Skip to Content

6 Eigenschappen Van Een Nep ‘Goede Vent’ Die Eigenlijk Een Reden Zijn Om Het Op Een Lopen Te Zetten

6 Eigenschappen Van Een Nep ‘Goede Vent’ Die Eigenlijk Een Reden Zijn Om Het Op Een Lopen Te Zetten

Het is heel moeilijk om te zeggen of iemand wel of niet een aardig persoon is. Je wordt misschien door slechte mensen omringd, maar je lijkt het nooit op te merken omdat ze het zo goed verbergen. Het is vooral moeilijk om te zeggen wanneer je met die persoon uitgaat.

Hoe kun je in hemelsnaam weten of de man met wie je aan het daten bent wel of niet een nep ‘goede vent’ is? Je bent misschien smoorverliefd op hem, en je genegenheid zou je oordeel kunnen vertroebelen.

Helaas komen de meeste vrouwen er pas achter dat ze met een niet-zo-geweldige man daten als ze er te diep in zitten om eruit te komen. Begrijp me niet verkeerd, het is nooit te laat om een ongezonde relatie te verlaten. Het is alleen veel gemakkelijker om aan het begin van een relatie te vertrekken.

Veel van de veelbetekenende tekenen worden in de eerste maanden van elke relatie duidelijk. Maar zoals ik al zei, in die maanden worden vrouwen meestal door liefde en alle zoete dingen die hun zogenaamd goede partner doet verblind.

Als je twijfelt aan de goedheid van je partner en je afvraagt wat de kenmerken zijn van elke man die zich als een ‘heilige’ gedraagt, dan ben je hier aan het juiste adres. Laten we eens kijken wat de 6 meest voorkomende kenmerken zijn van een nep ‘goede vent’.

6 eigenschappen van een nep ‘goede vent’

6 Eigenschappen Van Een Nep 'Goede Vent' Die Eigenlijk Een Reden Zijn Om Het Op Een Lopen Te Zetten

1. Hij lijkt te perfect

Ik denk dat we allemaal bekend zijn met het gezegde “te mooi om waar te zijn” toch? Dit is precies hoe je een nep goede vent in je leven kunt herkennen. Als de acties van een man lijken alsof ze niet echt zijn, dan zijn ze dat waarschijnlijk ook niet. Je moet op je gevoel vertrouwen.

Dit wordt meestal aan het begin van de relatie weerspiegeld wanneer het lijkt alsof hij het met alles wat je zegt eens is.

Laten we zeggen dat hij zei dat hij meer een hondenmens is, maar jij zegt dat je meer van katten houdt. En plotseling is hij gek op katten en adopteert hij kleine kittens van de straat.

Begrijp me niet verkeerd. Het is belangrijk dat je partner geïnteresseerd is in de dingen waar je van houdt. Maar er is een verschil tussen een mening hebben en wanhopig proberen je vertrouwen en bewondering te winnen, door over veel dingen te liegen.

Een nep ‘goede vent’ wil meestal zo snel mogelijk onder je huid kruipen. Vanaf het begin zal hij je charmeren en je leuke bijnamen geven en zo. Ze doen er alles aan om je te laten zien dat je hun topprioriteit bent.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar die dingen hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Ik heb een vriendje gehad die me op onze tweede date vertelde dat hij van me hield. Ik vond het raar, maar ik liet het gaan.

Nu ben ik een vrouw met ernstige vertrouwensproblemen en emotionele littekens. Laten we zeggen dat ik bij het “dat is raar” gevoel het op een lopen had moeten zetten. Maar hé… je leeft, en je leert, toch?

2. Hij praat slecht over zijn ex-vriendinnen

Een andere rode vlag van een nep goede vent is wanneer ze zich gedragen alsof ze het slachtoffer zijn van elke eerdere relatie die ze hebben gehad.

Begrijp me niet verkeerd, jongens mogen ook een gebroken hart hebben en ze kunnen ook door een meisje gekwetst worden. Het is echter één ding om een slechte ervaring te delen met een nieuw persoon met wie je aan het daten bent. En een heel ander ding om echt slecht over de persoon te praten met wie ze waren.

Je begrijpt vast wel waar ik het over heb. Deze man kan niet wachten om de kans te krijgen om het te hebben over hoe een ex hem bedroog of te gek was, een ernstige control freak, of wat dan ook.

Hij zal met een strak gezicht een aantal behoorlijk vervelende kenmerken noemen om haar te beschrijven.

Als je je in deze situatie bevindt, onthoud dan dat er een kleine kans is dat je zijn ex wordt. Wil je dat iemand zo slecht over je praat? Vast niet. Dus, pak je koffers en zet het op een lopen, meid.

