zijn slechte gedrag veroorzaakt.

Hij is gewoon een giftige man die deze tactiek gebruikt om te voorkomen dat je hem verlaat.

3. Hij gedraagt zich niet hetzelfde als jullie alleen zijn en in gezelschap

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

De meeste giftige mensen zijn ook narcisten.

Een narcist heeft een erg kwetsbaar ego en voelt de behoefte aan constante bevestiging en de bewondering van iedereen om hem heen.

Het is waarschijnlijk erg belangrijk voor je vriend dat anderen hem in het best mogelijke licht zien, omdat hij hun liefde en respect nodig heeft.

Dit is de reden waarom hij zijn best doet om een goed publiek imago te behouden en hij zal boos worden als je er in het openbaar niet naar handelt.

Anderen beschouwen hem als een geweldige kerel, omdat hij zich erg aardig, beleefd en vriendelijk gedraagt en dit is waarschijnlijk wat je het meest gek maakt, omdat mensen je vertellen dat je geluk hebt dat je hem hebt.

Ze weten echter niet hoe zijn gedrag verandert wanneer jullie twee alleen zijn, wanneer hij zijn masker afdoet en zijn ware persoonlijkheid laat zien.

Natuurlijk was hij in het begin ook aardig tegen je, maar toen hij eenmaal zeker wist dat je van hem hield, wist hij ook dat je hem niet zou verlaten als hij zijn ware gezicht zou laten zien.

Dit alles maakt je gek, vooral omdat je zelfs denkt dat je je dingen verbeeldt. Hoe kan iedereen denken dat hij een aardige vent is als hij dat niet is?

Door op deze manier te denken, ga je geloven dat jij degene bent die een probleem heeft, niet hij.

Omdat hij zijn slechte gedrag alleen bij jou vertoont, begin je te denken dat het door jou komt.

Geloof je dat je hem op de een of andere manier op een giftige manier laat gedragen? Nou, dat is wat hij wil dat je denkt, maar dat zou je zeker niet moeten doen.

Laat zijn masker, dat anderen voor de gek houdt, jou ook niet voor de gek houden en laat je vooral niet overtuigen dat je iets verkeerd hebt gedaan.

Hij probeert je te ondermijnen door je aan alles waarvan je weet dat het waar is te laten twijfelen.

4. Hij handelt superieur

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

Als je een relatie met een giftige man hebt, dan zal hij elke gelegenheid aangrijpen om je te ondermijnen.

In het begin zal hij het subtiel doen, omdat je op deze manier niet eens door zult hebben dat hij je kleineert, maar je niveau van zelfvertrouwen zal steeds lager worden, zonder dat je het zelfs maar beseft.

Hij zal je met anderen vergelijken en hij zal gebruik maken van wat op humor en grappen lijkt alleen maar om je een slecht gevoel over jezelf te geven.

Die grappen zijn niet grappig en hun enige doel is om je te bespotten en te bekritiseren en als je eenmaal beledigd bent, dan is het excuus dat het maar een grap was, er om je de laatste slag te geven.

Door dat excuus lijkt het erop dat niet alleen de kritiek waar was, maar dat er nog een extra is, omdat je niet correct reageert.

Hij vertelt je in feite dat je niet het recht hebt om te voelen wat je voelt en dat hij het recht heeft om al die gemene dingen tegen je te zeggen die hij wil.

Deze man denkt dat hij aan iedereen om hem heen superieur is, ook aan jou en hij zal jullie twee nooit als gelijkwaardige partners in de relatie zien.

Hij is eigenlijk door jouw schoonheid en intelligentie geïntimideerd, dus ondermijnt hij ze vanwege zijn eigen onzekerheden.

In plaats van aan die onzekerheden te werken, zal hij proberen je gevoel van eigenwaarde en zelfbeeld te vernietigen, want dat is de enige manier waarop hij zich superieur aan jou kan voelen en dit zal ervoor zorgen dat je je niet slim genoeg, mooi genoeg of goed genoeg zal voelen.

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

Door altijd indirect te suggereren dat hij superieur aan jou is, probeert deze man je ervan te overtuigen dat je dankbaar moet zijn dat hij je zelfs maar een blik waardig heeft gegeven, laat staan dat hij je zo lang heeft verdragen.

Hij wil dat je denkt dat je nooit iemand zal vinden die je goed behandelt of die denkt dat je genoeg bent, zodat je de indruk krijgt dat je aan hem vastzit of je het nu wel of niet leuk vindt.

Ik weet hoe dat voelt, maar je kunt zijn leugens en trucs niet geloven.

Je zult gaan denken dat hij de beste man is die je kunt vinden en dat niemand anders bij iemand zoals jij zal willen zijn.

Hij heeft je in feite gehersenspoeld om dat te denken en je moet je ervan bewust worden!

Je bent goed genoeg en er zijn genoeg mannen die een moord zouden doen om bij een vrouw zoals jij te zijn.

Ik weet dat het moeilijk voor je is om het nu te geloven, maar geloof me dat ik het niet alleen maar zeg, het is waar.

Elke man die je zou kunnen vinden, zou beter zijn dan iemand die je ondermijnt en je zult een man vinden die je goed zal behandelen.

Een man die je waarde erkent, zal je leren dat je dat verdient!

Je zult zo’n man vinden, dus laat je giftige vriend je niet van iets anders overtuigen en besef dat hij alleen maar probeert om te voorkomen dat je hem verlaat!

5. Hij zal je verwarren

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen

Een van de ergste vormen van emotionele manipulatie is verwarring, dat is wat alle giftige mensen gebruiken en het is gevaarlijker dan je misschien denkt!

Verwarren betekent dat hij er alles aan doet om je ervan te overtuigen dat je sommige dingen die hij zei of deed verkeerd hebt geïnterpreteerd of verkeerd hebt begrepen.

Hij kan zelfs beweren dat er iets niet is gebeurd of dat hij sommige dingen niet heeft gezegd, ook al weet je zeker dat hij dat wel heeft gedaan.

Een giftige man zal constant met woorden spelen, dus hij kan je laten denken dat je niet hebt begrepen wat hij eigenlijk wilde zeggen.

Dit gedrag kan je geestelijke gezondheid ernstig schaden, dus je moet deze man verlaten zodra je merkt dat hij je dit aandoet.

Het enige wat hij wil is altijd gelijk hebben en hij zal er alles aan doen om je ervan te overtuigen dat hij dat ook heeft, totdat je het elke keer gewoon begint aan te nemen.

Behalve dat het vermoeiend is, zorgt verwarring er na verloop van tijd voor dat je aan je mentale gezondheid gaat twijfelen, omdat je plotseling niet meer weet wat er echt is gebeurd, wat jouw versie van de gebeurtenissen is en wat de zijne is.

Je zal dan elke vorm van confrontatie gaan vermijden, omdat je weet dat je er niets mee zal bereiken en dit geeft hem de kans om te handelen zoals hij wil.

Als je deze tekenen van een giftige vriend in je relatie hebt opgemerkt, dan moet je bij hem weg zien te komen voordat hij je zelfrespect en mentale gezondheid volledig ruïneert.

Een gezonde relatie is wanneer beide partners gelijk zijn, dus neem geen genoegen met minder dan dat!

5 Tekenen Dat Je Vriend Giftig Is En Je Probeert Te Ondermijnen