3. Hij is zeer oordelend

Een nep ‘goede vent’ heeft meestal een bepaalde moralen waarvan ze geloven dat iedereen in deze wereld moet bereiken. Die moralen kunnen in bepaalde religieuze overtuigingen geworteld zijn of gewoon deel uitmaken van hun cultuur, nationaliteit, levensstijl of familiewaarden.

Zodra deze man merkt dat iemands acties niet in overeenstemming zijn met zijn moraal en opvattingen over het leven, wordt hij erg veroordelend. Hoe ongeïnformeerd hij ook over iemands hele situatie is.

Een echt goede vent zal (in ieder geval proberen) te begrijpen dat alle mensen anders zijn.

Hij zal zich bewust zijn van het feit dat we allemaal van verschillende achtergronden komen en dat onze keuzes uit het verleden ons vormen tot de mensen die we vandaag zijn.

En nog belangrijker, hij zal in de mogelijkheid geloven om ten goede te veranderen.

Maar een nep ‘goede vent’? Nee. Hij zal de meest veroordelende persoon in je leven zijn. En je kunt maar beter maken dat je van hem wegkomt.

4. Hij respecteert het feit niet dat je andere mensen in je leven hebt

6 Eigenschappen Van Een Nep 'Goede Vent' Die Eigenlijk Een Reden Zijn Om Het Op Een Lopen Te Zetten

Een nep ‘goede vent’ wil je helemaal voor zichzelf hebben. In het begin vind je het misschien lief dat hij elke seconde van de dag met je wil doorbrengen, en dat hij je ‘mist’ op het moment dat jullie uit elkaar zijn.

Maar in werkelijkheid is dat bezitterigheid die voor hem spreekt. Als een man je vrienden niet respecteert en je behoefte om wat tijd met ze door te brengen, geloof me dan als ik zeg, hij zal ervoor zorgen dat je door een hel gaat als je eenmaal thuis bent.

Hetzelfde geldt voor familieleden. Als een man niet kan begrijpen dat je bepaalde familietradities hebt, zoals een keer per maand bijeenkomen en het weekend samen doorbrengen, en hij constant met je wil facetimen en je ervan weerhoudt om qualitytime met je familie door te brengen, dan geeft hij niet echt om je.

Een echt goede vent zal je nooit dwingen om tussen hem en andere mensen waar je om geeft te kiezen. Als een man met wie je aan het daten bent je in deze positie brengt, maak dan dat je wegkomt.

5. Hij schept graag op over alles wat hij doet, en vaak overdrijft hij

Luister. Het is heel aantrekkelijk als een man zelfverzekerd is en erg goed is in alles wat hij doet. Maar laten we eerlijk zijn: niemand houdt van een opschepper.

Als een man vaak over zijn carrière, connecties met enkele ‘belangrijke’ mensen, zijn eerdere prestaties of succesvolle hobby’s opschept, en als hij je actief laat zien dat zijn doel is om gerespecteerd te worden in de samenleving, dan moet je weten dat dat geen goed teken is.

Het is gebruikelijk dat een nep ‘goede vent’ de neiging heeft om door iedereen aardig gevonden te willen worden. Ze voeden zich met de complimenten en lof van andere mensen, en ze zullen vaak liegen of overdrijven om te krijgen wat ze willen.

De bovengenoemde ex vertelde me ooit hoe hij in een restaurant het leven van een man had gered. In mijn hoofd stelde ik me een volledige reanimatie voor. In werkelijkheid kwam ik erachter dat hij de man alleen een glas water had gegeven en een ambulance had gebeld.

Als je man erg opschepperig is en je betrapt hem op het vertellen van leugens over zichzelf, dan is dat je teken om weg te gaan uit die relatie.

6. Hij is erg geheimzinnig over zijn persoonlijke leven

En ten slotte, als een man met wie je aan het daten bent niet graag details over zijn persoonlijke leven deelt en over het algemeen erg geheimzinnig is, dan kan dat alleen maar betekenen dat hij iets voor je verbergt.

Het kan iets zijn dat, als het wordt onthuld, het een licht zal werpen op al zijn gebreken. En als hij niet klaar is om je zijn gebreken te laten zien (die trouwens natuurlijk zijn), dan is hij toch niet echt aardig.

De man met wie je uitgaat, moet je volledig binnenlaten. Net zoveel als dat hij eist, dat je hem binnen laat. Dus als hij voortdurend vragen over zichzelf vermijdt, dan moet je zeker overwegen om alle bruggen te verbranden en hem te verlaten.